Valla kusura bakmayın kızacaksanız da kızın ama ben sizin burada aldığınız tepkilerden sonra yok eşim gitti annesiyle konuştu velayeti vermeyi kabul etti, aldı geldi bizimle demenize inanmıyorum. Bir kere velayeti verecek olan anne neden o kadar sorun çıkarsın bir gelmesi bile sorun oluyorken nasıl velayeti verebiliyor bir de anne bu 7 yaşında kızını nasıl size bıraktı? Perşembe günü konu açtınız birden eşiniz iki günde buna nasıl karar verdi konunuzda eşim almak istiyor demiyordunuz kaldı ki bu çocuğun okulu yok mu daha okullar tatile girmedi nasıl şimdi sizin yanınıza hemen gelebildi yasal prosedürler olmadan mahkeme olmadan sonuçta bu kadın kızımı kaçırdılar bile diyebilir. Bir kız çocuğu annesinden hemen nasıl ayrılma kararı verebildi? bu olaylar nasıl böyle hızlıca gelişti birkaç günde ben inanmıyorum kusura bakmayın burda kendinizi aklamak için yazdığınız belli.
Bu tamamen sizin fikriniz saygı duyuyorum. Burada bir çok insandan fikir aldık eşimle beraber. Zaten ben konu açtığımda, acaba ne yapmalıyız eski düzen devam etmeli mi, hani arada gidip görme arada bir gelip kalma şeklinde yani. Huzursuzluk kısmını nasıl aşabiliriz sorusuna cevap aramaktı amacımız. Eşim zaten kızının okulundan gelen telefon üzerine gidip görme kararı almıştı. Burada da pek çok arkadaş, bu görüşmeme kararının hatalı olduğunu vurgulayıp üzerine velayeti alma şansınız yok mu? gibi fikirlerini beyan edince, bizimde kafamıza yattı. Fakat dediğim gibi, eşim giderken asla bu şekilde olacağını tahmin etmemişti. Maksadı kızını görmek, eski eşiyle adam akıllı konuşmaktı. Gelişmeler farklı olup, Nehir'de gelmek isterim deyince, durum bu oldu. Ben hiç bir zaman eşim almak istemiyor, dememişti. Biz her zaman çekişmeli olacak olayların herkese zarar vereceğini düşünerek adım atmadan önce 2 kez düşünmek istedik.
Ayrıca, annenin kızını göstermek istememesi gibi sıkıntımız yoktu bizim, aksine tatillerde yanına al falan diyordu. Bizim sıkıntımız görüşme sonrası, biz kızı annesine teslim ettikten sonra yaşananlardı. Dava açsaydık zaten hapis cezası olduğu için hakkında bizim velayeti almamız çok kolay olacaktı. Sanırım eşim başına gelecekleri doğru bir şekilde anlatmış. Bu kadar kolay olması bizi de şaşırttı, tabi ki prosedürler var. Karşı taraf kendi isteği ile velayeti verdiği için, öyle uzun davalara gerek kalmayacak. Bugün avukatına vereceği vekalet ve bir imza ile çözümlenecek bir çok şey. İkametgah ve okul kaydı da uzun işlemler gerektirmiyor yapılabilecek şeyler sonuçta. Özel bir okula kaydına yaptıracağız, eğitimine devam edecek Allah'ın izniyle.
Ve ayrıca, siz beni tanıyor musunuz?? Hayır... Ben sizi tanıyor muyum? Hayır... Neden hiç tanışmadığım, hatta yolda yürürken birbirimizin yanından dahi geçsek tanımayacağım insanlara karşı kendimi aklama durumum olsun ki? Ben buraya yazdım, fikir almak istedim. Farklı bakış açıları görmek istedim, gayatte memnun oldum. Açıklamalarımı da yaptım, size yeterli gelmiştir yada gelmemiştir orası sizin meseleniz. Keşke daha önce yazsaymışım, keşke bizde daha önce harekete geçseymişiz ama demek ki hayırlısı bu şekildeymiş.
Kız çocuğu annesinden nasıl bu kadar kolay ayrılır demişsiniz ya, içip içip eve gelip, telefonda sürekli çocuğunun babasına hakaret eden bir anneden bahsediyoruz. Nehir'in annesiyle neler yaşadığını da tam olarak bilmiyoruz bu arada, anlatması için herhangi bir soru sormadık. Belki kendi anlatır bugün pedagoga.
İnsanları süslü sözlerle yalancı olarak damgalamadan önce 2-3 kez düşünmenizi tavsiye ederim. Hele ki o insanı hiç tanımıyorsanız,neler yaşadığını bilmiyorsanız. Yine de zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.