benim patronumun meşhur bir lafı var:
düşmanınıza kötülük yapmak istiyorsanız,çocuğuna güvercin alın..
cnm ben sana hak veriyorum.bunun hayvan sevgisiyle ilgisi yok.bu bi hastalık malesef.
patronum tedavi olmuş bu bağımlılıktan kurtulmak için..
bizimde en son kattaki komuşumuzun bir sürü güvercini var,
apartmandaki herkes şikayetçi,
çünkü ne pisliği nede kokusu gitmiyor.
sürekli apartmanın içinde kuş tüyü ve pisliği var.
imza toplayıp şikayetimizi ilettik bi müddet kuşları kaldırdılar,sonra adam dayanamadı ve tekrar getirdi.
komşum 67 yaşında ve liseye giden torunu var,ama adam bu hastalıktan kurtulamyor.
sürekli apartmana yabanci birileri giriyor,meğersem satıyomuş kuşları sattığı paraylada tekrar kuş alıyomuş.
off cnm allah yardımcın olsun...bu hastalıktan kurtulmak hiç kolay değil..
haklısın canm bende köpek almayı düşünüyorum kendime ama küçük.. hatta sevgilimde gitti bugn rotveiler aldı 60 kilo hayvan 2 sene snra evlenicez nasıl olcak evin içinde bilmiyorum bahçede depil evde bakıcazeğer bukadr çok seviyorsa bence bahçedikileri bir yolunu bul vermesine ikna et.. oğluşunda temiz temiz çocukluğunu yasasın .evdede muhabet kuşu beslerseniz hiçbi sorun olmaz bizdede 3tane var hiçbir pislikleri yok.. ama güvercin gerçekten mahveder
bızım ev bahçelı düz gırış bahçe sadece bızım evın gırış tarafında bebek yanı 3 yaşına basacak kaanımız olmadan önce rotwallıer cınsı çok uysal havlamayan ama kapımız bahçeye baktığı ıçın ve ne kadar tuvalete Akşamları eşım çıkarsada çış yapıyodu ve camı açtığımda yada bahçeye çıktığımda kokudan evımden soğumuştum.eşım ve ben çok alışsakta bebek ıçın 9. ay verdık ve evde kafes kafes kuş vardı muhabbet kanarya saka onlarda gıttı ve aramızda karar aldık bebeğımız ıçın evımız ıçın hayvan yok....
sadece balık .....
sonra bebeğım doğdu bebeğımı görmeye eşımın tarafı komşus annesı görümcem eltım vardı akşama doğru bı baktım kapıda eşım elınde bışey saklıyo yüzünde suçlu yakalandım ıfadesı elıne bı baktım kese kağıdı delıklı muhabbet kuşu....
kesın ve sınırlı bı sesle dedım kı hayır bana ve bebeğe bunu yapma sözünde dur..eşımın annesı hemen yanımıza geldı lafa gırecek nolmuş 1 kuş bende beslıyom dedı bende hayır bızım aramızda sözü var 1 hayvanla kalmaz çft yavrusu derken eskısı gıbı kokacak yazık bebeğıme dedım ... ona ne olyosa bıde dıyokı besle ben ızın verıyorum sonra o akşam çay hazırlarken mısafırlere ..kaynanatör bana ınat dıyokı reklamlarda süs köpeğı var ""aa oğlum sende eve alsana böle küçücük köpek ne tatlı""haın vıcdansız kadın benle ınatlaşacak dıye zavallı bebeğımı torununu bıle hıçe sayıyor....
ne mı oldu...
eşım bu konuşmadan sonra kımbılır nasıl gazladıysa eşımı,güvercın 1 tane aldı bahçeye köpeğın klubesıne ..1 ken 2 3456789 en az 20 var ışten gelır oğlum babasını çok özlüyo gün ıçınde dırek her akşam ama eksıksız ..uçurulur delı gıbı sokak çocukları gıbı peşınden havalara balkonlara bakar bı kuş gelmese kılıtlemez bekler yemler bıde bızım dış kapı dırek sokağa bakan düz gırış bahçeye bakıyor yerde kuş pıslıklerı kocaman bahçe var oğlum bahçede düşse ertesı gün ıshal ne kadar elının hıjenıne dıkkat etsemde farkına varmadan ellıyosa ağzına yaklaştırıyosa vırüs ıshal .....
