Eşim ve kıskançlık

Eşinizin gidip konusmasi cok kötü olmus. Daha kötü dedikodulara bile mahal verebilir. Ic guduleriyle hareket eden kaba bi adam belli ki.

Evli kadına hayatım diyen laubali adamı uyarması çok yerinde. Ama giyim kuşak vs abartmış

işte temel sorun buradan başlıyor.
siz zannediyorsunuz ki giyim kuşam bunlar basit şeyler ilişkimiz sarsılmasın bunlar için halbuki bunlar o kadar önemli ki.. bir kere seni tanıdığında sen makyaj yapan, oje süren vs biriydin. yani bilerek başladı değil mi?
uymuyorsa tercih etmeyecekti.
ikincisi senin yaşamına saygısı yok. yani onu giyme bunu giyme demesi seni sen olarak görmek istemediği anlamına gelir. bunlarla başlayan süreç daha sonra sokağa çıkma demeye kadar varacaktır ki iş hayatına şimdiden takılmış.

aaah ah.. kadınların en büyük hatası işte. alttan aldıkça tepenize çıkartıyorsunuz böyle tipleri.
beğenmeyen en başta kabul edip evlenmeyecek.
makyaj yapmak da istediğini giymek de bir kadının en doğal hakkıdır.

Evli kadına hayatım diyen laubali adamı uyarması çok yerinde. Ama giyim kuşak vs abartmış

bekar olsa normal yani?
evli kadın kutsamasından ne zaman vazgeçeceğiz biz?
eşin uyarmasına gerek yok ayrıca. bu kadının ağzı dili var. çocuk gibi ne öyle. kadın rahatsız olmuyorsa eşine bir söz düşmez. yarın eşiyle her konuşana kafayı takarsa buradan yüz bulup?

Bekar evli ne alaka ? Ben laubali dedim. Hoş degil. Konu sahibesi de biliyor kocasının huyunu neden kendi uyarmamis takilmadim demek yerine ? Ayrıca sizin bekar evli siniflandirmanizi hiç hoş bulmadım. Burda konuda geçen evli kadın ve ben ona göre cevap yazarım.

Saygıdan , soyisminizle hitap eden birinin hayatım diye seslenmeside çok ilgincmis..
...

Giyim kuşam konusunda bu kadar müdahale etmesine izin vermemelisiniz.

yazınız hiç öyle görünmüyor. evli kadınla diye başladınız söze bu demek oluyor ki bekar olursa normal..
konu sahibi bundan rahatsız olmamış ve uyarma gereği duymamış. eşinin huyu yüzünden hayatını hep baskı altında mı geçirmek zorunda?
kim bilir eşi de iş yerinde kadınlarla nasıl konuşuyordur...

Hanımefendi ben yazimda ne anlatmak istediğimi gecenin bir vakti size açıklamak zorunda değilim bu bir. İkincisi benim yazdığım her neyse bu sizi ilgilendirmez. Sizin beyniniz farklı düşünmek gece gece polemik yaratmak istiyor olabilir. Ama bu konuda yapmanız gereken konu sahibesine cevap yazıp konudan uzaklaşmak çünkü ben öyle yapıyorum. Kimsenin yazidigini kafama göre algılayıp yorum yapacak olsam burası çekilmez bi hal alır değil mi ? Sizi de buna davet ediyorum. .

düzgün şeyler yazsanız herhalde gelip sormayız ancak bir şey yazıyorsanız gelecek her tepkiye hazır olmanız lazım sizin emrinizle mi insanlar soru soracak. açıkca bekar-evli ayrımı yaptınız birisi yüzünüze vurunca da şimdi ay ben tartışamam diye kaçmaya kalkıyorsunuz.
niyetiniz temiz olsa söze bir kadınla... diye başlardınız evli kadınla diye değil..

