Eşim ve özgürlük isteği!

Sen çıksan da fark edeceğini sanmıyorum o yüzden boşan sabaha kadar gelmedi derdin olmaz.

peki siz bu adama yemek hazırlıyor musunuz, çamaşırlarını yıkıyor musunuz, ütülüyor musunuz? Eğer bunları yapıyorsanız yapmayı bırakın. Evi otel sizi hizmetçi gibi kullanan bir adama hizmet etmeyin. Size maddi katkısını zaten bu işleri yaptıracak birini bulsa da vermek zorunda zaten, adamın derdi değil. Madem size aile gibi davranmıyor siz de eşi gibi davranmayın( Her konuda) . Ben evli kalamazdım böyle biriyle ama boşanma kararı da kolay alınmıyor farkındayım. Biraz ders vermeyi deneyin.

Ozgurluk istiyorsa karsilikli olsun ozaman. Sizde cocugunuzu alip aksam disari cikin gezin tozun hesap vermeyin bakalim ne yapio ozaman. Kabul etmiyorsa kapinin onune koyun. Okurken bile sinirlendim.

Cocugu niye kadin alsin ki :)
Onu da adama kitlesin... adam evde cocuk bakarken kadin eve sabaha karsi 5te gelsin bir kere... bakalim özgürlük istegi devam edecekmis beyefendinin...

Biz cok ozgur bir ciftiz yani esim sabaha kadar gelmese cok takilmam. Gerci esim pek bi ev adami... genelde gece cikip gezen benim. Ancak ne zaman sorun olur? Birlikte bir sey yapacagimiz zamandan calarsak kriz cikar. Yok evde bos bos oturacaksak, arkadaslari musait olan cikip eglenebilir.

Cocugu birak sende ayni ozgurlugu yaşa. bakalim sabahin 5 inde evde olmayinca ne diyecek
Merhaba arkadaslar. Canim inanilmaz sıkkın moralim bozuk ve nereden baslayacagimi bilmiyorum
6 senelik evliyim ve bir cocugum var. Konu esim ve evlilige bakis acisi. Bu konuda siz degerli üyelerin yorumlari benim icin cok onemli. Aslinda evliligimizin basindan beri var olan sorunlar aslinda daha da artmaya baslamasiyla kafam karmakarisik ve birseyler yapmam gerekiyor.
Dun esim arkadasiyla bulustu maç izlemek icin. genelde surekli bir programi vardir zaten. Ve eve sabaha karsi 5 te geldi. Gece cok kotu ruyalar gorerek uyandim bir kac kez ve hala gelmedigini gorunce aradim acmadi. Merak ettim sonucta sabahin besi. Israrla arayinca sonunda acti ve bir daha aramamami soyledi telefonda tartistik.film bundan sonra kopuyor zaten.eve geldi cocugun yanina yatmistim bagirdi cagirdi neden ariyomusum aramayacakmisim ne isterse yaparmis kacta gelirse gelirmis karisamazmisim ozgurlugunu istiyomus surekli zaten evdeymis bla bla bla.....
Bu arada arkadaslar esim zaten en az haftanin 4 5 gunu arkadaslariyladir.eve 12 den once gelmez ve hala ozgurlugumde ozgurlugum diyor! Cocukla ilgilenmez evle ilgilenmez cunku cok yogun calisiyor MUŞ! E herkes calisiyor herkesmi boyle diyorum.ama ben senin hic bir seyine karismiyorum sende bana karisma diyor.zaten karisilacak bir seyimde yok. Evimden isime giderim isimden evime.kalan zamanimda da cocugumla ilgilenirim.
Arkadaslar inanin kafam cok karisik ne yapmam gerektigi acik ortada. degisecegine inanmiyorum cunku hatasi oldugunu kabul etmiyor.benim dir dir yaptigimi düşunuyor.
artik cok yoruldum. Evlilikte özgurluk anlayisi nedir allah askina ? Yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim..

Kişisel özgürlükler olmalıdır diye düşünüyorum ben artık, ama bu özgürlük değil başka bir şey. Tahammül edilir gibi de değil ne demek telefona bakmadan sabaha kadar eve gelmemek?

Okuduğumda zihnimde canlanan, iyi karakterli insanların, biraz alkolle sabaha kadar sohbet ortamıydı, gayet elit diye hayal ettim

Ama her şehirde bir seyir tepesi vardır
Arabayı oraya çekip, varoş takılan, çömelip bira içen, sonra çarşaf çarşaf takılan tip aklıma geldi.

Bence sizin kocanız, karı da aldık, çocuk da yaptık, eve de tıktık, daha ne olsun? Diye düşünüyor.

