Eşim yine başladı çalışma baskısına

Eşim bana çalışma diyor mesela. Senin evde olman bana daha huzur veriyor diyor. Aklım sende kalmıyor sen yıpranmıyorsun. Emeklilikte anca rahat ederiz biz diyor çalışmayıp kızımı büyüttüğüm dönemde de gayet prenses gibiydim hiç bir eksiğim olmadı.yine olmaz biliyorum,çünkü derdi bizi mutlu edebilmek. Ama şuan 4000 civarı maaşı var, evimiz arabamız var. Bu standartta olmasaydı bana çalışma demezdi. Çalışmamak tercih meselesi ama çalışırsan hayat standardın yükselir, manevi olarakta daha sağlıklı birey olabilirsin. Evet iş seni yıpratabilir ama getirileri götürdüklerinden fazlaysa çalışmak daha iyi bir yol.

hadi yaa
kaçıncı madde
EVET YAAA bir dava durumunda hakim karısını çalışmaya zorlaması durumunda bunu belirtiyor...ev işleri gibi işlerin bayana yüklenmesi gibi düşünebilirsin ben çok dava durmuna bakıyorum avukatlar daha detaylı cevap verir

kızım çalışma özel sektorde hele hiç çalışma,şu an çok sınırlıyım,az önce öğrendım,benım patron bana verdiğinin ıkı katı yemek parası verıyor diğer arkadaşlara,yahu ne yapayım bılemeıdm,

Çalışmak tercih olmamalı
Ne kadar kadın kendini çalışmak zorunda hissederse o kadar iyi
Kadınlar her aan çalıştı
Tarlalarda bahçelerde
Ama sanayilesmeyle bu durum bitti azaldı
Şehire göçler başladı
Kadın evde oturmaya başladı
Ananelerimiz babannelerimiz çalışan kadınlardi

Kadının evde oturması tehlikeli
Sosyal hayata katılamiyor
Kendi ayakları üstünde duramiyor
Birilerine muhtaç

Bu olmasın işte
Köylerdeki kadınlar eve para getiriyordu
Yoğurt yapıyordu , hayvanlara bakıyordu
Evde oturup gün geçirmiyordu
Bugün tamamen evde oturan insanlar var
Ev işi yapmak zor değil

Sonra şiddet görüyorlar , katlanmak zorunda oluyorlar
Neden ? Ayakları üstünde duramiyorlar

Tabiki şartlar önemli
Günümün 10 saatini satmama degmeyecek bir iş için ömrümü harcamayim ama bir yerden başlamak zorundayım
Gel pazartesi genel müdür olarak başla demeyecek kimse bana

Avukat zaten

Sevgili defnehan ben dayak arada sırada ama iş her gün diyeni biliyorum, burda değil yakın çevremde, tek laf edemedim üstüne

ben zaten avukatim
kanunda öyle bir madde yok

İşte tamamen kişisel meseleler. Ama erkeğin ya da toplumun baskısının olmaması, kadının tercih etmesi gereken bir konu.
Sen ne güzel çocuğunu rahatça büyütmüş, sonra çalışmayı tercih etmişsin.Her durum da da maddi olarak zorluk çekmemişsin. İdeali yaşamışsın yani :)
Benim söylediğim o örnek, çalışmak istemeyipte daha rahat hayat standardı için mesela lüks araç için zorlanan kadınlar içindi. A markasına binmez b markasına binersiniz ama kadın mutlu olur.
Benim çalışmadığım dönemde, gerçi gene işsiz kaldım ya neyse :), "ay napıyosun tüm gün evdeeeğ" şeklinde burun kıvıran bana ikinci sınıf insan muamelesi yapan kadın çok gördüm. Aynı şekilde evde olupta "ben çocuğumu asla bakıcılara bırakmazdım nasıl yapıyosun hıh" diye çalışan kadınlara baskı yapan kadında çok var.
Çoğu kadın bu çalışıp çalışmama meselesini birbirine karşı kullanıyor. Valla derdimiz ne anlamıyorum :)

Valla evlenmeden once konusulmasi gerek bir konu kesinlikle, anladigim kadariyla konuyu acan arkadasin bir egitimi var ve sadece ya kpss den atanmasi yada ozelde bir is bulmasi lazim. Nisanliyken esi muhtemelen hanimda bir ise girer calisir diye dusundu, konu sahibide atanamazsam amaaan nasilsa evleniyorum kocam bakar diye dusundu (ki oyle dusunuyor). Basta kocaman bir yanlis anlasilmayla evlilige baslamislar, ben hep diyorum nisanli /sozlu/evlilik dusunen hanim kizlar hayatinizdaki erkekle ne konusuyorsunuz siz evlilik oncesi ?
Bakin evin perdesinin renginden yada oturacaginiz muhitten cok cok cok daha onemli konular var baska konusulup anlasilmasi gereken.

Hakim kadının evi temiz tutmadığını falan nasıl bilecek,nasıl ispatlanacak ki bu, resim çeksen karşı taraf bilerek dağıttı sonrada resimledi diyebilir, kaldı ki temizlik kavramı da göreceli, ya da erkeğin eve bakması...nasıl ispatlanıyo mahkemede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…