Eşim yine başladı çalışma baskısına

Ona bakarsaniz konu sahibinin de kendince hakli sebepleri var. 28 yasinda ve cocuk yapmayi dusunuyor. Ozel sektorun agir sartlarinda cocugunu ihmal edebilecegini dusunuyor belkide? Simdi kocasi daha luks bir arabaya binsin diye sabah 8 aksam 8 bir iste akli cocugunda kalmis bir sekilde kendini mi yipratsin?

Ayrica ortada bir evlilik varsa somuru niye olsun ki? O zaman her aksam kocasina yemek yaptigi icin kocasida onu mu somuruyor?

2 yillik evliyim. Ilk yil calismadim 1 yildirda calisiyorum. Calismadigim zamanlar ne kocam bana beni somuruyorsun gozuyle bakti ne de ben ay mutlaka calismaliyim yoksa kocami somuruyor olacagim gozuyle baktim.

Simdi hamileyim ve yasal iznim bittikten sonra ucretsiz izine ayrilmayi disunuyorum cocugum belirli bir yasa geldikten Sonra isime geri donmeyi dusunuyorum. Esim tamamen bana birakiyor. Hicbir zaman bana calis ya da calisma demedi. Calismadigim zamanlarda sen beni somuruyorsunda demedi. Evlilik ortakliktir bizde cikar iliskisi olmadigi icin kimse digerine somuruyorsun gozuyle bakmaz.

Neyse herkesin kendine gore bir fikri var ve herkes kendine gore hakli. Sanal ortamda kimse kimsenin dusuncesini degistiremez. Bu benim dusuncem farkli dusuncelerede saygim sonsuz.

gece_yuruyen isimli arkadaşın Hz. Muhammedin bir sözünü söyleyerek yapmış olduğu yorumu illaki dine çekmeye çalışmak saçmalık. Kadın bir örnek verdi, bu Buda'nın yada Gandi'nin veya Atatür'ün bir sözü olsaydı aynı tepki olur muydu?
Neyse konuya gelirsek, bence her kadın kendisi için çalışmalı. Yarınların tamamen iyi günler getireceğine dair kimsenin elinde teminat yok. Ama çalışmak istemiyorsanız tabiki eşinizin anlayış göstermesi lazım. Ama eşinizin aldığı maaşla yarın çoluk çocuk olunca nasıl geçinirsiniz orası da muamma.

Evlilik ortakliksa esiniz işten çıkmak istese kabul eder misiniz ?
Biraz da sen eve bak dese

eğer çalışmak istemediğini eşine belirttiysen oda seni öyle kabul ettiyse şuan çalışmak istememen normal medeni kanunda bile evi geçindirmek erkeğin görevidir...

Buda Gandi ve Atatürkle Hz Muhammed aynı mı ?
Atatürk siyaset adamı
Peygamber din elçisi
Siyaset elestirilebilir ya keşke şunu yapmasa diyebiliriz
Ama ya ben o sunneti hiç beğenmedim diyebilir miyiz ?
Gandhi zaten peygamber değil Semavi dinlerden değil bahsettiğiniz felsefi temelli inanış gruplarindan
İşte bu yüzden eleştiriliyor dini yorum getirmek
Elestirilemez
Sen peygamber olduğu için saygı duyup onun dediğini doğru kabul edersin ama ben o dine inanmiyorsam kabul etmem
Elestirirsem de inancima saygı duyulmuyor olur

Farkları bence çok açık
Aynı kulvarda değiller

Mevzuyu forum ortamında dine çevirende ne kadar hata varsa, her fırsatta dini bir yorumda sen böyle yapamazsın,herkes aynı inanca sahip değil çıkışı yapanlarda da var. Mevzu düşünce yada inanç özgürlüğüyse oda fikrini söyler, sana sen nasıl inanmazsın, bak ben inanıyorum diyemez. Sende ona ben inanmıyorum sen bana burada nasıl bu konuda fikir,bilgi veriyorsun diyemezsin. Gerekli şeyi yöneticiler yapar gerekli durumlarda. Her dini yorumda rahatsız oluyorsam, o yorumlara sivri şekilde karşı çıkılmasından daha rahatsız oluyorum.

Evlilik ortakliksa esiniz işten çıkmak istese kabul eder misiniz ?
Biraz da sen eve bak dese

Esim bir ara isinden memnun degildi. Devlete gecsem rahat ederim dusuncesi vardi. Ben ona soyle bir teklifte bulundum. Para biriktirelim kpss ye 3 ay kala istifa et. 3 ay eve kapan ve sabah aksam kpss calis. Biriktirdigimiz para ve benim maasimla idare ederiz 3 ay. Sonra esim vazgecti ama o vazgecmeseydi ben cok ciddiydim.

Calismaktaki en buyuk nedenim..fabrikator olsa esimden para isteyemem ya..

