- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Konu sahibinin eşi nerede zorlamış onu söyler misiniz? Gayet normal bi şekilde söylemiş ama konı sahibi yarası olduğu için alınmış, kocası ona rağmen böyle hıssettırdıgım için özür dilerim demiş. Eşi gayet anlayışlı bir adam ama belli ki zorlanıyor, konu şahibı gibi azla yetinmek istemiyor hayat standardını yükseltmek istiyor. Eşinin böyle düşündüğünü görmesine rağmen bi kadın çalışmaya tenezzül etmiyorsa pişkinlıktır yaptığı. Yaşadıkları şey de evlilik filan değil sömürüdur
Evlilik ortakliksa esiniz işten çıkmak istese kabul eder misiniz ?Ona bakarsaniz konu sahibinin de kendince hakli sebepleri var. 28 yasinda ve cocuk yapmayi dusunuyor. Ozel sektorun agir sartlarinda cocugunu ihmal edebilecegini dusunuyor belkide? Simdi kocasi daha luks bir arabaya binsin diye sabah 8 aksam 8 bir iste akli cocugunda kalmis bir sekilde kendini mi yipratsin?
Ayrica ortada bir evlilik varsa somuru niye olsun ki? O zaman her aksam kocasina yemek yaptigi icin kocasida onu mu somuruyor?
2 yillik evliyim. Ilk yil calismadim 1 yildirda calisiyorum. Calismadigim zamanlar ne kocam bana beni somuruyorsun gozuyle bakti ne de ben ay mutlaka calismaliyim yoksa kocami somuruyor olacagim gozuyle baktim.
Simdi hamileyim ve yasal iznim bittikten sonra ucretsiz izine ayrilmayi disunuyorum cocugum belirli bir yasa geldikten Sonra isime geri donmeyi dusunuyorum. Esim tamamen bana birakiyor. Hicbir zaman bana calis ya da calisma demedi. Calismadigim zamanlarda sen beni somuruyorsunda demedi. Evlilik ortakliktir bizde cikar iliskisi olmadigi icin kimse digerine somuruyorsun gozuyle bakmaz.
Neyse herkesin kendine gore bir fikri var ve herkes kendine gore hakli. Sanal ortamda kimse kimsenin dusuncesini degistiremez. Bu benim dusuncem farkli dusuncelerede saygim sonsuz.
Buda Gandi ve Atatürkle Hz Muhammed aynı mı ?gece_yuruyen isimli arkadaşın Hz. Muhammedin bir sözünü söyleyerek yapmış olduğu yorumu illaki dine çekmeye çalışmak saçmalık. Kadın bir örnek verdi, bu Buda'nın yada Gandi'nin veya Atatür'ün bir sözü olsaydı aynı tepki olur muydu?
Neyse konuya gelirsek, bence her kadın kendisi için çalışmalı. Yarınların tamamen iyi günler getireceğine dair kimsenin elinde teminat yok. Ama çalışmak istemiyorsanız tabiki eşinizin anlayış göstermesi lazım. Ama eşinizin aldığı maaşla yarın çoluk çocuk olunca nasıl geçinirsiniz orası da muamma.
Evlilik ortakliksa esiniz işten çıkmak istese kabul eder misiniz ?
Biraz da sen eve bak dese
Calismaktaki en buyuk nedenim..fabrikator olsa esimden para isteyemem ya..Evliysen kocanın görevi boşanırsan babanın görevi, kocan ve baban yoksa devletin görevi sana bakmak, ne güzel
Eşler karşılıklı bu kararı alırsa anlarım adam eşinin çalışmasını istemez kadın da çalışmak istemez gelirleri iyidir amenna, ama açıkça rahatsızlığını dile getiren bir erkekten açıkçası ben ne para isteyebilirim ne bişey diyebilirim
O zaman sizin bunu söyleme hakkınız varEsim bir ara isinden memnun degildi. Devlete gecsem rahat ederim dusuncesi vardi. Ben ona soyle bir teklifte bulundum. Para biriktirelim kpss ye 3 ay kala istifa et. 3 ay eve kapan ve sabah aksam kpss calis. Biriktirdigimiz para ve benim maasimla idare ederiz 3 ay. Sonra esim vazgecti ama o vazgecmeseydi ben cok ciddiydim.