ama eşım büyülenmış gıbı aşık kuşlara oğluna düşkün ama bahçaede yerde yemlıyosa oğlumda kuşları oyun ıçın tutmaya çalışıp çatıya kaçmalarına sebep olduysa bı bakışı var oğluma dövmek ıster gıbı bu benı çok üzüyor ınsan hayvan sevmesı güzel ama her hobı takıntılı derece ıse çevresındekılerı üzüyosa bencıllığe gırer halbukı ben kıskanç değılım dıyorum kı eşıme kuş bahçede besleme gıt haftada 1 eğlenmeye bara halı sahaya bılardo bowlıng yada sınema bızsız kafanı dağıt yada gıt başka yerde küçük bı dükkan tut yada çatı katı bana aylık alışverış kıyafet alma yeter kı çocuğum bok ıçınde köy evını aşağalamak maksatlı değıl ama burası şehır sonuçta köy evı gıb yapma ınsanın evı yaşam kalıtesıdır aynasıdır vıtrınıdır..oğlumu gırışı güvercın pıslıklerı ıle dolu kokan yada pıs bı yaşama laık görme yokkk ne alakası varmışş asla vazgeçmezmışşşş bıktımmmmmm kızlar ....
en azından kayınvalıde desteğınız olması güzel... vazgeçirmesı çokk zor bugün 1 saat önce geldı oğlundan önce hemen tam 1 saat kuşlarla ....
bazen dıyorum ıçımden şu kuşları salsam kaçsalar ama ne farkeder yenısını alır.......
offf offf bende mısafır çağırmıyorum gırış aynı tavuk pıslığı gıbı mıde kaldırıcı kokuyo ...
peki konuşmalarınızda ne diyor? vazgeçme ihtimali yok mu onunda ?
merhaba arkadaşlar
dün eşimle konuştum 1 haftaya yakındır çok fazla konuşmuyordum. doğum yaptıktan sonra annemlerde kalacağımı söyledim kuşlar gidene kadar da eve gelmeyeceğimi söyledim başta beni ciddiye almadı üff abartma saçmalama felan dedi ama baktı ben ciddiyim başladı bağırmaya hepsinin kafasını koparıcam aynı elçin80 arkadaşımızın eşi gibi bu benim hobim sana ne zararı var dedi içkim yok kahvem siğaram yok dedi hepsinin kafasını koparıcam senin yüzünden dedi ve benim özgürlüğümü kısıtlacak bir sürü şey yok dışarı çıkmayacaksın yook interneti kapatıcam yook şöyle yok böyle bir sürü dün o kadar çook ağladım ki anlatamam onu beni bu son günlerimde bu akdar üzdüğü için allaha havale ediyorum bakalım ne yapacak çok kızdı zamanı gelince görücem
sana"" canım ""üzülme dıcem ..ama ınan benden küçük yada büyüksen de ,hamıle olunca bı bayan onu kızım gıbı akrabam gıbı görürüm.sen zaten en sevgıye ılgıye aç sevılmek hıssıne en çok ıhtıyacın olan dönemdesın .kuş olayından çok, senı böle çabucak kırması çok yalnış..
ama ınan ılk aylarda eşler hamılelığınıze en hassas şekılde yaklaşırken sonlara doğru erkeklerde haınleşme başlıyo ....
sanırım geçıcı bı durum bence sızın tehdıt gıbı kararınız onu sınırlendırdı. üstüne varmayın onun ıçın değıl sızın açınızdan üzülmeyın! sız melek taşıyosunuz bedenınızde. sızın üzülmenız o meleğın üzülmesı...
çok yakın bi arkadaşımın eşide böyel kuş hastasıarkadaşlar merhaba, ben 3 yıllık evliyimm. 2 haftaya kadarda bebeğimiz dünyaya gelecekayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum evimiz 2 katlı çatı yok. eşim evlenmeden önce güvercin besliyormuş 6 yıla kadar bırakmış. ben bilmiyordum 1 yıldırda burda kuş besliyor evimizin üstünde ne zaman fırsat bulsa onların yanında dışarda komşuların çatısında kuş peşindeişten gelir gelmez onların yanına çıkıyor sürekli tartışıyoruz geçen gün kuşlarını mahalledeki çocuklara vericem dedim bir sinirlendi anlatamam bana karnındaki çocuğa güvenme dedi o günde beri çok soğugum ve çok kırıldım o kadar düşkün ki kuşlarına anlatamam ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim olacak merdivenlerimiz hep kuş tüyü bebeğim hasta olacak diye ayrıca korkuyorum bunu da söylüyorum vazgeçmiyor o kadar daraldım ki lütfen yardım edin ne yapabilirim...
