esim ve maaslarimizz

Harcamalar ortak olmalı tabiki. Tüm faturaları bir kişi ödememeli onda hemfikirim.
Ama neden maaş kartımı eşime vereyim? Köle miyim ben?

Harcamalar ortak olmalı tabiki. Tüm faturaları bir kişi ödememeli onda hemfikirim.
Derin kölelikle bağlantısı ne?
Yani vermek deyin maaşın otomatik olarak onun kontrolüne geçtiği anlamı mı çıkıyor acaba ya da bu anlamı anlamayan tek ben miyim?
ya da bütün kocaları benim kocam gibi mi sanıyorum ki?

Ben bu tarz ataerkil toplum getirilerine karşı çıkıyorum.
Ben de çalışıp kazanıyorsam neden tüm kontrolü ve söz hakkını eşime vereyim ki?
Çalıştığım halde neden eşimden harçlık alayım, ya da neden onun hesabında dursun para.

Daha önce bir konuda da konuşmuştuk. Ben öğrenciyim ve paramızı birleştiriyoruz evde ve isteyen istediği kadar alıyor harcıyor. Çalışmaya başlayınca da bu değişmez.

Benim merak ettiğimi internet bankacılığını kullanırken neden eft/havale yapmak yerine kartı verdiğin?
Ha ben böyle bik bik konuşuyorum ama kendi kardeşim vermiş kartını. Bir şey de diyemedim. İnternet bankacılığını öğretecektim zamanında.

ikimizde ortaya koyuyoruz maaşlarımızı.
ödeme listemizde oluyor zaten. onları o şekilde beraber ödüyoruz

herkesin maaşi kendine fakat şu var. dinen erkeğin parasında kadın çalışsa bile karısının ve çocuğunun hakkı vardır.bunu başka tarafınla dinleyen "ooo siz iki maaaş aşlıyonuuuz" diye gözü kalan kp ,kv kayınlar görümceler eltilerin o adam helal ettim demedikçe o adamdan aldıkları paradan hayır gelmez.sizin çalışmanız onun yükünü hafifletir. çevrede ki vardır.sürekli birinin parasıyla geçinenlara karşı iyi bir şey değildir. kadının parasını daha doğrusu kadın çalışsın ben yiyeyim düşünen erkek sadece erkektir adam değildir.ahireti kendine. kadının elindeki birikimi alıp ev araba alıp üstüne yapan erkekten de hayır yok.olsaydı zaten evlenince alınan mülkiyeti satmak için eşlerin ikisinin imzası gerekmezdi.ben eşi geçtim,bundan evlenmeden bir kaç sene önce asgari ücretten düşük para alıyordum.mesela 600tl alıyorsam 500 alıyorum diyordum anneme beraberdik. sonuçta anneme veriyordum.paramı annemde hem eve harcıyor hem bana bir şeyler alıyordu. benim paradan da harcayıp 3 ayda bir ödenen öğrenim katkımı ödüyorduk. fakat iş öyle bir şeye geldi ki saklamam zorunlu geldi mesela ben bir şey istiyorum annem boşver gereksiz diyor. ben onun seçtiği şeyleri seçmek zorunda değildim. kazandığım parayı sürekli giysi parfüm ayakkabıya yatıran bir insan da değilim küçük yerde oturuyoruz öyle gezmelik tozmalık duırumum da yoktu sonuçta . para kazanıp parayı verip bi de verdiğim parayı binnaz ile istemek çok kötü bir duygu,sonuçta benim isteme kredim verdiğim kadar.annemde ne kadar parası varsa o kadar harcayan biri ben öyle değilim. birikim yaparım anormal bir durum yoksa yada ihtiyacım yoksa.o yüzden böyle daha iyi vermeyi de düşünmüyorum.

