Eşim yemek seçiyor

forum okuya okuya çözdüm sizin gibilerin dillerini de o yediklerinizde omega falan varsa arada kullanın onu, en azından yazım yanlışlarınıza iyi gelir
bırak bu işleri tatlım istedigim gibi yazarım senin gibilere sormam ben cok zoruna gidiyosa bak altta engelle var engellersin ben senin takmam bile

Ortak yediğiniz şeyleri bulacaksın onları evirip çevirip döndürüp dolaştırp hep aynı çeşit yapacaksın..Yoksa olmuyor ben sebze özlüyorum çoğu zaman.. Eşim ise bakliyat seviyor (kuru fasulye dışındakileri) o olmayınca sebze yapıyorum.. Allahtan etle bir derdimiz yok o da olsaydı kendin ne yiyorsan onu hazırla derdim.. 🙄 İşte en son dediğim gerçekten seçmenin de şeyini çıkarana uğraşmaya değmez modülü..

Yemegi sadece siz mi yapiyorsunuz? Ara sira da esiniz yapsin,herkes kendi sevdigini yaparsa herkesin de gonlu olur bence. Bizim evde esim hindi tavuk yemez mesela,dolayisiyla onlari pisirmez. Kendisine yemek yaparken benim sevdiklerimden de yapar. Ben pirasa enginar cok severim kendim icin yaparim ama esime de nohut veya taze fasulye yaparim. Boylece sorun ortadan kalkar.

Valla benim eşimde tam bir etçil. Et ve hamur ikisine bayılır. Kültürel fark.
Bizde ot ve balık olur hep. Ben çorbasız yaşayamam o direkt ana yemek ister.
Evleneli 5 ay oldu. Önceleri neden çorba vs yapıyorsun derdi.
Ben onu yavaş yavaş alıştırdım.
2 gün sebze yediyse 3. gün et tavuk vs sevdiği bir şeyi yaparım.
Yavaş yavaş alıştırdım.
Kayınvalidemle geçen muhabbet ediyoruz ne yemek yaptın vs.
Yemekte çorba yoğurtlu brokoli ve kıymalı şehriye pilavı vardı.
Bana eşim için çorba pek aramaz babası gibi vs brokoli ağzına sürmez dedi.
Sonra eşim telefonu aldı çorbayı çok güzel yapıyor anne brokoli de böyle çok güzel dedi kayınvalidem şok🤣
Bence erkeklerin damak tadı zamanla değişebiliyor ancak adam vegan vejetaryen ise ortak bir noktada buluşmaya alışmalısınız.
Şahsen eşim yemeseydi de ona ayrı kendime ayrı hazırlardım.
Sonuçta neden hazırlamim canım kocam:KK60:

Kıymalı şehriye pilavı mı

Yani parça etli Ankara tava yaparım da kıymalı şehriye pilavı nasıl bir şey

Basit bir tarif rica etsem

Ben nasıl yorumlar okudum böyle?
Tarhanaya ‘köylü yemeği, ıykk’ diyor arkadaşın biri.
Tarhananın besleyiciliği hakkında en ufak bir bilgisi yok belli ki.
İstiridyeymiş, kionaymış, herkezler bunları yesinmiş,
hiç güleceğim yoktu.
Masterchef mübarek.
Ama Danilo şef gibi Türkçesi yarım yamalak.

Merhaba Hanımlar biz 4 aylık evliyiz. Eşim etli yemek yemediğini biliyordum asla yapmıyorum ama tavuk ve et suyuna yemek de istemiyor. Geçen mis gibi tavuk suyu yaptım kendim buzluğa koydum şifa niyetine ondan tarhana yaptım daha içine koyarken baktı bu ne ben bunu yemem diyor. Kafayı yicem yoğurdu evde mayalıyorum beğenmiyor süt kokuyo diyo herkeste bana nasıl yaptığımı sorar, katkısız olsun ekmekleri evde yapıp yiyelim diyorum yapıyorum bakıyorum ekmek alıp gelmiş. Sabah akşam kuru fasulye mi yicez ya. Ne yapsam laf tadına bakmadan bu ne bu ne diyor. Nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim tecrübeli hanımlar yardımcı olun ben biraz sinirleniyorum böyle olunca.
Seninki yine iyiymiş
Benimki tuz salça ve soğan katma diyor

Saka bir yana et katma diyorsa et suyu da yiyemez ki. Sen artık çok özelleri bir tek kendine göre yapacaksın. Ekmek de yogurt da istiyorsan sen yap o hazır alsın. Yapacak birsey yok.