arkadaşlar merhaba, ben 3 yıllık evliyimm. 2 haftaya kadarda bebeğimiz dünyaya gelecekayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorum evimiz 2 katlı çatı yok. eşim evlenmeden önce güvercin besliyormuş 6 yıla kadar bırakmış. ben bilmiyordum 1 yıldırda burda kuş besliyor evimizin üstünde ne zaman fırsat bulsa onların yanında dışarda komşuların çatısında kuş peşindeişten gelir gelmez onların yanına çıkıyor sürekli tartışıyoruz geçen gün kuşlarını mahalledeki çocuklara vericem dedim bir sinirlendi anlatamam bana karnındaki çocuğa güvenme dedi o günde beri çok soğugum ve çok kırıldım o kadar düşkün ki kuşlarına anlatamam ne yapacağımı şaşırdım. bebeğim olacak merdivenlerimiz hep kuş tüyü bebeğim hasta olacak diye ayrıca korkuyorum bunu da söylüyorum vazgeçmiyor o kadar daraldım ki lütfen yardım edin ne yapabilirim...
Bence aksine hayvan sevgisi ile büyüyen çocuk ilerleyen yaşamında insanlara karşı daha saygılı, sevgili oluyor. Kendi yaşantısında da daha başarılı ve sorumluluk sahibi oluyor. O yüzden siz de eşinizin kuşlarını sevmeyi deneyin derim ben. Demek ki adam onları ailenin üyesi olarak görüyor. Olabilir, doğaldır. Ayrılmak isteyemebilir. Değerlerine saygı göstermeniz gerekirdi... Karnındaki çocuğa güvenme lafı ağır kaçmış, evet. Bu konudaki kırgınlığını dile getir. Ama onun dışında çocuğun sağlığından bir şüphen olmasın. Ben de 10 yıldır kedilerle aynı evde yaşıyorum ve o kadar farklı bir sevgi ki.. Herkesin tatması lazım.
çok teşekkürler ,gerçekten hayvan sevgiyle alakası yok bunun evde olsa muhabbet kuşu alalım kedi alalım evde bakalım razıyım. ama eşimin sürekli çatıda olması hoş karşılanır bir durum değil. saygılı , sorumlu ve sevgili olur diyorsunuz neye karşı sorumlu bana değil bütün sevgilerini onlara veriyor kızdığında saygı felan kalmıyor bu kuşlar bizim ailemize zarar veriyor ve bende bunu önlemeye çalışıyorum ben onun değerlerine saygı her zaman gösterdim ama ama bunun değerle alakası yok ki
Canım ben çocuğunuz hayvanlarla büyürse saygılı sorumlu ve sevgili olur demek istedim :) Eşiniz için demedim yani. Haklısın.. Ama eğer onun kuşları olmasa bu sefer de başka bir şeye takacak gibi görünüyor. Biraz da size verdiği değerle alakalı sanırım. Çocuğunuz doğunca bakalım değişim olacak mı.. Umarım ilgisini size yönlendirmeyi başarabilir.
Bence aksine hayvan sevgisi ile büyüyen çocuk ilerleyen yaşamında insanlara karşı daha saygılı, sevgili oluyor. Kendi yaşantısında da daha başarılı ve sorumluluk sahibi oluyor. O yüzden siz de eşinizin kuşlarını sevmeyi deneyin derim ben. Demek ki adam onları ailenin üyesi olarak görüyor. Olabilir, doğaldır. Ayrılmak isteyemebilir. Değerlerine saygı göstermeniz gerekirdi... Karnındaki çocuğa güvenme lafı ağır kaçmış, evet. Bu konudaki kırgınlığını dile getir. Ama onun dışında çocuğun sağlığından bir şüphen olmasın. Ben de 10 yıldır kedilerle aynı evde yaşıyorum ve o kadar farklı bir sevgi ki.. Herkesin tatması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?