- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Konyalılar daha iyi bilir ama ben çok şahit oldum. Görücü gelmenin had safhada olduğu bir yer. Hatta sabah erkenden gelirlermiş kız kalkmış mı diye birde beyaz çorap giyerlermiş ev temiz mi diyeKonyalı arkadaşım çoktu onlara hep gelirdi öğretmen var mı,okuyan kız var mı, taze gevrek simitçiiii diyerekten
Tabiiki :) bizim yurdun kapısına gelirlerdi eğitim fakültesinin arkasındaydı, hepsi öğretmen nasıl olsaama ev kızı olmayacak öğretmen olacak :)
Yok canım dedi ya dışarıda daha kalifiye insanları alsınlar o zaman diye. İşveren de bunu değil daha iyisini alır. Dışarıdan 2 makale okumakla muhasebeci sanıyor kendini. Daha meslek sınavına bile girmemiş.Gerek olursa çalışırım dedi
memurların yanında özelde çalışıyorum.iki arkadaşımız aynı anda hamile kaldı süt izinlerinde bile farklılık var.aynı standartlara sahip değiliz.bütün ayrıcalıklar memurlara.Rabbim daha çok versin.ama lütfen şu gerçeği göz ardı etmeyin.erkek akşam evive geliyor ayaklarını uzatıp keyfçatıyor.kadın ev işi yemek ütü çocuk.lütfen hepsinin şartı aynıymış gibi yorum yapmayın.karısına çalış demesi bile karısının üzerinde psikolojik baskıdır bence.ve yorumlarım çarpıtılmasın.kadının çalışmasına karşı değilim.ama konu sahibi ihtiyacımız yok ve eşim çalış diye üzerime baskı kuruyor.ben anne olmak istiyorum diyor.herkes kendi penceresinden bakmasın olayaMemur da olsa hersey güllük Gülistanlık değil ben memurum tacize de uğradım sendika baskısı da yaşadım daha neler neler orda da başka dolaplar var anlayan anlar dediklerimi
Zorluk gören bir erkek için aynı hak söz konusu mu peki
kitap okumakla olmuyor o işler..
ayrıca üniversite okuyup çalışmayınca evde kitap okuyup kendini geliştirdiğini sanıyorsun ama 4-5 ayrı kal iş hayatından kimse seni kabul etmez.. bunlar sadece lafta olan şeyler.
Yok canım dedi ya dışarıda daha kalifiye insanları alsınlar o zaman diye. İşveren de bunu değil daha iyisini alır. Dışarıdan 2 makale okumakla muhasebeci sanıyor kendini. Daha meslek sınavına bile girmemiş.
demek istediğim tamda buda insanlar sanki kadın çalışmasın koca parası yesin diyormuşum gibi üzerime geliyorlar neyse :)Tabiiki :) bizim yurdun kapısına gelirlerdi eğitim fakültesinin arkasındaydı, hepsi öğretmen nasıl olsa
Memur da olsa hersey güllük Gülistanlık değil ben memurum tacize de uğradım sendika baskısı da yaşadım daha neler neler orda da başka dolaplar var anlayan anlar dediklerimi
Zorluk gören bir erkek için aynı hak söz konusu mu peki
Ondan sonra da burada konu açıyorlar, "eşim aldattı beni,hamileyim ama ekonomik durumum yok gidemem bir yere", "boşandım eski eşim nafaka ödemiyor" , "şiddet görüyorum ama gidecek yerim yok" , "eşim beni boşadı evlendi hayatını kurdu, ben hala atlatamadım".... Kadınlar kendi kendilerini küçük görüyorlar, asıl mesele bu. Koca parası yiyorum demeyi bir marifet sanıyorlar, boşandıktan sonra bile eski eşlerinin ellerine bakıyorlar. Kısacası genelleme yapmıyorum ama pek çok kadın başkalarının sırtında kambur olmayı gururlarına yedirebiliyor.
gecen yaz aylarında bır akrabamız bıze sureklı ay calısıyorsunuz yazık ya hiç düzeniniz yok ,işte calısıyorsunuz dr gıtmeyebıle fırsatınız yok fılan dıye sureklı baskı yapıyor ama o arkadas konu sahıbı gıbı degıl cıdden ısı mısı olan ıs sahıbı bırıyle evlı ve calısmasına az ya da cok hıc gerek yok.
Bır kac zaman sonra ıkımızde rahatsızlandık ben acıbademde amelıyat oldum ziyarete geldi bende burada olucam dedi , bi şaşırdı tuhaf oldu ve aradan 6 ay gecti o suanda hala nesı oldugunu ogrenemedı bır belım bır gobegım dıyıp duruyor devlet hastanesıne gıdıyor cunku kocası ona bunu hak goruyor.