Tavuk suyuna tarhana mı?Öğğğkk..Olacak şey değil..
Yoğurtta süt tadı varsa mayalama tam olmuyor olabilir, bu ph ile alakalı bir durum..eşiniz standart yoğurda alışık ise begenmeyecektir.
Kusura bakmayın ama buradan garip damak tadınızı eşinizi de dayatmaya çalışıyor gibi görünüyorsunuz.
Tavuk suyuna tarhana annelerin grip corbasidir,cokta ise yarar bol limonlu,kar yagardi eskiden ah ah:))
Pencereden izleye izleye icerdik sicacik corbamizi:))

9 aydır home officeim o yüzden yemek görevi şu anlık bende tabiki kendimi ona adamadım ama ortak yolu ararken uslupta önemli ben biraz sinirlenip yemezsen yeme be falan biraz geriliyorum 😔
Benim eşim de her pişirdiğime söylendi. Salca ve tuz bir de soğan hiç olmayacakmış. Ben de Bi müddet çifte yemek yaptım. Aynı yemegi hep iki türlü pişirdim. Ama şöyle ki eşimin gelip gelmeyeceği belli olmaz. Bu sefer onun lezzetsizlerini bitirmek bana kalıyordu ve hatta gelirse de bizim soganlı salca lıları yiyordu. Ben de bir gün eeeh diyip yetti artık dedim. İki tür pişirmeye bıraktım.. Neymiş biz ona uyacakmışız. Böyle bir dünya yok. Ben güneydoğuyu değilim ama oranın mutfagını seviyorum şöyle özlü özlü mis. Yemezsen yeme diyorum. Şuan evde üç çocuk var. Lezzetli olacak ki çocuklar da yesin büyüsün.

Tavuk suyuna tarhana annelerin grip corbasidir,cokta ise yarar bol limonlu,kar yagardi eskiden ah ah:))

Aslında tarhana çok değişik formları olan bir çorba

Tarhana ve limon bizde aynı cümlede geçmez zira zaten geleneksel olarak limon yok yetişmez

Tarhana ekşimsidir yoğurt kaynaklı

Tavuk suyu da olmaz mesela zira endüstriyel tavuk öncesi tavuk da kıymetli misafire kesilir yılda bir iki

Bizde kavurma katılır bir kaşık kadar zira o kışlık kesilirmiş eskiden günümüzde kıyma katılabilir, yine kavurma olur

Yöreden yöreye damak zevki değişir

Mesela tavuksuyu şehriye çorbası bir öğün, tarhana bir başka öğündür benim kültürümde, sizde ikisi bir aradaymış

Konu sahibinin eşi yemiyor, o zaman ısrar gerekmez diyorum yani tarhana tavuk susuz yenmez mi

Merhaba Hanımlar biz 4 aylık evliyiz. Eşim etli yemek yemediğini biliyordum asla yapmıyorum ama tavuk ve et suyuna yemek de istemiyor. Geçen mis gibi tavuk suyu yaptım kendim buzluğa koydum şifa niyetine ondan tarhana yaptım daha içine koyarken baktı bu ne ben bunu yemem diyor. Kafayı yicem yoğurdu evde mayalıyorum beğenmiyor süt kokuyo diyo herkeste bana nasıl yaptığımı sorar, katkısız olsun ekmekleri evde yapıp yiyelim diyorum yapıyorum bakıyorum ekmek alıp gelmiş. Sabah akşam kuru fasulye mi yicez ya. Ne yapsam laf tadına bakmadan bu ne bu ne diyor. Nasıl tepki vermeliyim ne demeliyim tecrübeli hanımlar yardımcı olun ben biraz sinirleniyorum böyle olunca.
Annemin yogurdu ekşi,kayinvalidemin yogurdu sut tadinda olur,ikisini de yiyemem pek.
Ben yazsa 4 saat,kissa 6 saat birakirim en fazla,eksi olmaz ama yogurt tadina da kavusur.

Benim eşim de yemek konusunda sıkıntılı ertesi güne kalmış yemeği yemez kuzu kıyması eti yemez kokuyo diye taze fasülye nohut yeşil mercimek bulgur kurufasülye yemez daha bir sürü şey. İlk başlarda tersleniyodum ama işe yaramıyor. Şimdi söylediklerini dikkate alarak bazen ne pişireceğimi ona danışarak yapıyorum. Zamanla daha az eleştri almaya başladım. Bide bütün gün çalışıyolar iştahla severek yediğini görünce insan mutlu oluyor. Dediklerine sevdiklerine sevmediklerini dikkate alırsan daha kolay oluyor. Terslenmek aksini yapmak huzursuzluktan başka bi işe yaramıyor.

