Eşim yine başladı çalışma baskısına

Evet onun ailesine gidiyoruz sonrada bizimkine ne farkeder ki. Hizmette ediyorum yeri geldiğinde oda bana yapıyo yemek hazırladığıda kahvaltı hazırladığıda oluyo. Bunların çalışmakla alakası yok bence.

Ona niye yemek kahvaltı hazırlatıyorsunuz ?
O size "Hanım bugün benim yerime işe sen git" diyor mu?
Onun "görevi" ev geçindirmek ise sizinde tüm ev işlerini yapıp komple ona hizmet etmeniz gerek.
Bir de üstüne adama evde mi iş yaptırıyorsunuz?

Konya'da da mı var ya öyle?
Ay geçenlerde ben de yaşadım öyle olayı..
Kapı çaldı açtım baktım bir kadın..
"Kız var mı bu binada?" dedi..
"Nasıl yani" dedim..
"Oğlum için kız bakıyorum" dedi.
Ne diyeceğimi şaşırdım..
"benim bildiğim bekar yok teyze hepsi yeni evli" dedim..
"Sen bekar mısın" dedi bana : )
Eşim de kapının arkasında dinliyor... Bozuldu..
"Yok ben evliyim" dedim...
"Hee.. yok yani bu binada kız" dedi..
Dedim vallahi yok : )))
Ne ilginç bir adet bu : )

eşiniz ne iş yapıyor?

Kedicik061
çiftler birbirlerine saygı duymalı ister çalışsın ister çalışmasın.
ayrıca çalışan çalışmayandan üstün diye bir şey söz konusu bile değil.
bakın ben size çalışmayın demem ama gerçekten seveceğiniz iş yapın.
ayaklarınız geri geri gitmesin sırf eşiniz istiyor diye istemediğiniz bir hayata mahkumda olmayın.
ben çalışmaya çok alıştım her ay para gelmesi "aa şunuda alayım" kendime düşüncesi yaratıyor.
ama çok mutsuzum oda var. işten değil insanlardan. işi severek yapmak lazım yoksa azap olur.

Hepiniz o kadar kırıcı o kadar gereksiz yorum yapıyrsunuz ki. Nerden anlamak istiyorsanız ordan anlıyorsunuz. Hiç birşey demiyorum. Yazmayın benim yorumumun altına.

Yorumları okuduğum Zaman anladım ki bazı ev kadınlarında eziklik kompleksi var. Hemen savunma moduna geçiyorlar. "Biz evde daha çok çalışıyoruz" diye. Sanki çalışan kadın evde iş yapmıyor. Benim annem tüm ev işlerini sadece cumartesi yapar, pazar da bizi gezdirirdi. Ne yemeğimiz eksikti, ne ütümüz ne de temizliğimiz. Tiyatro vs ile de kendini geliştirirdi. Ev işi kaç saat sürer ki? 7/24 evde iş yapıyorsanız da o da sizin beceriksizliğinizdir. Ben bile ev işinde tecrübeli olmamama rağmen temizliği iki saate bitiriyorum. Yemek desen bir saat ki yeni öğrendim yapmayı. Kimse ama kimse ev hanımları daha çok çalışıyor demesin. Ayıp yani akıl var mantık vat

ama ev kızı olmayacak öğretmen olacak :)

Konyalılar daha iyi bilir ama ben çok şahit oldum. Görücü gelmenin had safhada olduğu bir yer. Hatta sabah erkenden gelirlermiş kız kalkmış mı diye birde beyaz çorap giyerlermiş ev temiz mi diye Konyalı arkadaşım çoktu onlara hep gelirdi öğretmen var mı,okuyan kız var mı, taze gevrek simitçiiii diyerekten

Belki de şöyle anlatmak gerekiyor. 2 üniversite bitirdim, bekarkende, evlenince de,hamileykende çalıştım. Doğumdan sonra tekrar işime döndüm. 15 aylık bir kızım var, birde eşimin ilk evliliğinden 7 yaşında bir kızı var. Bugün eşim gelse senden boşanmak istiyorum dese, buyursun kapı orada. Tazminatı, nafakası onun olsun. Üzülmez miyim, tabi ki üzülürüm. Çünkü eşimi seviyorum, ama hayatımda bitmez. Aslanlar gibi bakarım çocuğuma da kendime de. En iyi okullarda da okur, hiç birşeyden de eksik kalmaz. Tek isteğim olur eşimden kızından sevgisini esirgememesi, onun dışından söz konusu çocuğumuz bile olsa para istemem ondan. Yardımcı olursa vicdanen olur, hiçte el açamam ona. Bunu diyebilecek kaç kadın var ??

eskı ko nularından hatırlıyoru msızın..daha yenı evlendınız dıye hatırlıyorum.bıraz erken karısmaya baslamıs herseye bana gore.

Ben çalışma saatine değil de içeriğine ve yoruculuguna bakan biriyim.
10 saat çalışırsin ama kahve molalari ile kafan rahat, güzel insanlarla birliktesindir.

6 saat çalışırsin yogun bile sayilmazsin ama iğrenç insanlarla birliktesindir. Her gün canını sikacak bir vaka muhakkak olur.

Tercihim kesinlikle 6 saat değil mutlu mesut 10 saattir bu durumda.

O nedenle ev hanimligina da ne kadar yorulsalar da saygı duyan insan sayısı o kadar az ki açıkçası hem yorulup hem saygı görmemek beni çok üzer. Bu nedenle ev hanimligi düşünemem. Tabi bunda ev işleri yapmaktan mutluluk duymamam da etkili.

Hiç sevmiyorum hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…