- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi kahvecicegi
-
Demek ki yemek seçenin halinden ancak yemek seçen anlarmış.
''Ne bulursan onu yiyeceksin ben senin annen değilim.'' gibi söylemlere ve düşüncelere katılmıyorum.
Çünkü bu insan yemek seçiyor ve bunu evlenmezden önce biliyorsa insan ona göre davranmalı.Ya eşini olduğu gibi kabul etmeli ya da hiç evlenmemeli.Değiştirmeye çalışmak doğru değil.
Eski arkadaşım da bana karışırdı.''Yok,hiçbir şey yemiyorsun.'' ''Çok zayıfsın.'' ''Hala bitiremedin onu.'' ''Hep yemek seçiyorsun.''
Dayanamadım sonunda ''Kimsin sen? Bana bakmış,beni büyütmüş,bu yaşa getirmiş annem-babam bana karışmıyor,kararlarıma saygı duyuyor.Kimsin sen?Ne hakla yediğim şeylere karışırsın?''
Aldığım cevap şu;''Ben senin annen-baban değilim.'' El işte ne beklersin.
O lafı hatırladığımda hala ağlayacak gibi olurum.
Ama..
Ablamın eski eşi yemek seçerdi.Daha doğrusu yediği şeyler bezelye-pilav.
Sonra da ablama yakınırdı; ''Bir bezelye-pilav yapmasını biliyor.'' diye.
Güler misin ağlar mısın ?
Konu sahibinin durumuna gelince,evlenmeden önce sadece kıymayı,içinde kıyma olan yemekleri sevmediğini söylemiş eşiniz.
Şu halde sorunun yemek değil de başka birşey olduğunu düşünüyorum.Ortada başka bir mesele var,o da yemeğe yansımış.
daha iyi canımm boşver....yemek listesi yap haftalık hem senin kolayına gelir benimki yemek seçmiyorda bazı şeylere takılıyor...biber olmasın ...domatesin kabuğunu soy...falan fılan ...ben dırt donuyorum aksama kadar ne yapsam dıye...ama anlayıslı sımdı bu yemek konusunda hakkını yıyemem...aksı bıraz anlasılan esın...uygun bı dılle anlat ılerde cocugumuz oldugu zaman sen yemezsen senı ornek alır o da yemek secer de...belki bı faydası olur..ALLAH yardımcın olsun...bu arada fazla kafana takma evlılığın ılk gunlerınde olur boyle seyler zamanla alısırsınız bırbırınıze....bı bakmıssın yemek olayını cozmussun ...o dıyormus sunu yap yıyelım falan dıye...
ne yiyor peki bu adam yaa. allah yardımcın olsun işin çok zor.
İşaretlediğim ifade bana ait.
Ben senin annen değilim demek ne bulursan yiyeceksin gibi bir metazori değildir.
Yemek seçen bir insanla yaşamak ve onca işin arasında uygun yemek yapmak, üstüne kapris çekmek oldukça zor.
Bunu da yaşayan bilir.
Anası babası o halini çekti diye benim de o kaprislere dayanacağımı düşünmedi eşim.
Ayrıca kişiyi değiştirmeye ben de karşıyım.
Karakterine karışmam ama beraber yaşamanın getirdiği sorumluluklar bazı alışkanlıklarımızı karşılıklı değiştirmeyi gerektirir.
Evde sigara içilmemesi, eve geliş saatinin belli olması vs. gibi.
Bunlar karakter değil alışkanlıktır.
Alışkanlıklar üzerinden fedakarlık ya da dğiştirme denemesi yapmamak da kapristir.
galiba bundan sonra kendime 250 gr lık bamya pırasa pazı felan alıp pişireceğim onada nohut pilav yaparım 3-5-8-38 gün yesin :)
Benim eşimde yemek seçiyor hemde öyle böyle değil..
ve kimsenin evinde yemek yemiyor
Kimsenin yaptığını yemiyor
3. gün o yemek önüne gelmicek aynısı olmıcak
Alışıyor insan napcaksın yapcak bişe yok..
mercimek çorbasından başka çorba asla yemez..
sarımsak maydanoz asla yemez
sebze asla yemez
nohut, yeşilmercimek, barbunya,bezelye, karnabahar, ıspanak ,pırasa ,pazı, enginar, bakla, kereviz, bamya, bulgur, yarpaksarma, mantı, muhallebili hiç bi tatlı,cacık ,puding, meze türü şeyler asla ağzına sürmez..
Bunlar sadece aklıma gelenler daha ohooooo cinsin önde gidenizi rakipsiz
aman allahım eziyet gibi arkadaşım yaaa
askerde ne yemiş kocan sorarmısın
galiba bundan sonra kendime 250 gr lık bamya pırasa pazı felan alıp pişireceğim onada nohut pilav yaparım 3-5-8-38 gün yesin :)
BENCE ANNELERİN SUÇU..
Eşim karadenizli onlar mesela lahana sarma yiyolar
Yaprak yapıyorum annem yapmazdıki diyoo
Mantı annem yapmazdı diyo
pazı hiç yemedim pişmedi öyle bişi diyo
Bezelye annem yapmasdı
Bree adammm annene deeee sana daaaaaaaaaaaa
Annesi kolayı bulmuş dyaamış makarna pilav menemen bizde çekiyoz işte..
Bizim suçumuz ne?
sordum ya sormazmıyımm zaten kantinciymiş bi süre çavuşmuşda kantinden yermiş hep
Hatta ikram bisküvisinin anısı çokmuş bi asker arkadaşı var hala görüşür adam seni görünce hep aklıma ikram bisküvisi geliyo diyo
walla çok çok haklısın...BENCE ANNELERİN SUÇU..
Eşim karadenizli onlar mesela lahana sarma yiyolar
Yaprak yapıyorum annem yapmazdıki diyoo
Mantı annem yapmazdı diyo
pazı hiç yemedim pişmedi öyle bişi diyo
Bezelye annem yapmasdı
Bree adammm annene deeee sana daaaaaaaaaaaa
Annesi kolayı bulmuş dyaamış makarna pilav menemen bizde çekiyoz işte..
Bizim suçumuz ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?