- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
tabi ki düz mali müşavir olamaz ki çalışmadan
1 sınavda girip kazanan arkadaşlarım var ve 3 yıl stajı var. Öyle bi durumda tabi ki mecburen çalışcamOnun.için. belli bir sene çalışmak gerekiyo bildiğim kadarıyla, bir de sınavı epey zor
bak şunu anlatmak istiyorum.amele lafı ironiydi onda takılma.ama yaşanmış gerçek birşey anlatacağım.arkadaşım öğretmen evde iken kadınlar kapıyı çalmış görücü gelmişler kıza bu apartmanda öğretmen bi kız varmış demişler oda anlamış hayırdır teyze ne yapacaksınız ders için falanmı arıyorsunuz diye oyalamış kadınları.kadınlarda kızım işimişz gücümüz var nerde evi oyalama demişler oda valla teyze aprtmanda tek kız ve tek öğretmen benim başka yok demiş.eee ozamn çekil girelim anneni sesle biz kız arıyoruz demişler.oda siz oğlunuza eş değil yardımcı arıyorsunuz.kusura bakmayın oyalamayın beni demiş kapatmış.yani konu sahibi zaten çalışmıyormuş ki bekarken.. eşi ev kızı ile evlenip baskıya başlamış.kadında zaqten çalışmam demiyor devlet istiyorum diyor ama adam özelde olsa çalışacaksın diyor.bu deveyi güdecek yada bu diyardan gidecek mantığındaZamane kızları da farklı birsey istemiyo,amele diyip duruyoruz, çıkar bakalım ailenin karşına ne dicekler
Evet bana göre erkek eşine bakmak zorunda .
ama özelde çalışmış ve zorluğunu görmüş.o yüzden çalışmak istememmesi doğal hakkı değilmiYoo yıllarca çalıştım dedi is tecrübesi var yani
Samimiyetle sormak istediğim bir soru var.
Ev hanımlığı daha mı kolay size göre?
Valla eğer düzgün bir ev hanimindan bahsediyorsak ev temizliği, yemeklerine kadar hakkını vere vere vaktinde yapanindan..
En zor meslekten daha zor, daha yorucu bence.
Üstüne maaşın yok, beklediğin bir izin günü yok, kolay kolay kimsenin gözüne de gelmiyor yorgunluğun..
Kesinlikle ev hanımı olmak istemezdim. Kocam trilyoner bile olsa gerçekten.
Ben kimseye çalışmasın demiyorum ki. Tabi ki de isteyen çalışsın. İstemeyeni de kimse zorla çalıştıramaz. Kadın evde brşeyler yapıyosa erkekte para kazanıp evine çocuklarına eşine bakmak zorunda diyorum.Kontes001
Arkadaşım araya girmeden takip ediyorum ama hiç 'olumsuzluk'lara fırsat vermiyorsunuz hayatınızda...
Sanmıyorum ki kimse size art niyetle bir şeyleri anlatmaya çalışsın..
Biz hemcinsiz.. Diyoruz ki hiçbir kadın mağduriyet yaşamasın...
Allah bozmasın şu an her şey yolunda olabilir, çalışmak istememeniz de olabilir...
Bu düşüncenizi yansıtma biçiminiz çok katı...
Kimse kaderle bir anlaşma imzalamıyor...
Bilmiyoruz başımıza neler gelecek, ne durumlarda olacağız..
Belki çok daha iyi olacağız belki çok daha kötü...
Bu ihtimalleri çok hafife alıyorsunuz...
Keşke her şey sizin dünyanızdaki, düşüncelerinizde ki gibi pespembe olaydı...
Kimse zaten kendini böyle kasmazdı...
İnşallah o pembe gözlüklerinizi "kader"le çarpışmadan çıkarabilirsiniz...
bak şunu anlatmak istiyorum.amele lafı ironiydi onda takılma.ama yaşanmış gerçek birşey anlatacağım.arkadaşım öğretmen evde iken kadınlar kapıyı çalmış görücü gelmişler kıza bu apartmanda öğretmen bi kız varmış demişler oda anlamış hayırdır teyze ne yapacaksınız ders için falanmı arıyorsunuz diye oyalamış kadınları.kadınlarda kızım işimişz gücümüz var nerde evi oyalama demişler oda valla teyze aprtmanda tek kız ve tek öğretmen benim başka yok demiş.eee ozamn çekil girelim anneni sesle biz kız arıyoruz demişler.oda siz oğlunuza eş değil yardımcı arıyorsunuz.kusura bakmayın oyalamayın beni demiş kapatmış.yani konu sahibi zaten çalışmıyormuş ki bekarken.. eşi ev kızı ile evlenip baskıya başlamış.kadında zaqten çalışmam demiyor devlet istiyorum diyor ama adam özelde olsa çalışacaksın diyor.bu deveyi güdecek yada bu diyardan gidecek mantığında
Çok şükür bi mesleğimde var kendime de çok güveniyorum. Lisans mezunuyumda. Siz kendinize dönüp bakın.
