- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Biz çalışmayı sınırlandırmiyoruzEvde olmak, çalışmamak anlamına gelmez. Bu gün evinde olup gerçekten çok faydalı işlere imza atan kadınlarda var. Çalışıp didinip yaptığı şey sadece iyi bir marka ayakkabı almaktan öteye geçmeyen kadınlarda var. Kaliteli vakit geçirmek ,evle yada işle alakalı değil. Nitelikli, kendini yetiştirmiş bir kadın illa ki çalışan yada evde oturan bir kadın değildir ama genellersek evde oturanlar kendilerini geliştirmek yerine müge anlı izlemeyi tercih ediyorlar orası ayrı bir mevzu.
Çalışmak kesinlikle kadının tercihinde olmalı, hele de günümüzde. Kadının maaşına kredi çekilip ev ödenen,çalışmak istemediği, çocuğuna bakmak istediği halde kocası tarafından doğum izni aldırılmayan kadınlar dahi gördüm ben. Bu zorundalık maalesef erkeklere bu baskıyı verebiliyor.
Ayrıca bugün çalışan, iyi yerlerde olan yine de eşinden sözlü yada fiziksel şiddet gören ama sesini çıkartmayan kadınlarda var. Merdiven silerek çocuklarını okutan hayata karşı tek başına savaşan kadınlarda.
Yani bunlar tamamen kafa yapısıyla alakalı. Çalışıp çalışmamakla değil bence.
Bugün ülkemizde kadın yada erkek kaç kişi çok sevdiği, sabahları koşa koşa gittiği bir işte çalışıyor ki?? Çalışma şartları, trafik, sosyal haklar insanların çalışma motivasyonunu düşürüyor. Çoğu insan eğitim aldığı alanın çok dışında çalışıyor, atanamayan binlerce öğretmen çok alakasız işlerde çalışıyor. Siz hayatınızda ki mutluluk kavramını tek bir şeye bağlarsanız zaten olmaz. Belki hoşlanmadığınız hatta sevmediğiniz bir işte çalışıyorsunuzdur ama maaşı iyidir, yada cumartesi-pazar tatili vardır, kendinize mutlu olacak birşeyler bulabilirsiniz. Hiç çalışmayı sevmiyor olsanız bile, çocuğuma daha iyi bir gelecek hazırlayacağım, istediğim gibi okullarda okutacağım diye düşünerekte mutlu ve huzurlu olabilirsiniz. Ve hayatta ki beklentiler, geleceğe dair daha iyi bir yaşam umudu herkeste olmalı bence. Neden arkadaşımın çocuğu özel okulda okurken benim çocuğumda okumasın? Eğer ki bunu sağlamak için sevmediğim bir işte çalışmam gerekiyorsa çalışırım tabi ki. Hayat standartım yan gelip yatayım rahatımı kimse bozmasın, kocam getirsin ben yiyim şeklindeyse,biraz zorlanacak artık.
dalga geçiyorsun gibi geliyor..
Sizin aileye mi basvuruyoruz uyusmazlik durumunda =)yaaaa ailemde ankara adliyesi desem
madde olarak değil zaten..hakimin göz önünde buşundurduğu birşeydir..bilmiyorum hukusal terminolojisi ne ne deniyor insiyatifmi...
hukuk işin içinden çıkılmaz birşeyNasıl yani,ben beğenmediğim bir kararı farklı bir hakime götürebilirim o zaman öyle mi, temyizle falan, hakimin inisiyatifi belli bir yere kadar benim bildiğim, aksi olsa kanun niye var
Mesela 3 yıldan 10.yıla der kanunda hakim 3 yıldan yana kullanır ama tutupta 2 yıl diyemez heralde
kadındı..o hakimlerde erkek sanırım
evet bizim aileye başvuruyorsunSizin aileye mi basvuruyoruz uyusmazlik durumunda =)
Bacim öyle bi şey cidden yok ama yahukuk işin içinden çıkılmaz birşey
Kadınlar klubunun tarihi kapaklarından biri oldu bu galibaben zaten avukatim
kanunda öyle bir madde yok
Ankara gelir politikaları genel Müdürlüğü de bizim aileevet bizim aileye başvuruyorsun
hz. muhammetten ben bahsettim. ki profilim bile atatürkün resmidir.cumhuriyetçi müslüman bi kadınım.bu şekilde saldırganlaşacağını bilseydim bazılarının kesinlikle yazmadım.ateist biri kalkıp budistlikten örnek verseydi bu tepkiyle karşılaşmazdı.sustum cvb vermedim.kaileye almadığım için.Mevzuyu forum ortamında dine çevirende ne kadar hata varsa, her fırsatta dini bir yorumda sen böyle yapamazsın,herkes aynı inanca sahip değil çıkışı yapanlarda da var. Mevzu düşünce yada inanç özgürlüğüyse oda fikrini söyler, sana sen nasıl inanmazsın, bak ben inanıyorum diyemez. Sende ona ben inanmıyorum sen bana burada nasıl bu konuda fikir,bilgi veriyorsun diyemezsin. Gerekli şeyi yöneticiler yapar gerekli durumlarda. Her dini yorumda rahatsız oluyorsam, o yorumlara sivri şekilde karşı çıkılmasından daha rahatsız oluyorum.
hangi kadın programı öyle bilgilendirici şeyler varsa banada söyle ne avukatlar görüyorum süt dökmüş kedi gibi susan ne avukatlar görüyorum hakimi yönlendiren...Kadınlar klubunun tarihi kapaklarından biri oldu bu galiba
arkadaş hala kuyruğu dik tutmaya uğraşıyor ama aldı dersini bence. Bi daha kadin programlarindan, konudan komsudan filan duydugu seyleri yazmadan once bi ararstirir da oyle yazar.
sormadım...Ankara gelir politikaları genel Müdürlüğü de bizim aile
Bizzat bize basvuruyorsunuz
olabilir sayılırsın yarın ameliyata başla...Bendeniz sağlık memuruyum etrafım doktor dolu doktor sayılır mıyım
Cumhuriyetçi müslüman bir kadın burası müslüman bir ülke dememeli üzücühz. muhammetten ben bahsettim. ki profilim bile atatürkün resmidir.cumhuriyetçi müslüman bi kadınım.bu şekilde saldırganlaşacağını bilseydim bazılarının kesinlikle yazmadım.ateist biri kalkıp budistlikten örnek verseydi bu tepkiyle karşılaşmazdı.sustum cvb vermedim.kaileye almadığım için.
sen sor ben hakime soru sana geri dönerim:)Sadece benim yorumuma gülmemişsin ki, ayrıca ciddiyim tecrüben varsa iş hukukuyla ilgili sorum var
olabilir sayılırsın yarın ameliyata başla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?