Sonra lafa gelınce bıze yazık dıyor.
Ooo jessey anlatsam neler neler var
İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Çok iyi çalışsan insanlar var niye kendisinin illa seçileceğini düşünüyor.yahu ben bu işin hem alaylısı hem okullusuyum.. 12 senelikte mali müşavirim.. ama uzundur çalışmıyorum .. benim bile kendime güvenim yok .. iş hayatıyla ilgili tecrübesi olmadığından onu bekliyor sanıyor millet...
memurların yanında özelde çalışıyorum.iki arkadaşımız aynı anda hamile kaldı süt izinlerinde bile farklılık var.aynı standartlara sahip değiliz.bütün ayrıcalıklar memurlara.Rabbim daha çok versin.ama lütfen şu gerçeği göz ardı etmeyin.erkek akşam evive geliyor ayaklarını uzatıp keyfçatıyor.kadın ev işi yemek ütü çocuk.lütfen hepsinin şartı aynıymış gibi yorum yapmayın.karısına çalış demesi bile karısının üzerinde psikolojik baskıdır bence.ve yorumlarım çarpıtılmasın.kadının çalışmasına karşı değilim.ama konu sahibi ihtiyacımız yok ve eşim çalış diye üzerime baskı kuruyor.ben anne olmak istiyorum diyor.herkes kendi penceresinden bakmasın olaya
memurların yanında özelde çalışıyorum.iki arkadaşımız aynı anda hamile kaldı süt izinlerinde bile farklılık var.aynı standartlara sahip değiliz.bütün ayrıcalıklar memurlara.Rabbim daha çok versin.ama lütfen şu gerçeği göz ardı etmeyin.erkek akşam evive geliyor ayaklarını uzatıp keyfçatıyor.kadın ev işi yemek ütü çocuk.lütfen hepsinin şartı aynıymış gibi yorum yapmayın.karısına çalış demesi bile karısının üzerinde psikolojik baskıdır bence.ve yorumlarım çarpıtılmasın.kadının çalışmasına karşı değilim.ama konu sahibi ihtiyacımız yok ve eşim çalış diye üzerime baskı kuruyor.ben anne olmak istiyorum diyor.herkes kendi penceresinden bakmasın olaya
tamam sensin.adam mutlu olsun diye zengin bi hayat sürsünler diye kadın istemediği birşey yapsın.zaten biz kadınlar herşeyi hakediyoruz.kendi fikirlerimizin tercihlerimizin hiç bi önemi yok.herşeyi başkalrı için yapmalıyız.yarın adam yeter ben çalıştım emekliye ayrılıyorum diyincede kadın tamam kocacımm ben çalışmayı sevmiyorum ama ben kadınım anayım tabiki ben isteklerimden duygularımdan ödün verecem ben mutlu huzurlu olmasamda olur ben çalışır bakarım sana deriz.Benim pencerem çok genel, bence de herkes kendi penceresinden bakmasın, konu sahibi ihtiyacımız yok diyo ya hah işte o onun penceresi adam daha iyi yaşayalım diyo
tamam sensin.adam mutlu olsun diye zengin bi hayat sürsünler diye kadın istemediği birşey yapsın.zaten biz kadınlar herşeyi hakediyoruz.kendi fikirlerimizin tercihlerimizin hiç bi önemi yok.herşeyi başkalrı için yapmalıyız.yarın adam yeter ben çalıştım emekliye ayrılıyorum diyincede kadın tamam kocacımm ben çalışmayı sevmiyorum ama ben kadınım anayım tabiki ben isteklerimden duygularımdan ödün verecem ben mutlu huzurlu olmasamda olur ben çalışır bakarım sana deriz.
şunuda yazmadan geçemiyecem
"Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.''
- Hz.Muhammed (s.a.v)
aynı zamanda çalışıp eve bakmak çocukların ve eşinin nafakasını sağlamakta kocanın vazifesidir.kadın kendi isteğiyle çalışmak ister amenna ama ben çalışmak istemiyorum ama kocam çalışıp eve para getir diye baskı yapıyorsa ben hemcinsime destek çıkarım.sadece özel sektör değil.kadın kimyager mühendis doktor olur ama çalışmak istemez evimin kadını olmak çocuğumu ben büyütmek itiyorum der o bunun tercihidir.bizim hayır çalışacaksın diye dayatmammız haddimize değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?