- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
arkadaşlar merhaba, ben 3 yıllık evliyimm. 2 haftaya kadarda bebeğimiz dünyaya gelecekayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum evimiz 2 katlı çatı yok. eşim evlenmeden önce güvercin besliyormuş 6 yıla kadar bırakmış. ben bilmiyordum 1 yıldırda burda kuş besliyor evimizin üstünde ne zaman fırsat bulsa onların yanında dışarda komşuların çatısında kuş peşindeişten gelir gelmez onların yanına çıkıyor sürekli tartışıyoruz geçen gün kuşlarını mahalledeki çocuklara vericem dedim bir sinirlendi anlatamam bana karnındaki çocuğa güvenme dedi o günde beri çok soğugum ve çok kırıldım o kadar düşkün ki kuşlarına anlatamam ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim olacak merdivenlerimiz hep kuş tüyü bebeğim hasta olacak diye ayrıca korkuyorum bunu da söylüyorum vazgeçmiyor o kadar daraldım ki lütfen yardım edin ne yapabilirim...
Sizi çok çok iyi anlıyorum. Bi ailem var evleere şenlik. Şehrin ortasına bi çiftlik kurmadğmz kaldı. Kardesm kuş besliyo.2 taneler. Ama öyle ötüyolarki çıldıryorum resmen.sabah onlarn çığlklaryla uyanıyorum. Ve onları salar. Ucup duruyolar.heryer kustüyü & pislği oluyo. Tutamıyorum da ısıryolar. Gecen gün çıldrdm artk götürüp satacaktm. Hayvan dsmanı değilm yanls anlaslmasn. Ama evde hayvan istemyrm. Çocuğnki artk hastalk derecesnde. Alır onları sever konusur. İnsanlara merhameti yoktr o kadar. Ben bktm artk bu kuşlardan. Esinzn vazgeceğni sanmyrm. Çnkü bu hayvan sevgsi değl takntı hastalık
evett damlam hanım benim gibi birisini kk da bulmak beni sevindirdi açıkcası
eşimin evlenmeden önce kuşu falan yoktu annesinden yüz bulamıyordu ama çok seviyordu..evlendik bir dönem bunalım gibi bir şey geçirdi dr. hobi edinmesi gerektiğini söyledi. hemen kuş aklına geldi benimkinin ve 4 yıl önce başladı kuş sevdası evimizde şu anda 3 kanarya,2 balık,2 saka var ,evimiz 3+1 yani evin içinde besliyor ve bir de kızımız da var. ben hamileyken veterinerle konuştu o da hiç zararı olmaz çocuğunuz hayvan sevgisiyle büyür demişti... özlellikle 4 muhabbet kuşunuzun olduğu dönem çok bunalmıştım evde şsürekli cakkk cakkkk birbirleriyle kavga mı etmeye çalışıyorlar ne çok çirkin sesler çıkartıyorlardı...eşim onları çoğaltmaya çalışıyor gece sabaha karşı yatar kimi zaman onların özel mamalarını hazırlar,temizlilklerini yapar,konuşur,..
ben artık alıştım mı desem mecbur mu kaldım desem sürekli dır dır etmek huzur bozmaktan öteye gitmiyor..ki ben de hamileyken sabah dersim olmadığı halde kuşlar yüzünden güneş doğduğunda uyanırdımüzerilerini örtünce de kızar eşim,uyumazsan uyuma derdi bana...
beni sevmediğinden düşünmediğinden demiyor ama o tam bir kuş hastası onu zamanla anladım ben de sevmeye ilgi göstermeye başlayınca eşimin kuşları hakkında konuşurkenki gözlerinin ışıltısını gördüm.Hatta biri yumurtlamıştı biz sarıldık ama nasıl seviniyoruz duygulandık ağlıycaz nerdeyse
ben onunla paylaşmaya başladıkca o da beni anladı...şu anda küçük bir hayvanat bahçemiz var evimizde bu arada benim isteğim üzerine 2 tane de civ civ aldık battı balık yan gider:)
sana tavsiyem sürekli şikayet etme kuşların özelliklerini sor sen de onunla bu konuyu konuş:)göreceksin ne kadar mutlu olacak eşin,evinizi de güvercin beslemeye daha uygun hale getirirsiniz,sen önce eşinin hobisine saygı duy,eminim o da seni anlayacaktır..
o lafı niye demiş ki
bizim gelinmi konu açmış dedim şaşırdım :) aynı sorun abimlerde de vardı..abimde evlenmeden önce güvercin beslemeyi bırakmıştı ama evlendikten sonra tekrar çatıda bakmaya başladı ve bizim gelinde hergün abimle kavga etti, hem pis kokuyo hemde sürekli kuşlarla ilgileniyo diye..ama ciddi ciddi hergün kavga ettiler..abimde sen gidersin kuşlar kalır dedi, bizim gelinde babasının evine gitti neyse sonra gittik aldık geldik, ertesi günde kuşları yolladık ama çok uğraşmıştık biz..
