Eşim ve para mevzusu

Yani kazandığınız harcamalarınıza yetiyorsa, harçlık adı altında neden kocanızdan para almak istiyorsunuz? Ne alaka yani. Hadi bana hediye alsın, sürpriz yapsın deseniz; anlarım da harçlık ne ya?

O zaman kocanız da desin, ne anladım ben senin çalışmandan, o zaman otur evde, mantıklı mı bu?

Hayır arkdaşalar bile isteye düzenimiz böyle gelişmedi.evliliğin başında eşim evin ihtiyaçlarını ödüyordu bende eşime yardım olsun diye kendi ihtiyaçlarımı ve çocukların ihtiyacını kendi üzerime aldım.ama etrafımdaki kadınların hemen hepsi kendi gelirleri olsa bile eşlerinde düzenli para alıyorlar.bir ben eşimden para görmüyorum ve bakıyorum ki yanlışmışım.eşimde annesini maaşa bağlamış

Kendi geliri olan insan neden eşinden düzenli para alsın? Nasıl bir çevreniz var? Benim çevremde çalışan kadınlar eşlerinden düzenli para almıyor. Hatta çalışmayanlar da düzenli almıyor, kartı falan vardır, ihtiyaç olunca istiyordur vs. İhtiyaç ayrı mesele ama bana düzenli para vereceksin kısmı çok saçma.

Anneye verme konusunda da empati yapıyorum; anneme verdiğim paraya eşim karışamaz. O annemle benim aramda olan bir durum. Evle ilgili maddi sorumluluklarım aksamıyorsa sesini çıkaramaz. Annene yapıyorsan bana da vereceksin diyemez. Annem yahu o kadın, ne yaparsam yapayım bana emeğinin karşılığını maddi olarak ödeyemem. Parası olsun, gezsin tozsun, hayatını yaşasın, kenara zor zamanlar için birikim yapsın isterim. Buna karşı çıkacak adama da hayat arkadaşı demem.

Sizin maaşınızla eşinizin maaşı arasındaki fark ne kadar. Örneğin gecen bir konu vardı, kadın asgari ücrete çalışıyordu ama kocası zengindi o tarz bir şey mi? Öyle değilse maaşlarınız denkse size niye harçlık versin ki? Ben gerçekten anlamadım. Bir de çocukların ihtiyaci ne demek mesela. Kantin parası, oyuncak parası falansa zaten üzerinizde pek bir yük yok demektir ama kreş, kıyafet, ayakkabı, kırtasiye vs her şey sizdeyse o zaman fazla oluyor onun da bazı şeyleri ödemesi gerekir.
Beraber yaşıyorsunuz ödemeleri paylaşırsanız kişisel harcamalar için de elinizde para varsa adam niye harçlık verecek vallahi anlayamadım.

Çocukların ihtiyaçlarını üzerine almakla hata etmişsin. Adam evi geçindirecekti, para artarsa annesine verecekti. Kaç lira kazanıyor ve annesine kaç lira veriyor bu da önemli…

Eşimle konuşsam mı diye mi soruyorsunuz gerçekten?
Ne konuşması ben boşarım bile öyle adamı.
Adama ev, yuva, evlilik vermişsiniz. Çocuklar vermişsiniz. Adamı aile sahibi yapmışsınız ama bedavadan. Adam size kuruşunu harcamıyor. İstiyorsunuz paran var diyor. E istiyorsam ihtiyaç var demek ki, ben yalancı mıyım terbiyesiz, eşek gibi vericeksin paran varsa.

Adam üç kuruş harcamadan, aile babası, aile sahibi, toplumda ailesini idame eden, soyunu devam ettiren, adam olmuş havalarında. O adamın bütün havasını alırım doooğğruuu anasına postalarım. O saatten sonra da nelerini veriyorsa versin. En azından çocuklarıma güzelce nafaka alırım onu mecburen verir.

Ben bu konuya gerçekten çok sinirlendim ya.
Sen koca olmuşsun, baba olmuşsun ama o çocukların her türlü eğitim, sağlık, aktivite sosyalleşme ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyor musun, benim ihtiyaçlarıma yardımcı oluyor musun, bizi güzelce tatillere götürüyor musun, bizi hiçbir şeyden mahrum etmiyor musun da gizli gizli hiç ihtiyacı olmayan anneni her ay maaşa bağlıyorsun. Gerçekten sadece konuşmak değil ortalığı yıkmanız gerekiyor.

Bu saatten sonra da devam edecekseniz her ay güzelce parasını alın ve ağzını açmasına müsade etmeyin. Parasını size harcamadığı başkalarına yedirdiği koca on seneye saydın.