Evet onun ailesine gidiyoruz sonrada bizimkine ne farkeder ki. Hizmette ediyorum yeri geldiğinde oda bana yapıyo yemek hazırladığıda kahvaltı hazırladığıda oluyo. Bunların çalışmakla alakası yok bence.Peki sizde gelin olarak onun ailesine bayramlarda önce gitmek, hatta onlara hizmet etmek, eşin gelince ona hizmet etmek getekirse ayağını yıkamak zorundasın. Ataerkil düşünüyorsun, ama sadece iyi taraflarını alma. Her yönünü al madem
ama özelde çalışmış ve zorluğunu görmüş.o yüzden çalışmak istememmesi doğal hakkı değilmi
Ben başka bi yoruma göre yazdım bunu. Evet benim için marifetBu devirde herkes lisans mezunu
Onu marifet mi sandınız?
Yüksek lisansınızı da "Ev işleri ve hizmet" üzerine mi yapıyorsunuz ?
Huzuru bozan aranızda ki tek şey sanırım iş hayatınızın olmaması çalışırsanız sizde bu kadar laflarının altında ezilmezsiniz özel sektöre karşı bu kadar ön yargınız ya yaşanmışlık yada etraftan duyduğunuz bir takım şeyler sizin bu konuda cephe almanızı sağlamış bir deneyin sinavı kazanana kadar en azından kafanız rahat olurEski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
Bakın bu konuda çok haklısınız ama bu erkekleri böyle yetiştiren de eşim bana bakmalı trıplerındekı kadınlar. Kadınlar Calısmayarak da yine bu adaletsiz düzenin devamına zemin hazırlıyorlar. Bu kısır döngü kırılana kadar bi kaç nesil kadın arada kalacak hem çalışıp hem ev işlerine yetmeye calısarak ezilecek ama sonunda erkekler de öğrenecekler. Dönüp baktığında çalışan kadınların yüzde 90 nının kocası yemek de yapar ev de süpürür. Zamanla değişiyor suyunu ayağına isteyen türk erkeği profilı.Tabi ki yeterli değil ama zamanla tam anlamıyla eşit olacak inşallah kadınlar çalışmaya devam eder oğullarını da bu bilinçle yetıstırırse.Her konuda eşit olunacaksa elbette kadın çalışsın. Ama bizim ülkemizde maalesef hiç öyle olmuyor. Kadın hep hizmetçi. Konu sahibinin eşi de eşit ev işi yapsın. Eşit diyorum. Yani karısının yaptığı herşeyi. Eşini bluz,eteklerini yıkasın, ütülesin. Yemek pişirsin, süpürüp silsin. Hafta sonu gelen misafirlere ikram hazırlasın. Gitsin kp'e refakatçı dursun hastanede. Kv' nin temizliğini yapsın. Baldızlarını memnun edeceğim diye çabalasın. Yemiyorsa karısını çalıştırmasın. Kimse hizmetçi değil.
Bu olay bu hadsizlik nerde yaşandı merak ettim doğrusu, işimiz var çelik önümüzden ananı sesle kız arıyoruz falan...mahkemeye versen verirsin bu başka birşey yani
benim demek istediğim bu.insanlar paralı mesleği olan kızı değerli görüyorlar.çalışmıyorum diye,eve para getirmiyorum diye benim üzerimde baskı kuracak adam yerin dibine girsin.eminimki sizin babanız anneniz yada buradaki kadın çalışmalı diyen hiçbir kadının ailesi baskı yapmamıştır çalış çalış diye değilmi.ama iyi yerlere gelsin diye ellerinden geleni yapmıştır.konu sahibinin eşi mutlu ol olma çalışıp eve para getireceksin modundaBu olay bu hadsizlik nerde yaşandı merak ettim doğrusu, işimiz var çelik önümüzden ananı sesle kız arıyoruz falan...mahkemeye versen verirsin bu başka birşey yani
Oo bak 5 sene koç grubunun bir şirketinde muhasebede çalıştım. Sap biliyorum ingilizcem var. 2012 de bıraktım muhasebeyi. Bugün iş arasam bulabileceğimden şüpheliyim. Nedir bu kendine güven anlamadım...Daha onun sınavlarına girmek kısmet olmadı
Ben kimseye çalışmasın demiyorum ki. Tabi ki de isteyen çalışsın. İstemeyeni de kimse zorla çalıştıramaz. Kadın evde brşeyler yapıyosa erkekte para kazanıp evine çocuklarına eşine bakmak zorunda diyorum.
Ya neden güvenmeyim kendime.Oo bak 5 sene koç grubunun bir şirketinde muhasebede çalıştım. Sap biliyorum ingilizcem var. 2012 de bıraktım muhasebeyi. Bugün iş arasam bulabileceğimden şüpheliyim. Nedir bu kendine güven anlamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?