Eşim ve kaynanam beni çekiştirmiş

Ne yani, cocugunuza bakınca icten seviyor mu olacak??
Yapmayın arkadasım bıcak mı dayıyor bogazınıza yap bunu, yap bunu diye?

bıçak dayamıyo ama kocam annesinin bişey söyleyipte yapmadığımı duyunca bana geliyo laf ediyo kavga ediyo ortalık bozulmasın diyede mecburen yapıyosunn

daha oğlum bekar ama yeri geldimi söylüyorum.evlendiğinizde çocuk doğurup bana bak demeyin.bakabilecekseniz yapın çocuk diyorum

Egem bende aynı senin gibi diyorum bana güvenip çocuk yapmasınlar ,ama yeri geldiğinde tabiiki bakarım ama kimsede beklenti içine
girmesin ayol, ben zamanında anneme teklif etmiştim ama annem bir haftalığına bakmamıştı oysa benim kızlar biri 10 diğeri 11 yaşındaydı ne yapalım yapı meselesi bu annem hala sorumluluk almak istemez , ama kayınvalidemde çocuklar küçükken acayip sahiplenirdi oda bana çocuk güvenmiyor diye ona da gıcık olurdum işte bir ortasını bulmak gerek en iyisi beklentileri küçük tutmak kuru ekmeğimi yerim kuyruğumu dik tutarım ..Canım sende evliliğini kurtarma adına çocuklarını kayınvalidene bırakıp gezmeyi unut çünkü evliliği kurtarırken çocukları kaybedebilirsin..

sitede binlerce konu okuyoruz.gelin ve kaynanalrın nasıl davrandığını da okyoruz.çocuklarıma sadece ben baktım.benim çocuklarımın üzerinde kimsenin bir hakkı yoktur.canım sıkıldığında,gezmek istediğimde çocuklarımı kimseye bırakmadım.hasta olduklarında da kimseden yardım istemedim.ben o kadar imkansızlıklar içinde 2 çocuk büyüttümse şimdiki bu raqhatlık içinde herkes çocuğuna baksın.benide allah kimseye muhtaç etmesin.gün gelir yalnız kalırsam da huzurevine gitmeyi düşünüyorum.çünki ben yalnızlığı sevmem.böylece evlatlarım da beni yük olrak göremez

imkanı olsaa evet ama öyle çok imkanı olan insanlar değill ondan yapıyo zaten

Eee tamam kızına olan görevini yapmış.. Deyim yerindeyse el oğlunun yanında mahçup olmasın kızı diye.

En doğrusunu yapmış.. Bu hediye farkı değil, adetlerden doğan farklardır.

...

Ayrıca merak ediyorum, görümcenizin kayınvalidesi nasıl ?

Herkes kendi kızının torununa bakarak denge kurmuş ailede.. Aslında iyi yönden bakılacak birşey daha.

arasırada olsa çocuğunuz için yapmazmısınızz ??
baktığınız canınız olucak ??

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz bu cümleyi; hemde canı candan ayırma düşüncesine giriyorsunuz, sırf çocuğunuza bakamayacağınızı söylediğiniz için.

Ayrıca bakmak der ama gidip bırakırsanız herkestan daha iyi bakar, o bakmam diyenler.

Çok katısınız.

Benim babaannem anneme cok cetirmis ve bize' de bakmadı ama annem kendisine baktı.. Bu kisi' nin tamamen vicdanıyla alakalı..
Kendi kızları annem kadar bakmamıstır..

tabi canım, diyorum ya vicdan meselesi. benim annem de bakardı, bize bakmasaydı bile, ben de bakarım. ama o da bu kadar vicdanlı olup bakarsa, daha içimden gelerek bakarım.
benim kayınvalidem, kendi kayınvalidesi çocuklara bakmadığı için işinden ayrılmak zorunda kalmış, ama babaanne yaşlandığında o da ona bakmış. bu insanlık meselesi.
biraz dayanışma lazım. dediğim gibi gün olur devran döner.

Valla yengem de çocuğunu bir ara anneanneme baktırmaya çalışıyordu sürekli hem de... Hiç unutmam hala içime oturur edirneden yeni gelmiştik anneanemin yanına daha biz hasret gideremeden hemen çok muhterem gelinden telefon geldi

- Anne torunun seni özledi(!)