Nasıl ortamda büyüdü, kim bilir

Merhaba arkadaslar. Canim inanilmaz sıkkın moralim bozuk ve nereden baslayacagimi bilmiyorum
6 senelik evliyim ve bir cocugum var. Konu esim ve evlilige bakis acisi. Bu konuda siz degerli üyelerin yorumlari benim icin cok onemli. Aslinda evliligimizin basindan beri var olan sorunlar aslinda daha da artmaya baslamasiyla kafam karmakarisik ve birseyler yapmam gerekiyor.
Dun esim arkadasiyla bulustu maç izlemek icin. genelde surekli bir programi vardir zaten. Ve eve sabaha karsi 5 te geldi. Gece cok kotu ruyalar gorerek uyandim bir kac kez ve hala gelmedigini gorunce aradim acmadi. Merak ettim sonucta sabahin besi. Israrla arayinca sonunda acti ve bir daha aramamami soyledi telefonda tartistik.film bundan sonra kopuyor zaten.eve geldi cocugun yanina yatmistim bagirdi cagirdi neden ariyomusum aramayacakmisim ne isterse yaparmis kacta gelirse gelirmis karisamazmisim ozgurlugunu istiyomus surekli zaten evdeymis bla bla bla.....
Bu arada arkadaslar esim zaten en az haftanin 4 5 gunu arkadaslariyladir.eve 12 den once gelmez ve hala ozgurlugumde ozgurlugum diyor! Cocukla ilgilenmez evle ilgilenmez cunku cok yogun calisiyor MUŞ! E herkes calisiyor herkesmi boyle diyorum.ama ben senin hic bir seyine karismiyorum sende bana karisma diyor.zaten karisilacak bir seyimde yok. Evimden isime giderim isimden evime.kalan zamanimda da cocugumla ilgilenirim.
Arkadaslar inanin kafam cok karisik ne yapmam gerektigi acik ortada. degisecegine inanmiyorum cunku hatasi oldugunu kabul etmiyor.benim dir dir yaptigimi düşunuyor.
artik cok yoruldum. Evlilikte özgurluk anlayisi nedir allah askina ? Yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim..

Evlilikte özgürlük nedir tövbe est... Valla ben böyle konularda boşan diyemem bu senin kararin ama ben olsam bosanirdim.

İyide sabah 5'te eve gelmenin nesi özgürlük? Evli bir adamın böyle bir özgürlüğü olamaz. Arkadaşlarıyla sürekli dışarı çıkıyor 12'de dönüyor diyorsunuz, evet bu özgürlük. Çıkar arkadaşlarıyla vakit geçirir istediği gibi. Ama sabaha karşı eve gelmek özgürlük değil sorumsuzluk. Kocanızdan adam olmaz malesef. Çocuğu boşansanız da boşanmasanız da tek başınıza büyüteceksiniz. Çocuk da hep babaya hasret büyüyecek söyleyeyim.

Sizin sabaha karşı eve gelme gibi bir özgürlüğünüz var mı? Evet, yapıyorum ve anlayışla karşılıyor diyorsanız bırakın adam da sabaha karşı gelsin eve. Böyle bir özgürlüğünüz olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca siz bu adamı ne zaman görüyorsunuz ki? Hep dışarda. Böyle evlilik mi olur? Ortada bir çocuk da var ayrıca. İnsan çocuğuyla ilgilenmek ister bi. Büyük sorumsuzluk. Siz haklısınız merak edip aramakta. Sonuçta evde tek başınıza korkmuş bile olabilirsiniz. Aramak en doğal hakkınız.

Sabah 5 nedir yaa alkol falan mı alıyor? O saate kadar dışarıda bi barlar meyhaneler açık

Sabahın 5 ine kadar gelmeyen bir insanı merak etmeyen olur mu? Bunun adı özgürlük değil, sorumsuzluk.
Ya boşanıp sonsuza kadar özgür bırakacaksınız ya da evli kalıp adama hiç karışmayacaksınız.
Evdeki hiçbir işini de yapmayacaksınız. Çamaşır, bulaşık, yemek vs. kendi yapsın o zaman.

Bosanmak hiç kolay değil çocuğunuz da bundan etkilenecek ama bu adam sizi hizmetçi olarak kullanıyor. Yillarinizi harcamaktansa ciddi ciddi alın karşınıza konuşun trip atmadan güzelce böyle devam edersen boşanmak istiyorum deyin. Belki bir ihtimal geri adım atar. Eğer atmazsa maalesef yapılacak bir şey yok paşa paşa ödesin tazminatı da nafakayı da. Ayrıca temizlik ve yemek olmayan bir evde yaşamak da cabası...