işte sorun burada talep etmiyor baskı kuruyor.sanırsınizki herkesin evine 5000-6000 giriyor.sizin çocuğunuz koleje gider başkasının ki devlet okuluna.ama evde huzur olsun.başkasıda elindekine bakmadan benim çocuğumda koleje gidecek diye standartlarını zorlarsa zengin ama mutsuz bi evlilik olacak.neyse
Calismak istemeyene calis baskisi yapilmasi,calisana calisma baskisi yapilmasindan daha itici geliyor bana nedense.. Kadinin parasini gozlermis gibi.. (belki alakasi yok ama bana oyle geliyor)Benim anlatmak istedigimde bu.
calismak isteyen kadina calismayacaksin demek ne kadar itici ise calismak istemeyenede caslismak zorundasin demek o kadar itici.
Birde karsi ciktigim calisan bayan calismayan bayana gore daha saygin gibi anlatilmasi.
Ama konu saptirildi is tecrubesine getirildi. Is tecrubesi tabiki calisarak kazanilir ama burada konu is tecrubesi degil ki?
Ben mi okudugumu anlamiyorum bilmiyorum ki? Konu sahibi ozelde calismak istemediginden ama esinin ne olursa olsun onun calismasi yonunde zorladigundan bahsetmis ama konu farkli bir yere geldi. Is tecrubesinden dem vurulmaya basladi. Konu sahibi ben simdi calismayip ileride calismak istersem korelir miyim diye bir soru sormamis ki?
Bir kadin kocasi tarafindan calismaya zorlanilmamali. Benim dusuncem bu ve konu sahibine hak veriyorum. Isteyen zorlanilmali der kocasina hak verir saygim sonsuzdur ama konuyu olmadik noktata cekmek cok su goturur ve ucu bir yere baglanmaz.
Yapmayın Allah aşkına örneklendırmedı direk olayı dinle açıkladı çalışmak eve bakmak erkeğin vazıfesıdır dıye. Atatürk de söylese buda da söylese ne ifade eder bu söz. Karsıdakı haaa o öyle söylemişse tamm o zaman öyledir mi diyecek. Siz Atatürk'e değer verip vermediğini bilmediğiniz bi arkadaşınızla tartışırken ataturkun sözleriyle mi destekliyorsunuz savınızı?gece_yuruyen isimli arkadaşın Hz. Muhammedin bir sözünü söyleyerek yapmış olduğu yorumu illaki dine çekmeye çalışmak saçmalık. Kadın bir örnek verdi, bu Buda'nın yada Gandi'nin veya Atatür'ün bir sözü olsaydı aynı tepki olur muydu?
Neyse konuya gelirsek, bence her kadın kendisi için çalışmalı. Yarınların tamamen iyi günler getireceğine dair kimsenin elinde teminat yok. Ama çalışmak istemiyorsanız tabiki eşinizin anlayış göstermesi lazım. Ama eşinizin aldığı maaşla yarın çoluk çocuk olunca nasıl geçinirsiniz orası da muamma.
eğer çalışmak istemediğini eşine belirttiysen oda seni öyle kabul ettiyse şuan çalışmak istememen normal medeni kanunda bile evi geçindirmek erkeğin görevidir...
Eşinizin daha iyi şartlarda yaşamak daha iyi bir arabaya binmek gayesi ancak sizin çalışmanızla mümkünse neden bencillik olsun ki, sizde ama ben yıpranmak istemiyorum diyorsunuz. Bence esas sizin bu yaptığınız bencillik oluyor. Evlenmeden önce çalışıyormuşsunuz Adam bunu bilerek evlendi sizinle, şimdi çalışmanızı istemesi bence yerinde ve haklı bir istek.Benim eşim lise mezunı ben üni ondan daha çok görmüşlüğüm var kültürel açıdan beni zaten hep takdir eder ben hiçbizaman eğitim durumunu sorun etmedim oysa hep derdim üni mezunu olacak evlendiğim kişi diye emeklerimin karşılığı özel sektör olmamalı ya en iyisi olmalı ya da hiç eşimin istediği daha lüks araba daha lüks ev övünüp duranlara ders vermek ama ben onun bu bencilliğine kendime özel sektörde yıpratmak istemiyorum kpss inşallah iyi olur
Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?