Lise son sınıfta stajla birlikde çalışma hayatım başladı,evlenip oğlumu doğurana kadar nerdeyse hiç ara vermeden çok çeşitli işlerde çalıştım,6 yıldır evdeyim çalışmak istemiyor değilim ama çocuklarımı bırakamıyorum malesef annemden başka güvenecek kimsem yok ve annemde çalışıyor,seneye kızımda okula başlıcak inş yarı zamanlı bi iş yada evde yapacağım bi iş bulmayı planlıyorum
Ben hep özel sektörde çalıştım hiç kendimi ezdirmedim o yüzden zaten çok iş değiştirmek zorunda kaldım,yinede çalışmakdan vazgeçmedim.

Size tavsiyem çalışın ama eşimiz istiyor diye değil kendiniz isteyin,yoksa işde zehir olur hayatta, kolaygelsin.

ister borç olsun, ister olmasın. İster çocuk olsun ister olmasın, her insan çalışmalıdır. Bir erkek çalışmasa, evde otursa dünyanın hakareti edilir. Ne biçim adam, öyle adam mı olur, evine bakamayan adam vs. Bence aynısı kadın için de geçerli, özel durumu olur, hamiledir, çocuk çok küçüktür tamam ama onun dışında bir kadının evde oturup başkasının kendisine bakmasını beklemesi karşısındaki adamı kullanmak oluyor.
Sizin durumunuz farklı, sınava hazırlanıyormuşsunuz. Evde olabilirsiniz.
Ama dediği gibi devlet olmazsa, devlet olmadı diye hayat boyu evde oturacak değilsiniz ki.
Ayrıca çalışmayan, sosyal iş çevresi olmayan, tüm gününü evde geçiren insanlar zamanla boş, dedikoducu, sıkıntıdan herkese karışan, sosyal hayattan habersiz, kültürsüz kişiliklere dönüşüyor. Emin olun çok fark oluyor çalışan ve çalışmayan insan arasında. Genel çerçeve bu, eşiniz çalışmanızı istemekte haksız değil.
Ev iki kişininse, yenen içilen harcanan iki kişininse bir kişi hayatını bunları sırtlamaya adamak zorunda değil.
Borç yok ama ev giderlerine eş de destek olsa gidip keyfi için daha rahat para harcar vs.

O zaman sizin bunu söyleme hakkınız var
Burada Kızılan şey ben çalışmak zorunda değilim
Kocam bana bakmak zorunda anlayışı

Bu hiç adil değil ki
Sözlüm zengin bi adam
Evlenince gelirimız iyi olacak
Ama bana bakmak zorunda değil
Çalış derse ben bal gibi çalışmak zorundayım
Çünku bana bakacaksin nasıl diyim ben
Utanırım

Bugün ülkemizde kadın yada erkek kaç kişi çok sevdiği, sabahları koşa koşa gittiği bir işte çalışıyor ki?? Çalışma şartları, trafik, sosyal haklar insanların çalışma motivasyonunu düşürüyor. Çoğu insan eğitim aldığı alanın çok dışında çalışıyor, atanamayan binlerce öğretmen çok alakasız işlerde çalışıyor. Siz hayatınızda ki mutluluk kavramını tek bir şeye bağlarsanız zaten olmaz. Belki hoşlanmadığınız hatta sevmediğiniz bir işte çalışıyorsunuzdur ama maaşı iyidir, yada cumartesi-pazar tatili vardır, kendinize mutlu olacak birşeyler bulabilirsiniz. Hiç çalışmayı sevmiyor olsanız bile, çocuğuma daha iyi bir gelecek hazırlayacağım, istediğim gibi okullarda okutacağım diye düşünerekte mutlu ve huzurlu olabilirsiniz. Ve hayatta ki beklentiler, geleceğe dair daha iyi bir yaşam umudu herkeste olmalı bence. Neden arkadaşımın çocuğu özel okulda okurken benim çocuğumda okumasın? Eğer ki bunu sağlamak için sevmediğim bir işte çalışmam gerekiyorsa çalışırım tabi ki. Hayat standartım yan gelip yatayım rahatımı kimse bozmasın, kocam getirsin ben yiyim şeklindeyse,biraz zorlanacak artık.

Calismak istemeyene calis baskisi yapilmasi,calisana calisma baskisi yapilmasindan daha itici geliyor bana nedense.. Kadinin parasini gozlermis gibi.. (belki alakasi yok ama bana oyle geliyor)
Daha yuksek standart istiyorum,sen de illa calis demek bana hos gelmiyor.. Bi erkek tek basina kosullari saglayabilmeli; kadin calissa da calismasa da.. Amacim kimseyi elestirmek veya ikilik cikarmak degil kesinlikle, herkesin imkani durumu farklidir.. Ama benim nacizane gorusum bu yonde.. Mesela kuzenime de esi calis demisti,ama ona iyi gelir diye dusunerek,yoksa illa calis durumu yoktu..
Eski esimle nisanliyken calisiyordum, evlenince birakmak istedigimi biliyordu ve bana birakti tamamen.. Isim de cok yorycu ve yogundu, ben de evlenince evime esime daha fazla vakit ayirma dusuncesindeydim(eski esim sayesinde her sey rezil oldu o ayri )
Herkesin hayattan beklentisi, gorusu,anlayisi ve yapmak istedikleri farkli oluyor iste.. Sadece, zorlama olmamali

Son düzenleme:
Yapmayın Allah aşkına örneklendırmedı direk olayı dinle açıkladı çalışmak eve bakmak erkeğin vazıfesıdır dıye. Atatürk de söylese buda da söylese ne ifade eder bu söz. Karsıdakı haaa o öyle söylemişse tamm o zaman öyledir mi diyecek. Siz Atatürk'e değer verip vermediğini bilmediğiniz bi arkadaşınızla tartışırken ataturkun sözleriyle mi destekliyorsunuz savınızı?