Ay ben böyle birini erkek olarak bile göremem.
Düşünsene. Evlisin, herşeyini paylaşıyorsun ama paraya gelince kendi paran var diyor
Siz neden senelerce buna böyle katlandınızki?

Maaş dediginize göre çokta kucuk miktar değil.
Bilmiyorum yalıda filan yaşamiyorsam eşim kimseyi maaşa baglayamaz, bağliyorsa da evli kalamayiz.

maaşının büyük bir kısmını vermiyorsa sizin yaşam standartlarınızı düşürmüyorsa kusura bakmayın ailesine para vermesine karışamazsınız. Bende kendi anneme her ay olmasa bile 2 3 ayda bir 3 5 bin ayollarım. Kuzenime her ay harçlık yollarım. Bunlarıda eşime sormam. Çünkü kendi üzerime düşeni yapıyorum geri kalan para da benim. Eşimden de harçlık beklemiyorum. Bizde de belli başlı ödemeler ayrıdır. Çalışan bir insan eşinden neden harçlık alırki etrafım da hiç öyle arkadaşım yok. Biz hediye bekleriz genelde

Arkadaşlar delirdiniz mi? Kadın ihtiyacı olduğu için eşinden para istemiyor, bana düzenli harçlık vermesini istiyorum diyor. Şu saçmalığı da savunmayın gözünüzü seveyim.
İhtiyac meselesi değil ki zaten durum. Konu sahibi de, kayınvalidesi de çalışıyormuş. Konu sahibi parayı isteyince paran var diyor ama annesine her ay düzenli para veriyormuş. Annesine para verilmesi kısmına takildiklarini düşünmüyorum ama davranışa takildiklarini düşünüyorum. Ben eşimden para isteyince paran var diyip reddetmesi beni kırar, annesine düzenli para göndermesine bende bozulurdum çünkü şartlar eşit. Hatta bence kayınvalidesinin bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu yok kazandığını yiyip içip geziyormus ama hanımefendi çocuğuna falan harcadığı için kayınvalidesi kadar gezemiyordur bu durumda ona battığını düşünüyorum. Şimdi dersiniz tabiki hakediyodur çalışıyormuş falan. Tabiki naparsa yapsın yesin içsin ama eş anneye ayrı davranıp karısına ayrı davranıyorsa bence bozulmakta haklı. Birincil ailesi eşi çünkü.

Arkadaşlar delirdiniz mi? Kadın ihtiyacı olduğu için eşinden para istemiyor, bana düzenli harçlık vermesini istiyorum diyor. Şu saçmalığı da savunmayın gözünüzü seveyim.
Annesinin ihtiyacı olsa haklısın da kadın fakir değilmiş hatta durumları iyiymiş

Adamın isteyerek belki minnet borcu olarak yaptığı şeyle yapmaya zorlandığı şeyi aynı görüyorsunuz. Asıl sorun bu bence. Kendini adamın annesiyle kıyaslamak, ona veriyorsa bana da versin demek, düzenli harçlık istemek falan çok küçük düşürücü davranışlar bence.

Bu esas aile, birincil aile kısmı bana komik geliyor. O konuya hiç girmeyeyim.

Farketmez. Adam annesine vermek istiyor veriyor. Ailesini eksik bırakmıyor bunu yaparken. İhtiyaç olayına girersek konu sahibi de ihtiyacı olduğu için istemiyor ki.
Orasını bilmiyoruz. Adamın gelirini ve annesine verdiği miktarı bilseydik iyi olurdu. Ama çocuklu bir kadın eşinin birincil ailesi olmayı kendine hak görür kusura bakma. Aile kurmuş olan herkes anne babasından bir adım da olsa ayrışmalıdır. Kendi eşi yanında olan anne kapının dışındadır

Verebilir annesine her ay düzenli maaş. İhtiyacı varsa hatta bence daha fazla versin. Anne yüce bir varlık herkesin annesi kıymetli zaten ama kastedilen şey o değil bence. Ben öyle algilamadim. Genel olarak bütün yorumlarını okuyunca bir çıkarımda bulundum. Eşimin bana öyle davranması beni kırardı. İhtiyacım oldugunda beni reddetmesi yani. Zaten ikiside çalışıyorsa bence ortak hesap olmalı ama bir evlilikte senin paran benim param ayrımı olursa her konuda zaten ayrım yapiyolardir

Konu sahibi evin giderleri eşimde dedi, o kısmı biliyoruz. Ama geliri gideri anneye verileni bilmediğimiz için ne söylesek havada kalıyor.

Yine de çalışan bir kadının eşini bana harçlık vereceksin diye darlaması çok küçük düşürücü bir davranış bence.

Hala ihtiyaç diyorsunuz. Kadın ihtiyacı olduğu için para istemiyor yahu. İhtiyacı için istiyor olsa tabi ki haklı bulurduk hepimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…