esim ve maaslarimizz

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
Eşin o parayı ne yaptığına bağlı bunun cevabı.

istense de istenmese bu muhabbet oluyo. bizde de oldu. asla maaş kartımı vermem. ödemem gerekn şeyleri öderim.
çalışıp bu eziyeti çekmenin de bir karşılığı olmalı değil mi. bizde kimin ne ödeyeceği bellidir. eğer eşimin parası yetmediyse bende son kuruşuna kadar harcarım masraflara. ama onun eline vermem tamamen.

Eşim benim ne kadar maaş aldığımı bilmez, serbest çalıştığı için ben de onun kazancını bilmem ve sormam da. Evin faturaları onun hesabından (otomatik ödeme) ödenir. Ben de evin diğer masraflarını karşılıyorum. (market alışverişleri felan). Bir yerlere gittiğimizde her şeyi ben ödemeye çalışıyorum.
Evlendiğimden beri bir türlü kendimi toparlayamadım. Ancak kredi kartlarımı ödeyebildim. Önümüzdeki ay düze çıkıcam inşallah. o zaman kendime biraz ayırırım, geri kalanı eşime vermeyi düşünüyorum. Eşimin parayı iyi yönettiğini düşünüyorum. Ona destek olmak beni mutlu eder.

Maaş kartım evlendiğimin ilk maaş günü eşime geçti, o gün bugün elime almadım desem yalan olmaz…Şifresini bile hatırladığımdan emin değilim.

Ammaaa velakin…Benim iş yerim ATM lerden çok uzak, bizim bankanın ATM si eşimin çalıştığı yerin önünde var. Biz maaş yatar yatma saniyeler içinde bakiyeyi sıfırlarız. Ben ayrıca web bankacılık kullanıyorum. Tüm hesap hareketleri hem mail olarak geliyor bana hem de ben takip ediyorum yatıp yatmadığını gibi.

Eşim parayı çeker ve akşam getirir, bir iki gün sonra da onun maaş günü. Aynen onunkini de çeker getirir. Yatağın üstünde max 5 dk lık bir hesabımız vardır, sonrasında para gideceği yere gider.

Şu “kimin kafası basıyorsa para onda toplanmalı” diyen arkadaşlara hayret ediyorum.

Bizde herkes maaşı yatınca çekip eve getiriyor. O getirirken yolda kirayı faturaları yatırarak geliyor. Gelince benimkiyle birleştirip bi kenara koyuyoruz. Sonra birşey lazım olduğunda oradan alıp harcanıyor.
Ben içinden kişisel bakımım için falan bi miktar alıyorum sadece, tek ayrıcalık o. Kalanı lazım oldukça gidiyor yani. Senin paran benim param diye birşey söz konusu olamaz.
Eğer arttıysa bankaya atılıyor ay sonunda. Bu yani, fazla konu ediliyor bu mesele eşler arasında, gereksizce.

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu

Burda iki soru var gibi. Yani bir yandan harçlık alacak duruma gelip gelmeme, bir yandan da eşden gizli veya ayrı birikim yapma.
Öncelikle kartı vermeye karşıyım ama havale/eft olabilir. Ama onun da tamamını vermeye gerek yok. Kendine o aylık yetecek bir harçlık ayırabilirsin sonuçta. Bu sayede "harçlık" istemene gerek kalmaz. Bir de ben neredeyse hiç nakit para harcamam. Genellikle kredi kartımı kullanırım. Eğer siz de böyle yapıyorsanız nakit paraya çok ihtiyacınız olmaz. En fazla yol parası, kartın geçmediği kuaförlerde falan harcamaya gerek olabilir nakti.

Kadının ayrıca birikim yapması olayının ben eşe göre belirlenmesi taraftarıyım. Kimi erkek har vurup harman savurur ya da eşinin rızası olmadan kendi ailesine çok yardımda bulunur ya da şans oyularına falan para yatırır bu durumda gizli birikim yapılabilir. Ama böyle bir durum yoksa da gizli ya da ayrı birikime gerek yok gibi geliyor bana.

Valla bizde her ikimizin de kafası iyi basar para işlerine.
O yüzden hep ortak hareket ediyoruz.
Benim maaşım birikiyor,onun maaşının bir kısmı harcamalara kalan kısmı yine birikime.
Nereye ne kadar harcanmış her ikimiz de iyi biliriz.

ama iyi bir sebep için diyomuş birazcık kendini kıs da ev parası biriktirin canım ilerde ne iyi demiş kocam diceksin..

bence eşler parayı düzgün harcamayı bilyosa maaşlar birleştirilsin ve evde gizli saklı olmasın. ama bazı adamlar var ki borç batağı içinde evini ailesini rezil ediyo. elde avuçta ne var alıyo ve sonuçta da ne birikim ne yatırım bişey olmuyo. ailenin geleceğ i ve selameti için ayrı birikim yapmak gereki rbu durumda

Sonunda irkekçi olmayan bir yorum çıktı.