Türkiye şartlarında bir kadının çalışma ortamı ancaa devlette rahat oluyor o da öyle müthiş rahatlık değil malum. Kpss ye hazırlanmakla iyi ediyorsun bence.

Kesinlikle bir kadının çalışıp çalışmaması anca kadına bağlı olmalı. Bizler duygusal fıtratta yaratılmışız. Ben regl dönemimde bazen gerçekten öyle saçma şeylere ağlıyorum ki ben bile inanamıyorum kendime :) . Bu yüzden kim ne derse desin çalışma ortamları kadınları yoruyor özellikle pskolojik olarak. Bazen iş yerinde bütün sabrını harcadığı için çocuğuna ve eşine hiç sabrı kalmamış insanlar görüyorum. Bir lüks araba için bence değmez bir kadının yıpranması.

Ayrıca "canım ya çocuklu ev hanımımı olcaksın yhaa inanmıyoreee" gibi yorumlar gördüm. Hanımlar bunu neden yapıyorsunuz ya? Çalışmadığım dönemde bana uzaylıymışım gibi muamele edildi çoğu zaman.
Çalışmak kadar çalışmamakta bir tercih olamaz mı? İlla her çalışan çok bağımsız özgür her ev hanımı kocası tarafından itilip kakılan bir kadın mı oluyor?
Birbirimize bari bunu yapmayalım.. Ben çalışan ve evine her türlü yetmeye uğraşan her kadını çok taktir ediyorum. Bunun yanı sıra evde olup sadece çocuğuyla ve eşiyle ilgilenmeyi tercih etmiş kadınları da aynı oranda taktir ediyorum.
Çünkü ne olursa olsun kadın olmak özellikle bu toplumda çok zor. Biz birbirimizi hakir görürsek daha çok kadın kocasından çalış yada çalışma baskısı görür.

Eşinizin daha iyi şartlarda yaşamak daha iyi bir arabaya binmek gayesi ancak sizin çalışmanızla mümkünse neden bencillik olsun ki, sizde ama ben yıpranmak istemiyorum diyorsunuz. Bence esas sizin bu yaptığınız bencillik oluyor. Evlenmeden önce çalışıyormuşsunuz Adam bunu bilerek evlendi sizinle, şimdi çalışmanızı istemesi bence yerinde ve haklı bir istek.

Ben kpss ye hazırlanıyorum zaten yaza doğru Bebek düşünüyorum demişsiniz kusura bakmayın ama bence sizin çalışma niyetiniz yok

Valla esinizi anliyorum ama size bu sekilde baski yapmasi hic hos degil. Yani suanda geciniyor olabilirsiniz ama ileride cocuklar olunca masraflar ve harcamalarda cogalacak, esiniz ozelde mi peki ? Bu devirde eslerden en az birinin devlette olmasi cok mantikli turkiyede is guvencesi diye birsey yok dediginizde cok haklisiniz buyuk bir sirkette degilseniz patron kolesi gibi kullanir buyuk sirkette olsanizda surekli ustunuzden baski var turk insaninin genel olarak is ahlakinda ve kurallarinda haberi olmadiginda her turlu pislik donuyor ozelde. Birde kadinsaniz cok daha zor, calisanlara sabir diliyorum burdan. Devlete girmek istemenizi cok iyi anliyorum ileride cocuk oldugunda izin alma konusunda da rahatligi olur eminim esinize keske bunu acik acik soyleseniz ve birlikte bir tarih belirleseniz mesela bu sinavda olmazsa ozelde ararim is gibi. Birlikte anlasin konu kapansin yani sizde baski hissetmeden rahat rahat hazirlanirsiniz sinava bur arada bolum neydi ? Atama ihtimalini yuksek mi ?
Esinizin baski kurmasi yanlis tabiki ama devir artik cok degisti artik ben sana bakarim diyecek erkek cok az dese bile sizin calismak icin yeterli donaniminiz ve egitiminiz varken esinizin omuzlarina tum yuku bindirmek zaten istemezssiniz erkekler kadinlardan daha dayaniksiz oluyorlar psikolojik yuk binince. Her aksam sinirli bir erkegi evde karsilayacaginza , her aksam ayni anda eve gireceginiz yuku birlikte paylastiginiz daha sakin daha az stresli bir kocayi tercih edersiniz sanirim. Zaten surda bir gezin evliliklerdeki sorunlarin %70 i paradir, gecinmedir, kredi borcudur, kv kp e verilen para yardimidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…