- 26 Ekim 2021
- 3.054
- 1.595
- 83
- Konu Sahibi Meliha Guzel
-
İki tarafında ihtiyacı yokmuş ama :) kayınvalide de çalışıyormuşHala ihtiyaç diyorsunuz. Kadın ihtiyacı olduğu için para istemiyor yahu. İhtiyacı için istiyor olsa tabi ki haklı bulurduk hepimiz.
Kayınvalide bana harçlık ver diye oğlunu darlıyor muymuş?İki tarafında ihtiyacı yokmuş ama :) kayınvalide de çalışıyormuş
Evet, kredi kartı istemesi daha doğru olurdu. Elime para verilmesi bana göre de hiç şık değilYine de çalışan bir kadının eşini bana harçlık vereceksin diye darlaması çok küçük düşürücü bir davranış bence.
Bilemiyorum belki darlıyodur :)Kayınvalide bana harçlık ver diye oğlunu darlıyor muymuş?
Kayınvalidenin çalıştığı nerede yazıyor ben mi kaçırdım, maaşı var demiş sadece belki emekli maaşı vardırİki tarafında ihtiyacı yokmuş ama :) kayınvalide de çalışıyormuş
Yok hanimefendi sonraki yorumlarında yazmış emekli falan demedi çalışıyor demişKayınvalidenin çalıştığı nerede yazıyor ben mi kaçırdım, maaşı var demiş sadece belki emekli maaşı vardır
Ha evet arada yazmış görmemişim onuYok hanimefendi sonraki yorumlarında yazmış emekli falan demedi çalışıyor demiş
Belkiyle yorum yapacaksak ben de bir sürü belki sıralayabilirim.Bilemiyorum belki darlıyodur :)
Evet sıralayacak çok şey var. Herkesin fikri kendine ne diyim. Ben eşimden para istediğimde bana paran var diyip vermezse, annesine istemeden yolluyorsa ben kırılırım. Evet annesi kıymetli, ama bende hanımıyım hayat arkadasiyim banada gonlunden kopup vermesi lazım. Bende bu şekilde dusunuyorum. Bana da versin benimde gönlümü alsın. Bende o değeri göreyim. Mevzu para, miktar değil. Paylaşabiliyor mu bu önemli.Belkiyle yorum yapacaksak ben de bir sürü belki sıralayabilirim.
Eşiniz geliri ve cebinde parası olduğu halde sizden düzenli harçlık istediğinde de tamam kocacım biz bit aileyiz tabi ki gönlümden koparak cebinde paran olduğu halde sana harçlık vereceğim diyebiliyorsanız ne ala. Diğer türlüsü çifte standart.Evet sıralayacak çok şey var. Herkesin fikri kendine ne diyim. Ben eşimden para istediğimde bana paran var diyip vermezse, annesine istemeden yolluyorsa ben kırılırım. Evet annesi kıymetli, ama bende hanımıyım hayat arkadasiyim banada gonlunden kopup vermesi lazım. Bende bu şekilde dusunuyorum. Bana da versin benimde gönlümü alsın. Bende o değeri göreyim. Mevzu para, miktar değil. Paylaşabiliyor mu bu önemli.
Evet diyebilirim o bu durumdan hoşnut olacaksa neden olmasın. Cebimden çıkan 500-1000 bana koymaz varsın sevdiğim mutlu olsun.Bu miktarlar sonuçta beni zor duruma sokmaz. Bugün zaten bir dışarı çıktığımızda harcıyoruz onuEşiniz geliri ve cebinde parası olduğu halde sizden düzenli harçlık istediğinde de tamam kocacım biz bit aileyiz tabi ki gönlümden koparak cebinde paran olduğu halde sana harçlık vereceğim diyebiliyorsanız ne ala. Diğer türlüsü çifte standart.
