Eşim yine başladı çalışma baskısına

siz de bu durumda o adamla parası için evlenmiş olmuyor musunuz
işsiz olsa evlenir miydiniz Hayır
sırf calusmayayim diye zengin erkek arayan kadınlardan misiniz
ne alaka ya :) ben üniversite mezunu bekar bi bayanım.kpss ye girdim atanamadım.tekrar deneyeceğim ama şuan özelde asgari ücretle çalışıyorum.ailem bana baskı yapmıyor çalış eve para getir diye kendi ihtiyaçlarım olduğu için bir süre çalışmak zorundayım evede katkı sağlıyorum.ama çalışmak istemesem evde otoruru adam akıllı sınava çalışırım.ailemde baskı yapmaz çalış diye.ama konu sahibinin eşi çalış diye baskı yapıyor.ben onun ruh halini çok iyi anlıyorum.herkes sizlerin düşüncesinde olmak zorundamı.niye kendi doğrularınızı başkalrına dayatmakta ısrar ediyorsunuz.bazı kadınlar çalışıp ayakları üzerinde durmak ister bazılarıda çocuğum bakıcıda değil evimde kucağımda büyüsün ister ki şahsen bende küçücük bebeğimi bakıvıda bırakıp işe gitmek istemem. o yüzden zengin koca hiçte fena olmaz

O zaman çalışırım. Ama şimdi çalışmak zorunda değilim ki mecbur değilim yani.

Ama.işte o zaman çalışırım demek hayatın gerçekleriyle paralel değil, tecrübesiz nerde çalışacaksın, atıyorum yaşın 35 40, seninle birlikte 20 yaşındaki de başvuruyo işe, onun çocuğu yok evli değil mesaiye falan kalabilir işveren özellikle özel sektörde kimi daha çok çalıştırabilirim diye bakar

Evet bana göre erkek eşine bakmak zorunda .

Yapmayın lütfen, kadınlarımızı böyle erkeğin bakması gereken aciz, birilerinin sırtından geçinen, erkeği bakmazsa ortada kalacak gibi lanse etmeyin. Lütfen çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin. Yapmayın bunu kadınlarımıza, güçlü olmayı öğretin, ayakları üzerinde durmayı, şiddet yada ihanet gördüğünde başının çaresine bakabilmeyi öğretin. Kadınlar evcil hayvan değildir. Bir erkeğin ona bakmasına ihtiyacı yoktur. Olmamalıdır. Bu kafayla evlenip sonra Allah korusun boşanma gibi durumlarda kadın yıkılıyor, onu istemeyen boşayan erkeğin halen daha eline bakıyor, kendine bir hayat kuramıyor. Erkek hayatını kurup devam ederken, kadın mahkeme salonlarında nafaka arttırma mücadelesi veriyor. Yapmayın, gerçekten yapmayın. Kadınlar ayakta durabilir, kimsenin ona bakmasına ihtiyacı yoktur. Ve artı olarak, kimsenin kimseye bakma mecburiyeti de yoktur.

ben kocam istiyor diye çalışmak istemem.param için benimle evli kalıyorsa kalmasın
Ama bir eş de öyle düşünüyor olamaz mı? Neden kendi geleceğimizi erkeklerin eline bırakalım ki?
Bu durumda kadınlar para için erkekle evli kalıyor. Hayat pahalı, yükler eşit olarak paylasilmali.

Evet bana göre erkek eşine bakmak zorunda .

O sizin düşünceniz. Ben düşüncemi açık ve net bir şekilde anlatmaya alıştım. Kendi düşüncem kesin doğrudur demiyorum. Bana göre diyorum. Bana uygun değil ayrıca dünyanın da binbir türlü hali var. Hayat her zaman toz pembe değil, çocuklara ve kendine günün birinde yalnız başınıza bakmak zorunda kalan bir süürü insan var dünyada. O zaman ne olacak? Ayrıca bir önceki yorumda da anlattığım gibi ben çalışmadan eşimden rahat rahat bir şey isteyemiyorum üstelik bana harçlık vermesine rağmen bekarken babamdan da isteyemezdim. Sanırım yapıyla alakalı bir durum.

2000 tl ile de geçinilir 8000 tl ile de ama mesele nasıl yaşadığın. Çocuğunu nasıl yaşattığın. Bir hafta sonu dışarıda kahvaltı yapalım, iyi bir doktora gidelim, kaliteli yiyelim,kaliteli giyelim, almak istediğim bir şey varsa 2.kez düşünmeden gidip alayım.çocuğun ihtiyaçları saymakla bitmez zaten. Ani bir masraf çıktığında ne yapsak nasıl toparlasak diye kara kara düşünmek zor. Arabanız varmış mesela ocak ayında trafik sigortası çıktı zamlı olmuş bu sene 500 tl verdik. Siz maaşınızın 4 te birini vermişsiniz demek oluyor en az. Şuan daha çok yeni evlisin ve henüz emin ol hiçbir masrafın yok. Mesleğin varken evde yaşlanmak fikri bana çok çok boğucu geliyor, ev işi zaten tam bir girdap ne kadar yaparsan yap 2 gün sonra yine aynı ve bu çark zamanla psikolojiyi bozuyor diye düşünüyorum.

