Eşim ve kız kardeşim

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Umursamazlık varsa o ayrı. Ama kendim öyle olfuğum için örnek vereyim bazen biri bana iltifat ettiğinde ne diyeceğimi bilemiyorum, öyle susuyorum, konu kapanıyor. Ya da yaptığım bir şeyin tadını beğendiklerinde afiyet olsun demek aklıma gelmiyor çünkü o an cidden kafam çalışmayı durduruyor, heyecanlanıyorum, utanıyorum. Çok zor cidden bu. Yani bile isteye umursamazlık değil de dışarıdan görünüşü de bu olabilir.

Kardeşiniz sosyal hayatta bu durumundan ötürü zorlanmıyor mu

Çok fazla sosyal hayatı yok. Arkadaş çevresi vs pek yok. Henüz zorlanacak kadar insan içine karışmadı belki de bu yüzden anlamıyor kendi davranışlarını normal sanıyor.

Eşiniz haklı. Görümcem bana öyle davransa bende bilenirdim, hem kardeşiniz çocuk değil ki.

Açıkçası benim de öyle bi kuzenim var ben de onu kale almiyorum almiyorum derken o selam vermeden vermem vs vs çünkü bu sefer söyleyip cevap alamayınca sinir oluyodum şimdi böylesi en iyisi . Ayrıca eşiniz annenizle ne kadar yakın olabilir ki elbette mesafeli olur.

Ben umursamazlık olarak değerlendirdim o zamanki davranışlarını. Kendisi için yapılan hoş davranışları, ekstra zahmetleri görmezden geldi, sanki zaten yapılması gereken oymuş gibi. Hediye olayından sonra kaç defe bir araya gelindi, çok söyledim bir teşekkür et diye. Omuz silkti, teşekkür de etmedi.

Evet, bilendi gerçekten. Keşke düzelse...
Naçizane tavsiyem, siz karışmayın. Eşinizde kardeşiniz de çocuk değil bırakın orta yolu zamanla kendileri bulsunlar. Bulamazlarsa da tercihleri budur, zorlamanın alemi yok. Eşinize suç bulmayın içten içe

Yakınlıktan kastım şu aslında; mesela bir süre önce eşim yurt dışına gitti. Küçük bebeğimiz olduğu için annem o süre boyunca benimle kaldı yardımcı olmak için. Eşim döndüğünde bir sağ ol anne, sen de çok yardımcı oldun demedi. Ben demesini beklerdim. Annem çalışan insan, bizim için yoruldu etti. Onun annesi olsaydı ben derdim.

zamanla düzelir. benimde enistemle aram limoni (zamanla oldu) ablamda benim esimle fazla sohbet etmez.
bende üzülüyorum bu duruma ama sizin yapabilecek fazla birseyiniz yok.
esiniz zamanla yumusar- ama kendi haline birakin bence

Karışmayayım diyorum ama her seferinde ortam geriliyor, haliyle ben de geriliyorum. Eşime kızdığım nokta çok uzatması oldu. Bir de anneme de böyle soğuk davranınca canım sıkılıyor. Hadi kardeşim konusunda haklı, çok haklı. Ama ya annem? Ben de bu sefer diyorum sende de problem var...

Bu konuda haklısınız ama bazı insanlar teşekkür edemez ama davranışlarıyla gösterir eğer davranışsal da bir şey yapmiyorsa tabi ki hoş değil

Eşiniz yabancıymış, kültürler ne kadar benzer olsa da farklı. Hem saygısızlık etmediği sürece böyle kalabilir. Sonuçta herkes kayınvalidesiyle içli dışlı değil ki, erkekler hiç değil. Eşiniz yetişkin bırakın sınırlarını kendisi çizsin.

Eşin haklı böyle konular için kendini yıpratma daha yenimişsin kendimden biliyorum kendini hasta etmkle kalırsın boşveer eşin haklı bilenme hiç evliliğinin tadını çıkar

O zaman umursamazlık olabilir. İyi niyetle düşünürsek ilk başta teşekkür etmediği için sonradan teşekkür etmeye utanmış olabilir. Kardeşinizle daha açık konuşun o hâlde, gerçekten umursamazlık mı bu davranışları yoksa çekingen olduğu için mi?

ben olsam aynisini yapardim. oh o seni adam yerine koymasin sen ona sirf baldizin diye mi hurmet gostereceksin. hadi 1 aklina gelmez 2 oldu aklina gelmezde kac yasina gelmis kiz kusura bakmayin konu sahibi.

kucukken annem misafir gelince hosgeldin deyin derdi ben bundan utanirdim mesela. sonralari astim bu durumu..simdi zaten evliyim kendi evime gelene hosgeldin demem gerek artik :))

ha buarada eline saglik deyince afiyet olsun demek nasil akla gelmez, bunuda benim aklim almiyor. bunlar gorgu kurali gibi birsey yani.

Bu konuda haklısınız ama bazı insanlar teşekkür edemez ama davranışlarıyla gösterir eğer davranışsal da bir şey yapmiyorsa tabi ki hoş değil

Bir aleni saygısızlığı yoktur anneme karşı ama işte bana göre bu da saygısızlık. Ayıp etti kesinlikle. Annem bir şey demedi ama alınmış mıdır bilemiyorum o yüzden.

Belki de hiç müdahale etmemeliyim evet. Biz ailemle çok yakın olduğumuz için bu durum üzüyor sadece beni.

Belki de hiç müdahale etmemeliyim evet. Biz ailemle çok yakın olduğumuz için bu durum üzüyor sadece beni.
İşin içine saygısızlık girerse sonuna kadar müdahale edin ama gerçekten bırakın eşiniz kendi sınırlarını nasıl istiyorsa öyle çizsin.

Esinize özel bir durum degilmis. Zaten kardes öyle. Ama uyaridan sonra degismis ... esiniz büyütmesin... aliskanlik oldugu icin farkina bile varmamisdir kardesin :) uyaridan sonra dikkat etmesi ne güzel :))

Herkes farklı düşünebilir tabii, sizi anlıyorum. Ben olsam ben de kızardım elbette. Ama sanırım sonra düzelme görseydim daha ılımlı yaklaşabilirdim. Biz de hep kardeşime dedik, hala diyoruz misafir gelince çık bir hoş geldin de diye:) ergen desem değil, yaşı küçük de değil ama işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…