Sen bi psikologa git bence. Zira fazlasıyla ihtiyacın var. Ben bekar evli diye kimseyi ayırmadim. Konu da geçen Bayan evli olduğu için cümlem evli bayan olarak başladım. Size sormicam heralde ne yazcagimi. Kaçmak demiş birde alla alla neden kaçayım ? Burda konu sahibinin konusunu dağıtmak kimin haddine senin mi ??

psikoloğa sen git zira bekar kadınlara düşman kesilmişsin burada.. kıskançlık seziyorum.

konu sahibi bekar olsa bekar kadınla... diye söze başlamayacaktın ama değil mi?
konu sahibinin konusu dağılmıyor merak etme.
bekar kadınlara laf etmek sizin haddinize ama biri bişey deyince vay efendim ben öyle demek istemedim.
kim inanırs aişte..

Eşinizin kıskançlığı gerçekten normal sınırların çok fazla üzerinde. Altında yatan sebepleri bir irdelemek gerek. Herşeyden önce aşırı kuşkucu bir kişilik. Ölçü bu kadar kaçmışken insan kendinden pay biçer diyerek kendisinde bu tür zaafiyetler mi var acaba diye düşündürüyor doğrusu. Ben bunca yıllık evliyim eşimin bir kez olsun telefonumu karıştırdığına şahit olmadım. Bu kadar güvensizliğin kaynağı ne acaba. Ya kendi zaafiyetleri ya da bozuk bir psikoloji. Bu sebepleri bir sorgulayın. Hele bir de gidip iş arkadaşınızla konuşması sizi aşağılayan ,sizi hiçe sayan ve onurunuzu kıran bir davranış. Kim ne derse desin iş arkadaşınızla gidip konuşma hakkına sahip değil. Biri konuşacaksa eğer o da sizsiniz. Evlilik saygı üzerinden yürüyen bir kurum. Gördüğüm kadarıyla onun size saygısı yok; ne özel eşyalarınıza ne yaşam tarzınıza ne de sosyal ilişkilerinize... İtip kakmak nedir ya. Nasıl bir kabalık. Kendisiyle oturup konuşmanız gerek. Neden böyle davrandığını sorun ve bütün bunların size ve ilişkinize verdiği zararlardan söz edin. Eğer onun bu davranışlarını dizginleyemezseniz ileride daha ciddi sorunlar yaşarsınız. Şuanda bile tahammül sınırlarını aşmış zaten. Bu davranışlara sürekli maruz kalmak bir zaman sonra herşeyi tüketecektir zaten. Evlenmeden önce onun bu yanlarını nasıl göremediniz. Aşk bazı şeyleri görmeyi güçleştiriyor galiba yada eşiniz evlenmeden önce bu yanlarını gizlemede çok başarılıymış.

Daha konunuzun başında durumu kabullendiğinizi görüyorum 'her erkek kıskançtır ama eşim fazla kıskanç' diyerek.
Hayır efendim, her erkek kıskanç değildir.
Aklı başında hiçbir adam, koskoca kadının ojesine, makyajına, giyimine karışmaz.
Bazı standartlar vardır, bunlar dışına çıkılmadığı takdirde kimse rahatsız olmamalı.
Örneğin plajda bikini giymek normaldir ama sokağa o kadar açık bir kıyafetle çıkmak abesle iştigaldir.
Ya da bir davete giderken giydiğimiz kıyafeti, kahve içmeye giderken tercih etmiyoruz gibi.
Sanmıyorum ki bu anlattığım tipten aykırı bir kadın olasınız da adam sizi düzeltme çabasına girsin.
Bence o size karışacağına, siz ona karışın.
At gözlüklerini atıp, sizin kararlarınıza ve hayatınıza saygı duymasını sağlayın.

Hayatım demek hiç uygun bir davranış değildir, o konuda haklı.
Bana hiçbir sosyal ortamda yakın erkek arkadaşlarım dahil o şekilde hitap etmedi, edemez.
Bu da sizden kaynaklı bir sorun.