Tarhana ve limon bizde aynı cümlede geçmez zira zaten geleneksel olarak limon yok yetişmez

Tavuk suyu da olmaz mesela zira endüstriyel tavuk öncesi tavuk da kıymetli misafire kesilir yılda bir iki

Bizde kavurma katılır bir kaşık kadar zira o kışlık kesilirmiş eskiden günümüzde kıyma katılabilir, yine kavurma olur

Mesela tavuksuyu şehriye çorbası bir öğün, tarhana bir başka öğündür benim kültürümde, sizde ikisi bir aradaymış

Konu sahibinin eşi yemiyor, o zaman ısrar gerekmez diyorum yani tarhana tavuk susuz yenmez mi
Bizde tarhanaya yağ ve salça dışında bir şey katılmaz muhacirim ben.
Kvmler varsa biraz kıyma kavururlar ya da et suyu-tavuk suyu eklerler ama az miktarda.
Benim eşim sade sever ben kıymalı.
Çözüm; kıymayı kavurup sadece kendi kaseme eklerim,
dert değil bunlar orta yol bulunabilir.

Tavuk suyuna tarhana mı?Öğğğkk..Olacak şey değil..
Yoğurtta süt tadı varsa mayalama tam olmuyor olabilir, bu ph ile alakalı bir durum..eşiniz standart yoğurda alışık ise begenmeyecektir.
Kusura bakmayın ama buradan garip damak tadınızı eşinizi de dayatmaya çalışıyor gibi görünüyorsunuz.
Yoo aslında nasıl tavuk suyu çorba yemez demiyorum genel olarak seçici yemekte, bende yeni evli olunca hanımlara tecrübelerini sormak istiyorum ev de yemek kültürünü nasıl oturttular diye niye dayatayım 😊

Zaten genelde grip olunca yapilirdi,ve o eski tavuklardan,hani saatlerce pisirirdin,yine basini kaldirip tencereden bakardi tavuk:)
Yoksa normalde agir olur,ben kiymali da ama genelde sade yaparim,eti fasulye nohuta da katmam,hamileyken tiksindim sanirim.
Sadece kemikli et varsa arada paca corbasi gibi yaparim.
Bizim mutfagimiz karmadir,marmaradayim,her bolgeden ne begendiysek araklamisiz, ne guneydogu gibi et,ne ege gibi ot,hepsi var yani:)))

Biz ilk evlendigimizde esim surekli kola, hazir meyve suyu icerdi. Benden alisti artik ayran, soda iciyor, corba sevmezdi ona alisti. Yani zamanla oluyor. Ama sana kızması bagirmasi saygisizlik. Ben bunu sevmiyorum deyip baska bir sey yiyebilir kendi. Bu tavir sen onun agzina gore yemek yapmak zorundaymissin gibi hissettirir
Aslında bağırmıyor öyle biri değil zaten sadece daha tadına bakmadan görür görmez bu ne ben bunu yemem neden koydun şimdi bunu yemeğe gibi laflar yoksa öyle aşağılama bağırma olur mu yav yemek için

Kvmler varsa biraz kıyma kavururlar ya da et suyu-tavuk suyu eklerler ama az miktarda.

Annem de öyle yapar kıyma kavrulur herkesin tabağına istediği kadar

Hem o böyle karışmıyor daha çok gibi üstünde kalıyor diyor

Aslında tarhana suya katılıp pratik diye tercih ediliyor 😇😇 biz onu bunu katıp zorlaştırıyoruz

Bizim tarhana da değişik hamur şeklinde yani kuru değil mayalı hamur gibi eskiden küpte dışarıda dururmuş şimdi buzdolabında

Mesela kv lerin tarhanası yok bana çok ilginç gelmişti

Tarhana ile hiçbir sorunum yok, sıkıntı tavuk suyundan olması.Tarhana aslında fermente elde edilen bir yiyecek türü, et ile olmaz yani herkese uymaz, gayet normal bu durum.
Annelerin kabul görmüş genel çorbası olarak lanse edildiğini ilk defa duyuyorum, asla bağdaştıramadım.

derin sularda derin sularda beyaz tarhanayi bilirsiniz o halde:)
Salcasiz piser,yogurtla yogrulur hamuru:)
Esim tarafta sizden,esim bayilir o corbaya:)

Yani ben de böyleyim. Sevmiyorum dediğim halde yemeğin içine koyarsa ben de laf ederim ben söylemişim çünkü. İğreniyorum saygı duyulması lazım.
Doğru insan dikkate alınmamış gibi düşünür zaten bundan sonra yemek yaparken bunları yapıcam diye söylicem istemiyorsa dilediğini yiyebilir 😄

Back
X