Eşim yine başladı çalışma baskısına

Çocuğuna bakmak baskı diyosun evlenmeme tercihini kullanabilirdi değil mi yani bu baskıyı hisseden kişi kadınla erkek bir olamaz ben bunu hiç savunmadım yaradılış farklı bikere

EE bu mantıkla bakılınca, çalışmayıp tabiri caizse koca parası yiyen kadınlarda ,eşlerinin parası için mi evliler..??
bakın işsiz bi insanla kimse evlenmek istemez.bi geliri olsun çalışsın der.ama konu sahibi çalışmıyormuş ve eşi evlendikten sonra çalış diye baskı yapıyormuş.kadın çalışmak istemiyorsa adam baskı yapamaz.

Yazık gerçekten kendinizi bakılacak biri olarak konumlandırıyorsunuz.
Bir çocuk gibi, bir kedi gibi.
Ben bu kafalar anneannemin devrinde son buldu sanıyordum. Ki o bile aman çalışın kızım diyor, pes.

Ondan sonra da burada konu açıyorlar, "eşim aldattı beni,hamileyim ama ekonomik durumum yok gidemem bir yere", "boşandım eski eşim nafaka ödemiyor" , "şiddet görüyorum ama gidecek yerim yok" , "eşim beni boşadı evlendi hayatını kurdu, ben hala atlatamadım".... Kadınlar kendi kendilerini küçük görüyorlar, asıl mesele bu. Koca parası yiyorum demeyi bir marifet sanıyorlar, boşandıktan sonra bile eski eşlerinin ellerine bakıyorlar. Kısacası genelleme yapmıyorum ama pek çok kadın başkalarının sırtında kambur olmayı gururlarına yedirebiliyor.

Bu ev kadını olmayı savunup duran kadınlar bi kızları oldu mu ilk iş derslerine çok çalış iyi bi meslek sahibi ol benim gibi koca eline bakma öğüdü verirler. Yapmayın Allah aşkına ev kadınlıgının ovünulecek, savunulacak bi tarafı yok ya mecburiyetten ya tembellikten bu durumdasınız. 1000 yıllık kafa bu. Siz eşinizden kendi kişisel ihtiyaçlarınız için para istemek zorunda kalmasanız eşiniz de kendi suyunu yemeğini kendi alıverse, herkes eşi olmadan da kendi kendine yetebılecek imkan ve yeteneklere sahip olsa hayat daha güzel bi yer olmaz mı? Ne bu bir birinin sırtına yüklenme hevesi. Sadece kadınlar için söylemiyorum şu an eşi olmasa para kazanamayacak ne kadar kadın varsa eşi olmasa yumurta kıramayacak, temizliğini yapamayacak o kadar da erkek var. Bu bi kısır döngü. Karşılıklı olaraj parazit bir yaşama mahkum ediyorlar birbirlerini.

Zamane kızları da farklı birsey istemiyo,amele diyip duruyoruz, çıkar bakalım ailenin karşına ne dicekler

Yoo yıllarca çalıştım dedi is tecrübesi var yani

Mesleğinizin önemi yok hanımefendi, 40 yaşında çalışmak zorunda kalırsanız deneyimsiz bir lisans mezunu kimsenin işine yaramaz.
Gerçek dünyaya hoşgeldiniz derler size.
Bu benim düşüncem kendi düşünceniz sizde kalsın

Çocuğuna bakmak baskı diyosun evlenmeme tercihini kullanabilirdi değil mi yani bu baskıyı hisseden kişi kadınla erkek bir olamaz ben bunu hiç savunmadım yaradılış farklı bikere
Çocuğuna bakmak baskı demiyorum bu sorumluluğu hayatı boyunca tek başına üstlenecek olmak baskı diyorum. Ilerıde o adam işinde bi problem yaşasa çıkmak istese, Allah korusun bi sakatlık yaşasa düşünebiliyor musun üzerindeki stresi. Ne olursa olsun çalışmaya mecbur, senin gibi seçme lüksü yok. Yaradılış filan değil bu yetıstırılıs. Modern yaşama ayak uyduramama. Emin ol bundan 100 yıl önce kadınlar tarlada bahçe de çok daha fazla çalışma hayatının içindeydi. Ama sonra birden prenses oluverdıler.

En yakın arkadaşım lise mezunu lisansı Açıköğretimden tamamladı,işletme okudu sanırım bir muhasebeciye girdi, 1 senede öğrendi,eşi keza öyle,yıllarca çekirdekten yetişti mali müşavir şimdi

Sizinki ortada dururken neden benimki bende kalıyor? Ortada kalsın ki bu ülkede evde oturmak dışında bir şey üretmek isteyen kadınlar olduğu bilinsin.
Benim yorumumun altına yazmayın lütfen

Her konuda eşit olunacaksa elbette kadın çalışsın. Ama bizim ülkemizde maalesef hiç öyle olmuyor. Kadın hep hizmetçi. Konu sahibinin eşi de eşit ev işi yapsın. Eşit diyorum. Yani karısının yaptığı herşeyi. Eşini bluz,eteklerini yıkasın, ütülesin. Yemek pişirsin, süpürüp silsin. Hafta sonu gelen misafirlere ikram hazırlasın. Gitsin kp'e refakatçı dursun hastanede. Kv' nin temizliğini yapsın. Baldızlarını memnun edeceğim diye çabalasın. Yemiyorsa karısını çalıştırmasın. Kimse hizmetçi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…