Yok artık şimdi sana acıdım. Bence sen evli kadınları kıskanmışsin kompleksinden saldirisa geçmişsin. Şimdi anladim mevzuyu. Allah sabır versin senin etrafındakilere. Hadi allaha emanet. Zira biraz daha konuşursak kim bilir daha nasıl kendi kompekslerini empoze etmeye çalışacaksın. Allah akıl fikir versin

Güvenle alakası yok bazı şeylerin giyim konusunda ipleri vermişsin eşine ama iş arkadaşım bana hayatım dese kıyamet kopar ki eşim kıskanç değildir hitap rahatsız edici sinek küçük olsa bile mide bulandırır

Yeni tanıdığınız birinin hayatım demesi laubalilik olabilir belki ama bir süredir tanıdığınız ve yakın olduğunuz birinin böyle hitab etmesi samimiyet ifadesidir. Altında birşey aramak doğru olmaz. Böyle dedi diye birine gidip birşeyler söylemek de ona düşmez. En fazla çok rahatsız oluyorsa konuşması için eşinden rica eder.

Gerçekten hayatım ne demek ya bunu kıskanmayacak olan insan eşini sevmiyodur bence
Diğer konularda siz haklısınız

Eşimin işi gereği birsürü kız arkadaşi var ve hiç birine hayatımla başlayan mesaj atmaz.
Mesaj atmak zorunda kalırsa is ile ilgili erken saatte yazmaya çalışır yada araması gerekiyorsa yine erken saatte ararki sorun oluşmasın.
Çalışan hanımlar eş lerinden oldukça sıkıntı yaşarken iş arkadaslarininda bunu düşünerek hareket etmesi lazım.
Ayrica Kimse benim eşime hayatımla başlayan mesaj atamaz bende hoş karşılamam. İyi niyet Vs düşünmem. .. gidipte ağzının payını vermem kızıcağım kişi eşim olurdu yine ,,mesafeni koruyamiyosun diye..
Sizin eşiniz en büyük ayibi is yerine gidip konuşmakla yapmış. Çok terbiyesiz bir hareket ..
Madem okadar erkeklik yapıyo ozaman sana çalışma desin gidipte konuşup erkeklik yapılmaz. Tebessüm etme bilmem ne yapma ama çalış hııı maaş gelsin tabi.
Esıniz çalışma desede dinlemeyin bahsetmek istediğim durum farklı tabi.
Bu kadar hayatınıza müdahele etmesi telefonlarinizi karistirması kendine guveni olmayan biri olduğunu gösteriyor. Sizin mesleğiniz daha mı iyi?yada daha çokmu kazaniyorsunuz? Kompleksi gibi geldi bana.

Allah yardımcınız olsun zor bir durum .
Boşanmayacaksanız ciddi önlemler alın bence
Anlatabiyorsanız konuşun , yanlışlarını, hislerinizi, onun sizi düşürdüğü durumu.
Hemen anlayacağını pek sanmıyorum ama karşısında dik durup bazı yaptırımlar uygulamalısınız.
Telefona şifre koyun mesela, birde böyle hayatım vs gibi durumlara mahal vermemek için o tarz mesajları silin. Kıyafet konusunda da çok karıştırmamaya çalışın . Tepkinizi de belirtin hemen alttan alıp hakkı olduğunu düşünmesine izin vermeyin.
Ne demişler ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin, gitmeyecekseniz manipüle edeceksiniz mecbur. Çok karıştığı konuları göstermeyin. Benim eşim ilk evlendiğimiz zamanlar benim iş yerinde erkek arkadaşlarım olması fikrine katlanamıyordu, kendi hep erkeklerle çalışıyordu çünkü , mecbur iş çevremden uzak tuttum onu, şükür zamanla alıştı ve o huylarını bıraktı , ki başta o da çok kıskançtı, taksiciye iyi günler dedim diye kavga etmiştik ilk evlendiğimizde. Şimdi evliliğimiz daha da oturdu , bıraktı o huylarını. İnşallah sizinki de düzelir aklını başına toplar

sizin o zavallı zihniyetinize göre herkes evli kadınları kıskanıyor zaten. o kadar alçalacak olsam evlenirdim evlenme teklif eden tipler bile peşimdeyken hem de ama henüz elin adamının kirli donlarını yıkamak isteyecek kadar kendimi kaybetmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…