Eşim yemek seçiyor

İşaretlediğim ifade bana ait.
Ben senin annen değilim demek ne bulursan yiyeceksin gibi bir metazori değildir.
Yemek seçen bir insanla yaşamak ve onca işin arasında uygun yemek yapmak, üstüne kapris çekmek oldukça zor.
Bunu da yaşayan bilir.
Anası babası o halini çekti diye benim de o kaprislere dayanacağımı düşünmedi eşim.
Ayrıca kişiyi değiştirmeye ben de karşıyım.
Karakterine karışmam ama beraber yaşamanın getirdiği sorumluluklar bazı alışkanlıklarımızı karşılıklı değiştirmeyi gerektirir.
Evde sigara içilmemesi, eve geliş saatinin belli olması vs. gibi.
Bunlar karakter değil alışkanlıktır.
Alışkanlıklar üzerinden fedakarlık ya da dğiştirme denemesi yapmamak da kapristir.

inşallah çözülür ne zamandır sürtüşüyorduk zaten dün patladı olay yememesi birşey değil neden yemediğinide söylemiyor. ben balığı sevmem pek mesela kılçıkları batıyor diye oda bir açıklama yapsın

ne yiyor peki bu adam yaa. allah yardımcın olsun işin çok zor.

Napıyoruma gelince alternatifim ilk yardımım
sucuklu, peynirli yumurta
menemen
krep kahvaltılık
tava böreği..
şinitzel hep buzlukda hazır
köfte her daim hazır

Ona yaptığım yemekler
cızbız köfte, fırında tavuk,şinitzel
sulu köfte
pilav yada makarna(hııı unuttum makarna sadece çubuk olcak diğerlerini asla yemez)
erişte
izmir köfte
tavuklu patates yemeği
musakka
karnıyarık
patlıcanlı köfte
Anlıcanız evirip çevirip mesela tavuğu patatese katıp patatesi köfteye katıp aynı şeyleri devir döngü değişiğ yapıyorum..

Topic sahibi arkadaşım yarama parmak bastı valla

bide onla birine yemeğe gidemiyorum sorun da bu
Kimsenin yemeğini yemiyor annemin, eltimin bile gitsek o yemeden öyle kalkıyor yada bunu kim yaptı diye sorup duruyor habure

Son düzenleme:

eVET bende katılıyorum..Yaşamayan bilmez arkadaşlar

benim anladığım genelde erkeklerde olan birşey. Türk erkekleri(örnek: babam ve eşim) genelde et yemeklerini daha çok seviyor. tabi erkekleri yetiştirende bizleriz. bundan öncekileri anneleri öle yetiştirmiş. bundan sonrakileri düzgün yetiştirelim bari

galiba bundan sonra kendime 250 gr lık bamya pırasa pazı felan alıp pişireceğim onada nohut pilav yaparım 3-5-8-38 gün yesin :)

Tabi canım mesele ıspanak felan sebzeyi yarım kilo alıyorum kendime ve oğluma yemesse yemesinnn biz oğlumla yiyoruz o yemiyo diye ben pişirmemezlik etmiyorum pişir sen
Bazende sen getirde ben yiyim diyorumm

aman allahım eziyet gibi arkadaşım yaaa

askerde ne yemiş kocan sorarmısın

aman allahım eziyet gibi arkadaşım yaaa

askerde ne yemiş kocan sorarmısın

sordum ya sormazmıyımm zaten kantinciymiş bi süre çavuşmuşda kantinden yermiş hep
Hatta ikram bisküvisinin anısı çokmuş bi asker arkadaşı var hala görüşür adam seni görünce hep aklıma ikram bisküvisi geliyo diyo

galiba bundan sonra kendime 250 gr lık bamya pırasa pazı felan alıp pişireceğim onada nohut pilav yaparım 3-5-8-38 gün yesin :)

hıh işte aynen öyle yapacaksın ....canın istediğini pişirip yiyeceksin hem de eşine sormayacaksın bile yer misin diye ....onun sevdiği yemekleri ona pişireceksin , bunu da kendime pişirdim diyeceksin ....bir müddet sonra senin yemeğinden de ver bi kaşık tadına bakıyımlar başlar :)) en azından bizimkinde işe yaradı bu metot.....
bu durumu da aranızda sorun haline getirmeyin, yemek yemek karın doyurmak içindir, yemek için yaşanmaz dolayısı ile bu yüzden birbirinizi kırmaya gerek yok

BENCE ANNELERİN SUÇU..
Eşim karadenizli onlar mesela lahana sarma yiyolar
Yaprak yapıyorum annem yapmazdıki diyoo
Mantı annem yapmazdı diyo
pazı hiç yemedim pişmedi öyle bişi diyo
Bezelye annem yapmasdı
Bree adammm annene deeee sana daaaaaaaaaaaa
Annesi kolayı bulmuş dyaamış makarna pilav menemen bizde çekiyoz işte..
Bizim suçumuz ne?

aynı bizimkide öyle bizim evde pişmedi hiç diyo ben senin gibi elit çocuğu değilim diyo ne alakası varsa bezelye pazı bamya yemenin elit olmakla

ilahi canım ya hiç güleceğim yoktu

asker anısı çok dinledim ama ikram bisküvisi içinde geçeni de duydum ya helal valla

ha bire ikram yemiş heralde tüketmiş kantini

walla çok çok haklısın...
Oğlum onu yemez oğlum bunu yemez...
Zamanında yapıp da alıştırsaydın öyle bir yerdi ki

benzer şeyler benim eşimde de var ama aç kaldığında zorlamaz beni bi yumurta kır yeter der 5 yıllık evliyiz o kadar yemek seçmesine rağmen hiç bu yüzden tartışmadık. Benimki pişmiş yeşil sebzeleri, biber, bezelye filan yemez yediği et, tavuk, patates başka bişey yok arkadaşın dediği gibi aynı şeyleri döne döne yiyor. o kadar çok çeşit yemek bilirim ama yemediği için hiçbişey yapamam ona. ama kendi sevdiğim herşeyi kendime özel yaparım yemezse yemesin. asla ısrar da etmem bu sayede taze fasulye ve biber dolmasının tadına bakmaya başladı şükür :)

Adamlara bak...Kendilerine hayat arkadaşı değil aşçı seçmişer herhalde...Biraz hatırlatmak lazım bir de erkekçikler ya yemek yapmıyorlar diyelim, eşini kaç kere yemeğe götürüyorlar acaba?Yemeğinizi beğenmiyorsa haklısın canım bugün becerememişim hadi sen yapta nasıl oluyomuş göreyim diyiverin ya...Yemek yapmak sizin görevinizse yani öyle düşünüyorsa evi geçindirmekte onun görevi o zaman çalışmayın dışarda ya da para isteyin dışardan yemek söyleyin...Çok ayıp ya insan beğenmese bile eline sağlık der...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…