Eşim yine başladı çalışma baskısına

Kontes001
Arkadaşım araya girmeden takip ediyorum ama hiç 'olumsuzluk'lara fırsat vermiyorsunuz hayatınızda...
Sanmıyorum ki kimse size art niyetle bir şeyleri anlatmaya çalışsın..
Biz hemcinsiz.. Diyoruz ki hiçbir kadın mağduriyet yaşamasın...
Allah bozmasın şu an her şey yolunda olabilir, çalışmak istememeniz de olabilir...
Bu düşüncenizi yansıtma biçiminiz çok katı...
Kimse kaderle bir anlaşma imzalamıyor...
Bilmiyoruz başımıza neler gelecek, ne durumlarda olacağız..
Belki çok daha iyi olacağız belki çok daha kötü...
Bu ihtimalleri çok hafife alıyorsunuz...
Keşke her şey sizin dünyanızdaki, düşüncelerinizde ki gibi pespembe olaydı...
Kimse zaten kendini böyle kasmazdı...
İnşallah o pembe gözlüklerinizi "kader"le çarpışmadan çıkarabilirsiniz...

Zamane kızları da farklı birsey istemiyo,amele diyip duruyoruz, çıkar bakalım ailenin karşına ne dicekler
bak şunu anlatmak istiyorum.amele lafı ironiydi onda takılma.ama yaşanmış gerçek birşey anlatacağım.arkadaşım öğretmen evde iken kadınlar kapıyı çalmış görücü gelmişler kıza bu apartmanda öğretmen bi kız varmış demişler oda anlamış hayırdır teyze ne yapacaksınız ders için falanmı arıyorsunuz diye oyalamış kadınları.kadınlarda kızım işimişz gücümüz var nerde evi oyalama demişler oda valla teyze aprtmanda tek kız ve tek öğretmen benim başka yok demiş.eee ozamn çekil girelim anneni sesle biz kız arıyoruz demişler.oda siz oğlunuza eş değil yardımcı arıyorsunuz.kusura bakmayın oyalamayın beni demiş kapatmış.yani konu sahibi zaten çalışmıyormuş ki bekarken.. eşi ev kızı ile evlenip baskıya başlamış.kadında zaqten çalışmam demiyor devlet istiyorum diyor ama adam özelde olsa çalışacaksın diyor.bu deveyi güdecek yada bu diyardan gidecek mantığında

Evet bana göre erkek eşine bakmak zorunda .

Peki sizde gelin olarak onun ailesine bayramlarda önce gitmek, hatta onlara hizmet etmek, eşin gelince ona hizmet etmek getekirse ayağını yıkamak zorundasın. Ataerkil düşünüyorsun, ama sadece iyi taraflarını alma. Her yönünü al madem

Ben kadinlarin calismamasi icinde calismasi icimde yapilan baskiya karsiyim. Kisi kendi kararini vermeli. Esiniz haksizlik yapiyor

10 yillik aktif is hayatımdan sonra dogum izni ve sonrasinda istifayla birlikte 4 yildir calismiyorum ve kesinlikle eger dış baskiya maruz degilseniz ve maddi sorununuz yoksa calismamak cok daha rahat. Bu ev isi yemek dediginiz isler 24 saatin en fazla 4 saatini aliyor ve gerisi tamamen size ait, kitap okuyun, muzik dinleyin, tv izleyin, internette takilin, imkaniniz varsa hobi kurslarina gidin, dil ogrenin vs. Yapacak oyle cok sey var ki. Calisiyorken insan evde nasil durur ben catlarim diyordum ama simdi bu rahata alisinca sabah 6 da kalkip ise gitmek, butun yil 15 gun izni beklemek cok zor geliyor.
Halkla iliskiler mezunuyum su an formasyonumu tamamlayip ogretmen atamalari icin sansimi denemek istiyorum cunku en azindan calisma saatleri icindeki isim cok yorucu olsa da gunun yarisi bana kalsin istiyorum.
Yanlis anlasilmasin kadinlarin her zaman calismasi, kendi ayaklari ustunde durması taraftariyim, eger kizima bakacak guvenilir bir yakinim olsaydi isime de cok ara vermeden geri donerdim ama kendi adima calismamanin cok daha rahat oldugunu aciklikla soyleyebilirim. Deneyimlemesem ben de cok farkli dusunuyor olurdum.

