Eşim yemek seçiyor

ya çok zor yemek seçen bırıne yemek yapmak.. benım babamda öyleydı.. haa yaptıgım bır yemegı begense şaşarım.. ya tuzu çoktur, ya içine attıgım bır şeyı begenmez...
hatta bır gun bı yemek yapmiştım. bana dönup içine şunu atsaydın guzel olurdu dedi.. bende var aten içinde dedim.. yemekten bır kaşık daha aldı.. atmasaymışın iyi olurdu dedi.. ve sonunda babama yemek yapmamay karar verdım. ben kendıme özgu yemek yapıyordum.. karnıbahar, brokolı, kerevız, bamya, vs.. ve hiç yermısınız demedım.. aldım oturdum yedım.. sonunda dayanamyıp onlarda yemeye başladı..

kek yaptım, şekerlı gömbe dedi begenmedı... etlı sarma yaptım, otun içine kıymayı karıştırmışın et tadı alamadım dedi.. bilimim tum yemeklerı ısıtırak yerdı.. çorba illakı kaynar olacak.. artık çıldırma noktasına geldım.. bu sefer evlenınce senın kocan aç kalır derdı...

..... ve evlendım.......

eşim benım hatırım için bır sene boyunca hiç sevmedıgı mercımek köftesını yedı.. sonunda yapma diye rıca ettı...( haftda iki kez yapardım:)))

yedıgım tum agaçları seven, zeytınyaglı yemeklerı soguk yıyen ve damak tadımız aynı olan bır eşim oldu.. ohhh beee... ben ne çekmişim senelerce...

Eşinize Çanakkale Savaşı'ndaki askerlerimizin yemek listesini okutun. Somali'deki insanların, o bizim bebeklerimizden bile daha küçük gözüken 9-10 yaşındaki çocukların değil yemeğe bir yudum suya hasret bakan fotoğraflarını gösterin. Sen yaptığım yemeklere burun kıvırırken,ben o yemekleri çöpe dökerken dünyada bunlar da oldu,oluyor deyin.

Madem eşin her zaman aynı şeyleri yemekten şikayetçi değil,hatta severek yiyor,o zaman sende sürekli aynı şeyleri yap.Kendinede kendi canının çektiği yemekleri yap.

Benim eşim yemek seçmez ama bir dönem ben de ona göre davranıyordum hep.Sonra baktım ki kendi isteklerim yapılmıyor.Şimdi canım bişey çekince bende yapıyorum hemen kendime.O beğenmezse ona gene sevdiği şeyleri yapıyorum...

kikirikli arkadaşın söylediğinin aynısını annem söylemişti bende ona katılıyorum...

benim eşimde yemek seçer kesinlikle tatmazda bende sürekli sevdiği yemekleri pişirdim bide hem zahmetli yemekleri sever
ıspanak sadece yaprakları ile pişecek düşün saplarını atıyorsun kışın ellerim donardı üç kilo yıkardım ancak bi tencere yemek olurdu ve yağında kalacak kesinlikle sulu istemez nasılsa birgün yine ısapnak istedi dedim valla yıkamam al deddi ben yıkarım tamam dedim ayıkladım üç tepsi yığdım önüne dedim her bir tepsiyi on su yıkıcaksın heheheee çok zevkliydi acıdım bir ara dedim alim elinden sonra düşündüm acıma acınacak hale düşersin gittim mutfa şöle bi göz ucuylan bakmaya beni görünce söylediği laf ya bu ıspanak yıkama işide amma yaş işmiş hee bu arada soğuada alerjisi vardı elleri kabardı tabi ama yinede acımadım odur budur ıspanağı yapabileceğim zaman yapıoyırm haftada bir kaç kez yicem diye tuturmuyo:)))

bu arada sevdiği yemekelr kabak dolması yaprak sarması çiğbörek içli köfte mantı bulgurlu sulu köfte börek katmer hep meşakatli yemekler ama çok şükür artık benimde yaptıklarımdan yiyior sen israr etme tatması için bende isterdim bir kerecik tadına baksın ters teperdi onun yemeklerinin yanına kendi sevdiğim yemeklerdende yapardım ben yerken imrenir tadına bakardı öle öle artık yiyior dert etme canım zamanla alışır ama kesinlikle ısrar etme döndolaş hergün sevdiği şeyleri pişir kurtarıcı yemekelerini hazırda bulundur benim dolabımda daima mantı olur hiç bişey yapadıysam hop ordan alır pşirm bizde aile mirası derdi rahmetli kayınvaldem bizim erkekler açken dünyanın en kötü adamları doydularmıda dünyanın en iyi adamı olurlar derdi hakkikatten öyleler