O zaman hiçbir alanda deneyiminiz olmadan bulduğunuz iş sizi baya bir geçindirir emin olun.
Bu dayanaksız kendine güvene hayran oldum ben.
Çok şükür bi mesleğimde var kendime de çok güveniyorum. Lisans mezunuyumda. Siz kendinize dönüp bakın.

BENDE ÇALIŞMA TARAFTARI DEĞİLİM EVLENDIKDEN SONRA AMA EN AZINDAN EMEKLILIK PRIMI DOLANA KADAR ÇALISMALI COCUKLARI KUCUKKEN MASRAFI OLMUYOR AMA BUYUYUNCE DAĞ GIBI OLUYOR HEM İŞ HAYATIDA OLSA KENDINIZE AIT BIR HAYAT OLMASI PSİKOLOJIK MANADADA FAYDALI SİZİ ÇOK YORMAYACAK CUMARTESI PAZARI EVINIZDE GECIRECEK BIR RİŞ VARDIR MUHAKKAK ÇALIŞMAK İSTEMEMENIZİ YADIRGANIMIYORUM FAKAT GENCKEN EN AZINDAN DENENE BILIR 28 COK GUZEL BIR YAS YASITIZ BU ARADA YATIRIM YAPABILIRSINIZ YAZLIK ALABILIRSINIZ IYI GUNUN KOTU GUNUDE VAR RABBIM DUSURMESIN TABI ONEMLI OLAN SIZIN KARARINIZ AMA SIZI YORMAYACAK BIR IS OLURSA DENEYIN BENCE SİZE İYİ GELECEK ILK GUNLERDE YORSADA:) BENDE HIC ISTEMIYORDUM BAKTIM SENELER GECMIS SUKUR OLSUN RABBIM SAGLIK VERSIN VERSIN EMEKLILIGI GORMEYI NASIP ETSIN ARKADASIMIN BABASI VEFAT ETTI GERISI KALA KALDI ...

hayır amelelik değil.ama özelde çalışmak istemiyor ve eşi baskı kuruyorsa eşinin kendine amele araması anlamına geliyor.şimdi kalkıp şunu inkar etmeyin lütfen zamane anneleri ve erkekleri bir kız ev kızı ise istemiyorlar genelde çalışan kız istiyorlar.yani beni ben olduğum için değil param için istiyorlar anlatabiliyormuyum

Kadınlar dediklerini nereye gidiyor bir düşünün,param için mi benimle evli derseniz burda da birçok kişinin yazdığı gibi derler ki o zaman sen adamla parası için evlisin

Alenen çifte standart, ha hayatınızın her alanında erim erkeğim o ne derse o diyorsanız lafım yok

Çok şükür bi mesleğimde var kendime de çok güveniyorum. Lisans mezunuyumda. Siz kendinize dönüp bakın.
Mesleğinizin önemi yok hanımefendi, 40 yaşında çalışmak zorunda kalırsanız deneyimsiz bir lisans mezunu kimsenin işine yaramaz.
Gerçek dünyaya hoşgeldiniz derler size.

bazı erkekler evde oturan kadını gereksiz asalak gibi görebiliyor. hiçbişr iş yapmayan sadece evde oturan gibi düşünüyor. bence eşininde derdi para değil eşim çalışıyo diyebilmek..

Samimiyetle sormak istediğim bir soru var.
Ev hanımlığı daha mı kolay size göre?

Valla eğer düzgün bir ev hanimindan bahsediyorsak ev temizliği, yemeklerine kadar hakkını vere vere vaktinde yapanindan..

En zor meslekten daha zor, daha yorucu bence.

Üstüne maaşın yok, beklediğin bir izin günü yok, kolay kolay kimsenin gözüne de gelmiyor yorgunluğun..

Kesinlikle ev hanımı olmak istemezdim. Kocam trilyoner bile olsa gerçekten.

E çalışmayan damat da istemiyoruz. Hani cinsiyet eşitliği istiyoruz, doğulu toplumlara benzemek istemiyoruz ya. O sebeptendir belki.

peki sizden önce oldu ya da hasta oldu yatağa düştü o zaman nolacak

gecen yaz aylarında bır akrabamız bıze sureklı ay calısıyorsunuz yazık ya hiç düzeniniz yok ,işte calısıyorsunuz dr gıtmeyebıle fırsatınız yok fılan dıye sureklı baskı yapıyor ama o arkadas konu sahıbı gıbı degıl cıdden ısı mısı olan ıs sahıbı bırıyle evlı ve calısmasına az ya da cok hıc gerek yok.

Bır kac zaman sonra ıkımızde rahatsızlandık ben acıbademde amelıyat oldum ziyarete geldi bende burada olucam dedi , bi şaşırdı tuhaf oldu ve aradan 6 ay gecti o suanda hala nesı oldugunu ogrenemedı bır belım bır gobegım dıyıp duruyor devlet hastanesıne gıdıyor cunku kocası ona bunu hak goruyor.
Sonra lafa gelınce bıze yazık dıyor.
Ooo jessey anlatsam neler neler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…