Eşim yemek seçiyor

bence ne yediklerini saysak daha kolay olur işimiz bi ara tavuk yemekten gıdaklıycaktım artık sürekli eve gelince elinde tavuk ya da et Komposto yaparım ağzına sürmez varsa yoksa kola bi gece 2,5 lt içer abur cubur koy yesin ama yemek yemez sanki işkence yapıyoruz.Artık yemek pişirmiyorum evde yemin ederim sıkıldım da zaten düşün düşün ne yapsam ne yapsam Hayatım ben onu yemem bana domates ekmek versene der herşeyi kafasına geçiresim gelir kaç kere öle çöpe döktüm

Canım mesela ben 1 patatesten sulu köfte yapıyorum
(eşim ben oğlum)çekirdek aile
1 bardak pirinçden pilav
2 patlıcandan musakka
2 domatesden menemen
evime gelipde gören bu ne diyoo gülüyoo
napimm ziyan olmasın 3. gün istemes o yemeği yemez
az az yapıyorum bişiler
Buzlukda köfte, şinitzel, baget, ızgara tavuk, et bulunması pratik oluyo
Elektrikli ızgaraya 2 köfte 1 parça tavuk yanına pilav salata yallahhhh

Son düzenleme:

hepside güzel yemekler sen bunları farklı şekilllerde sunabilirsin. ama zamanla alıştıra alıştıra...

size örnekler versem sizde deneseniz...

mesala tavuk ve mantar az miktarda birlilkte pişir...
mercimekli erişte pişir..

mercimekli yaprak sarması..

sevdiği yemekleri farklı şekillerde sun..

daha sonra artı bir tatla sun..

zamanla senin el lezzetine alışcak...

seni sevdikçe senin yaptığı yemekleri çok sevecek..

birçok tarif var denemek bedava.. o yemesin sen kendin için yap ilk önce...

inan bana kokusuna ve senin güzel sunuş tarzına dayanamayacak..

Son düzenleme:
canım öyle değişik şeyleri yemezki sorun o zaten mantarlı tavuk mercimekli sarma imkanı yok tattıramazsın başka yerde yer ama ben yapınca imkanı yok yemez

sultanım denıyorum ama nafıle sevmedıği seylerı ayıklıyo bıde agzına dahı surmuyo hatır ıcın dıyıncede ben sana sevmediğin şeyi yedirsem dıye cıkısıyo ben hatır için yerım dıyorum oda hatır için yenmez falan fılan syıyoda syıyo

daha bir aylıkken mi sana yemek yüzünden bağırıp çağırıyo, yandın o zaman sen, genelde ilk aylar elinde zehir olsa yerim derler ama

bu kavgalar sonraki yıllarda çıkar

bence o neyi seviyomuş bi liste yapıp versin sana, ona ayrı kendine ayrı yemek yap,

belkide anasunun çorbasunu özlemiştir, ne de olsa bir aydır pek yiyemediği için annesinin yemeklerini

Son düzenleme:
Tabii canımmm aynı şeyleri değiştirip yap

Köfteden(kıymadan) sulu köfte olur, patlıcanlı köfte olur, islim kebabı olur, musakka olur, kuru köfte patates kızartması, izmir köfte, kıymalı domates yemeği, kabak musakka, misket köfte, patlıcanlı patatesli köfte fırında(1 yuvarlark dilim patates, 1 yuvarlak dilim patlıcan, 1 yumvarlak köfte, 1 yuvarlak dilim domates sıra sıra diziyorsun salçalı sos yapıp fırına), patlıcan kebabı(patlıcanları aralıklı kesiyorsun ayırmadan aralarına köfte koyup salçalı sosla fırına veriyorsun) Alıştım artık bolca üretirim ben bi sürü şey çıkabliyorum artıkk 8 sene oldu

hayır başka yerde yiyo ama senin yaptığını yemiyo bence garezi sana nazını çekiyosunya ondan ne garip yaa

