Eşim yine başladı çalışma baskısına

konu sahibi eşin seni zorlayamaz hele nişanlılıkta dediysen madem çok çalışmanı istiyor çalışan birisini bulsaymış...

Şimdi ben ücretsiz izindeyim eşime dedim ki parfümüm bitti, adam almadı, eve bakmıyo mu olacak karısına bakmıyo mu

şahitler kişisel geçmiş karşı tarafın dilekçesini temizlik üzerine yazıyorsa örn ben çok temizlik yapıyorum gibi hakimde diyorki bunu yapman lazım...

Üç aydır evdeyim maddi manevi daraldım. Çalışmamak ne demek ya ? Eşim isterse 20 bin alsın evde bunalıyorum bunu değiştirmez ki.

Evde olmak, çalışmamak anlamına gelmez. Bu gün evinde olup gerçekten çok faydalı işlere imza atan kadınlarda var. Çalışıp didinip yaptığı şey sadece iyi bir marka ayakkabı almaktan öteye geçmeyen kadınlarda var. Kaliteli vakit geçirmek ,evle yada işle alakalı değil. Nitelikli, kendini yetiştirmiş bir kadın illa ki çalışan yada evde oturan bir kadın değildir ama genellersek evde oturanlar kendilerini geliştirmek yerine müge anlı izlemeyi tercih ediyorlar orası ayrı bir mevzu.

Çalışmak kesinlikle kadının tercihinde olmalı, hele de günümüzde. Kadının maaşına kredi çekilip ev ödenen,çalışmak istemediği, çocuğuna bakmak istediği halde kocası tarafından doğum izni aldırılmayan kadınlar dahi gördüm ben. Bu zorundalık maalesef erkeklere bu baskıyı verebiliyor.

Ayrıca bugün çalışan, iyi yerlerde olan yine de eşinden sözlü yada fiziksel şiddet gören ama sesini çıkartmayan kadınlarda var. Merdiven silerek çocuklarını okutan hayata karşı tek başına savaşan kadınlarda.
Yani bunlar tamamen kafa yapısıyla alakalı. Çalışıp çalışmamakla değil bence.

Sen istersin o ayrı ama eşin baskı yaparsa o başka.

Ben hiç sevmem eve para getir diyen kocaları. Kıçına güvenmiyorsan niye evlendin diye sorarlar adama. Allahtan eşim böyle biri değil.

Çalışsaydım eğer tek liramı almazdı. Bigün konusu oldu. Asla ama asla kadın parası yemem dedi. Çocuklara kendine harcarsın dedi. Kusura bakma ama eşinin eline bakan adamdan hayır gelmez.

Hani nişanlıyken başlarım parasına yeter ki huzur diyen adam nerde? Bir sorsaydın kocama.

Çocuk istemek de en doğal hakkın.

Sevgili defnehan ben dayak arada sırada ama iş her gün diyeni biliyorum, burda değil yakın çevremde, teklif edemedim üstüne
Yengem öyle dayağıni yiyor oturuyor kendi bilir
Okula 1 sene ara vermek zorundayim şu an
Bir kaç aydır evdeyim
Yaz gelene kadar evde olcam
Tüm gün boş boş dolaşıyorum
Yemek yapmak 1 saatte bitiyor
Ev işi yine 1 saat
Ben kendi babamdan para isterken çekiniyorum
Bir şey oluyor aileme sinirleniyorum kendi parami kazanSam da gitsem diyorum
Kendi param olunca hayatım tamamen kendime ait olacak
Bu olmasa ömür boyu önce ailem sonra eşim
Eşimden mutsuz olursam hop yine baba
Babadan kacsam hadi bakalım es
Bence bu ikisi arasında sıkışıp kalmamali kadın ya

Çocuğum olduğunda kocadan bosanirsam babam hepimize ne kadar bakabilir
Benim çocuğuma ne kadar bütçe ayirabilir
O zaman paşa paşa merdiven silmeye başlarım
Niye bu olsun
Halı hazirda güzel bi kariyerim olmasın
Benim hayatımda biri mi olmalı ben yaşayım diye

Ya bir de şu yönü var
Sözlüm o kadar calismis etmiş şirketini kurmuş
Yatırım yapmış
Ben hop tepeden gelip Ayy hadi bana araba al Ayy hadi esyalarimiz söyle olsun nasıl derim
Ailesinden utanirim oğlun yıllarca calissin stresten hasta olsun el kızı parasini yesin oturduğu yerden

Buralar daha çok karışır kedicik sende evleneli 2 ay oldu ama bir suru konu açtın ne maceralı giriş yaptın öyle evlilik hayatına. Biz ilk 1 ay izinliydik çoğunu pclerin başında World of warcraft oynayarak bal ayı geçirdik

Onlarca yorum okudum. Bana göre en ikiyüzlü yaklaşım "ya canım tabi ki kadınların çalışması taraftarıyım ama bu kadının kendisine bırakılmalı".
Yok ya?
Bir erkeğin karısı veya kızı olmasaydınız, ne yapacaktınız soruyorum. Birey olarak ayakta durmaya çalışacak, yaşamla mücadele edecektiniz. Şimdi diyorsunuz ki bir koca bulduysan çalışıp çalışmamak da senin insiyatifinde, kimse sana karışamaz.
Var mı öyle bi dünya?
Özsaygı, özgüven gibi kavramlar sizin için önemsiz belli ki onları geçiyorum bir kalem. Ama bir insan bir başka insanla sırf evlendi diye onun yaşamını sırtlanmak zorunda değil.
Bunun tartışılacak bir yanı yok. Bu düşüncedeki kadınların burada savunduğu şey her şeyden önce insani değil.

hakimine bağlı

Nasıl yani,ben beğenmediğim bir kararı farklı bir hakime götürebilirim o zaman öyle mi, temyizle falan, hakimin inisiyatifi belli bir yere kadar benim bildiğim, aksi olsa kanun niye var

Mesela 3 yıldan 10.yıla der kanunda hakim 3 yıldan yana kullanır ama tutupta 2 yıl diyemez heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…