Bende yemek secerim..
Bamya, pırasa özellikle yiyemeyecegim seyler ararsında..
Ailecek et düskünlügümüz yoktur aram ne iyi ne kötü canım isterse yerim.
Pilavı sade yiyemem mesela.

Benim erkek arkadasım da cogu seyi yemez bamya, pırasa konusunda aynıyız ama diger bir cok sebzeyi yemiyor, tatlı sevmiyor tek sevdigi sey, et, et, et,!!!
Yemeklerin icinde veya kızartma, ızgara.. Bayılıyor kırmızı ete, tavuk etine..
Bizde yandık desenize..
:26:

acaba benim onu değiştirmeye çalıştığımı mı düşünüyorda ben böyleyim beni böyle kabul et diyor. yani iki lokmanın tadına bakmak bu kadar zor ve mühim bir mesele mi acaba

mühim mesele canım ya kendimden biliyorum et türü şeylerle aram hiç iyi değil. ciğermiş dalakmış sofrada görmeye bile dayanamıyorum malesef. bunun aksine eşim de çok sever ve her yediğinde bana da tattırmaya çalışır. ilk başlarda ben de senin eşin gibi çok kızardım sevmiyorum işte niye zorluyosun diye. hatta ailesinin yanında bozmuştum bi kere canım benim çok üzülmüştğ ondan sonra pişman oldum diğer tekliflerinde tattım şimdi biraz biraz yiyebiliyorum ikram ettikçe :)
diyeceğim eşini zorlama bi süre, sonra sakince oturun konuşun. ama ramazanda bari onun sevdiği yemekleri yap sen gene,(kendine başka da yapabilirsin) yazık adam aç kalmasın be :)

bence arkadaşım bu işin peş*ini bırakma mücadele et eşim annesinin yemeklerinden her yemeğin kuşbaşı etle yapılmasına alışmış.başka türlü yemek bilmiyordu işin kötüsü ben de eti sadece bi kaç şekilde yerim ama sebze yemekleri içinde kesinlikle yiyemem önüne etsiz ye*mekler geldikçe alıştı. mesela eşim zeytinyağlı biber dolmasını kuş üüzmlü tar*çınlı çok sever ben de hiç sev*mem o tatlımsı dolma* tadını ama* yapa yapa ben de kuş üzümlü fıstıklı tarçınlı dolmaya alıştım . herşey karşılıklı evlilikte iki tarafın da törpülemesi gereken şeyler oluo ben yemem deyip işin içinden çıkılamaz

Biz eşimle tartıştığımızda ve ben trip attığımda, yaptığım yemeği yemesine uyuz oluyorum..
"Gelip özür dilemeden, gönlümü almadan ne hakla yiyorsun ki yaptığım yemeği" diye çemkiriyorum.
"ben özür dileyecekmişim işte, yemeğin bi kabahati yok, ondan yiyorum" diyor. Hep sinir olurdum, ama senin eşinin yemekleri protesto etmesi daha tuhaf geldi bana ve senin öfkeyle yemekleri dökmen de öyle..

Bence sen yemek konusunu çok fazla gündeme oturttun, bak eşin "3 gün yemek yapmak zor geldi" şeklinde algılamış. Tabi bunda erkeklerin üstün sosyal zekasının (!) payı yadsınamaz..

