Eşim ve ona karşı davranışlarım

goldenbutterfly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
124
60
98
İstanbul
Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
Hatta geçen gün beni beklemeden uyudu diye yastığımı aldım salonda yattım.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim. Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim

Bubsekilde tavirlariniza devem edecek olursaniz esiniz tavirlariniza.umursamaz her lafiniza kulak asmayan bir.adam siz ise daha cirkinlesirsiniz iliskiniz lackalasir ..
Sinirlerinize hakim olmalisiniz kimse mukemmel degil ve olmak.zorundada degil .. ilgiye bogulmak her istedgimiz aninda olsun kim istemez hangi kadin ?? Ama siz artik evli bi bireysini sevgili degil .. sevgi SAYGI ve HOSGORU den ibaret sevgi gerisi teferruat

Yakında adam soğuma emareleri gösterip, boşanma düşüncesi kafasına yerleşince düzelirsin canım. Şimdi cicim ayları ya şımarabilirsin istediğin kadar

Tepkileriniz normal degil esiniz size olan askindan ölüp bitse bile bir gun "yeter" diyecektir boyle giderse.
Asktan cok huzur onemli iliskilerde lutfen huzur verin adamcagiza siz de huzur bulun
Insallah sorunlarinizi halledersiniz bir omur mutlu huzurlu yuvaniz olmasini dilerim

Daraldim 6 ay iyi sabretmis kusura bakmayin hatalarinin farkindasin kendi kendimi dizginleyemiyorum derseniz terapi alin cocuk gibisin ailenin evine gitmek ne demek boyle sacma konularda.
Ustelik neden avizeciyi siz aramiyorsunuz belliki bos vaktiniz cok.

Kızlar cevaplarınız için teşekkürler. Şunu da söyleyeyim. 6 yıldır beraberiz. Ve ben hep böyleydim. Ama tabi sürekli beraber olunca aynı evin içerisinde bu tavırlarım daha bir arttı. Cicim ayları falan yazmış biri ama dediğim gibi ben hep böyleydim. Eşime de bunu söyledim kavgada. O da benim için biraz da olsa snirlerine hakim olmaya çalışamaz mısın diyor. Çalışayım çalışmasına da olmuyor ki

Normal değil tepkileriniz bence, destek alın tabi, siz de kabul ediyorsunuz zaten aşırı olduğunu bunların... Şimdi cicim ayları da yarın ne olacak? Adamın eve gelmek içinden gelmez ki...
Bir avize için kalp kırmaya değer mi?
Benim nişanlım da çok unutkandır, arar ben hatırlatırım. On kere unutsa -ki unutur - kaç yıldır beraberiz bir kere trip atmamışımdır unutma meselesinden. Aksine ben telafi etmeye çalışırım hep, gerekirse arar hatırlatırım sık sık. Zaten o da rica eder hatırlatır mısın diye birçok şeyi. İlişki denen şey didişmek değil birbirlerinin eksiklerini tamamlamaktır bence. Kaldı ki siz de arayabilirsiniz avize değişimi için.. Evet sorun avize değil sanki.. siz fazla fevrisiniz. Bir de kontrolcülük sorununuz olabilir. Karşınızdaki için çok zor. Çaba gösterin, yardım alın, huzurlu ve mutlu olmak varken bardaktı avizeydi yıpratmayın tazecik evliliğinizi derim.

Son düzenleme:
Normalde duzelmen icin formul (tabi allah korusun) :
Kiz cok hircindir kavgacidir sevgiden simarmistir. Onu cok sevdigini sandigi biricik sevgilisi birdenbire kavgalara katlanamiyorum deyip ceker gider. Uzun iliskisinden sonra aci ceken ayni zamanda da olgunlasan kizimiz bir sonraki ciddi iliskisinde kiymet bilen tatli uyumlu bir kuzuya donusur.
Ya da diger senaryo: kendine cekiduzen verirsin, zor olsa da huyunu degistirirsin. Tabi esini seviyorsan ve kaybetmekten korkuyorsan.

Siz bence kendinizi buna adepte etmissiniz insan.istedginde bir cok sekle.burunebilen bi.canli.nabza gore serbet.yarin bi yeterr benimkide.can dese .. sinirleriniz alinir daa iste o raddeye gelneyin demek istyoruz bi kk olarak :)

yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet farkındayım anormal davrandığımın ama elimde değil ki. İdealimdeki davranış şekli sizin anlattığınız gibi olmak aslında.
Ama ciddi anlamda karar alıp kendimde köklü değişimlere gideceğim.Eğer kendi kendime başaramazsam da terapiste gideceğim.

Büyükmüşsünüz de.. Bence hakim olmaya mümkün mertebe çalışın. Yapamıyorsanız ne kadar uygun olur bilmem ama terapiye gidin, çalışmıyorsanız evde sizi dinlendirecek aktivite bulun.. Eşiniz mükemmel olamaz ki her an ilgiye de boğamaz, boşuna huzurunuz bozulmasın

Terapi alın.
Ne bu canım böyle çekilir gibi değil.
Her an trip her an surat valla iyi sabırlıymış eşiniz.
Avizeciyi ara ara diye başının etini yemişsiniz e siz arasaydınız 3 gün boyunca, illa o arayacaksa da numarayı çevirip tutsaydınız kulağına.
Fazla naz aşık usandırır demişler, tamam sevgiliyken öyle böyle idare etmiştir ama böyle devam edersen usandırırsın adamı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…