Esim ve mama konusundaki ısrarı

Kizlar mama zararsız demişsiniz ama benim kızım 34. Haftada 1800 dogdu,kuvezde kaldı. Kilo alımı güzel diye doktor gram mama verdirmedi önermesi! Mama çok ekstrem durumlarda verilir diye altına basa basa konuştu. Ben ne acılar cekmistim emecek diye

Biliyorum şuan böyle konuşmalar sizi sadece gıcık ediyor ama tecrübemle yazacağım kusura bakmayın.
Kilo alımı güzel.
Bebek bazen duygusal anlamda memede kalmaya ihtiyaç duyar.
Gazi varsa da emer gibi yapar. Doymak bilmiyor diye düşünürsünüz. Bir de reflü varsa sürekli emme isteği olabiliyor..

Sağma makinesi ile emmenin ardından sağın bakın sütünüz ne kadar çıkacak.

Hemen mamaya geçmeyin derim.
Anlamaya çalışın.

Gün gün değişiyor benim bebeğimin halleri de buna göre yazdım.

Yetmediği yerde tabiki mama verebilirsiniz ama siz yine de emzirme konusunda ısrarcı olun ayrıca 100 cc fazla. Eşiniz evdeyken günlük sıcak duşunuzu alın ve yatıp dinlenin, süt arttırıcı kürler var onları deneyebilirsiniz. Herkesin süt artırıcı yiyeceği farkli, bende aşure, bir arkadaşımda sütlaç başka bir arkadaşımda bulgur pilavı ve taze soğan sütünü arttırmıştı. Bol bol emzirin, benimde sütüm azdı ama en az 45 dakika emzirirdim kızımı zaten kendide bırakmazdı memeyi bu şekilde 5,5 ay sadece anne sütü verdim.

Mamayı fazla veriyorsunuz bence de.
Emdikten sonra verin mamayı ne kadar vereceğinizi de doktora sorun.
Fazla verirseniz iyice alışır bebeğiniz mamaya.
Mecburi durumlarda elbette verilebilir ama ne kadar az alsa o kadar iyi.
Birde bebekler ilk aylarda memede durma ihtiyacı da hissediyor.
Eşinizin tavrı yanlış olsa da mama konusunda haksız bulmadım kendisini.

40 günlük emen bir bebek için 100 cc fazla ama
O ölçüler hiç anne sütü almayan sadece mama ile beslenen bebekler için geçerli. Bende 2 aylık taze anneyim. 40 zamanlarımızda doymadığını düşündüğüm zaman en çok 2 ölçek mama verdim. Doktorumuz 90cc verebilirsin demişti. Gerek duymadık.
Meme boş olsa bile bebek çekebiliyor. Mememin en cıvık olduğu zaman bile bebeğim yutkunuyor, yani süt alıyor. Ama 3 çekişte ama 4 çekişte bir olsa da..
Artırmak istiyorsanız sağım yapmanızı öneririm ne kadar talep o kadar süt üretimi. Çaylara bende sıcak bakmıyorum şeker deposu hep. Onun yerine sağım ve düzenli emzirme, sık emzirme gerçekten işe yarıyor.
Ekleme yapayım bu arada bende bebeğimin son bir haftadaki kilo alımı durduğu için 2 hafta önce tekrar mama aldım sadece günde bir kez emzirdikten sonra 60cc veriyordum, mamaya karşı değilim yani, tabi ki yetmediği durumda takviye yapacağız. Son kontrolde kilo alımımız düzeldi bugün 3. Gün mama vermeyi kestim. Onun yerine uyuduğunda sağdığım sütü takviye veriyorum yatarken.

Son düzenleme:
Bana gore esiniz hakli. Ama yine de mama verecekseniz de 100 cc o kadarlik bebek icin cok fazla. Hic anne sutu almiyor mu? O mama markalarinin uzerinde yazanlar sadece mama takviyesi alanlar icin. Anne sutuyle birlikte alininca o miktarlar uygulanmiyor. Fazla verip mamayla doyurdugunuz muddetce haliyle de mamanin sindirimi uzun olacak ve sizi emmesi azalacaktir. Az emdikce de sutunuz azalir bu boyle bir zincirleme. Bol su ve sivi tuketin bebeginizi bol bol emzirin arta kalan zamanda da mamayi 30-40 cc max. Olarak takviye yapin bebek hala huzursuzsa. Simdi 100 cc alan bebek zamanla cok daha isteyecek ve sonuc olarak memeyi unutacak sut de haliyle azalacak.