Pardon da ben neyim.Ben torun değilmiyim. Bende özledim anneannemi. Neyse konudan sapmak istemiyorum sadece gelinlerin bakış açısını söylemek istedim.
Siz başka sebeplerden dolayı kaynananızı sevmiyor olabilirsiniz bu bakma olayını bu yüzden büyütüyor olabilirsiniz. Sizin çocuğunuza bakmaması sevmediği anlamına gelmez. Beşik olayında zaten haksızsınız beşiği kız tarafı alır benim beişiğimi de anneannemler aldı yengem sizin gibi mi düşündü şimdi Valla fesat düşüncelerle kendinizi daha çok yaralarsınız öbür gün gelininiz size bunları yaşatır bu dünya böyledir. Ayrıca belki kadının bir rahatsızlığı var belki evinizde rahat edemiyor mesela benim anneannemin bacakları çok ağrırdı şeker hastası zaten o yüzden bakmaz çocuk felan. Yengem böyle düşünüyorsa onun yüzüne bile bakmam

Son düzenleme:

KAynanası bir çöp bile almadı kaynanam her hafta sonu orda diye gitmiyor ilgisi alakası bile yokk

Bende konu başlığına taktım

eşinizle kayınvaldeniz sizi çekiştirmemiş ki siz sor demişsiniz hata da olsa eşiniz sormuş

siz en başından nötr yüklemişsiniz konuya

kimse kimsenin çocuğunada bakmak zorunda değil hem
bakarsa da onların inceliği

valla bunlari okuyunca kendimi sansli hissettim..yeni dogum yaptim bebegime bakmak icin kayinvalidem geldi..bebegime bakiyor yemek yapiyor.evi temizliyor alisveris yapiyor..gecede cocugu birakiyorum ona bakiyor sabaha kadar emzirmeden emzirmeye bana getiriyor..altini temizliyor banyosunu yaptiriyor..bende iste sabaha arada kahvalti hazirlarim iste falan hazilarim bulasiklari bile yikatmiyor ben yaparim bebekle ilgilen diyor..alir uyutur gazini bile o cikartiyor o denli..bende oglene kadar uyuyorum saat 1 lerde kalktigim oluyor ben kalkmadan kahvalti bile yapmaz beni bekler..uyandigimda niye gec kalktin hayiflanmasi yapmaz gunaydin der isimize bakaris..ogluyla yaninda ufak sacma bisey yuzunden tartistik ona bile mudahele etmedi bana donup bisey demedi arasini hic bozmadi benle..isterim kalkar pastalar hazirlar bize sadece dememiz yeter..o oyle olunca valla bende ne yalan soyleyim daha iyi oluyorum..allla razi olsun hep boyle devam eder insallah...

ben annemi babamı huzurevine gönderemem. Allah göstermesin ama bu bi alternatif değil benim için.

bıçak dayamıyo ama kocam annesinin bişey söyleyipte yapmadığımı duyunca bana geliyo laf ediyo kavga ediyo ortalık bozulmasın diyede mecburen yapıyosunn

tatlım burda bazıları ole yorum yapıokı ya bunlar kaynana yada gorumce

neyse konuna gelelım

sende ona yardım etme bısı ısterse cek duvarını azına laf werme yetr

senden uzak olsun dua ette

Ben canı candan ayırmam asla ama ben ona candan davrandığım kadar sevgi görmüyorum o benim kötü günümde yanımda olursa bende onun yanında olurum ama o hep damadın da kızında kızı rahat etsin diye neden bir kerede oğlunun rahatını düşünmüyor bide benim bebeğim hiperaktiff herşeyi sorunn çok zor bi bebek destek olmasını beklemek neden kötü olsun kiii evet o Allah korusun hastalığında falan kızının ona bakacağını falan düşünüyor bakar 2 gün kocası göndermez.bendede vicdan var ama anlaşılamıyorummm

seninki benim kayınvalidemin bir üst modeli sanırım

benimki de iyidir hoştur da bi de arada gereksiz laf sokmaları olmasa tadından yenmez.

Ben ayda birkez 3 4 saat bakmıyo diye söyleniyorumm arkadaşlar tarafından topa tutuldum
İmrendim Allah huzurunuzu bozmasın arkadaşımm

Öyle yada böyle herkes birilerine muhtaç olacak , en kötülerde bencil ve paylaşımdan yoksun, bu her konuda geçerli anababa bakımında torun bakımında , allah kimseyi yalnız bırakmaz ama birine muhtaç bırakır oda çoğu sevmediğine

KAynanası bir çöp bile almadı kaynanam her hafta sonu orda diye gitmiyor ilgisi alakası bile yokk

Hiç empati kurmuyorsunuz ama başkasının hayatıyla ilgili hemen karar veriyorsunuz.Bu yüzden gitmiyor diye.

ÇÜnkü her gittiğimde kadın dert yanıyor yoksa kimse hakkında ileri geri konuşmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…