Esim ve mama konusundaki ısrarı

bu erkeklerin ortası yok benimkide doymuyor bu çocuk mama ver diye beni yiyip bitiriyordu.

siz günlük duşunuzu alın göğsünüze güzelce masaj yapın, emzirin bebeğinizi, doymadığını düşünürseniz 50 cc mama yapın içtiği kadarını içsin, doymazsa yine yaparsınız. stres de azaltır sütünüzü yetmiyor diye düşünmeyin.

bebeğiniz yenidoğan memede kalmak istemesi çok normal kendini anne karnında sanıyor hala. sizin kokunuz onun bu dünyada bildiği tek şey. 3,4 ay koltuğa yapışık yaşayacaksınız bebek de memeye yapışık olacak. başka yolu yok ya da ben görmedim en azından. gaz da ağlamasına sebep olur masaj önerebilirim. youtube da çok güzel videolar var. doktora danışıp damla da verebilirsiniz.
son olarak emzirme çaylarının da bir işe yaradığını düşünmüyorum. güle güle büyütün bebeğinizi :)

Eşinin seni baskı altına alması gerçekten kötü ama mama konusunda haklı. Biz anneler evham yapabiliyoruz.

Benim de ilk bebeğim ememiyordu, doymuyor diye düşünüyordum. Emzirdikten sonra 30 cc mama veriyordum. Eşim verme diyordu. Kızım hem mamayı hem memeyi reddetti. Meğer geniz eti burnunu kapatıyormuş emerken. Kaşıkla besledim. Büyüdükçe düzeldi. Güzelce emdi iki yaşına kadar.
Eşine düşüncelerini anlat sana baskı kurmasın.

Kilo alimi güzel olan çocuğa neden mama vermeye çalışıyorsunuz? Mamayı ilaç gibi düşününün bebeğiniz durduk yerde ilaç verir misiniz? Bebeğinizin ağlaması sürekli meme istemesi de oldukça normal. 40 günlük bebek memede yaşar zaten saatlerce memede kalır çok çok normal. Bebeğiniz siz mamayı verdikçe fazla şekerden bayılıyor aslında. Ayrıca gereksiz yere mama vererek bebeğinizin midesini büyütüyorsunuz ve bu durumda da kısa sürede sütünüz yetmemeye başlayacal bu sefer de sütüm kesildi deyip memeyi tamamen bırakacaksınız. Bebeğiniz boşu boşuna anne sütünden mahrum kalmış olacak. Çocuk gelişimi bilmeniz vs üzgünüm ama bu konuda bilgisiz olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

Doktor sen bilirsin istersen mama ver demiş ama doktor sadece tıbbi duruma bakar. Bebeğinizin anne sütü alıp almaması onun çok da umurunda olmaz. Zaten tıp fakültesinde emzirme eğitimi de verilmediği söyleniyor.

Sizin yapmanız gereken acilen bu işi yapan bir ebe hemşire yani emzirme danışmanı bulmak. Daha önce başka bir arkadaşa da yazmıştım. 2 sene boyunca Mamaya vereceğiniz para emzirme danışmanına vereceğiniz paranın kat kat fazlası olacaktır. Maddi durumum yok diye diretirseniz de sağlık ocağındaki ebelerin bir kısmı emzirme konusumda eğitimler almış kendini yetiştirmiş olabiliyor bunlara denk gelmeye çalışın. İnstagramda bir sürü emzirme danışmanı var onları takip edin söylediklerini uygulamaya çalışın. Hatta anne sütü için temas derneği var internet sitesi var bu derneğin ücretsiz online destek oluyorlar tamamem gönüllü bir oluşum.

Bunlardan ziyad bebeğinizşn 5. Haftası atak haftasıdır. Büyüme ataklarini araştırın. Bu haftalarda bebekler sıçrama gerçekleştirir daha huysuz olur daha çok ağlar daha az uyur daha çok emmek ister bunlar doğal süreçlerdir. Bu süreçte siz sık sık emzirdikçe sütünüz artar bebek ihtiyacını karşılamak için çok gÜzel programlanmıştır sizin bunları okumayı öğrenmeniz gerekir. Bebek ağlıyor huysuz uyumuyor mama vereyim diye bir durum yok yani. Lütfen biraz araştırıp öğrenin bebeklerimizi gereksiz yere anne sütünden mahrum bırakmayın.

Bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle.Bende sizinle aynı yollardan geçtim emzirme akademisi adında bir grup var sosyal medya sayfalarında o grup çok işime yaradı eminim sizinde işinize yarayacak.Doyma kriterleri var bebeklerde bi onlara bakın mamadan sonra uyuması illa açtı doydu da uyudu anlamına gelmez çünkü.

