- 25 Aralık 2010
- 1.969
- 1.973
- 333
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Eşim bana çalışma diyor mesela. Senin evde olman bana daha huzur veriyor diyor. Aklım sende kalmıyor sen yıpranmıyorsun. Emeklilikte anca rahat ederiz biz diyorTürkiye şartlarında bir kadının çalışma ortamı ancaa devlette rahat oluyor o da öyle müthiş rahatlık değil malum. Kpss ye hazırlanmakla iyi ediyorsun bence.
Kesinlikle bir kadının çalışıp çalışmaması anca kadına bağlı olmalı. Bizler duygusal fıtratta yaratılmışız. Ben regl dönemimde bazen gerçekten öyle saçma şeylere ağlıyorum ki ben bile inanamıyorum kendime :) . Bu yüzden kim ne derse desin çalışma ortamları kadınları yoruyor özellikle pskolojik olarak. Bazen iş yerinde bütün sabrını harcadığı için çocuğuna ve eşine hiç sabrı kalmamış insanlar görüyorum. Bir lüks araba için bence değmez bir kadının yıpranması.
Ayrıca "canım ya çocuklu ev hanımımı olcaksın yhaa inanmıyoreee" gibi yorumlar gördüm. Hanımlar bunu neden yapıyorsunuz ya? Çalışmadığım dönemde bana uzaylıymışım gibi muamele edildi çoğu zaman.
Çalışmak kadar çalışmamakta bir tercih olamaz mı? İlla her çalışan çok bağımsız özgür her ev hanımı kocası tarafından itilip kakılan bir kadın mı oluyor?
Birbirimize bari bunu yapmayalım.. Ben çalışan ve evine her türlü yetmeye uğraşan her kadını çok taktir ediyorum. Bunun yanı sıra evde olup sadece çocuğuyla ve eşiyle ilgilenmeyi tercih etmiş kadınları da aynı oranda taktir ediyorum.
Çünkü ne olursa olsun kadın olmak özellikle bu toplumda çok zor. Biz birbirimizi hakir görürsek daha çok kadın kocasından çalış yada çalışma baskısı görür.
EVET YAAA bir dava durumunda hakim karısını çalışmaya zorlaması durumunda bunu belirtiyor...ev işleri gibi işlerin bayana yüklenmesi gibi düşünebilirsin ben çok dava durmuna bakıyorum avukatlar daha detaylı cevap verirhadi yaa
kaçıncı madde
Çalışmak tercih olmamalıTürkiye şartlarında bir kadının çalışma ortamı ancaa devlette rahat oluyor o da öyle müthiş rahatlık değil malum. Kpss ye hazırlanmakla iyi ediyorsun bence.
Kesinlikle bir kadının çalışıp çalışmaması anca kadına bağlı olmalı. Bizler duygusal fıtratta yaratılmışız. Ben regl dönemimde bazen gerçekten öyle saçma şeylere ağlıyorum ki ben bile inanamıyorum kendime :) . Bu yüzden kim ne derse desin çalışma ortamları kadınları yoruyor özellikle pskolojik olarak. Bazen iş yerinde bütün sabrını harcadığı için çocuğuna ve eşine hiç sabrı kalmamış insanlar görüyorum. Bir lüks araba için bence değmez bir kadının yıpranması.
Ayrıca "canım ya çocuklu ev hanımımı olcaksın yhaa inanmıyoreee" gibi yorumlar gördüm. Hanımlar bunu neden yapıyorsunuz ya? Çalışmadığım dönemde bana uzaylıymışım gibi muamele edildi çoğu zaman.
Çalışmak kadar çalışmamakta bir tercih olamaz mı? İlla her çalışan çok bağımsız özgür her ev hanımı kocası tarafından itilip kakılan bir kadın mı oluyor?
Birbirimize bari bunu yapmayalım.. Ben çalışan ve evine her türlü yetmeye uğraşan her kadını çok taktir ediyorum. Bunun yanı sıra evde olup sadece çocuğuyla ve eşiyle ilgilenmeyi tercih etmiş kadınları da aynı oranda taktir ediyorum.
