- 4 Şubat 2015
- 6.346
- 12.772
- 448
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
işte sorun burada talep etmiyor baskı kuruyor.sanırsınizki herkesin evine 5000-6000 giriyor.sizin çocuğunuz koleje gider başkasının ki devlet okuluna.ama evde huzur olsun.başkasıda elindekine bakmadan benim çocuğumda koleje gidecek diye standartlarını zorlarsa zengin ama mutsuz bi evlilik olacak.neyseZaten mesele bizim penceremiz değil ki, konu sahibinin eşi 2100 TL maaş alıyormuş. Kendi penceremden baktığımda bu büyük kızımızın aylık sadece okul taksidi... Asıl mesele konu sahibinin eşinin penceresi, ve maalesef karı-koca farklı pencerelerden bakıyorlar dünyaya. Birisi rahatımı bozamam ne gelirse ona şükreder yaşarım diyor, diğeri ise çevresine bakarak daha iyi şartlarda yaşayabileceklerini düşünerek eşinden çalışmasını talep ediyor. Zor bir durum.
Bu konuyu ben açsaydım ne biçim erkek o konularından zaten belliydi derler şimdi herkes eşe hak veriyor
Kadın çalışmalı bende buna hak veriyorum ama konu sahibine göre cevaplar değişiyor bunuda net görüyorumyok canım eşe hak vermek değil bu..
kadın çalışsın kimse için değil kendisi için.. illa ihtiyacı olduğu için değil hayata karışmak ve başımıza ne geleceğini bilemediğimizden afallamamak için çalışsın..
Ben çalışma saatine değil de içeriğine ve yoruculuguna bakan biriyim.
10 saat çalışırsin ama kahve molalari ile kafan rahat, güzel insanlarla birliktesindir.
6 saat çalışırsin yogun bile sayilmazsin ama iğrenç insanlarla birliktesindir. Her gün canını sikacak bir vaka muhakkak olur.
Tercihim kesinlikle 6 saat değil mutlu mesut 10 saattir bu durumda.
O nedenle ev hanimligina da ne kadar yorulsalar da saygı duyan insan sayısı o kadar az ki açıkçası hem yorulup hem saygı görmemek beni çok üzer. Bu nedenle ev hanimligi düşünemem. Tabi bunda ev işleri yapmaktan mutluluk duymamam da etkili.
Hiç sevmiyorum hiç.
Böyle hadıslı ayetlı yorum yapanların amacını anlayamıyorum. Ne biliyorsunuz belki tartıştığınız insanlarla aynı dinden bile değilsiniz. Belkı din hayatlarında sizin kadar ön sıralarda değil. Tartısma tarzınız fazlasıyla sığ. Kendinizi biraz daha genel geçer şeylerle savunun da bi anlamı olsuntamam sensin.adam mutlu olsun diye zengin bi hayat sürsünler diye kadın istemediği birşey yapsın.zaten biz kadınlar herşeyi hakediyoruz.kendi fikirlerimizin tercihlerimizin hiç bi önemi yok.herşeyi başkalrı için yapmalıyız.yarın adam yeter ben çalıştım emekliye ayrılıyorum diyincede kadın tamam kocacımm ben çalışmayı sevmiyorum ama ben kadınım anayım tabiki ben isteklerimden duygularımdan ödün verecem ben mutlu huzurlu olmasamda olur ben çalışır bakarım sana deriz.
şunuda yazmadan geçemiyecem
"Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.''
- Hz.Muhammed (s.a.v)
aynı zamanda çalışıp eve bakmak çocukların ve eşinin nafakasını sağlamakta kocanın vazifesidir.kadın kendi isteğiyle çalışmak ister amenna ama ben çalışmak istemiyorum ama kocam çalışıp eve para getir diye baskı yapıyorsa ben hemcinsime destek çıkarım.sadece özel sektör değil.kadın kimyager mühendis doktor olur ama çalışmak istemez evimin kadını olmak çocuğumu ben büyütmek itiyorum der o bunun tercihidir.bizim hayır çalışacaksın diye dayatmammız haddimize değil
Sana birakmali bu tercihu kesinlikle.. Zorda degilsiniz, muhtac degilsiniz,sen de istemiyorsun; zorlamanin manasi yok..