100 ml gerçekten 40 günlük bebek icin cok fazla, fazladan verirseniz hem midesi fazla genisler hem memeden kopar .benim 9 aylık bebeğim 120 ml iciyor yaklaşık ( anne sütü) o da her zaman 120 bile olmuyor

40 ggünlük bebeğe100 cc cok fazla değil mi? Hem zaten emziriyorsunuz illaki biraz süt gidiyor dur çocuğa. Biraz mama miktarını azaltmalısınız

Birçok emzirme danışmanına ve bana göre hatalı davranıyorsunuz ayda bir kilo alıyorsa zaten doyuyordur, sadece bol bol emmeye ve göğsünüzde durmaya ihtiyacı var o kadar. Eşiniz doğru olanı yapıyor ,uzun uyusun diye mama vermeyin, şuan size 1 kilo bonfile yedirmekle 40 lu çocuğa emdikten sonra 100 cc mama vermek aynı şey, ağır geldiği için yavrum bayılıyordur siz kendinden geçip derin derin üç saat uyuduğu için huzurlu zannediyorsunuz sadece.

Mamanın ne gibi zararı olabilir? Eşiniz cimri falan mı? Hiç sütü gelmeyen bebekler mama içiyor ne gibi bir zararı olmuş kanıtlanmış çok merak ettim? Bir bebeğe en iyi annesi bakar . Ayrıca eşiniz sizi üzdükçe sütün tamamen kesileceğini biliyor mu acaba ? Bana kalırsa bir sağma Makinesi al göğsündeki sütleri sağ bakalım kaç Cc çıkacak? Belki de gerçekten çok az süt var ve bebeğin doymqması çok normal olabilir. Bebeğin kilosu iyi diye bebeğe az mama verilir mi ne saçma ? Diyet mi yapıyor bebek

Hiçbir sağma makinesi çocuk kadar çekemez!!! 30 geliyorsa çocuk 60 çeker!

Geçen pazar sağdım iki göğsümden de 30 cc zor cıktı ilk zmnlar sütüm yetiyordu ama bebeğim büyüdükçe yetmemeye başladı bence
Çok karışık bir süreç kafam karmakarışık canım
Doğru olanı yapmaya çalışıyorum

Bazı bebekleri ilk 3-4 dk gelen laktoz yoğunluğu olan ilk süt dediğimiz kısım rahatsız eder, laktoz intoleransı gbi bi durum bu. Şimdi adı inek sütü alerjsi olmuş, her redddedene koyulan teşhis bu neredeyse. Bebeklerde tepki olarak geri çekiliyo. Bikaç dakika ön sütünü sağıp emzirmeyi dene. Bide sen emzirirken, eşin bebeğin karnını ayaklarını hareket ettirsin ( masaj gbi diil de hafif sallayarak) rahatlıyo mu bi bak bakalım

Bilmeden insanları yanlış yönlendirmeseniz keşke. Mama tıbbi formüldür yapaydır. Anne sütünün olmadığı ya da yetmediği durumlarda verilir keyfi olarak verilmez. İlaç gibidir gerek yoksa kullanılmaz. Ayrıca sağıma çıkan süt ölçüt değildir. Bebekler memeden daha fazla süt çeker. Bebeğin kilosu iyiyse bebeğe daha az mama verilir mi demişsiniz bebeğin kilosu iyiyse bebeğe hiç mama verilmez obez mi yapacaksınız zaten doyan çocuğu durduk yere şişireceksiniz?

Bir bebeğe en iyi annesi bakar diye annelerin yaptığı hataları meşrulaştırmayın, yanlış yanlıştır. Şurda birsürü tecrübe sahibi onlarca kadınız. Hiçbirimiz muhteşem varlıklar değiliz, uyarıyoruz hem de hiçbir menfaatimiz yokken, konusahibi bol bol mama verdikçe o bebe kolay mamaya alışacak binbir zahmetle emdiği memeyi reddedecek, sonra gelsin meme reddi, az emdiği için zaten bir süre sonra süt de azalacak, miss gibi tazecik anne sütü varken gereksiz yere “Anne hatalı davrandığı için” mamaya alışacak. Nerden biliyormuş anne doğruyu, yeni doğum yapan lohusanın kafası bi milyondur onun verdiği kararlara güvenemez tabi ki baba. Müdahale edince de anne bozuluyor ee yanlış yapıyorsun göz göre göre anneler kutsaldır diye ses etmesin mi.

Anneler kutsal filan değil, hatalarınızı hoşgörüp gönlünüzü ferahlatmak için gaz vermeyin birbirinize.

Verin o emzirsin o zaman. Herbokolog gibi adam. Çok biliyor her şeyi

Bu şekilde mama vermeye devam ederseniz üzgünüm ama sütünüz zaten yetmeyecek. Bebek büyüdükçe ihtiyacı oldukça emerek çoğaltacak sütünüzü bunun yolu budur.siz zaten bebeğin mide kapasitesini boŞ yere genişletiyorsunız şu şartlarda. Sağımla süt ölçülmez zaten. Lütfen yardım alın.

Asla ben doğru yapıyorum demiyorum zaten bu hafta sonu başladık mamaya daha çok çok yeni bir süreç
Eğer doğru değilse ve boş yere çocuğu sisiriyorsam zaten bırakırım
Ben psikolojik baskı altında olmaktan sikayetciyim

Bebek doymuşsa neden uyumuyor? 40 günlük bir bebek günde kaç saat uyur araştırdınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…