Esim ve mama konusundaki ısrarı

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.

Mamanın üstünde öyle yazıyor o yüzden bu şekilde hazırlıyorum

eşinizin tarzı kötü, anlamıyor doymadığını, kendince size iyilik yapmaya çalışıyor. bebek konusunda kadın işine karışıyor gibi bir tavır takınmayın ama. bu çok yanlış. doktorunuza ne kadar ml vermeniz gerektiğini detaylıca sorun bence. birde bol bol dinlenin sütünüzün artması için. bende 40 günlükken mama takviyesi yapmıştım. sonra bebeğim doydu diye huzur bulunca sütüm artmıştı. eşinize stresten kurtulursanız sütünüzün artacağını, sizi germemesi gerektiğini söyleyin sakince.

Asla bana hak vermiyor çocuk gelişimi eğitimi almış biriyim
Ilk zmanlar sütüm artsın diye anne çayı vs içiyordum ona da karışıyordu
Ondan habersiz aldım diye dünyanın lafını yemiştim
O çayların da zararlı olabileceğini düşünüyordu
Izinle içiyordum

O hiç emmeyen bebek içiin ama siz anne sütü konusunda ısrarcı olun diye dedim.
Çok teşekkürler
Kendini bu konuda kapatmış biri
Ben istemez miyim sütüm gelsin
Bu konuda eş desteği çok önemli
Psikolojik baskı yapıyor ve çok üzülüyorum
Belki sütüm bu yüzden azaldi

Eşiniz çok dominant anladığım kadarıyla. Sizin fikirlerinizi onaylamamaya da meyilli. Bebekten önce de bu şekildeydi bence. Ya biri nasihat etsin ya da gizli gizli verin mamayı ne diyim üzüldüm halinize Böyle bir adamla aynı evde lohusalık biraz zor

Maalesef her dediginizde öyle haklısınız ki
Rahat davranamıyorum çocuğuma istediğim gibi bakamıyorum bu durum beni çok üzüyor inşallah bebeğim etkilenmiyordur.

Maalesef her dediginizde öyle haklısınız ki
Rahat davranamıyorum çocuğuma istediğim gibi bakamıyorum bu durum beni çok üzüyor inşallah bebeğim etkilenmiyordur.
Siz özgüveninizi kaybetmeyin, ne olursa olsun bebeğinizin annesi sizsiniz ve onun için en doğrusunu siz bilirsiniz. Mamanın da hiç bir zararı yok bildiğim kadarıyla. Arkadaşımın 2 haftalık bebeği, aynı sizinki gibi sürekli meme istiyor e kız da mecbur mama takviyesi yapıyor. Doktor hiç çekinme bir zararı olmaz demiş. Böyle şeyler için üzmeyin kendinizi. Bu sefer sütünüz komple gider asıl o zaman üzülürsünüz

Bu iş kesinlikle annenin karari. Emzirmek o kadar zor birsey ki hele de çocuk ac kalıp emmiyorsa. Biz de eşimle sıkıntı yaşamıştık en son emzirmekten çok yoruldum artık yapamiycam dedim. Üst üstte gece gündüz süt sağdim, türlü şekillere girip denedim, yemedigim icmedigim kalmadı, zaten bir göğsümden ameliyatliydim yıllar öncesinden ondan da süt çok az geliyordu. Sonrasında yapmıyorum deyip mamayla devam ettim. Ben pişman olmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…