Çünkü ne olursa olsun kadın olmak özellikle bu toplumda çok zor. Biz birbirimizi hakir görürsek daha çok kadın kocasından çalış yada çalışma baskısı görür.
hadi yaa
kaçıncı madde
Avukat zatenEVET YAAA bir dava durumunda hakim karısını çalışmaya zorlaması durumunda bunu belirtiyor...ev işleri gibi işlerin bayana yüklenmesi gibi düşünebilirsin ben çok dava durmuna bakıyorum avukatlar daha detaylı cevap verir
Çalışmak tercih olmamalı
Ne kadar kadın kendini çalışmak zorunda hissederse o kadar iyi
Kadınlar her aan çalıştı
Tarlalarda bahçelerde
Ama sanayilesmeyle bu durum bitti azaldı
Şehire göçler başladı
Kadın evde oturmaya başladı
Ananelerimiz babannelerimiz çalışan kadınlardi
Kadının evde oturması tehlikeli
Sosyal hayata katılamiyor
Kendi ayakları üstünde duramiyor
Birilerine muhtaç
Bu olmasın işte
Köylerdeki kadınlar eve para getiriyordu
Yoğurt yapıyordu , hayvanlara bakıyordu
Evde oturup gün geçirmiyordu
Bugün tamamen evde oturan insanlar var
Ev işi yapmak zor değil
Sonra şiddet görüyorlar , katlanmak zorunda oluyorlar
Neden ? Ayakları üstünde duramiyorlar
Tabiki şartlar önemli
Günümün 10 saatini satmama degmeyecek bir iş için ömrümü harcamayim ama bir yerden başlamak zorundayım
Gel pazartesi genel müdür olarak başla demeyecek kimse bana
EVET YAAA bir dava durumunda hakim karısını çalışmaya zorlaması durumunda bunu belirtiyor...ev işleri gibi işlerin bayana yüklenmesi gibi düşünebilirsin ben çok dava durmuna bakıyorum avukatlar daha detaylı cevap verir
Eşim bana çalışma diyor mesela. Senin evde olman bana daha huzur veriyor diyor. Aklım sende kalmıyor sen yıpranmıyorsun. Emeklilikte anca rahat ederiz biz diyorçalışmayıp kızımı büyüttüğüm dönemde de gayet prenses gibiydim hiç bir eksiğim olmadı.yine olmaz biliyorum,çünkü derdi bizi mutlu edebilmek. Ama şuan 4000 civarı maaşı var, evimiz arabamız var. Bu standartta olmasaydı bana çalışma demezdi. Çalışmamak tercih meselesi ama çalışırsan hayat standardın yükselir, manevi olarakta daha sağlıklı birey olabilirsin. Evet iş seni yıpratabilir ama getirileri götürdüklerinden fazlaysa çalışmak daha iyi bir yol.
demekki çok tecrübesi yok..hakim bunun bu şekilde olacsağını önceki davalarda belirtti eğer kadın ev kadınıysa ve evini temiz tutmuyorsa hakim bunu göz önünde bulunduruyor..buda onun gibi birşey..Avukat zaten
Jessey vurdu gol oldu.ben zaten avukatim
kanunda öyle bir madde yok
Ben katılıyorum, yetişkin bir insanın başka yetişkin bir insan bakma zorunluluğu yok. Evlilik başka birini sırtında taşımak değil, olmamalı.
Ben şahsen başka birinden para istemeyi utanç verici buluyorum, kendime yediremem.
demekki çok tecrübesi yok..hakim bunun bu şekilde olacsağını önceki davalarda belirtti eğer kadın ev kadınıysa ve evini temiz tutmuyorsa hakim bunu göz önünde bulunduruyor..buda onun gibi birşey..
madde olarak değil zaten..hakimin göz önünde buşundurduğu birşeydir..bilmiyorum hukusal terminolojisi ne ne deniyor insiyatifmi...ben zaten avukatim
kanunda öyle bir madde yok
sananeSen daha tecrübeli bir avukat mısın
Sonradan hık mık edecekseniz, baştan medeni kanunda var dememelisiniz o zaman.madde olarak değil zaten..hakimin göz önünde buşundurduğu birşeydir..bilmiyorum hukusal terminolojisi ne ne deniyor insiyatifmi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?