ilk zamanlar ben toplim dedim kalanla birikim yaparız çünkü ne nereye gidiyor belli olmuyordu ama baş edemedik o şekilde bizde ödemeleri paylaştık gelirine göre herkes bişeyler ödüyor bende para kalmayınca kocişten sağ olsun gönderiyor :)

Ben esime verdim kendi harcligimi aliyirum alisveris kira birikim borc ugrasip duruyor :) hic ugrasamam

işte benim kafadan biri
ben de olduğu gibi veriyorum..
tüm ödemeler ve borçları o takip ediyo..
bende idare edecek kadar harçlığım ve kredi kartım var...
gerisini o halletsin..erkek değilmi, biraz geçim planı yapmayı bilsin...

Benim bankam az da olsa işlem ücreti alıyor. Farklı bankalardan maaş çekiyoruz biz.

Kaldı ki eft yapmakla kart vermek arasında bir fark göremiyorum ben.

Benim eşim alıp da kendi idare etmiyor parayı. Akşam eve getiriyor hatta ben ondan daha çok hesapçı olduğum için “sana şu kadar yeter” diyerek cüzdanına parasını koymuşluğum vardır.

Yani bizde o çekmiş, kart ondaymış hiç önemli değil akşam para bozukluklara kadar masada toplanır.

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
Bizde ay sonu ortak olarak toplanır gidecek yerlere verilir kalanı ise hesabımıza yatırılır eşimde kalsa bile sıkıntı yok açıkçası ayrımız gayrımız yok çünkü...

Anlıyorum ben seni. Eft ücreti alıyorsa hata bankay aboşu boşuna kazandırmamak lazım.

tabiki ortak harcanmalı diye düşünüyorum
hemen hemen aynı günlerde alırız maaşı
o çeker,bende çekerim
akşam kızım biraz oynar paralarla
bizde hesapları son kez kontrol ederiz
herşey hesaplanır
kalanı da harçlık yaprız

fatura ödemede ne var ki artık?
cepten tüm faturalar 10 dakkada ödeniyo..
oyüzden tek bi kişi halledebilir.
maaş kartını vermek de bi ölçüt değil bence..
kartım hep bende durur ama paramı eşime veririm..
ihtiyacım kadar harçlığım ve kredi kartım bende olur..

İşte ben de onu diyorum neden maaşımı eşime vereyim. O mesela maaşını bana verip benden mi harçlık alıyor? Hayır.
Yani bana saçma gelen kadının çalıştığı halde eşinden harçlık alması.

bızde paralar bende toplanır... oturur odeme planı yaparız kalanlar bende kalır parası bıttıgınde nekadarsa ıhtıyacı verırım.. ayrı gayr yoktur..

bütün paramı eşime vereceksem neden çalışayım ki? amaç erkek eline bakmamak değil mi zaten. ee çalışsan bile erkekten gelecek harçlığa bakıyorsam niye çalışayım niye onlarca yıl okudum. çok saçma. kartımda paramda bende harcamalar ortak tabiki.

kesınlıkle canım ya ne ugrasacagım naparsa yapsın :)

maaslar birleştirilip odemeler yapılsa kalan para ıkıye bolunse herkes kendı bırıkımı hesabında yapsa ben evlı olsam boyle yapardım sanırım. herkes emek harcıyor ayın sonunda maaş alacam diye maaş kartını eşe vermek ve harclıkla butun ayı geçirmek benlik değil.

Benim maas kartim bendedir ama gerek olduginda esim netten haval ile alir.
Ev alip da toplu para gerek olana kadar benim maasima dokunmadik, ev alirken cekildi hepsi.
. Tum odemelerl esim takip eder otomatik oder.
Benm sadece cep harcligina ihtiyacim oluyor onu da varsa esimden alirim yoksa benden cekerim.

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu

hayır vermiyorum ama herkes maaşlarından gerekli ödemelri yapıyo.kalanın da bir kısmını paylaşıp bir kısmını zulaya atıyoruz ortak birikim oluyo yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…