Benim 10,5 aylık kızım ve ikinci çocuğum ona rağmen çok zorlandım, 5 dk da emerdi ilk bikaç ay öyle devam etti başta pes ettim göğsüm yara aldım mama aralarda onu verdim taa kiii doktor kontrolüne kadar doktor ekstra mama verdiğimi yakaladı yani bende sen gibi doymuyo diye veriyodum sürekli memede napabilirim dedim hatta doktorumuz aferim benim kızıma demişti sonra ne oldu biliyomusun mama hiç vermedim emdikçe süt geliyo inan stres yapma yinede sıkıştığın yerde verirsende az ver

Tamam da eşiniz haklı. Ayrıca takip ettiğim hiçbir emzirme danışma o anne sütü arttırıcı çayları önermiyor. Bırakın yararı, zararı var onların.
Aynı hatayı ben de yaptım, sütüm yetmiyor zannedip 2-3 hafta mama verdim. Sonra kilo alımı çok güzel olduğu için mama vermeyi kestim. Bence şu an gereksiz mama veriyorsunuz. Anne hisseder diye bir şey yok. Bebekler memeyi sırf acıktığı için istemez. Sürekli memede kalabilir ya da bunu isteyebilir. Anne sütü gibi bir besin varken çocuğunuza mama vermek hiç mantıklı değil.

Sütünüzden emin değilseniz de sabah akşam sıcak duş tutun gögüslerinize.
Hangi besinler süt yapıyor kendinizi takip edin.
Bende et yemekleri ve komposto özellikle süt yapıyor mesela.
Bazen uzun memede kalışlar anneyi yoruyor hak veriyorum.
Ama bunlar geçici.
Dikkat ettim benimki hep bir derdi olunca memede teselli bulmak için daha çok kalıyor.

Her şeye rağmen yetmiyorsa süt, dünyanın sonu değil elbette. Mamaya geçersiniz ama 100 ile değil de bu zamanlar 40 en fazla 60 civarı verilir bence.

eşin haklı. kilo alımında sıkıntı yokken mama vermeyin.

Öncelikle 100 CC aşırı fazla bebeğiniz daha 41 günlük. Benim 2 aylık oğlum var bi öğünde 90-120 civarı veriyorum. Kaldığı da oluyor. Tüm mamaları da aşırı derecede incelemiştim, bence miktar konusunda yanlışınız var.
Ayrıca doktor gerek görmemiş, kilosu gününe göre iyiyse aç kalmıyordur bebeğiniz. Benim sütüm yetmiyordu ve farkedilir şekilde kilosu geri kaldı bebeğin. Ona rağmen de 15 gün süt arttırmaya yönelik hareket edip sonuç alamayınca mamaya başladık.
Tabiki anne sizsiniz ama ne eşinizi ne de doktoru dinliyorsunuz. Tamam bebeğin mışıl mışıl uyuması çok güzel ama sizin mamaya mecburiyetiniz yok. Bence mama vermeyin. Çok zorda kalırsanız geceleri verirsiniz.
Eşinize gelince bunları söylerken ki tavrını bilemem ama adam haklı. Üstelik kadın işi dediğiniz şey ebeveynlik ve anne kadar babanın da söz hakkı var.

Oğlum 40gunlukken en çok en çok 60cc içerdi, bebek çok mama aldığı için ağlıyor olmasın? Emme ihtiyacı da rahatsızlıktan, çünkü sadece meme emerek rahatlamayı biliyor o... dolayısıyla sen de onu aç sanıyorsun... aç olsa kilo almaz, eşin haklı, fazla mama vererek memeden tamamen uzaklaştırmak mümkün

Aynı şekilde oğlum da mama içince uyurdu ben doyduğu için sanırdım, halbuki mamalar anne sütüne göre daha ağır yapıdalar; dolayısıyla hele ki 100cc içince muhtemelen bebeğe ağırlık çöküyor ondan uyuyor çocuk...

