Eşim yine başladı çalışma baskısına

Yahu ben eve bakmak erkeğin görevidir diyen kadınları hiç anlayamıyorum kimse kusura bakmasın. Sen öyle dersen yarın da sana kocan ev işi yapılacağı zaman ev işi kadının görevi der çıkar işin içinden. Başımıza ne geliyorsa bu ataerkil yapıdan dolayı geliyor. Yeter artık ya. Bakın ben yıllardır çalışırım öğrenciyken bile( liseden beri) ufak defek kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışırdım. Bekarken de hep çalıştım üstelik aileme de destek oluyordum maaşım benimdir deyip kenara çekilmiyordum üstelik. Evlendim bu değişmedi çalışmaya devam ettim. Şimdi bir bebeğim oldu bakacak kimse olmadığı için mecburen evdeyim ama ona rağmen yine evden kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışırım. Ufak defek öğrencilik zamanlarındaki gibi harçlığımı çıkarırım ki benim eşim her ay maaş günü elime aylık harçlığımı vermesine rağmen. Bir kuruş dahi istemedim o da hiç mağdur etmez Allah razı olsun. Ama ben de çalışırken ki yaptığım harcamaları şuan yapıp eşime ekstra yük olmam. Kızım da 1,5 yaşına gelsin işe başlayacağım kızımı da kreşe vereceğim.

o zaman rahat bi hayat için değil adam istiyor diye çalışacak.her şekilde mutsuz olacak.ama adam belliki kendine eş değil amele seçmiş.yani konu sahibi zor durumda.

Erkekler amele mi oluyo çalışıyo diye aşkolsun, ha şurda katılırım kız bir yola girmiş kpss çalışıyo en azından şimdi modunu dusurmemeli kızın

özel sektöre düşman olmuşsunuz ama her iş yeri bir değil ki.
Bende özel sektördeyim. Bazı günler işe dair günde 10 dk harcıyorumdur. Bazı günler nefes almadan tüm gün bitiyor.
Ama genelleme yapacak olursam rahatım. Özelde patron varda kamuda amir olmayacak mı?
Amir kendini patrndan daha hak sahibi sanıyor cevremden duyuyorum. Altındaki çok insanı hırpalıyor.
Patronlara gelince evet kolay değil. Bin türlü işi başına salıp aynı anda bir anda çözümleyip bitirmeni isterler. Sen hadi yaptın aştın kendini. Bunları bırak şimdi sunu yap derler.
Herşey gecer. Müdürün gelir Bir işin onun dediği gibi yapılması ister. o sekilde yapmak sonucta işi basa saracagınızı gosterır guzellıkle anlatırsın oyle degıl boyle yapalım dıye dınlemez mecbur dedıklerını uygularsın. Sonucta senın dedıgın cıkar.
Kendi üsterinden tepkı alınca sucu sana atar ben dedim ama boyle yapmıs dıye. Bi suru kişiye daha dert anlatırsın. Esek gibi bastan yapılması gerekenı bıldıgın halde en sonra tum catısmalardan sonra yaparsın. Hatalı gozuken sen olursun.

Gün gelir oyle bi tepkı gosterırsın ki Patronunda mudurunde tepkını anlar bı nebze olsun rahatlarsın. Herkesın ıs hayatı benzerdır. Herkesın ıs hayatı degıskendır.
Esınınde..
Esın bunları yasamaya mecbursa sen neden degılsın?

Evet bana göre erkek eşine bakmak zorunda .

hayır eğer eşi gerçekten çok iyi para kazanıyorsa ve hayat standartları yüksekse tabiki kaliteli yaşayabilir.. ama insanın kendi parasını kazanıpta aldığı bişeyde duyduğu hazzı hiç bir zaman anlayamaz..
hayatta bi işe yaramak.. hizmetçi gözüyle baktığı yok kimsenin fakat ev hanımları işi çok abartıyor dünyanın en zor görevini yapıyormuş gibi sürekli ağlama modundalar.. bizde çalışıyoruz ama aynı zamanda evimizide çekip çeviriyoruz her gün süpürmüyoruz da haftada 1-2 süpürüyoruz nedir yani ?

tatile gezip tozmaya gidersin ama hep hesaplı olur belki istediğin otele gidemezsin yada gözün kalın ama içinde tutmak zorunda kalırsın.. bilemiyorum türlü türlü şey var.

ben kocam istiyor diye çalışmak istemem.param için benimle evli kalıyorsa kalmasın

siz de bu durumda o adamla parası için evlenmiş olmuyor musunuz
işsiz olsa evlenir miydiniz Hayır
sırf calusmayayim diye zengin erkek arayan kadınlardan misiniz

Eğer vaktin olursa bir tane konu açmıştım,lütfen ona bi göz at.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ne-yapmaliyim-bilmiyorum.802486/

o zaman rahat bi hayat için değil adam istiyor diye çalışacak.her şekilde mutsuz olacak.ama adam belliki kendine eş değil amele seçmiş.yani konu sahibi zor durumda.
Bu mantıkla konu sahibi de kendine sponsor mu seçmiş oluyor yani? Yapmayın lütfen, iki kişi evlenip daha iyi bir standart sağlamaya çalışmalı. Kadının çalışması amelelik mi size göre? İnanılır gibi değil bu düşünceniz.

Bu konular defalarca açıldı polemikten öteye gitmedi

Lütfen nişanlı ile bu konuları konuşun,aptal aşık olmayın, hayattan Kom ne bekliyor iyi anlayın, bu konuyu baz alırsak,konu sahibine göre herşeyleri var ev araba, rahat yaşıyorlar, ama eşine göre belli ki durum böyle değil,daha fazlasını istiyor belki çocuk olduğundaki kısmı düşünüyo,hayata farklı bakmaya başlamak ilişkileri çıkmaza sokar

Asgari müşterekte buluşamadığınız insanlarla seviyorum ama diyip evlenmeyin

Seni anliyorum..calisacaksan bile bu senin istegin olmali esinin degil buna kiziyorsun..hislerini kirginligini istedigini baskin bir sekilde dile getir o zaman..

EE bu mantıkla bakılınca, çalışmayıp tabiri caizse koca parası yiyen kadınlarda ,eşlerinin parası için mi evliler..??
ee herhalde,ne sandın,fatura ödenemsın,kira yatmasın,o istediği bot alınmasın,bak bakalım kaç kadın çok sevdiği admala durur,eleştirmıyorum,tercıh meselesi,mustafa topaloğluna yıllar evvel reha muhtarda nedne ıkıncıyı aldın fılan dıye kadınlar yuklemmıştı,saçını süprüge etti,fedakar karın fılan,oda dediki,ben onun sırtına kürk almasam,aç bıraksam yıne benle dururmuydu?

Yazık gerçekten kendinizi bakılacak biri olarak konumlandırıyorsunuz.
Bir çocuk gibi, bir kedi gibi.
Ben bu kafalar anneannemin devrinde son buldu sanıyordum. Ki o bile aman çalışın kızım diyor, pes.
Sizene sizi hiiiçççç ilgilendirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…