Eşim yemek seçiyor

eşinizi annesi biraz değil tam şimarık yetiştirmiş,ev yemekleri yememiş sürekli dışardan feast food yemiş ve ev yemeklerin tadını unutmuş,siz çalışıyorsanız neden yemek yapmak size ait,üstelik yapılanlarıda beğenmiyor,sizin yerinizde olsam böyle birine asla bir daha yemek yapmazdım,eğer işten beraber geldiğinizde beraber mutfağa girip beraber karar vererek yapın....

Bişiy sorabilir miyim ???

Bekarken hiç kimseye mana buldun mu?

Benim erkek kardeşim yemeklerden soğanları ayıklıyor tek tek, o da yerse tabii..Pekte yemek seçer..

Çok garibiime gidiyordu, hep derdim Allah evleneceğin kıza sabır versin diye..

Şimdi benim evleneceğim kişi aynısı

Yemeklerden soğan seçiyor, eğer soğan ayıklanamayacak kadar fazlaysa da yemiyor yemeği :26:

Hıııııı bak bu da önemlii
Ben evlenmeden önce bukadarını bilmiyordumm tamam bi kaç bişi seçtiğini biliyordumda bukadarından haberim yoktu
Ozamanlar flört dönemimde dışarda yemek yediğimizden pek farkında değildim
Genelde dışarda yiyorduk hiç öyle ev ortamında olupda yemek yemedik
Birazını biliyordum devamı süpriz oldu adam korkutmamak için söylemedi sanırım..

Babamda şeçer yemekde soğan ve annemler nişanlıykende ananemlere yemeğe geldiğinde hep ayıklamış
Halada ayıklar (gerçi ayıklama lüxü yok annem yemeklere soğan atmıyor bütük atıp alıyor pişince)
Ayy hepsi cins anacım bi denesi değil

oldum olasıyemek seçenlerden nefret ederim ama bu kadar seçiğini bilmiyordum baştan

he benım kıde ben aslanım der ormanların kralıyım aslan hiç ot yermı tabagımda olu hayvan ıstıyorum der ben sebze sebze diye tuturdugumda bak ineğe koyuna ot yıyo ama bak aslana der sen sebze yıyosunda noluyo hergun bıyerın agrıyo der laf sokar

buarada tatlım benim eşimde çok yemek seçiyor,ama öğrendim artık huyunu suyunu canı ne isterse onu yapıyorum,kendımıde diğer yiyeceklerden mahrum etmiyorum kendimede kendi istediğimi yapıyorum.takma fazla..

benimkide seçiyor doğal olarak kızlarımda yemek seçiyorlar bende sayelerinde kafayı yemek üzereyim
sürekli aynı yemeklerde yenmiyo ki

benim eşim de kıymalı yemekler sewmez
kabak yemeği patlıcan yemegi tarzı yemekleri de sewmez bulgur pilavını da sewmez
ben bi süre eşimin sewdiği yemekleri yaptım
bazen canım eşimin sewmediği yemekleri istiyo
Ama sewmiyo diye yapamıyorum
bi gün kabak yemegi yaptım içine kıyma da koydum
ewe gelirken aradı ne yemek war diye söyledim kızdı
ben sewmiyorum bilmiyo musun diye
biliyorum bu zamana kadar senin sewdiğin yemekleri yaptım ama benim de canım bunları istiyo
gel tadına bak sewmezsen kahwaltı hazırlarım yersin dedim
yedi ve sewdi
bulgur pilavını da öyle
o şekilde bi çok yemeği sewdirdim
aslında eşiniz bi kerede olsa sizi kırmasa tadına baksa belki sewicek
sewmese bile arada bir saygı gösterip susması gerekiyo
ne biliyim çok sert tepki vermiş

sen uğraş et yemek yap önüne getir beyfendi yemesin oh ne güzel :88:

yok öyle hikaye bırak yemesin nereye kadar yemeyecek

Çocukken başlıyor bu yemek seçmeler...anneleri aman yeme yeme oğlum ne seversen onu yapayım diye poh pohluyor paşaları..evlenince de aynı muameleyi bekliyorlar...benim eşime annesi hala bu muameleyi yapıyor...onu yemez bunu yapalım gibi...ben alıştırdım biraz sebze yemeye...ama yine de çok seçiyor...bugün yemek yerken yarın ne pişirecegim diye düşünür oluyorum iftarı yerkende sahuru tabi bazen delircek gibi oluyorum çok zor alışkanlıkları değiştirmk ama yavaş yavaş alıştırın sizde diyecegim fakat sizin eşiniz biraz inatçı sanırım...işiniz zor :44: olmazsa sürekli sevdigi aynı yemekleri koyun önüne hep aynı mı yiyecegim deyince de eleyince bu kadar seçenek kalıyor de...