Ben kimseye çalışmasın demiyorum ki. Tabi ki de isteyen çalışsın. İstemeyeni de kimse zorla çalıştıramaz. Kadın evde brşeyler yapıyosa erkekte para kazanıp evine çocuklarına eşine bakmak zorunda diyorum.

Bu olay bu hadsizlik nerde yaşandı merak ettim doğrusu, işimiz var çelik önümüzden ananı sesle kız arıyoruz falan...mahkemeye versen verirsin bu başka birşey yani

Evet onun ailesine gidiyoruz sonrada bizimkine ne farkeder ki. Hizmette ediyorum yeri geldiğinde oda bana yapıyo yemek hazırladığıda kahvaltı hazırladığıda oluyo. Bunların çalışmakla alakası yok bence.

ama özelde çalışmış ve zorluğunu görmüş.o yüzden çalışmak istememmesi doğal hakkı değilmi

Memur da olsa hersey güllük Gülistanlık değil ben memurum tacize de uğradım sendika baskısı da yaşadım daha neler neler orda da başka dolaplar var anlayan anlar dediklerimi

Zorluk gören bir erkek için aynı hak söz konusu mu peki

Huzuru bozan aranızda ki tek şey sanırım iş hayatınızın olmaması çalışırsanız sizde bu kadar laflarının altında ezilmezsiniz özel sektöre karşı bu kadar ön yargınız ya yaşanmışlık yada etraftan duyduğunuz bir takım şeyler sizin bu konuda cephe almanızı sağlamış bir deneyin sinavı kazanana kadar en azından kafanız rahat olur

Bakın bu konuda çok haklısınız ama bu erkekleri böyle yetiştiren de eşim bana bakmalı trıplerındekı kadınlar. Kadınlar Calısmayarak da yine bu adaletsiz düzenin devamına zemin hazırlıyorlar. Bu kısır döngü kırılana kadar bi kaç nesil kadın arada kalacak hem çalışıp hem ev işlerine yetmeye calısarak ezilecek ama sonunda erkekler de öğrenecekler. Dönüp baktığında çalışan kadınların yüzde 90 nının kocası yemek de yapar ev de süpürür. Zamanla değişiyor suyunu ayağına isteyen türk erkeği profilı.Tabi ki yeterli değil ama zamanla tam anlamıyla eşit olacak inşallah kadınlar çalışmaya devam eder oğullarını da bu bilinçle yetıstırırse.

Bu olay bu hadsizlik nerde yaşandı merak ettim doğrusu, işimiz var çelik önümüzden ananı sesle kız arıyoruz falan...mahkemeye versen verirsin bu başka birşey yani

Üniversiteyi Konya da okudum. Orada çok yaşanıyor bu durum. Sabah erkenden kapıda görücü olayı. Konyalı arkadaşlarım da çok anlatırdı. Bizim erkek arkadaşların öğrenci evine gelmişlerdi bir keresinde de kız var mı kızz diye

benim demek istediğim bu.insanlar paralı mesleği olan kızı değerli görüyorlar.çalışmıyorum diye,eve para getirmiyorum diye benim üzerimde baskı kuracak adam yerin dibine girsin.eminimki sizin babanız anneniz yada buradaki kadın çalışmalı diyen hiçbir kadının ailesi baskı yapmamıştır çalış çalış diye değilmi.ama iyi yerlere gelsin diye ellerinden geleni yapmıştır.konu sahibinin eşi mutlu ol olma çalışıp eve para getireceksin modunda

Ah canım benim ya...
O 'bir şeyler' dediğin şeyleri çalışan kadınlar daha kısıtlı bir zamanda yapıyor...
Hiç bir erkek zaten 'ben aileme bakmam' demez...
Hayat bu geçinmenin tek çaresi çalışmak...
Bu yüzden ilk öncelik erkeklerin çalışması öne çıkıyor ama kadın da katkı sağlaması gerekiyor...
'zorunluluk' diye bakılırsa hoş durmaz...
Mesela siz eşinize 'bana, evine, çocuğumuza vs. bakmak zorundasın çalışmak zorundasın ben evdeyim şu an çalışmama ihtiyacım yok ne de olsa' diyebiliyor musunuz?
Yani hoş olmaz..

Oo bak 5 sene koç grubunun bir şirketinde muhasebede çalıştım. Sap biliyorum ingilizcem var. 2012 de bıraktım muhasebeyi. Bugün iş arasam bulabileceğimden şüpheliyim. Nedir bu kendine güven anlamadım...
Ya neden güvenmeyim kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…