Yani bassın arkadaş çalışıyorsan eğer, iş hayatındaysan bassın kafan. Hem basıp ne oluyor ki sanki biz de borsa falan takip ediyoruz ki etmek de isterdim.

Orta direk olarak yatırımlarımız çok karışık olmasa gerek. Ben yatırım işini erkek işi olarak gören kadınların başına gelenleri normal karşılıyorum.

Demiş bazıları “maaş kartımı vermem harçlık gibi istemem” yani benim maaş kartım dediğim gibi ezelden beri eşimde ama 1 kere harçlık istemedim. Ha param biter ondan isterim bundan da gocunmam yani bunun abartılmasına da hayret ediyorum.

Bu işler gerçekten insanların karakterine bağlıymış,yeni yeni öğrendim ben de.
Şimdi düşünüyorum da gerekirse kartımı da veririm,maaşımın son kuruşuna kadar da sayarım adama.
Çünkü bilirim ki beni asla zor durumda komaz,hatta çoğu zaman benim cüzdanımda ondan daha fazla para vardır.
Maaşımı hiç istemedi ama istiyorsa vardır bildiği derim sanırım.

Ayol yıllardır kendi başıma biriktirmişim,harcamışım.
Evlenince mi basmayacak kafam?
Dediğin gibi gelir belli gider belli.
Neyin karmaşası bu?
He ben de isterim harçlık.
Hatta varken de isterim,Allahım korusun,kadınız,dışarıda bize hep para lazım.

Aslında Laale biz böyle yapıyoruz da benim yaklaşımım bu değil. Şöyle; maaşlar çekildi eşimin cüzdanında…

Yemek yeriz. Sonra yatak odasında paraları çıkartırım. X yere şu Y yere şu. Al sana bu, bana da bu, evde de şu kadar kalsın lazım olur. Kalan paranın yeri belli zaten. Olay bitti. Para da bitti tabi..

Hiç gizeme gerek yok.

Sizinki başka bir durum sanki. Ve açıkçası kadınların tüm maaşımı ben kendime harcarım eşim eve baksın düşüncesi tasvip ettiğim bir düşünce değil. Bütün ev geçimi erkeğin üzerine binerse bütün ev işleri de kadının üzerine binsin o zaman. Hayatın müşterekliği diye bir şey var. Evlenirken nasıl bir dünya hayal etmiştiniz ki? Siz kısıtlı para ile geçinmek istemiyorsunuz ama eşinizin tüm ev giderlerini yatırdıktan sonra neyle geçindiğini sanıyorsunuz? Ya da o kendi kişisel zevkleri için hangi parayı harcayabiliyor?

Bak işte adam bile bile borç batağındaysa, kumardı,kadındı,alkoldü varsa ben zaten boşanırım.
Maaşımın da nereye gittiğinin bir önemi olmaz artık.
Neyin selameti ve geleceği olacak ki?

Harçlık diye bir şey yoktur bence. Cebine alacağın para vardır.

Ne kadar lazımsa alırsın.

Kadına ambargo koyan erkeği, çalışan kadının da erkeğin esaretine girmesini şiddetle kınıyorum.

Heehhhh yerini de öğrendik paraların.
Hangi çekmecedeydi yav?
1. 2. 3.?

İlk evlendiğimiz 3 ay hesaplar eşimdeydi. Bizde ayrı gayrı olmaz ben annemin evinde böyle görmedim çünkü... O 3 ay çok sıkıştık idareyi beceremedi. Kendisi dedi bundan sonra kartımdan çek senin hesabına yatır ben lazım oldugunda isterim senden dedi. Böyle devam ediyor hala..

Bak işte adam bile bile borç batağındaysa, kumardı,kadındı,alkoldü varsa ben zaten boşanırım.
Maaşımın da nereye gittiğinin bir önemi olmaz artık.
Neyin selameti ve geleceği olacak ki?

kumar kadın alkol değil bazı insanlar çalışsa bile para biriktiremiyo yatırım yapamıyo. fazla risk alan veya geleceği yatırımı konusunda çok dikkatli olmayan insanlar var. eğer adam beceremiyosa biriktirmeyi kadın işi ele almalı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…