- 11 Mayıs 2024
- 24
- -1
- 1
- 31
- Konu Sahibi Meliha Guzel
-
İyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
İyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
Ikinizde yetiskin finansal.ozgurlugu olan insanlarsiniz fakat yaptıgıniz bastan yanlis bende esimde calisiriz kazancimizla ortak birlestirir borclari oder alisverisimizi yapar kalanina kendimize biraz harclik eder artanlada birikim yapariz kimsede aile giden parayi yada birine goderken götürülen seyin hesabini sormaz cunku onlara biz bi yerden sonra bakmaliyiz yani imkanimizda varsa sorun edilmemeli ama esim benden hu tarz seyleri hic saklamaz siz aradaki mesafeyi ayarlayamamissiniz ortak bi hespa tutamamissiniz ki esiniz size haber vermedne ailesine para gondermisİyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
Bi kere aynı evde senin paran benim param diye bir seymi olur bi kere bakis aciniz cok yanlis o yuzden bunun hesabini sormakda ustunuze dusmuyor gibi tavrinizdan dolayi adamda iyiki soylememis gondermis diyicem kusura bakmayin amaEşimin ailesi bayaa varlıklı yani eşimin babası annesine düzenli çok iyi verir üatelik kadın kendiside çalışıyor yani benim kazandığımın 2-3katı geliri var kayınvalidemin.o yüzden eminim ihtiyaçdan vermiyor eşim sadece gönlünü hoş tutmak için fakat benim gönlüm nolucak?biz bir birimize parayı nereye harcadığımızın hesapını vermiyoruz o yüzden benden saklamasına kırılmadım ama bana vermeyip ona vermesine kırıldım.üstelik bende kaç kez söyledim kendi maaşım olsada bana harçlık vermeni seviyorum.hoşuma gidiye küçük miktarda olsa ama bana vermiyor
Hiçbir şekilde esiniz hastalık sağlık,ihtiyaç hali olmadığı sürece annesine harçlık verme gibi bir hakkı yok. Annesi ev hanımı olup eşi olmaz,bakacak kimse olmaz hadi oğlu destekler. Ama öyle değilmiş. Kadın hem eşinden hem oğlundan sistemi kurmuş oğlu evli olduğu halde. Esiniz annesine hava parası yollicagina çocuklarıniza harcasin. Çocukların ihtiyacını siz karşılıyormussunuz. Eşler arası sen ben parası olmaz ama evli olduğunu idrak edememiş esiniz evlilik birliği bu şekilde olmaz. İnsanin birinci ailesi artik evlendigi ailesidir. Diğeri kök aile. Yeni bir hayat kuruyorsun evleniyorsun,siz yanında sevgilisi misiniz?yada ev arkadaşı mı?Ayrıca size ailenize harcasin. Birikim yaparsınız ilerde lazım olur daha iyi şartlar olur. Niye annesine versin ne alaka. Sizde kendi annenizi maaşa bağlayın mademİyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
Hatanın en büyüğünü bence baştan yapmışsınız, kızlarınızın ihtiyacını ya da kendi ihtiyacınızı tamamen kendi paranızla karşılamanız bence büyük bir yanlış. Elbette karşılayın ama burada önemli etken eşiniz olmalı.İyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
Sen de annene harçlık ver. Ben de eşimden harçlık almıyorum, beklemiyorum. Oldu da param yetişmedi -ki kartlarım var -ama insanlık hali bir sıkıntı çıktı - para lazımsa cekinmem kocamdan isterim ,aynı şekilde o da benden ister. Ömrümü vereceğim adamdan mi cekinecem ?İyi günler.sitedeki eski kullanıcı şifremi unutduğum için yeni hesap açdım.fikirlerinize ihtiyacım var.şimdi biz eşimle 10yıllık evliyiz her ikimiz çalışıyoruz.eşim evin ihtiyaçlarına bakar bende kendi maaşımla kendim ve çocuklarımın ihtiyaçlarımızı hall ederim.ve bu zamana kadar eşim hiç bir zaman bana harçlık para vermedi.istediğimdede kendi paran var zaten konu buraya geliyor.ama yeni öğrendim ki eşim her ay annesine harçlık veriyormuş.üstelik annesinin kendi maaşı varken ve eşide yani eşimin babasıda her ay düzenli harçlık veriyor zaten kadına.yani ihtiyaçdan değil sadece keyifden her ay eşim annesine para veriyor düzenli.çok ağrıma gitdi.bunu eşimle nasıl konuşmalıyım?konuşmalımıyım?kavgasını etmelimiyim sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?