- 21 Ağustos 2020
- 464
- 489
- 53
- Konu Sahibi Marshmallovv
-
Aynen yaparken isterse ona etsiz falan ayırcam çok zor değil zaten yaBizimki de tavuk et olmadan yemek yemez
Siz kendiniz yiyin etinizi tavugunuzu onada etsiz yemekleri verin. Bosverin yemesin
Grip hastalik zamanlari yapilir genelde,sifalidir denir,tabii eski tavuklardan yapilirdi,simdi hic olmayanlardan:)Tarhana ile hiçbir sorunum yok, sıkıntı tavuk suyundan olması.Tarhana aslında fermente elde edilen bir yiyecek türü, et ile olmaz yani herkese uymaz, gayet normal bu durum.
Annelerin kabul görmüş genel çorbası olarak lanse edildiğini ilk defa duyuyorum, asla bağdaştıramadım.
Ben Egeliyim, bizde de kuru börülce ve kuru biber atılır tarhanayBizde tarhanaya yağ ve salça dışında bir şey katılmaz muhacirim ben.
Kvmler varsa biraz kıyma kavururlar ya da et suyu-tavuk suyu eklerler ama az miktarda.
Benim eşim sade sever ben kıymalı.
Çözüm; kıymayı kavurup sadece kendi kaseme eklerim,
dert değil bunlar orta yol bulunabilir.
Mayayı katarken mi atıyotuz şeker tuzu hiç öylr yapmadım daTavuk suyuna tarhana ağır olur tavuğu haslarken limon sık agirligini alir ve birseyler katacaksan azar azar kat 1 bardak değil yarisi gibi gibi o tadı alamasın birde göstermeden kat görürse hiç yemez yoğurt mayalarkende o tatlı tadı benim çocuklarda sevmez bende 1 kesme şeker 1 tutam tuz atarim dengelenir dene ama açıkçası yemek seçen es Allah yardımcın olsun
Benimkide birgun kuru fasulye etsiz diye yemediMerhaba Hanımlar biz 4 aylık evliyiz. Eşim etli yemek yemediğini biliyordum asla yapmıyorum ama tavuk ve et suyuna yemek de istemiyor. Geçen mis gibi tavuk suyu yaptım kendim buzluğa koydum şifa niyetine ondan tarhana yaptım daha içine koyarken baktı bu ne ben bunu yemem diyor. Kafayı yicem yoğurdu evde mayalıyorum beğenmiyor süt kokuyo diyo herkeste bana nasıl yaptığımı sorar, katkısız olsun ekmekleri evde yapıp yiyelim diyorum yapıyorum bakıyorum ekmek alıp gelmiş. Sabah akşam kuru fasulye mi yicez ya. Ne yapsam laf tadına bakmadan bu ne bu ne diyor. Nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim tecrübeli hanımlar yardımcı olun ben biraz sinirleniyorum böyle olunca.
Ay göceli dedikleri@derin sularda beyaz tarhanayi bilirsiniz o halde:)
Salcasiz piser,yogurtla yogrulur hamuru:)
Esim tarafta sizden,esim bayilir o corbaya:)
Mayanin içine katip iyice karistip öyle dokuyorum yoğurdun içineMayayı katarken mi atıyotuz şeker tuzu hiç öylr yapmadım da
Evet öyle tartışan kavga eden bir ilişkimiz yok bide böyle yemeğe laf edince yürü lan ordan diyesim geliyorBenim eşim de yemek konusunda sıkıntılı ertesi güne kalmış yemeği yemez kuzu kıyması eti yemez kokuyo diye taze fasülye nohut yeşil mercimek bulgur kurufasülye yemez daha bir sürü şey. İlk başlarda tersleniyodum ama işe yaramıyor. Şimdi söylediklerini dikkate alarak bazen ne pişireceğimi ona danışarak yapıyorum. Zamanla daha az eleştri almaya başladım. Bide bütün gün çalışıyolar iştahla severek yediğini görünce insan mutlu oluyor. Dediklerine sevdiklerine sevmediklerini dikkate alırsan daha kolay oluyor. Terslenmek aksini yapmak huzursuzluktan başka bi işe yaramıyor.
Teşekkür ederim bide böyle deneyim bakalım değişmeyen tek şey değişimMayanin içine katip iyice karistip öyle dokuyorum yoğurdun içine
Yok yok o degil:)Ay göceli dedikleri
En sevdiğim cinsi o. Kurabiye gibi katı olur bi gece önceden ılık suda bekletirsin. Her sene alırım ben Muğlaya gittik mi
Aa yapar o konuda hakkını asla yemem mutfağı falan da tertemiz yapar çıkar ama ama seçici işte ben evdeyim işler durgun o çalışıyor şu an çoğunlukla bende. Ben de hiç yemek seçmem var ya çok sevmesem bile karnım doysun yeter bi tipim var yer kalkar gram laf etmem işte bazı şeyler karakterYemegi sadece siz mi yapiyorsunuz? Ara sira da esiniz yapsin,herkes kendi sevdigini yaparsa herkesin de gonlu olur bence. Bizim evde esim hindi tavuk yemez mesela,dolayisiyla onlari pisirmez. Kendisine yemek yaparken benim sevdiklerimden de yapar. Ben pirasa enginar cok severim kendim icin yaparim ama esime de nohut veya taze fasulye yaparim. Boylece sorun ortadan kalkar.
