Eşim yine başladı çalışma baskısına

işte sorun burada talep etmiyor baskı kuruyor.sanırsınizki herkesin evine 5000-6000 giriyor.sizin çocuğunuz koleje gider başkasının ki devlet okuluna.ama evde huzur olsun.başkasıda elindekine bakmadan benim çocuğumda koleje gidecek diye standartlarını zorlarsa zengin ama mutsuz bi evlilik olacak.neyse

Bi kadinin ekonomik ozgurlugu olmali. Adam pazarda limon satar, insaatta calisir yine parasini kazanir ama kadin öyle degil. Ekonomik ozgurlugu yok diye bosanamayan bi cok kadin var ulkede. Ustelik esinde olsa bence sana bakmak zorunda degil hastalik, dogum gibi ekstrem bi durum yoksa ya da asiri zengin degilseniz. Dusunsene 28 yasindasin, elin kolun tutuyor, zekan yerinde ama 5 yaşındaki cocuk gibi esin alirsa giyiyorsun, alirsa yiyorsun.

Ek olarak artik memursun ölene kadar o kadrodasin, sirtini devlete yasladin olayi bitti. Memurun is guvencesi kalkacak

Bu konuyu ben açsaydım ne biçim erkek o konularından zaten belliydi derler şimdi herkes eşe hak veriyor

yok canım eşe hak vermek değil bu..
kadın çalışsın kimse için değil kendisi için.. illa ihtiyacı olduğu için değil hayata karışmak ve başımıza ne geleceğini bilemediğimizden afallamamak için çalışsın..

Kadın çalışmalı bende buna hak veriyorum ama konu sahibine göre cevaplar değişiyor bunuda net görüyorum

Ben aksine artık kendime, kizima, esime ayiracak bolca vaktim olsun istiyorum. Haftada 2 gun okula gidiyorum yolda gecirdigim sureyle birlikte 14 saat, eve gel duş al yat kalk tekrar git, onlarla konusacak, yemek yiyecek hatta ojemi tazeleyecek vaktim bile kalmiyor. Evet orda gecirdigim vakit cok keyifli ama bu tempo haftada 2 degil 5 gun olsa dayanamazdim. Belki hayatimin 5 yasinda ilkokula basladigim gunden 30 yasinda isten ayrildigim gune kadar cok yogun bir tempoyla gecmesinden ve bu surecin beni cok yormasindan kaynaklidir. Ha bu arada sunu da ekleyeyim ev isi pek yaptigim soylenemez :) bunlar tamamen hayattaki onceliklerine bagli kisisel seyler. Benim evim tozlu olsun, ama kafam rahat olsun, varsin kimse bana saygi duymasin, o kadar okudu 4 yildir koca parasi yiyor desinler, kimin ne dusundugunu umursasam erken yaslanirdim, gamsizlik iyidir
Ozetle herkesin hayata bakisi, hayattan beklentisi farkli, o yüzden ki hayata dair mutlak bir dogru yok. Bunu cinsiyetten de tamamen bagimsiz degerlendiriyorum. Erkek olsaydim da rahatina duskun isin ucunda para olmasa calismak istemeyecek bir adam olurdum

Böyle hadıslı ayetlı yorum yapanların amacını anlayamıyorum. Ne biliyorsunuz belki tartıştığınız insanlarla aynı dinden bile değilsiniz. Belkı din hayatlarında sizin kadar ön sıralarda değil. Tartısma tarzınız fazlasıyla sığ. Kendinizi biraz daha genel geçer şeylerle savunun da bi anlamı olsun

Sana birakmali bu tercihu kesinlikle.. Zorda degilsiniz, muhtac degilsiniz,sen de istemiyorsun; zorlamanin manasi yok..

Benim anlatmak istedigimde bu.

calismak isteyen kadina calismayacaksin demek ne kadar itici ise calismak istemeyenede caslismak zorundasin demek o kadar itici.

Birde karsi ciktigim calisan bayan calismayan bayana gore daha saygin gibi anlatilmasi.

Ama konu saptirildi is tecrubesine getirildi. Is tecrubesi tabiki calisarak kazanilir ama burada konu is tecrubesi degil ki?

Ben mi okudugumu anlamiyorum bilmiyorum ki? Konu sahibi ozelde calismak istemediginden ama esinin ne olursa olsun onun calismasi yonunde zorladigundan bahsetmis ama konu farkli bir yere geldi. Is tecrubesinden dem vurulmaya basladi. Konu sahibi ben simdi calismayip ileride calismak istersem korelir miyim diye bir soru sormamis ki?

Bir kadin kocasi tarafindan calismaya zorlanilmamali. Benim dusuncem bu ve konu sahibine hak veriyorum. Isteyen zorlanilmali der kocasina hak verir saygim sonsuzdur ama konuyu olmadik noktata cekmek cok su goturur ve ucu bir yere baglanmaz.