Eve 5 te gelmenin adı özgürlük değil sorumsuzluktür. Erkek icin de kadın için de...ayrıca arkadaşlarıyla çıksa bile telefonu acmayıp,arkadaslarini görünce tüm dünyasını unutmasi da bi tuhaf. ..acil bir şey hastalık vb . Şeyinde değil adamın. Ciddi olarak tepki koyman lazim

Benımkıde eve yapışık..bıraz sosyal yonu olsa keşke..herseyın kararı olmalı.demekkı hayat böyle valla.benımkıde sureklı ısdısında evde.18 yıldır böyle.ınsanın bır sosyal yonu olmazmı ya.

Arada eve uğruyor kendinide nimetten sayıyor. Demek büyük birşey olsa neden aradın diyecek yine.

Benim.arkadaşım kilidi değistırmişti. Anahtarlarım yoktu bulamadim senide arayamadim mecbur kaldım dedi adamda dısarda kaldı o gece.

Arada eve uğruyor kendinide nimetten sayıyor. Demek büyük birşey olsa neden aradın diyecek yine.

Benim.arkadaşım kilidi değistırmişti. Anahtarlarım yoktu bulamadim senide arayamadim mecbur kaldım dedi adamda dısarda kaldı o gece.
Peki sonra düzeldi mi adam :KK17: saygı duydum hatuna ben asla yapamazdım :halay:

Peki sonra düzeldi mi adam :KK17: saygı duydum hatuna ben asla yapamazdım :halay:
Düzeldi. Anahtarı vermedi bir süre. Sen direk işe geç ben korkuyorum gece arkadanda kilitlerim dedi. Biraz sövdü arabada yattı falan ama mesajı kadının çok netti. Sonra gün belirlediler ikisidr haftada bir istedikleri gibi takıldı onun dışında çok geç gelmediler.

Valla adam haketti ama hafta 7 günse 8inde 3 4 ten aşağı gelmiyordu sorsan çok yoğundu. Birden bitti yogunluk.

Yillar once esimle cok kez ayrilgin esiginden donduk..
Ben calismiyordum oglum bebekti.. ben de cok ozgur ruhlu bir kadindim ama ondan daha cabuk alistim o ise eve gec gelmeler icmeler arkadaslariyla gezmeler derken git gide koptuk birbirmizden ve her gun eve geldiginde alip karsima konusuyordum ..o zamanla kayinvalideyle brrabr kaliyorduk..ona muhtac oldugumu dusunup pek ciddiye almazdi konusmalarjmi ve ben bjr gun cocugu da aldim valizimi de toplayil gittim babamin evine .. ise girdim kendime ceki duzen verdim ama hep gelip sozler verir donunce yine ayni seyleri yasardik madde bagimlisi idi..ne kadar inanip tekrar yikilsam da hic taviz vermedim kendimden bakimim dan ozgurlugumden hatta o bana verdigi sozleri unutup yine gec gelse eve gelince bu sefer ben cocugu ona birakip suslenir puslenir gecenin bir vakti olsun disari cikardim deli gibi dolasirdim ortaliklarda.
. ondan ve ailemden vazgectigimi anladiginda ben askimi guvenimi aklimi belkide yitirecekken herseye tovbe deyip geri geldi ve artik o gunler cok eskide kaldi..
Uzun oldu ama anlatmak istedigim ; sizin ona mecbur olmadiginzi ona bir sekil hatirlatmaniz .. hayatin onsuz da gayey guzel yasandigini , sizin de eglenmek gezmeye hakkiniz oldugunu ona hatirlatmaniz onu kendine getirir htta sizi daha cok fark eder kendinden gecirir..

Kisaslar hep ise yarar...

Sonrasin daHic kimse kendi canini yakan birseyi digerine yapmaya cesaret edemez

Ve eger gercekten seviyorsa soz verir birdaha gitmez..

Bazen kendi degerimizi kendimiz almamiz gerekebilir..

Pes etmeyin..

Arkadaslar yazdiklarinizin hepsini okudum trk tek inaninki hepsıde cok onemli benim icin. Evet alkol aliyor fazlasiyla hemde. Bana gore alkol sorunu var ama kendisi asla ka ul etmiyor.cok uzuluyorum aileside herseyin farkinda ve nenim ne kadar uzuldugumu yaruldugumu biliyorlar. Ellerinden geldigince destek olmaya calisiyorlar fakat ben ailesiye yuva kurmadimki. Ben deger verdikce huzur bozulmasin diye sustukca her sorun daha fazla artiyor. Hic bir sekilde umrunda oldugunu dusunmuyorum.duzelecegini umut ediyorum. Ama giderek azaliyor ne yazikki. Defalarca anlattim bu sekilde davranman beni cok kiriyor diye ama sonuc koca bir hic.

Back
X