Yine farazi yorumlar. 500-1000 neye göre belirlendi? Harçlık dediğin anca bu kadar olur diyorsanız anneye verilene niye karşı çıkılıyor?Evet diyebilirim o bu durumdan hoşnut olacaksa neden olmasın. Cebimden çıkan 500-1000 bana koymaz varsın sevdiğim mutlu olsun.Bu miktarlar sonuçta beni zor duruma sokmaz. Bugün zaten bir dışarı çıktığımızda harcıyoruz onu
Ben en düşük miktarda söyledim durumuna göre yani değişebilir. Anneye verilene karşı çıkmadım hiçbir zaman bunu nasıl anladınız? Anneye verilip ben yuzsuzluk yapıp istediğim halde verilmiyorsa kırılırım dedimYine farazi yorumlar. 500-1000 neye göre belirlendi? Harçlık dediğin anca bu kadar olur diyorsanız anneye verilene niye karşı çıkılıyor?
Çok özür dilerim ben size hiç inanamadım. Biri yorumlarda zorla mı istiyor dedi diye kendinize senaryo yazmışsınız gibi duruyor. Maaşımı neden geciktirdin diye eşinizi haşlıyor olması bi anda çıktı ne hikmetse.Evet arkadaşlar sorulara kısaca cevap vereyim.eşimin annesine ne kadar para verdiğini bilmiyorum sadece aralarında konuşurken duydum annesi eşimi darlıyodu bu ay ki maaşımı neden geciktirdin diye.yani anladığım kadarıyla annesi kendisi istemiş eşimden aylık harçlık.eşimde bende maaşlarımız orta tabi eşimin maaşı benden biraz fazla.genel olarak benim maaşım bana yetiyor ama eşimin ben para isteyince bana vermeyip annesine her ay düzenli maaş vermesi beni kırdı.ama hediye falan alır hakkına giremem ama annesinede her zaman hediye alır.
Evet arkadaşlar sorulara kısaca cevap vereyim.eşimin annesine ne kadar para verdiğini bilmiyorum sadece aralarında konuşurken duydum annesi eşimi darlıyodu bu ay ki maaşımı neden geciktirdin diye.yani anladığım kadarıyla annesi kendisi istemiş eşimden aylık harçlık.eşimde bende maaşlarımız orta tabi eşimin maaşı benden biraz fazla.genel olarak benim maaşım bana yetiyor ama eşimin ben para isteyince bana vermeyip annesine her ay düzenli maaş vermesi beni kırdı.ama hediye falan alır hakkına giremem ama annesinede her zaman hediye alır.
Yani evet doğru ama eşim hep kendi üstüne aldı evin ihtiaçlarını bende pek karışmadım hiç bir zaman.kiradı faturadı hep eşim halletdi tatile çıkdığımız zaman ikimizde maaşımızdan ayırıyoruz öğle hallediyoruz ama kalan masraflar eşimde.çocukların kreş giyim kendi giyim ihtiyaçlarımda bende.yıllardır bumşekilde yürüdüğü için problem olmadı ama eşimin annesine maaş verdiğini duyunca yanlış yoldamıyım acaba diye düşündüm.çünki kadın kendiside iyi maaşlı yerde çalışıyor eşide ona para veriyor.üstelik oğluda veriyor.ama bizde bana eşim hiçbirşey vermiyor benim eşimde ona veriyor.biraz garip gele bilir ama nebileyim haksızlık gibi geldi banaAma bu olan biten senim hatan. Siz kaç senelik karı kocasınız + çocuklarınız var. Siz ikiniz bunca zamandır hiç mi oturup, aylık giderinizi gelirinizi konuşmadınız, bir hesap kitap yapmadınız? Kocana gidip düzgünce "sen annene harçlık mı veriyorsun" diye soracak bir samimi muhabbettiniz bile yok. Ev arkadaşı evliliğiniz var. Böyle olmaz.
Adamın verdiği annesine verdiği para belliki öyle sizin evi etkileyen para değiş, yani sizleri eksiltmemiş. Birde kadın hala emekli olmayıp çalışan biriyse belliki elinde düzgün parası olan biri değil. Adam harçlık vermek yerine kadına her ay hediye alabilirdi, yemeğe çıkabilirdi. Ne var bunda? Ne sizi eksiltmiş, ne sizlerin hakkınızı annesine vermiş.
Sana da eline para vermeyip, hediyeler alıyormuş. Çocuk gibi harçlık beklemen garip olmuş. Çalışan biri olmasan anlarım adam eve para bırakır, kartını verir ama parayı nakit vermek yerine hediye alıyormuş.
Boşuna alınganlık yapıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?