esim ve maaslarimizz

Herkesin kartı kendinde. ama birikim benim hesabımda. Eşim fazla parayı benim hesabıma havale yapıyor. habersiz harcama yapmayız ayrıca.

hesap kitap işi bende. savurgan olsaydım bende durmazdi.

sorun olmuş sizde sanırım. ortak hesapta toplayın birikimi. uğraşmayın

evlendiğimizde eşim bu işi tek kişi yürütsün
istersen sen idare et istersen ben ederim dedi. ben acıkcası istemedim. yatırım yap koru al sat istemiyordum. sadece harcama kısmı bana ait :) maaş kartım eşimde ve nakit eşim eve bırakır. benim gelirim çok değişti bazen hiç olmadı. tümbu süreclerde eşimin tavrı da cömertliği de değişmedi. aileme de hediye vs alırım hatta daha cok yap der. ben de kartım neden eşimde diye gocunöam. ama gün olur beni kırar pişman ederse tavrım farklı olur..

Esim maasimi bilmez,nereye harcadigimi sormaz cok sukur onun karti da bendedir,evlendigimiz zamanda ne kadar altin bilezik takildi hic sormadi onlar senin dedi ne yaptigimdan haberi bile yok birimizin maasiyla geciniyorken digerimizinkini biriktiriyorum ben de

En ideali bu bana kalirsada...bi erkegin ilgilenmemesi bana erdem gibi geliyo..bilmiyorum...kadin zaten vefaliysa bu erdemi karsiliksiz birakmaz..

Bizde herkesun karti kendinde duruyor. Bazen eşiminkide bende, bazen benimki onda hiç dikkat etmiyoruz kimde durduğuna. Maaşlar yatinca kimin aklına ne gelirse oduyo internet bankaclgndan oduyoruz borclari. Geri kalani ikimizde hesaptan çekip para kutumuza koyuyoruz kimin ihtiyacı varsa aliyo oradan

Ben boyle seylerin dusunulmesinede konusulmasinada karsym bunlar doğaçlama gelişecek şeyler bizde öyle oldu en azından esler arasına senin benim sözcüğü girmemeli...

ben çalışmıyorum (geçen sene özel ders veriyordum ona da karışmıyordu) ama maaş günü internetten gerekli ödemeleri yapıyoruz; onun harcadığı paradan haberim vardır her zaman; kirayı aldığı zaman da gelir bana verir...
birikim yapamıyoruz şimdilik; ucu ucuna gidiyor harcamalar ama parayı ben daha iyi tuttuğum için bana verir eşim...
parayı kim daha iyi idare ediyorsa onda olmalı hesaplar...

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
Evlilikte ayrı gayrı olmaz da .neden bu birikim hep erkeğin cebinde yapılıyor onu anlamam. Şahsen çalıştığım dönem de de şimdide eşimin maaş kartı bende dir. Birikim yapıyorsamda kenara nekadar koydum eşim bilir. Ama bunu eşimden ben istemedim kendisi verdi 6 senedir böyleyiz

Esim eline ne kadar oara gecse heosini bana verir , ikk gunden beri boyle .

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
ben çalışmıyorum fakat aylık belli bir gelirim var,,, ben gelirimle kendime özel alışverişimi yapıyorum kıyafettir uçak biletidir, eve değişik bir şeydir arada evin büyük bir itiyacını görüyorum,,, klima gibi misal,,,,
eşimde evin kredisini ve evin masraflarını görüyor,,,
şimdi hamileyim, bebek büyüyünce çalışmaya başlayacağım, kendi kazandığım parayıda gene ihtiyaçlarıma harcarım geri kalanınıda yatırım yaparım diye düşünüyorum,, yani biriktiririm,,, ( şükür ki eşiimin maaşı bizim kredimmize, masraflarımıza yetiyor bu yüzden ben kazandığım parayı eve harcamam , onun yerine ikimizin yaşlığı için yatırım yaparım,,,

ben bu senin paran benim param muhabbetlerini hic sevmiyorum. yakinda evlenicem Allah nasip ederse ve maas konusunu nasil yapcaz bende bilmiyorum. ama kadinin tum maddi idareyi erkege kaptirip devamli ister duruma dusmesi guzel degil bence. Kadin calissin ya da calismasin,kendi ihtiyacini karsilayacak kadar paranin elinin altinda olmasi lazim her ay.

Harclik istemek hos mu yaa...ben insanlarin ne yaptigini mrk ediyorum acikcasi..fikir edinmek istiyorum..birikim yapilir tabi ama bu sanki daha naif olmali yaa
Harçlık değilde bi miktar kendine al gerisini ver ama evin be eksiği var sen bilirsin bence para sende olmalı eşin ne anlar marketten tekstil bilmemne alılverişinden

Valla ben Parana bakiyorum lazim olani alirim kredi kartim da var gerisine karismam.hic ugrasmam faturaydi kiraydi bilmem bile Esim ilgileniyor..

Ben nişanlıyım ama yapmayı düşünmüyorum. Tamam evde ayrı gayrı olmaz ama ben çalşıp çabalayım sonrada kendi maaşımdan utana sıkıla harçlık isteyim buna fırsat vermem açıkcası

Evlilikte öyle ayrı gayrı olmaz ki biriktirdiginiz de harcadiginiz da ikinize..

Ben hic sevmem para işleri birikim falan uğraşmayı, sıkılırım. Eşimse bu konuda muhteşemdir. Kredi, fatura, ıvır zıvır öder zaten dışarı hep birlikte çıkar birlikte harcama yaparız, istediğim bir şeyi de hic almayalım demedi şimdiye kadar. Kart onda dursun sanki ne olacak ki ben ayrı birikim yapsam sanki tek başıma mı yiyecem ileride ki zaten onun gibi birikim yapamam da..

maaş kartı vermeye karşıyım
yeni evlilere sormuşsun ama 11 yıldır evliyim
hiç eşimin öyle bir isteği olmadı
bizde maaşlar çekilir evin belli bir yerine konur
ihtiyacı olan ordan alır kullanır...

Eğer karşılıklı iki tarafta bilinçli ise ayrı gayrı olmaz taraftarıyım.
bizde 2 maaşta çekilir ortaya konur ödemeler yapılır ikimizde harçlığımızı alırız.
eğer birikim yapmak için paramız kalıyorsa kenara koyarız durur.

Evde kim daha güzel bir ekonomi yapıyorsa ve parayı iyi değerlendiriyorsa maaşı o yönetmeli. Ben şuanda çalışmıyorum ancak eşimin fatura yatırcak, kira göndericez vs vs harcayacak zamanı yok. Tüm maaşını bana verir ben hesabıma yatırırım zaten hayat kolaylaştı, internet bankacılığından nereye ne göndermişiz, ne kadarımız kalmış bakarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…