Eşim yalan söyledi.

Bu soruları sormadım valla sinirle saydım sövdüm konuşmuyorum.sinirim geçince bu gibi soracağım.sadece o sinirle telini alıp kuzeniyle mesajlarına baktım kuzeni görüşelim falan demiş başkaları gelecek gibi bir şey yazışmamışlardı.ama dediğim gibi tavrına aşırı sinir oldum zaten.yalan uydurması zaten ne denir ki.
Dediğim gibi bu iki soru çok önemli çünkü bu iki sorunun cevabı sizi gerçeğe götürecek, bence alın karşınıza adam gibi açık ve net olarak bu soruların cevabını isteyin, zira kuzenin siz olmadan eşli bir program yapması üstelik bunu insanların alkol aldığı dans ettiği bir ortamda yapması ve eşinize eşlik etmek için bekar kız arkadaş çağırması çok normal birşey değil. Size ne gibi bir düşmanlığı varmışta böyle birşey yapmış.
Bakın ilişkilerde güven ve şeffaflık önemlidir, tabiki eşlerin bayan arkadaşları olabilir, grup olarak dışarı çıkılabilir ama ortada böyle bir durum yok. Eşiniz tanımadığı bekar kadınlarla, sizin olmadığın ortamda, üstelik sizle oradan ayrılmak ya da sizi ortama sokmaka ihtimali varken neden sizsiz o ortamda bulunmayı ve eğlenmeyi seçmiş? Ya da dışardan böyle bir görüntüyü çevrenizden birinin görmesi ihtimalini ve görüntünün yanlışlığını neden umursamamış. Eğer bu evliliğe devam edecekseniz, bu soruların cevabını eşinizden almalı ve evliliğinize bunu neden yaptığını bulmalısınız. Benim için eşine güvenmek eşimin beni içinde bulunmak istemeyeceği ortamlara kendisininde girmemesi demektir, yani ortama girsede birşey yapmaz olayı bana ters, zira öyle ortamları yanlış bulan adamın kendininde öyle ortamlarda bulunması zaten yanlış yaptığını bilmesi demektir. Bence alın karşınıza konuşun ama eşinizin olayı kavgaya çıkarak olayı kapatmasına , sizi manüpile etmesine izin vermeyin, zira bu sorunu şimdi halledemezseniz iki gün sonra aynı yerden yine patlar.
 
Yok dedim ya sağlam karakterli kişiler yapmaz bunu. Sizin için benim için güven sağlamaz. Bazıları yapsın ama ben bilmeyeyim diyerek bile dua eder. Ama kesinlikle ortam oluşturmak diye bir şey var. Yani hiç aldatmayacak biri bu tarz ortamlarda birinden etkilenebilir. Arkadaşça başlayıp ilerletebilir. Aldatacak kişiyi kimse tutamaz ne yaparsan yap aldatır sözüne de ben inanmıyorum. Ortamların gücüne , kuvvetine, büyüsüne inanıyorum diyeyim :)
Bir de alkol var tamam valla harika anlattınız
 
Bir de alkol var tamam valla harika anlattınız
Ahh evet aynen. Alkol olayını hele tamamen es geçmişim. Alkollü kişiler istemeden neler neler yapıyor. Üniversitede şahit oldum. Arkadaşlarla bara gittik kız kıza .Bu kız sevgilisine söylemedi. Sevgilisi tutucuydu. Baktım içtikçe içti ve bi ara kayboldu gözden. Kızı ararken bir köşede hiç tanımadığı bir erkekle öpüşürken buldum. O esnada çektim kolundan götürdüm. Oysa o vakte kadar kimseyi aldatmamış bir kızdı. Biraz ayılınca aldatmak tam olarak böyle bir şeymiş dedi :)
 
Konu sahibi baştan soyleseydi de izin vermezdim diyor. Adam da gitmek istemiş ve yalan söylemiş. Birbirinden izin alan, birbirine yasak koyan çiftler arasında yalan olması gayet normal. Ben buna dikkat çekmek istedim. Demek ki adamın içinde var, gözü dışarıda. E bu durumda tabi ki yalan söyleyip çıkacak. Ben adam istemeyerek yalan soylemis, yazık sosyalleşmek istemiş, haklıdır demiyorum. Ama burada sorun çıkaran durum o yalan mı? Yoksa ilişkide yalan söyleyecek duruma gelmek, güvensiz bir ilişkiyi yasakla ve izinle sürdürmek mi? Bence asıl sorun budur.
Sizin burada yanlış olduğunuz yer, böyle ortamlarda bulunmak isteyen adam ya evlenmeyecek ya bu tür ortamlarda bulunmayı normal karşılayan biriyle evlenecek, ya da eşine resti çekecek ben buradayım diye eşi karar verecek bu adamla devam edip etmeyeceğini.
Kaldı ki böyle ortamları normal gören adamın eşine de anlayış göstermesi gerekir ki konu sahibi açıkça söylemiş, ben yapsam bana etmediği hakaret kalmazdı diye neden eşine hakaret edeceği kadar yanlış gördüğü birşeyi kendi işi gizli saklı yapmayı hak görüyor o zaman.
İlişkilerin başarısının temelinde empati ve eşitliktir. Eşlerin birbirleri ile ilişkilerinde nasıl davranacakları kendilerini ilgilendirir, kimisi eşinin dışarda oturmasına birşey demez ama alkollü ortamlara sokmaz, kimisi her biri kendi arkadaşları ile gece klübünde sabahlar çünkü bu onların dünya görüşüne göre bu normaldir ve yanlış olduğunu düşünmüyordur ki eşine de aynı hakkı tanımıştır. Ama burada bir eş yanlış olduğunı düşündüğü eşine izin vermediği bir şeyi yapıyorsa orada sıkıntı vardır. Ayrıca sağlıklı bir evliliğin yolu evlilik bozulmasın diye eşinin her hareketine eyvallah etmek değildir bana göre.
 
