- 20 Şubat 2017
- 1.663
- 6.629
- 158
- Konu Sahibi Meliha Guzel
-
Yani kazandığınız harcamalarınıza yetiyorsa, harçlık adı altında neden kocanızdan para almak istiyorsunuz? Ne alaka yani. Hadi bana hediye alsın, sürpriz yapsın deseniz; anlarım da harçlık ne ya?Eşimin ailesi bayaa varlıklı yani eşimin babası annesine düzenli çok iyi verir üatelik kadın kendiside çalışıyor yani benim kazandığımın 2-3katı geliri var kayınvalidemin.o yüzden eminim ihtiyaçdan vermiyor eşim sadece gönlünü hoş tutmak için fakat benim gönlüm nolucak?biz bir birimize parayı nereye harcadığımızın hesapını vermiyoruz o yüzden benden saklamasına kırılmadım ama bana vermeyip ona vermesine kırıldım.üstelik bende kaç kez söyledim kendi maaşım olsada bana harçlık vermeni seviyorum.hoşuma gidiye küçük miktarda olsa ama bana vermiyor
Kendi geliri olan insan neden eşinden düzenli para alsın? Nasıl bir çevreniz var? Benim çevremde çalışan kadınlar eşlerinden düzenli para almıyor. Hatta çalışmayanlar da düzenli almıyor, kartı falan vardır, ihtiyaç olunca istiyordur vs. İhtiyaç ayrı mesele ama bana düzenli para vereceksin kısmı çok saçma.Hayır arkdaşalar bile isteye düzenimiz böyle gelişmedi.evliliğin başında eşim evin ihtiyaçlarını ödüyordu bende eşime yardım olsun diye kendi ihtiyaçlarımı ve çocukların ihtiyacını kendi üzerime aldım.ama etrafımdaki kadınların hemen hepsi kendi gelirleri olsa bile eşlerinde düzenli para alıyorlar.bir ben eşimden para görmüyorum ve bakıyorum ki yanlışmışım.eşimde annesini maaşa bağlamış
İyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
Hayır arkdaşalar bile isteye düzenimiz böyle gelişmedi.evliliğin başında eşim evin ihtiyaçlarını ödüyordu bende eşime yardım olsun diye kendi ihtiyaçlarımı ve çocukların ihtiyacını kendi üzerime aldım.ama etrafımdaki kadınların hemen hepsi kendi gelirleri olsa bile eşlerinde düzenli para alıyorlar.bir ben eşimden para görmüyorum ve bakıyorum ki yanlışmışım.eşimde annesini maaşa bağlamış
Adam zaten evin tüm masrafını karşılıyormuşArkadaşlar delirdiniz mi? Kadın ihtiyacı olduğu için eşinden para istemiyor, bana düzenli harçlık vermesini istiyorum diyor. Şu saçmalığı da savunmayın gözünüzü seveyim.
Ay evet adama demedikleri kalmamış sanki evine bakmıyor da bütün maaşını anasına yediriyor. Konu sahibi de yarım yamalak yazıyor ki haklı bulunsun.Adam zaten evin tüm masrafını karşılıyormuş
İhtiyac meselesi değil ki zaten durum. Konu sahibi de, kayınvalidesi de çalışıyormuş. Konu sahibi parayı isteyince paran var diyor ama annesine her ay düzenli para veriyormuş. Annesine para verilmesi kısmına takildiklarini düşünmüyorum ama davranışa takildiklarini düşünüyorum. Ben eşimden para isteyince paran var diyip reddetmesi beni kırar, annesine düzenli para göndermesine bende bozulurdum çünkü şartlar eşit. Hatta bence kayınvalidesinin bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu yok kazandığını yiyip içip geziyormus ama hanımefendi çocuğuna falan harcadığı için kayınvalidesi kadar gezemiyordur bu durumda ona battığını düşünüyorum. Şimdi dersiniz tabiki hakediyodur çalışıyormuş falan. Tabiki naparsa yapsın yesin içsin ama eş anneye ayrı davranıp karısına ayrı davranıyorsa bence bozulmakta haklı. Birincil ailesi eşi çünkü.Arkadaşlar delirdiniz mi? Kadın ihtiyacı olduğu için eşinden para istemiyor, bana düzenli harçlık vermesini istiyorum diyor. Şu saçmalığı da savunmayın gözünüzü seveyim.
Annesinin ihtiyacı olsa haklısın da kadın fakir değilmiş hatta durumları iyiymişArkadaşlar delirdiniz mi? Kadın ihtiyacı olduğu için eşinden para istemiyor, bana düzenli harçlık vermesini istiyorum diyor. Şu saçmalığı da savunmayın gözünüzü seveyim.