elhemdülillah müslümanız ve müslüman bi ülkede yaşıyoruz.herkesin kabul gördğü evrenseldir kuranımız.ayrıca kimseye dini vaaz vermek haddime değil.herkes gibi bende kendimi ifade etmek için bir bilgi paylaştım.bu bilimsel bir makalede olabilirdi.siz niye bundan rahatsız oldunuz anlamadımBöyle hadıslı ayetlı yorum yapanların amacını anlayamıyorum. Ne biliyorsunuz belki tartıştığınız insanlarla aynı dinden bile değilsiniz. Belkı din hayatlarında sizin kadar ön sıralarda değil. Tartısma tarzınız fazlasıyla sığ. Kendinizi biraz daha genel geçer şeylerle savunun da bi anlamı olsun
Konu sahibinin eşi nerede zorlamış onu söyler misiniz? Gayet normal bi şekilde söylemiş ama konı sahibi yarası olduğu için alınmış, kocası ona rağmen böyle hıssettırdıgım için özür dilerim demiş. Eşi gayet anlayışlı bir adam ama belli ki zorlanıyor, konu şahibı gibi azla yetinmek istemiyor hayat standardını yükseltmek istiyor. Eşinin böyle düşündüğünü görmesine rağmen bi kadın çalışmaya tenezzül etmiyorsa pişkinlıktır yaptığı. Yaşadıkları şey de evlilik filan değil sömürüdurBenim anlatmak istedigimde bu.
calismak isteyen kadina calismayacaksin demek ne kadar itici ise calismak istemeyenede caslismak zorundasin demek o kadar itici.
Birde karsi ciktigim calisan bayan calismayan bayana gore daha saygin gibi anlatilmasi.
Ama konu saptirildi is tecrubesine getirildi. Is tecrubesi tabiki calisarak kazanilir ama burada konu is tecrubesi degil ki?
Ben mi okudugumu anlamiyorum bilmiyorum ki? Konu sahibi ozelde calismak istemediginden ama esinin ne olursa olsun onun calismasi yonunde zorladigundan bahsetmis ama konu farkli bir yere geldi. Is tecrubesinden dem vurulmaya basladi. Konu sahibi ben simdi calismayip ileride calismak istersem korelir miyim diye bir soru sormamis ki?
Bir kadin kocasi tarafindan calismaya zorlanilmamali. Benim dusuncem bu ve konu sahibine hak veriyorum. Isteyen zorlanilmali der kocasina hak verir saygim sonsuzdur ama konuyu olmadik noktata cekmek cok su goturur ve ucu bir yere baglanmaz.
Peki hedef belirlediniz mi? Yani bu yıl KPSS 'yi kazanırım yada banka işini hallederim diye?yoksa yıllarca sürse bile ben memuriyet yada banka istiyorum düşüncesindemisiniz?Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
Benim anlatmak istedigimde bu.
calismak isteyen kadina calismayacaksin demek ne kadar itici ise calismak istemeyenede caslismak zorundasin demek o kadar itici.
Birde karsi ciktigim calisan bayan calismayan bayana gore daha saygin gibi anlatilmasi.
Ama konu saptirildi is tecrubesine getirildi. Is tecrubesi tabiki calisarak kazanilir ama burada konu is tecrubesi degil ki?
Ben mi okudugumu anlamiyorum bilmiyorum ki? Konu sahibi ozelde calismak istemediginden ama esinin ne olursa olsun onun calismasi yonunde zorladigundan bahsetmis ama konu farkli bir yere geldi. Is tecrubesinden dem vurulmaya basladi. Konu sahibi ben simdi calismayip ileride calismak istersem korelir miyim diye bir soru sormamis ki?
Bir kadin kocasi tarafindan calismaya zorlanilmamali. Benim dusuncem bu ve konu sahibine hak veriyorum. Isteyen zorlanilmali der kocasina hak verir saygim sonsuzdur ama konuyu olmadik noktata cekmek cok su goturur ve ucu bir yere baglanmaz.
Müslüman ülkede değilizelhemdülillah müslümanız ve müslüman bi ülkede yaşıyoruz.herkesin kabul gördğü evrenseldir kuranımız.ayrıca kimseye dini vaaz vermek haddime değil.herkes gibi bende kendimi ifade etmek için bir bilgi paylaştım.bu bilimsel bir makalede olabilirdi.siz niye bundan rahatsız oldunuz anlamadım
Herkesin kabul gördüğü derken? Dünyadaki müslüman sayısını bi oranlayın isterseniz diğer dinlere ne kadar evrensel olduğunu görürsünüz. Bilimsel bi bilgiyle gelseydiniz ispatlanmış bi şey olduğu için herkese kabul ettırebılırdınız görüşünüzü ama şu yazdıklarınız karşınızdaki insan başka bir şeye inandığı takdir de hiç bir şey ifade etmiyor.elhemdülillah müslümanız ve müslüman bi ülkede yaşıyoruz.herkesin kabul gördğü evrenseldir kuranımız.ayrıca kimseye dini vaaz vermek haddime değil.herkes gibi bende kendimi ifade etmek için bir bilgi paylaştım.bu bilimsel bir makalede olabilirdi.siz niye bundan rahatsız oldunuz anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?