Babamda öyle ya seçiciliğin her türü zor valla insan emeğine acıyor yenmeyip dökülünceBenimkide birgun kuru fasulye etsiz diye yemediBergen evde etli yemek olcak kiyma tavuklada pek arasi yok ,bizde etli yemek yapmadan bikdik
Hah okey iste ne guzel madem yapiyormus,buyursun kendine yaparken size de yapsin mis gibi karsilikli kurun sofranizi. Neseniz muhabbetiniz bol olsun. Yemek secen adam mutfaga giriyorsa kizmamak lazim benceAa yapar o konuda hakkını asla yemem mutfağı falan da tertemiz yapar çıkar ama ama seçici işte ben evdeyim işler durgun o çalışıyor şu an çoğunlukla bende. Ben de hiç yemek seçmem var ya çok sevmesem bile karnım doysun yeter bi tipim var yer kalkar gram laf etmem işte bazı şeyler karakter
3 4 sene de uzun ben 4 ayda pes edip yicem ben yaa kıvamına geldimbenim esimde et obur sebzenin tadini bilmez, ben artik haftada 2 gun sebze yemegi yapiyorum yanina makarna, makarna yiyor.
bende sizin gibi ilk zamanlar o ne yerse onu yapiyordum kendim yemek secmedigim icin ama sebzeye hasret gittim resmen 3 4 sene, kokusuna bile tahammul edemiyordu beyimiz.
artik kusura bakmiyor yapacak bisey yok
Tavuk etsiz olur da bizim Türk mutfağında da soğan salçasız hele tuzsuz duru olur o yemekler ya haşlama seviyor demek kiBenim eşim de her pişirdiğime söylendi. Salca ve tuz bir de soğan hiç olmayacakmış. Ben de Bi müddet çifte yemek yaptım. Aynı yemegi hep iki türlü pişirdim. Ama şöyle ki eşimin gelip gelmeyeceği belli olmaz. Bu sefer onun lezzetsizlerini bitirmek bana kalıyordu ve hatta gelirse de bizim soganlı salca lıları yiyordu. Ben de bir gün eeeh diyip yetti artık dedim. İki tür pişirmeye bıraktım.. Neymiş biz ona uyacakmışız. Böyle bir dünya yok. Ben güneydoğuyu değilim ama oranın mutfagını seviyorum şöyle özlü özlü mis. Yemezsen yeme diyorum. Şuan evde üç çocuk var. Lezzetli olacak ki çocuklar da yesin büyüsün.
benim gibi yap bir cesit ona bir cesit kendine, yemezse yemesin pasa gonlu bilir3 4 sene de uzun ben 4 ayda pes edip yicem ben yaa kıvamına geldim
Amin hepimizin neşesi daim olsun. Yom yok kızmamHah okey iste ne guzel madem yapiyormus,buyursun kendine yaparken size de yapsin mis gibi karsilikli kurun sofranizi. Neseniz muhabbetiniz bol olsun. Yemek secen adam mutfaga giriyorsa kizmamak lazim bence
Onun kıyma ile yapılan versiyonu olarak düşünebilirsiniz aslında nefis yemek tariflerininkini yapıyorumKıymalı şehriye pilavı mı
Yani parça etli Ankara tava yaparım da kıymalı şehriye pilavı nasıl bir şey
Basit bir tarif rica etsem
Bu ne bu ne diye sormasina çok izin de verme bu haline çok yüz de verme! Çocukların olursa sen ve onlar evde baskın taraf olun, onu kendi tarafınıza çekin şimdiden başlayın buna. Nasil başlarsa öyle gider biraz siz ona,biraz o size benzeyecek normal olan bu.Hayat onun etrafında dönmeyecek alışsın yoksa baş edemezsiniz!Merhaba Hanımlar biz 4 aylık evliyiz. Eşim etli yemek yemediğini biliyordum asla yapmıyorum ama tavuk ve et suyuna yemek de istemiyor. Geçen mis gibi tavuk suyu yaptım kendim buzluğa koydum şifa niyetine ondan tarhana yaptım daha içine koyarken baktı bu ne ben bunu yemem diyor. Kafayı yicem yoğurdu evde mayalıyorum beğenmiyor süt kokuyo diyo herkeste bana nasıl yaptığımı sorar, katkısız olsun ekmekleri evde yapıp yiyelim diyorum yapıyorum bakıyorum ekmek alıp gelmiş. Sabah akşam kuru fasulye mi yicez ya. Ne yapsam laf tadına bakmadan bu ne bu ne diyor. Nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim tecrübeli hanımlar yardımcı olun ben biraz sinirleniyorum böyle olunca.
Aaaa aynı benm eşim. Et bitince de bu böyle olmuyor ota başlamam lazım deyp gene etle geliyorCanım valla benim eşimde etsiz yemek yemiyor illa sofrada et tavuk olacak yoksa karnım doymuyor diyo çok farklılarmış eşlerimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?