Eşim yine başladı çalışma baskısına

Çok ilginç ya gerçekten...

hayat boyu bir başkasının çalışarak kazandığını yemek ağır gelmiyor mu kadınlara ben anlayamıyorum. hep bir erkeğe sırtını dayamak falan, seçim sizin tabi ama eşiniz haklı sayın konu sahibi. ben de ilerde oğlum evlenirse çalışan en azından bir emek verip de ailesinin geçiminde faydası olan bir hayat arkadaşı olsun isterim.

memurların yanında özelde çalışıyorum.iki arkadaşımız aynı anda hamile kaldı süt izinlerinde bile farklılık var.aynı standartlara sahip değiliz.bütün ayrıcalıklar memurlara.Rabbim daha çok versin.ama lütfen şu gerçeği göz ardı etmeyin.erkek akşam evive geliyor ayaklarını uzatıp keyfçatıyor.kadın ev işi yemek ütü çocuk.lütfen hepsinin şartı aynıymış gibi yorum yapmayın.karısına çalış demesi bile karısının üzerinde psikolojik baskıdır bence.ve yorumlarım çarpıtılmasın.kadının çalışmasına karşı değilim.ama konu sahibi ihtiyacımız yok ve eşim çalış diye üzerime baskı kuruyor.ben anne olmak istiyorum diyor.herkes kendi penceresinden bakmasın olaya

Benim kastettigim kitap is ile ilgili kitaplar degil. Yani kitap okuyarak tabiki is tecrubesi kazanilmaz.

Benim bahsettigim ufuk genisligi. Kitabi gectim gazete okumayan o kadar cok calisan bayan varki.

Calisarak is tecrubesi kazanilir amenna ama her calisan kadinin toplumda cok saygin statu sahibi denemez. Ben bunu kastediyorum. Sizin bahsettiginiz nokta daha farkli.

yahu ben bu işin hem alaylısı hem okullusuyum.. 12 senelikte mali müşavirim.. ama uzundur çalışmıyorum .. benim bile kendime güvenim yok .. iş hayatıyla ilgili tecrübesi olmadığından onu bekliyor sanıyor millet...

Tabiiki :) bizim yurdun kapısına gelirlerdi eğitim fakültesinin arkasındaydı, hepsi öğretmen nasıl olsa
demek istediğim tamda buda insanlar sanki kadın çalışmasın koca parası yesin diyormuşum gibi üzerime geliyorlar neyse :)

Tabi ki değil. tanıdığım bir hatun devlette mühendis, yurtdışı yüksek lisanslı ve uzun süredir aynı işyerinde çalışıyor çok deneyimli 45 yaş civarı.Sırf kadın diye, yarı yaşında biri uzman yapılıp kendisi uzman yardımcısı bırakıldı. Ben de dedim ki mobbing davası aç. O da dedi ki yöneticilerin en üstü de hödük, mahkeme de bunların adamı...neyse.

Kadınlar bu hödük cinsiyetçi yöneticileri piyasadan silmek için çalışmalı en çok. Gerçekten para için değil, kadınların profesyonel dünyada ezilmesini engellemek için.

Taciz her yerde var. Kadınlar dimdik durmalı.

Kendim de şef olduğumdan beri tacize asla göz yummayan çok katı bir tutum sergiliyorum. Diğer departmanlardaki kadınlara da canlarını sıkan bir şey olursa bana gelmelerini söyledim.
Daha çok kadın daha iyi eğitimli olursa, mühendislik, tıp, yöneticilik vb daha rekabetçi işlere girer ve yükselirse taciz azalır diye düşünüyorum. Kadınlar yancı meslek dediğim çok gelir getirmeyen ama evlendikleri takdirde destek yapacakları öğretmenlik, hemşirelik gibi mesleklere kafadan yönelmek yerine, daha dişli , daha rekabetçi ve daha çok gelir getiren mesleklere yönelsin gerçekten profesyonel hayata katılsın isterim.Cidden tacizin de, eşitsizliğin de, erkek hegomonyasının da çözümü bu bence. Kadınlar kendilerini göstermeli, korkmamalı, hırslı ve çlaışkan olmalı.