Bence eşin haklı her özel sektörde patronla içiçesin diye bişey yok özel sektörü kafanızda çok farklı canlandırmışsınız ki canınız isteyince bırakır başka yere geçersiniz memurluk atanma öyle değil eliniz mahkum belki orda müdürle takışcaksınız ne biliosunuz ne bilim ben olsam biraz araştırırdım

elhemdülillah müslümanız ve müslüman bi ülkede yaşıyoruz.herkesin kabul gördğü evrenseldir kuranımız.ayrıca kimseye dini vaaz vermek haddime değil.herkes gibi bende kendimi ifade etmek için bir bilgi paylaştım.bu bilimsel bir makalede olabilirdi.siz niye bundan rahatsız oldunuz anlamadım

Konu sahibinin eşi nerede zorlamış onu söyler misiniz? Gayet normal bi şekilde söylemiş ama konı sahibi yarası olduğu için alınmış, kocası ona rağmen böyle hıssettırdıgım için özür dilerim demiş. Eşi gayet anlayışlı bir adam ama belli ki zorlanıyor, konu şahibı gibi azla yetinmek istemiyor hayat standardını yükseltmek istiyor. Eşinin böyle düşündüğünü görmesine rağmen bi kadın çalışmaya tenezzül etmiyorsa pişkinlıktır yaptığı. Yaşadıkları şey de evlilik filan değil sömürüdur

Peki hedef belirlediniz mi? Yani bu yıl KPSS 'yi kazanırım yada banka işini hallederim diye?yoksa yıllarca sürse bile ben memuriyet yada banka istiyorum düşüncesindemisiniz?
Yada kaç yıldır uğraşıyorsunuzda olmadı?
Bence bunlar önemli. Uzun zaman olduysa,eşiniz umutsuzluğa kapılmış olabilir.
Öte yandan size evlenmeden önce "istediğini yap,ister evde otur,ister çalış"mesajı vermiş,bu sebeple baskı yapması yanlış. O zaman size diyecekti ki"ben eşimin çalışmasını istiyorum kesinlikle"sizde ona göre hareket ederdiniz fakat yinede emeklilik,daha refah seviyesi yüksek bir yaşantı vede geleceğin bize neler getireceği belli olmadığından çalışmanız kendi açınızdan faydalı olur.
Emeklilikte var tabi. Tek emekli maaşı ile geçinmek şu an zor,ilerde muhtemelen imkansız hale gelecek.
Çocuk istediğiniz ićin çalışmak istemiyor olabilirsiniz amenna ama eşiniz sıcak bakmıyorsa çocuk fikrine,bu durumda rafa kalkıyor en azından şimdilik ki zaten çalışırken hamile kalsanız,zaten belirli süreye kadar çalışıp,4 ay izin kullanıp maaş alabiliyorsunuz,buda çalışmaya engel değil. Gerekirse çocuk doğunca izin dönüşü ayrılabilirsiniz işten.

benim demek istediğimde bu.siz güzel bi şekilde ifade etmişsiniz.niye adamların baskısına boyun eğiyoruz anlamıyorum.benim yengemde ablamda ev hanımı ve çokta iyi yaşam standartları var.ne eniştem ne abim çalışta zengin olalım diye baskı yapmazlar.çok şükür

Müslüman ülkede değiliz
Laik bir ülkede yaşıyoruz

Bence de kadın çalışmalı. Kadın zaten var oldu olalı çalışıyor aslında. Tarlasında bahçesinde, evinde ceyiz yaparak, peynir yapıp satarak vs. Evde duran kadın hiç boş durmadı ki. Mutlaka eve maddi katkısı oldu. Ona para kazandıracak ya da imece usulü para tasarrufu yaptıracak bir becerisi hep oldu. Evde de çalışabilirsiniz, eğer öyle bir beceriniz varsa. Dünyanın bin türlü hali var. Kötüsünü düşünürsek boşanma davasında aylık 200-300 lira için senelerce eski eşi süründürmek hiç hoş değil, bana göre helal de değil. Böyle bir duruma düşmemek için mutlaka ama mutlaka çalışın derim ben.

Herkesin kabul gördüğü derken? Dünyadaki müslüman sayısını bi oranlayın isterseniz diğer dinlere ne kadar evrensel olduğunu görürsünüz. Bilimsel bi bilgiyle gelseydiniz ispatlanmış bi şey olduğu için herkese kabul ettırebılırdınız görüşünüzü ama şu yazdıklarınız karşınızdaki insan başka bir şeye inandığı takdir de hiç bir şey ifade etmiyor.

Konu niye dine geldi,herkesin kabul gördüğü Kuranımız ne demek, herkes müslüman mı, dünyayı geç Turkiyede herkes müslüman mı,kaldı ki konuyla alakası ne

Bir kadin kendi ayaklari uzerinde durabilmeli her ne olursa olsun. Esinin soyleyis tarziyla alakali olabilir ama sana para gozuyle bakiyorsa bilemem.

Ama kadinin kendi parasini kazanip keyfine gore kendine cocuguna ve hatta esine bir seyler almasi cok guzel. Dusunsene esine hediye aliyorsun ve ondan para istiyorsun.

Ya her şeyi geçtim
para istemek zorunuza gitmeyecek mi
her dediği lafta bir ima aramayacak misiniz sırf aranızda evlilik ilişkisi var diye paralı sevgililikten ne farkını kalıyor ki
en ucuz ihtiyacınızi bile karşılamak için adamın keyfini bekleyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…