Adamın isteyerek belki minnet borcu olarak yaptığı şeyle yapmaya zorlandığı şeyi aynı görüyorsunuz. Asıl sorun bu bence. Kendini adamın annesiyle kıyaslamak, ona veriyorsa bana da versin demek, düzenli harçlık istemek falan çok küçük düşürücü davranışlar bence.İhtiyac meselesi değil ki zaten durum. Konu sahibi de, kayınvalidesi de çalışıyormuş. Konu sahibi parayı isteyince paran var diyor ama annesine her ay düzenli para veriyormuş. Annesine para verilmesi kısmına takildiklarini düşünmüyorum ama davranışa takildiklarini düşünüyorum. Ben eşimden para isteyince paran var diyip reddetmesi beni kırar, annesine düzenli para göndermesine bende bozulurdum çünkü şartlar eşit. Hatta bence kayınvalidesinin bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu yok kazandığını yiyip içip geziyormus ama hanımefendi çocuğuna falan harcadığı için kayınvalidesi kadar gezemiyordur bu durumda ona battığını düşünüyorum. Şimdi dersiniz tabiki hakediyodur çalışıyormuş falan. Tabiki naparsa yapsın yesin içsin ama eş anneye ayrı davranıp karısına ayrı davranıyorsa bence bozulmakta haklı. Birincil ailesi eşi çünkü.
Farketmez. Adam annesine vermek istiyor veriyor. Ailesini eksik bırakmıyor bunu yaparken. İhtiyaç olayına girersek konu sahibi de ihtiyacı olduğu için istemiyor ki.Annesinin ihtiyacı olsa haklısın da kadın fakir değilmiş hatta durumları iyiymiş
Orasını bilmiyoruz. Adamın gelirini ve annesine verdiği miktarı bilseydik iyi olurdu. Ama çocuklu bir kadın eşinin birincil ailesi olmayı kendine hak görür kusura bakma. Aile kurmuş olan herkes anne babasından bir adım da olsa ayrışmalıdır. Kendi eşi yanında olan anne kapının dışındadırFarketmez. Adam annesine vermek istiyor veriyor. Ailesini eksik bırakmıyor bunu yaparken. İhtiyaç olayına girersek konu sahibi de ihtiyacı olduğu için istemiyor ki.
Verebilir annesine her ay düzenli maaş. İhtiyacı varsa hatta bence daha fazla versin. Anne yüce bir varlık herkesin annesi kıymetli zaten ama kastedilen şey o değil bence. Ben öyle algilamadim. Genel olarak bütün yorumlarını okuyunca bir çıkarımda bulundum. Eşimin bana öyle davranması beni kırardı. İhtiyacım oldugunda beni reddetmesi yani. Zaten ikiside çalışıyorsa bence ortak hesap olmalı ama bir evlilikte senin paran benim param ayrımı olursa her konuda zaten ayrım yapiyolardirAdamın isteyerek belki minnet borcu olarak yaptığı şeyle yapmaya zorlandığı şeyi aynı görüyorsunuz. Asıl sorun bu bence. Kendini adamın annesiyle kıyaslamak, ona veriyorsa bana da versin demek, düzenli harçlık istemek falan çok küçük düşürücü davranışlar bence.
Bu esas aile, birincil aile kısmı bana komik geliyor. O konuya hiç girmeyeyim.
Konu sahibi evin giderleri eşimde dedi, o kısmı biliyoruz. Ama geliri gideri anneye verileni bilmediğimiz için ne söylesek havada kalıyor.Orasını bilmiyoruz. Adamın gelirini ve annesine verdiği miktarı bilseydik iyi olurdu. Ama çocuklu bir kadın eşinin birincil ailesi olmayı kendine hak görür kusura bakma. Aile kurmuş olan herkes anne babasından bir adım da olsa ayrışmalıdır. Kendi eşi yanında olan anne kapının dışındadır
Hala ihtiyaç diyorsunuz. Kadın ihtiyacı olduğu için para istemiyor yahu. İhtiyacı için istiyor olsa tabi ki haklı bulurduk hepimiz.Verebilir annesine her ay düzenli maaş. İhtiyacı varsa hatta bence daha fazla versin. Anne yüce bir varlık herkesin annesi kıymetli zaten ama kastedilen şey o değil bence. Ben öyle algilamadim. Genel olarak bütün yorumlarını okuyunca bir çıkarımda bulundum. Eşimin bana öyle davranması beni kırardı. İhtiyacım oldugunda beni reddetmesi yani. Zaten ikiside çalışıyorsa bence ortak hesap olmalı ama bir evlilikte senin paran benim param ayrımı olursa her konuda zaten ayrım yapiyolardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?