Aynen bunu düşünüyorum ama yazmaya üşendim.

çünkü çalışmak demek para üzerinde söz sahibi olmak demek
ben çalışmadığı zaman babamdan bile para istemeye cekiniyordum

İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Çok iyi çalışsan insanlar var niye kendisinin illa seçileceğini düşünüyor.
35 yaşında deneyimsizim 5bin maaş isterim. Haftasonu çalışmam. Çok yorgunluğa gelemem diyecek. İşveren de tabi hemen yarın başla yok pardon yorulma 3 gün sonra başla diyecek. Hey Allahım ya. Neyin kafası bu..

Benim pencerem çok genel, bence de herkes kendi penceresinden bakmasın, konu sahibi ihtiyacımız yok diyo ya hah işte o onun penceresi adam daha iyi yaşayalım diyo

Sana birakmali bu tercihu kesinlikle.. Zorda degilsiniz, muhtac degilsiniz,sen de istemiyorsun; zorlamanin manasi yok..

Zaten mesele bizim penceremiz değil ki, konu sahibinin eşi 2100 TL maaş alıyormuş. Kendi penceremden baktığımda bu büyük kızımızın aylık sadece okul taksidi... Asıl mesele konu sahibinin eşinin penceresi, ve maalesef karı-koca farklı pencerelerden bakıyorlar dünyaya. Birisi rahatımı bozamam ne gelirse ona şükreder yaşarım diyor, diğeri ise çevresine bakarak daha iyi şartlarda yaşayabileceklerini düşünerek eşinden çalışmasını talep ediyor. Zor bir durum.

Benim pencerem çok genel, bence de herkes kendi penceresinden bakmasın, konu sahibi ihtiyacımız yok diyo ya hah işte o onun penceresi adam daha iyi yaşayalım diyo
tamam sensin.adam mutlu olsun diye zengin bi hayat sürsünler diye kadın istemediği birşey yapsın.zaten biz kadınlar herşeyi hakediyoruz.kendi fikirlerimizin tercihlerimizin hiç bi önemi yok.herşeyi başkalrı için yapmalıyız.yarın adam yeter ben çalıştım emekliye ayrılıyorum diyincede kadın tamam kocacımm ben çalışmayı sevmiyorum ama ben kadınım anayım tabiki ben isteklerimden duygularımdan ödün verecem ben mutlu huzurlu olmasamda olur ben çalışır bakarım sana deriz.

şunuda yazmadan geçemiyecem
"Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.''

- Hz.Muhammed (s.a.v)
aynı zamanda çalışıp eve bakmak çocukların ve eşinin nafakasını sağlamakta kocanın vazifesidir.kadın kendi isteğiyle çalışmak ister amenna ama ben çalışmak istemiyorum ama kocam çalışıp eve para getir diye baskı yapıyorsa ben hemcinsime destek çıkarım.sadece özel sektör değil.kadın kimyager mühendis doktor olur ama çalışmak istemez evimin kadını olmak çocuğumu ben büyütmek itiyorum der o bunun tercihidir.bizim hayır çalışacaksın diye dayatmammız haddimize değil

Konu sahibinin eski konusuna baktım
Bir sürü üye şunu demiş: Erkeğin kadının parasına göz dikmesi iğrençliktir.
E bu durumda sizde erkeğin parasına göz dikmiş kadınlar olmuyor musunuz? Ben evde oturayım biri ağda paramı elime saysın diye evlenmiş gibi olmuyor mu? Lütfen bu kadar çifte standart ve de işinize geldiği gibi düşünmeyin hnımlar. Günümüzde erkeğin evi geçindirmek gibi bir zorunluluğu yok. Tıpkı tüm ev işleri kadının görevi olmadığı gibi

Oldu o zaman

Bu konuyu ben açsaydım ne biçim erkek o konularından zaten belliydi derler şimdi herkes eşe hak veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…