Kolay gelsin sana annesi, daha ilk zamanlar böyle şeyler normal, rahatla biraz :)

Asil amac cocugun doymasi
Biz yegenime 40 gunlukken 60 cc veriyorduk 100 banada cok geldi
amaaa cocugun acliktan aglamasi ve bunun cesitli sebeplere baglanip mama verilmemesi bana dunyanin en korkunc isi geliyor.
Siz mama verince uyuyor diyorsunuz rahat diyorsunuz bunun uzerine laf soylenirmi
Bu adam ise gitmiyormu
Herseyi soylemeyin.
Mama markalarini deneyin en iyisi denilen marka yegenime hic iyi gelmemisti biri kilo aldirmamisti

Ben sadece kadin isine karisiyor kismina takildimbabasi oda tamam doymuyor olabilir mama takviyesi gerekebilir onu burdan biz anlamayiz ama emzirdiginiz halde 100 cc cok geldi bana da birde bebek herzmn aclikdan aglamaz benim kizim migdesi toklukdan acidigi icin agliyormus meger bunu fark edemedik ilk etapda ve kolikdi surekli ac gbi agliyordu surekli memede kalmak isteyebilir gaz sancisi falan varsa bunlari dikkate alin doktorunuz da vermesende olur diosa cocuk belki aclikdan degil baska bisiden agliyodur esine gelince de oda bebegin anne sutu almasi icn ugrasiyodur erkekler duz dusunur konusarak asilmayacak bi sorun degil

kilo alimi güzel oldugu icin ver dememişler zaten size.
kilo almasaydi gelisimi ilerlemeseydi ozaman mama ver derlerdi.
mama anne sutu az geliyorsa yada hic yoksa cocukta kilo alimi yoksa verilir.
cok ekstrem durumlara gerek yok yani.
benim dogum yaptigim hastanedeki dr da sutum inmemesine ragmen sutun var var geliyo diye inat edip cocugu acliktan 2 gunde sarilik etti.
neymis mamaya karsiymis fototerapiye karsi olmuyor ayni dr niyeyse.

bebegin bezini takip edin çis sayisindan kakasindan anlarsiniz doyup doymadigini
mama vermeden once kendi sutunuzle deneyin
sutunuz varken mamaya cok dayanmayin cocuklarin 20.gun bagirsak hareketleri baslar gazli olduklari icinde memeye yapisirlar acmis gibi bildigi baska hic bir sey yok cunku daha.
huysuzlaninca kucaginiza alip biraz yuruyin susuyorsa gazi vardir

Ayrıca bebeğin uyuması doyduğundan değil, mamayı zor sindirdiğinden. Anne sütü daha mideye gittiğinde sindirilmeye başlanıyor, bu yüzden anne sütü emen bebek doğal olarak daha sık uyanır. Ama anne sütünde melatonin hormonu olduğu için daha kaliteli ve derin uyurlar.

Ne desem bilemedim. Erkeklerin çocuk bakımı konusunda ortak olmasını istiyoruz . Bu durumda verilecek mamaya karışma bu kadın işi deyip ikinci plana da atmamalıyız. Kilo alımı iyiyse açlıktan ağlamıyordur. E mama içince niye susuyor diyeceksin. Kan şekeri yükseldiği için olabilir. Biz de ağır bir yemek yiyince tatlı yiyince vs mayışırız yerimizden kalkamayız. Bırak göğsünde dursun emsin istediği kadar emdikçe süt gelecek gerçekten. O aylarda yaka iğnesi gibi anneye yapışık oluyorlar kokuyu arıyorlar doya doya uyusun göğsünde. Belki eşinin üslubu yanlış ama mama konusunda haklı gibi duruyor. Aç bebek yumruklarını sıka sıka ağlar . Bir dikkat et ona göre de karar verebilirsin. Mama verirsen de mutlaka emzirme sonrası ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…