Sizin burada yanlış olduğunuz yer, böyle ortamlarda bulunmak isteyen adam ya evlenmeyecek ya bu tür ortamlarda bulunmayı normal karşılayan biriyle evlenecek, ya da eşine resti çekecek ben buradayım diye eşi karar verecek bu adamla devam edip etmeyeceğini.
Kaldı ki böyle ortamları normal gören adamın eşine de anlayış göstermesi gerekir ki konu sahibi açıkça söylemiş, ben yapsam bana etmediği hakaret kalmazdı diye neden eşine hakaret edeceği kadar yanlış gördüğü birşeyi kendi işi gizli saklı yapmayı hak görüyor o zaman.
İlişkilerin başarısının temelinde empati ve eşitliktir. Eşlerin birbirleri ile ilişkilerinde nasıl davranacakları kendilerini ilgilendirir, kimisi eşinin dışarda oturmasına birşey demez ama alkollü ortamlara sokmaz, kimisi her biri kendi arkadaşları ile gece klübünde sabahlar çünkü bu onların dünya görüşüne göre bu normaldir ve yanlış olduğunu düşünmüyordur ki eşine de aynı hakkı tanımıştır. Ama burada bir eş yanlış olduğunı düşündüğü eşine izin vermediği bir şeyi yapıyorsa orada sıkıntı vardır. Ayrıca sağlıklı bir evliliğin yolu evlilik bozulmasın diye eşinin her hareketine eyvallah etmek değildir bana göre.
Of kimse benim ne demek istediğimi anlamıyor sanırım.tamam siz haklısınız. İyi yasaklar...
 
Erkek erge olsa sıkmıssın ondan dıyecem ama kızda olduguna gore bırcok kafında bunu kaldıramıcagı ıcın yalana basvurmus ve sende haklısın kım olsa kızar.masada kız olmasını gec bır cıft gelıyor baska kızda gelıyor ama esım benı o ortama cagırmıyor ben olsam neden cıftlı bıryerse ben gıtmıyorum dıyede sınırlenırdım. Yalan zatrn bıdaha guven vermez. Ne yapacagını sen bılırsın
 
Merhaba,
bence eşinize karşı duruşunuzda net olun.yani kızdıysanız bunun arkasında durun ve hemen yumuşamayın.eğer sizin gönlünüzü almak için elinden geleni yapıyorsa belirli sınırlar çerçevesinde sorunlarınızı çözebilirsiniz.Tabiki yalanın affı veya telafisi mümkün değildir.Ama talarımız ne demiş pireye kızıp yorgan yakılmaz.İşi iyice irdeleyip ona göre düşünün derim.Bu süreçte herkesten de akıl almayın herkes sizin aklınızı karıştırır.ilişkiler iki kişiliktir.kararı siz ve eşiniz vereceksiniz.milletin lafı sözü bitmez.
 
Öncelikle yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar
Tüm sayfaları okudum. Eşiniz bana hiç iyi niyetli gelmedi. Herşeyin farkında, o ortam hoşuna gitmiş hovardalık cazip gelmiş belli. Bir de 4e 4 olmuşlar tam eşleşmeceli
Valla ben 7 yıllık bir arkadaşlığımı bitirmiştim bir yalan yüzünden. Tabi evlilik aynı şey değil ama ben evli olsam eviliğim de güvenim de baya yara alırdı, bir daha nasıl toparlanırdı bilmem
 
Kuzenimle buluştum diyelim. Karşı cinsten bir arkadaşı da geldi. Apar topar ortamı terketmem mi gerekiyor yani. Ben kendi amacimi biliyorum, kendimi biliyorum, eşim de beni biliyor. Anlamıyorum yani bu kuralcı hayat niye? Adamın niyeti bozuksa bozuktur.


orda haklisin yapan her yerde yapar. gercekden bi tesadüfse kosa kosa kacmaya gerek yok. bu konuda ben kesinlikle tesadüf olduguna inanmiyorum
 
Yani şöyle biraz ortamına insanına göre değişiyor galiba.aşırı kıskanç biriyim gibi anlaşılmış ama değilim.eşim kimseyle konuşmasın koşarak kaçsın demiyorum tabii ama sorduğumda yalan söylemesine çok sinirlendim.
Mekan bi beach,arada muzik çalıyor kalkıp dans ediliyor filan.hani kıskanç biri o ortama da yollamaz.kızlardan iki tanesi mankendi belki özgüvensizlik edip kıskandığım için kızardım.bilemedim ki,bana normal gibi gelmişti.çok kıskançlık mı diyorsunuz?
Bence de normal. Olay ortam değil zaten eşinizin yalan söylemesi. Ben olsam diyeceğim tek şey şu olurdu; madem problem edilecek bir şey yok ya da zararsız sıkıntısız bir ortam; neden yalan söylemeye ihtiyaç duydun? Yalan söyleyip gizliyorsan hoş olmayan şeyler var demektir derdim. Ve uzunca bir süre küs kalırdım anladığına ikna olana dek.
 
Evet kötu olmus ama bosanmak falan allasen bı dur bacım, adam planlı olsa gecerken kuzen fazla kalırsa alırsın demez hatunla o gece daha uzun takılmaya bakardı. Evet erken kalkmamıs bellılı sohbet hosuna gıtmıs ama nıyetı baska olsaydı kuzenın derdı cokmus gec gelırım sen bekleme uyu derdı. Ikı trıp at azcık duygu somurusu yeterlı bence
 
Back
X