aynı sorun bizdede var canım.ilk evlendiğimde değişik yemekler yapardım ama malasef eşim yemiyordu.o kadar çok seçiyordiki artık yemek yapmaktan soğumuştum.bide çalışma hayatına girince bu biraz daha zor oluyordu.(şimdi çalışmıyorum..)inanırmısın deli gibi pırasa ,bamya,ıspanak gibi bir çok yemek çeşitlerini özlüyordum..artık bu yemek işini kendisine bıraktım.ne pişireyim diye soruyorum.kendiside ne yiyeceğini bilimediği için topu gene bana atıyor.takıl kafana göre diyor..geçenlerde kayınvalideme( kayınvalidem yemek seçmez ne bulursa yer kadın) söyledim bu kime çekmiş diye..tabi kayınperderimde yemek konusunda mızmız..kayınvalidemlere yemeğe gidiyoruz.hep aynı şeyler.bizimkilerde ete ve hamur işerine düşkünler.tabi sebze yemeklerinden ne yiyeceklerini bilimedikleri için bu sefer ete daha çok düşkün oluyorlar.bemin eşim sebze yemekleri yemez.adımnın önüne her gün kurufasulye koy onu yer.daha çok baklagiller(nohut,mercimek,fasulye).salata(hıyar),,turşu,maydonoz yemez..yeni pişmiş yemek olacak.ekmeyi taze ister..kendime ayrıyeten yemek yapmaya alıştırmadım.işten geliyorsun hem ona ayrı yap,hem kendine buda eziyet oluyor artık insana.(gerçi benim ailem bir üstümüzde oturdukları için onlardan istediğimi alabiliyorum).
bir gün taze fasulye yaptım.(kendi dükkanımız var).oraya götürdüm neyse yedik.sonra aklıma geldi.aaa dedim ben buna soğan doğramayı unuttum dedim..tabi bu sefer ona yüklendim yemek yapmayı bile unutturdun diye.annem bana diyorki sen yemekli misafirde almazsın.valla alamayacağım galiba çünkü yemek çeşitlerim çok az..hep aynı şeyler..sürekli aynı şeyleri yapınca diğer çeşitleri unutuyorum artık ...

yemek seçen aş çok zor Allah kolaylık versin..
eşim de çok yemek seçerdi ilk evlendiğimizde hiç bir sebze yemeğini sevmem diye kestirip attı...ıspanak,pırasa,taze fasulya çok severim ben..1-2 sene hep 2. bir yemek yaptım.2. yaz kayınvalidemilere gittiğimizde taze fasulye vardı yemekte.Bir baktım eşim sildi süpürdü tabağıemen söyledim tabi hani sen yemiyordun tüm nazın bana mıydı diye hemen kayınvalide atladı tabi benim fasulyem güzel olur diye hıımmm öyle mi öyle o gün bugündür sebze yemeği olduğunda 2. bir yemek yapmıyorum silip süpürüyor tabağı eşim..ilk pırasa yediği gün . tabağı kalkıp kendi doldurmuştu...
özetle çok şımartmamak lazım bu erkekleri beğenmiyorsa yemesin.sonuçta yemek bir ihtiyaç tek yönlü beslenmek islerde sorun çıkartır..hele bir de hamilelik ve doğum sonrası iyi beslenmek gerekir...ilerde çocuk büyüyünce örnek alıyor anneyi-babayı o daha çok sorun çıkartıyor.

benim eşim de çok yemek seçerdi hatta o et de sevmez sebzelerin büyük kısmını yemez hele de kış sebzelerini falan

valla yavaş yavaş alıştırdım önceleri yapmamaya çalışıyordum ama baktım hem ben yiyemiyorum hem de benim eşimin kendisi de bünyesi de acayip zayıf en azından vitamin alman lazım diye ufaktan başladım ama eşimin bir huyu var hem yemek yaparken bana yardımı sever hem de mızmızlanırsa evde yemek bulamayacağının gayet farkında bir adam olduğu için fazla mızmızlanmaz en fazla yemek istemezse bir kaşık alır fazlasını yemez

eşim çorba çok sevdiği için yemediği sebzelerin çorbalarını öğrenip onları yapmakla başladım yedirmeye mesela brokoli yemez ama patatese bayılır internetten patatesli bir brokoli çorbası buldum tarifteki patatesi artırıp brokoliyi azaltarak yaptım ilk içinde olanı da söyledim ama tadına bir bak beğenmezsen yemezsin dedim baktı aa o kadar kötü değil hatta güzel aslında dedi sonra yavaştan yaptıkça içindeki brokoli miktarını artırdım şimdi bayıla bayıla yiyor hatta eve kendi alıp geliyor brokoliyi :)) mesela kereviz sevmez ama kereviz salatasını yiyor ben bir de kereviz sapı çorbası tarifi buldum onu yapıyorum

bir de ben zaten sürekli aynı tip yemek yapmayı sevmem o yüzden sürekli değişik tarif deniyorum o da değişik yemek olunca içindeki sebzeyi sevmese de tadına bakıyor mesela eşim kabak yemezdi ben bir tarif buldum erişteyi haşlayıp yoğurt yumurta biraz un baharatla karıştırıp içine kabak rendeliyor fırına veriyorsun bir çeşit fırında makarna oluyor e benimki bayılır zaten peynir de sever ben de bol peynir sadece bir tane kabak ile tarifi yaptım çok beğendi kabağı çok da fark etmedi zaten sonraki yapışımda artırdım kabak miktarını ama gene yedi

belki sen de böyle yapmayı deneyebilrisin çorbaya kat değişik tarifler bul ama halen mızmızlık yapıyorsa tavrını koy bir güzel yaptığını yemezse baksın başının çaresine bir yemez yumurta kırar iki yemez sucuk yapar üçüncü de pes eder güzellikle yapmazsa zorla yaptırmak lazım erkeklere bazı şeyleri çocuk gibiler o konularda valla ben genelde zoru kullanmıyorum ama benimi kullanabileceğimin gayet farkında sen de fark etmesini sağla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…