Birlikte yemek hazırlamayı deneyin, karı-koca yemek pişirmek, sofra kurmak zevklidir.
Bir de acaba çok bilinmeyen yemekler mi yapıyorsun. Mesela barbunya, pazı bunlar çok her evde pişen şeyler değil. Belki eşin hiç yememiştir daha evvel. Yeni evliyken kocalar, hanımlara karşı annelerini yemek konusunda pohpohlamayı da severler. Belki annesinin pişirmediği yemekleri özellikle vurguladığını sanmış da olabilir.

Bence bir süre sorma ne pişireyim diye, hatta sahiden kahvaltı hazırla. 2 tarafında gerginliği geçsin, sonra ne sever ne sevmez keşfetmeye çalış bakalım.

ayy ayyy benim kocamda böyle annesi alıştırmış zaten çocukken ben bu yemeği yemem demiş oda aç kalacak diye sana patates kızartim bilmem ne yapim demiş böyle yapmış yemeklerde soğan yemez hadi onu geçtik yemek seçer bişey yemez ramazan geldi iyice ben şaşırıyorum ne yapcam diye kafayı yiycem.onu yapam yok şunu yapam yok çok yese neyse bide az yer ne yapcam offff(((

canım aynı sorunu bizde yaşadık bir süre bende çözümü haftalık yemek listesinde buldum canım... pazar gününden itibaren yemek listesi yapıyoruz birlikte oturup listeyi özellikle ona sorarak yapıyorum çünkü sebze özellikle kesinlikle yemiyor o söylüyor mesela nohut diyor bende yanına pilav salata cacık vs. ekliyorum ana yemeği o belirliyor yanına yapılacaklaarı ben... pazartesi, salı vs... haftalık liste çıkartın sonra alışverişinizi ona göre yapın listeyi atlamadan uygulayın eski listeleri atmayın ki diğer haftayla karşılaştırıp aynı yemekler koymayın listeye listeyide buzdolabının üstüne asın göz önünde bulunsun, aranızdaki sorun çözülecektir... bir erkekten özellikle sevmediği yada daha önce hiç yemediği bir yemeğin tadına baktırmak gerçekten çok zor üstüne gitmeyin... umarım böylelikle sorununuzu halledersiniz..

Aynı benim kocam ya onun yemekleride bunlar ıspanak çok pirinçli ise yer oda zar zor bide patates kızartması omlet bukadar 3 senelik evliyim zorlamadım
Başka yemek pişirmiyorum bende hep onun istedikleri kendime bazen yapıyorum patlıcan yemekleri filan..Allah kolaylık versin sevdiklerini yap sende misafire başka yemediğini bildiğin halde ısrarla sorman kızdırmış olmalı ben sormuyorum hiç makarnayıda sever eşim patates yada makarna agacı büyüycek içimizde..
Takma kafana hem nie ona küsüp yemek yemiyorsunki olan sana olur ona neoldu yemedin kendi yemiş kızınca bence aksine süslen püslen kendi sevdiklerini yap karşısına geç afiyetle ye..

selamlar.aynen ya benim kocam da yemek seçiyor.en gıcık koca tipiymiş valla.ben bide çalışıyorum yorgun argın gel bide yemek beğendireme beyefendiye.

eşine somalideki çocukların resimlerini göster bakalım yine yemek seçecek mi

Barbunya ve pazi yapmissin keske beni cagirsaydin yemege ben bayila bayila yerdim en sevdigim yemeklerden Pazi sade ot yemegi seklinde yapilablr,dolmasi cok guzel olur boregede cok yakisir. Pek cok sekilde bu otu degerlendirebilirsiniz...Mesela ispanagin yemeginden cok haz etmem ama genede yerim fakat ispanak puresi kremali , ispanak boregi veya gozleme artik ne olursa cok hosuma giden yiyeceklerden.Tursu sevmiyorum tursu ve cilbir haric herseyi yerim. cilbir yiyince hasta oluyorum yumurta yumurta gegiriyorum tum gun...