Ben bir ekmeği 3 gün bitiremiyorum ama eşimin taze ekmek takıntısı olduğu için her gün bir ekmek alır artık ev fırın gibi oldu o ekmekleri komşuların tavuklarına vermekten bi hal oldum habire onları besliyoruz Benimde ölçüler aynı hayatım ne kadar zorlasam da yemiyor pilav yemez ki bende pilav salata hastasıyım.Ama allah için hiç kavga çıkarmaz bağırıp çağırmaz sadece çok güzel olmuş ama yemem ben der buda beni sinir etmeye yeter tavuğu kızartıyorum koyuyorum önüne ondan mutlusu yok benimde buzluk habire onlarla dolu ama her gün pişiriken ben sıkılıyorum o yemekten sıkılmıyor

Benimki öle değişik versiyonları hiç yemez şimdi böle yazınca durumum gerçekten vahimmiş Bide ben sebze yiyince aaa sen onu nasıl yiyosun diyo bana iştahım kaçıyor zaten

Amanın dedim ne yiyor senin eşin ..sondan başa geldim acaba eşin ne yiyor diye... bırak mutfağı o yapsın.. sen yap yemeği diye.. ne kadar zor ya.. yemek seçen biri ile yaşamak.. bizim evde herşey yenir kimse seçmez.. semediği yemek olsada az yer.. herkesin sevmedği yemek vardır ama az da olsa bakar tadına

canım öyle yemez sulu, patlıcan lı köfte sadece köfte yer ızgara kızartma

Kocası tavuk sevenlere de bi kaç örnek sunimm
Baget tavada kendi suyuyla pişirip suyunu çekince yağ koyup kekik pul biber tuz serpiyorum pilava yakışıyo

Fırında tavuk haşlayıp üstüne salça yoğurt sürüp fırında kızartıyoruz..

Patatesli tavuk tavuğu az haşlıyorum sonra irice parçalara ayırıp tencerede soğan biber domates ve minik patates koyup tavukla pişiriyorum

Tavuğu kuş başı kıyıp sacda biber soğan domates salça kavuruyorum..

Tavuğu kıyma çekip tavuk köftesi yapıyorum..

Izgaralık alıp elektrkli ızgarada pişiriyorum

Fırın poşetine patates soğan biber tavuk parçaları koyup pişiriyorum(lezzeti süper oluyo)

Tavuğu haşlayıp didip soğan ve biberle harmanlıyorum pilavın üztüne servis yaparken serpiştiriyorum

Tavuğu julyan kesip una bulayıp kızartıyorum

Tavuk harcına bulayıp kızartıyorum

halka patates tepsiye konur üstüne tavuk parça üstüne domates halka üstüne biber salçalı sos fırına

AKLIMA GELENLER

Benimki öle değişik versiyonları hiç yemez şimdi böle yazınca durumum gerçekten vahimmiş Bide ben sebze yiyince aaa sen onu nasıl yiyosun diyo bana iştahım kaçıyor zaten

BANA DA ÖLE YAPIYOO
Dün bamya yedim karşımda yüzünü ekşitiyo
Karnabahar yapim ağaç o diyoo
cacık yiyorumm ölee bakıyoo ığğğ diyo
Nimet bunlar yhaa böle şeler yapılmamalı o sevmiyo yhaa tuhaf geliyo onlara
Öle izler o ben yerken yüzünü ekşitir durur nasıl yersiniz siz onu der
bende böyle işteee diyeeee ekmeğimi banar yerimm
Aksine bende hiç yemek seçmem otu pişirsinler koysunlar eyvallah
Bu arada yeşillik yiyom diye inekmiyim ben yeşillik yicem diyo bana inekde diyo yani (diyemesede ima ediyo)

Son düzenleme:

biz dünyalılar yeriz çokta severiz uzayda yenmezse bilemiycem de...bu ne yahu nasıl yersiniz siz onu hasbinallah

biz dünyalılar yeriz çokta severiz uzayda yenmezse bilemiycem de...bu ne yahu nasıl yersiniz siz onu hasbinallah

Benim çok komiğime gitti
karnabahara ağaç diyoo
ağaç yiyomuşumm bildiğin ağaç işte diyo kocaman dalları var kökü var

valla benimkide çok seçer, sebze asla yemez, çorba hiç yemez, önceleri bende çok bocaladım ama baktım kilo alıyorum çünkü karbonhidratlı şeyler seviyo
artık ona ayrı kendime ayrı yapıyorum, baktım kendim için yaptıklarımdan da tatmaya başladı
ay yoksa sürekli kızartmalı, unlu, bakliyatlı geçermi hayat, bu sebzeler niye var aaaaaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…