- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi goldenbutterfly
-
Tebrik ediyorum sizi..yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet farkındayım anormal davrandığımın ama elimde değil ki. İdealimdeki davranış şekli sizin anlattığınız gibi olmak aslında.
Ama ciddi anlamda karar alıp kendimde köklü değişimlere gideceğim.Eğer kendi kendime başaramazsam da terapiste gideceğim.
Bence tek gidebilirsiniz. Çünkü eşinizin bir sorunu yokmuş gibi görünüyor. Uzman isterse çağırır.Kızlar peki terapist gidersem acaba eşimle mi gitmem gerekir yoksa tek mi
Evliliğimin ilk zamanları canlandı gözümde sanki ben yazmışım yazıyı:) ben de çok çabuk sinirlenen bir insanım eşim de sakindir aslında. İlk zamanlar hep alttan alırdı, gönlümü almaya çalışırdı. Ama ben hele çocuktan sonra sinir küpü oldum. Saniyesine parlıyorum . Artk eşim de bana cvp verr oldu, ters şekilde yani . Haklı biliyorum ama öyle tavır görünce de üzülüyorum çok. Benim sana tavsiyem Nasıl yaparsın bilmem ama:) eşini kırmamaya çalış. Sonra geri dönülmez kırgınlıklar oluşuyor, eşin sana patlar çocuk gibi beni azarlama vs .ikiniz de üzülürsünüzKızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
Hatta geçen gün beni beklemeden uyudu diye yastığımı aldım salonda yattım.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim
sizde şu an son durum nedir peki? Gelecekteki ben'i gördüm sanki. Tabi umarım en kısa zamanda tavırlarımı düzeltirim de her şey yoluna girerEvliliğimin ilk zamanları canlandı gözümde sanki ben yazmışım yazıyı:) ben de çok çabuk sinirlenen bir insanım eşim de sakindir aslında. İlk zamanlar hep alttan alırdı, gönlümü almaya çalışırdı. Ama ben hele çocuktan sonra sinir küpü oldum. Saniyesine parlıyorum . Artk eşim de bana cvp verr oldu, ters şekilde yani . Haklı biliyorum ama öyle tavır görünce de üzülüyorum çok. Benim sana tavsiyem Nasıl yaparsın bilmem ama:) eşini kırmamaya çalış. Sonra geri dönülmez kırgınlıklar oluşuyor, eşin sana patlar çocuk gibi beni azarlama vs .ikiniz de üzülürsünüzkeşke ben de daha sakin olabilsem sinir kötü şey azizim hem seni hem karşındakini yıpratıyor
Şükür hala evliyiz bırakmadı benisizde şu an son durum nedir peki? Gelecekteki ben'i gördüm sanki. Tabi umarım en kısa zamanda tavırlarımı düzeltirim de her şey yoluna girer
teşekkürler inşallah sizin için de herşey daha güzel olur. Bence sinirleri dizginlemek için terapist şart görünüyor bize. Kendi kendimize yapabilseydik yıllardır düzelmiş olurduk herhalde.Şükür hala evliyiz bırakmadı benişaka bir yana; yani iyiyiz yine şükür de diyorum ya çok kırdık birbirimizi daha çok ben onu. Ama gerçekten elimde değil, senin yaptığın gibi unutkanlıklara deli oluyorum. Bi keresinde 3 kere yoğurt al dedim gelirken , yumurta almayı unuttum demezmi bir de:) yumurta değil be Adam yoğurt diye kıyameti kopardım. Problemli kişiliğiz bence:) ben psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum Cidden. Tavsiye ederim. Sen gidersen de bana haber et ne çözüm verecek merak ediyorum neyse çok uzattım, son söz: üzmeyin kırmayın. İlk aylar önemli Nasıl başlarsa öyle gider. Kırgınlık pişmanlık biriktirmeyin. Birikince bi de ona patlıyorsun bomba oluyo .. Sevgi'yle aşkla kalın
sert ama güzel bir cevap oldu. Bu yorumu aklıma kazıyacağım.:)Boyle kocayi bulmussun bide yaptigin triplere bak
Bi saatligine benim kocamin karakterine donsun de sonra kole olursun kocaciginin yoluna ne okuzler var su dunyada bulmussun boylesini uzme adami
Aminnnn inşallahteşekkürler inşallah sizin için de herşey daha güzel olur. Bence sinirleri dizginlemek için terapist şart görünüyor bize. Kendi kendimize yapabilseydik yıllardır düzelmiş olurduk herhalde.İnşallah böyle sakin cici hanım hanımcık eşler haline geliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?