ayyyy benim kuzum ne pişirsem yer yaaa allah kolaylık versn hanımlar, bnm de erkek kardeşim öyle deliriyorum bazen... cevizi yer keki yer cevizli keki yemez:) böle saçma sapanhuyları var bide kavga çıkarır, karısı olacak kişiye acıyorum

merak etme karısına size çektirdiği kadar çektirmez

valla süpersin. benimde yakın zamanda başıma buna benzer birşey geldi.
3,5 yıllık evliyim. sebze reyonunda eşim dolmalık biber alma, kabak alma, pırasayı bırak, bamyanın önünden geçirmez, patlıcanı kızartacaksan al vs vs.
biber dolmasını çok sevdiğim halde ya annemde ya işyerinde yerdim. ramazan öncesi eşimin ananesine gittik.kadının eli lezzetlidir.
biz de aç milaç vardık oraya. çorbayı içti burada sıkıntı yok. dolma koydular tabağına ses çıkarmadı. 2 dolmayı yedi. sayısını hatırlamıyorum peşine 4-5 tane daha yedi
bana dönüp sen niye biber dolması yapmıyorsun hiç dedi
şok tabi. eve gelince 2 gün sonra yaptım. artık hep yap güzel yapabiliyormuşsun dedi.

aslında eşimi birçok şeye ben alıştırdım.yemekte soğan yemeye, yine yemeğin içinde domates yemeye, sebze yemeklerine vs vs.
kayınvalidem çalıştığı için 3 erkek kardeşler hep kızartma kahvaltılık vs yemişler.kayınvalidemin de yemek yapmayı sevdiğini pek söyleyemem. hiç unutmam bizi bir akşam yemeğe davet etti. iş çıkışı gitmişiz açız baktım sadece pilav. tabaklara kondu yanına içecek kola, meyvesuyu getirdi. hayır olmasa yok diyeceğim. eşim bu ne nasıl yiyeceğiz dedi. kalktım salata yaptım. yoğurt getirdim sofraya. mantık şu; yemek yapıldı. tamam o yenir. yanına ne konulur diye düşünmez. kendisini çok çok severim ama yemek konusunda başarılı olmadığını kendi de söyler.
ben de bütün yemekleri yapmama rağmen eşim yüzünden çoğunun yapılışını unutacağım.
annem soruyor yöresel yemeklerden şunu yapıyormusun, şunu oğlum seviyormu. yok diyorum ne yapayım.sebzeye alıştırayım sonra sıra onlara gelecek diyorum

Sanırım kayınvaliden çocukluğunda çok şımartmış olmalı..Ne bu ya çocuk gibi onu yemem bunu yemem..Hadi diyelim sevmediği bir iki yemek olsun..Nerdeyse hemen hemen tüm yemekleri yemiyor...Sen normal yemeği yap..O da isterse yumurta kırsın isterse sade su içsin..Hiç takma valla..Aç gezsin...Ne bu be...Padişahın küçük şımarık oğlu mübarek..Hiç sevmediğim insan modeli..............

eşimde bende yemek seçeriz.ben oldum olası et yemem sadece köfte,yemeklerde ikimizde kıyma yemeyiz.eşimde sebzelerin çoğunu yemez,bende çoğunu yerim.biraz tersiz işte bu konuda.bende sebzeleri değişik şekilde yapmayı deniyorum.mesela kabak yemezdi geçen mücver yaptım bu şekilde güzel olmuş dedi yedi.ona et pişiriyosam yanına kendim yiyebileceğim bişey yapıyorum.çorba sadece domates çorbasını yemez.o yönden şanslıyım sanırım.değişik bişey yaptığımda dener en azından.sebzelerin hepsine ot der ama ben yemesemde sen yap kendine der.bi şekilde orta yolu bulmaya çalışıyorum sağolsun oda beni kırmıyo.1,5 aylık evliyiz inşallah ben et yemeye alışırım oda sebzeye.ama şunu çok iyi biliyorum ki bu yemeğei sevmiyprum diyen birini asla zorlamamalı.et yemediğim için çok karşılaştım bu durumla.ama asla da yemedim.içim almıyo çünkü.aslında çocukken her sofrada et istermişim demekki fazla yemekten bu hale geldim.sonuç olarak fazla kafanıza takmayın bi şekilde orta yolu bulun.hem kendi sevdiğinizi hem onun sevdiğini yapın.kimse sevmediği bişeyi yemek zorunda değil.tabi bunu söylerken tavırlarda önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…