Bu konunun hayvan sevgisiyle ne alakası var?
Eşiyle,karnındaki bebekle ilgilenmeyen karısına karnındakine güvenme diyen birinin hayvan sevgisi olsa ne? İnsan sevgisi yok..
Hayvan sevmek kolay,verirsin yemeğini bakar hayatına.. Önemli olan emek verebilmek eşe çocuğa,fedakarlık yapabilmek. İnsan sevgisi çok daha yüce üstelik eş olarak görevi.
Titreyip kendine gelmesi gerekiyor.
Benim eşimin de kuşları var. Ve şahsen internette oyun oynayacağına kuşlarla ilgilenmesini tercih ederdim sanırım. Kuşlara iki günde bir yem su veriyor. Bende seviyorum onları izlemeyi ama çok fazlada gitmiyorum yanlarına. Diğer arkadaşların dediği gibi bu konuyu çok fazla sorun etmeyin sizde onunla beraber en azından belirli bir zamanınızı kuşlara ayırın. Sonrada eşinize beraber yapabileceğiniz bişiler teklif edin film izleyin çay içip sohbet edin vs. faydası olacaktır diye düşünüyorum. Maksat beraber vakit geçirmekse biraz siz onun yanında olun tenkit etmek hiç bir işe yaramıyor ben çok yaptım o hatayı...
seni çok iyi anlıyorum canım benim eski evimde komşunun oğlu kuş besliyordu bu hayavan sevgisi falan değil resmen hastalık.herkesi rahatsız ediyordu komşular hep şikayet ediyorlardı.kuşlar pisliyor milletin damına gidiyor bu oğlan arkalarında sürekli ıslık sesleri birde birkaç serseri daha peşinde dama çıkarıyordu ailesi defalarca oğlanla kavga ettiler kuşları gönderdiler oğlan geri getirdi falan
senin eşininkide bu boyutta sanırımkarısına karnındakine güvenme diyen bütün izin gününü kuşlarla geçiren bir adama ben hayvan seviyor aaa ne güzel diyemem kuştan önce adam olsun eşini çocuğunu sevsin önemsesin:97:
bu sevgi değil canım hastalık bağımlılıkumarım eşini bir şekilde yola getirirsin
teşekkür ederim. iki günde bir olsa daha ne isterim ki bakın işten 19:00 de geliyor sofrayı onun gglemsine yakın hazırlıyorum ki gelsin birlikte yiyelim diye geliyor 8-9 kadar yukarda sürekli çağırıyorum gelihyorum kuş uçtu gelecek biraz bekle diyor bu kuşlar yokken çook güzel flim izlerdik ama on lar bizim bütün sosyal yaşantımızı çaldılar
8 - 9 a kadar onların yanında sonra yemek yiyip tekrar mı çıkıyor yanlarına ? Evine hiç mi zaman ayırmıyor.
kimi tanıdıysam kuş besleyen bu durumda hastalıklı bir durum resmen...nasıl bir bağımlılıktır
eşini bile hamile haliyle kıracak kadar haklısın dediğin gibi evde beslenen kuş,balık gibi değil bu
umarım seni daha fazla üzmez .
hayır geliyor yemeğiniz yiyor televizyon karşısına geçiyor zaten saat 11 b ulmuış oluyor ve uyuklamaya başlıyor koltukta teknisyen kendisi yaz dönemine geldiği için baya yoruluyor arada sohbet edebilirsek ediyoruz çok birşey paylaşamıyoruz
Hımm akşam olunca kuşları uçuramayacağı için ilk oraya gidiyor. Tatlı dille anlatın bir sınır koysun kendine yarım saat, 45 dk mesela. Yarım saat ilgilensin gelsin yemeğini yemeğe. Kuşlar onun stresini alıyor, sorumluluklarını unutturuyor. Siz bu kuşlar gitsin derseniz size kızacaktır. Haklı demiyorum tabiki haksız söylediklerinde ama anlayamıyor sizi malesef ... Orta yolu konuşarak bulabileceğinize inanıyorum İnşallah. Benim eşim de kuşların gitmesini istemez, onlar evin bereketi diyor. Üstelik bizde sizin merdivenleri pisletme sorununuzdan daha ciddi sorunlar olduğu halde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?