Eşim yine başladı çalışma baskısına

hangi kadın programı öyle bilgilendirici şeyler varsa banada söyle ne avukatlar görüyorum süt dökmüş kedi gibi susan ne avukatlar görüyorum hakimi yönlendiren...
Siz medeni kanunda bile var demediniz mi en başta? Avukat varsa söylesin dediniz. Avukat vardı, size de yok kanunda dedi.
Tam olarak ne zaman tatmin olacaksınız?

hangi kadın programı öyle bilgilendirici şeyler varsa banada söyle ne avukatlar görüyorum süt dökmüş kedi gibi susan ne avukatlar görüyorum hakimi yönlendiren...
Evleneceksen gel de bazen böyle bilgiler veriyorlar
Ben evde olduğumdan hergün seyrediyorum emrahla gamze bugün netlik kazanacak mesela
Mesela imam nikahı bi adam katılmıştı o zaman böyle bilgiler vermişlerdi

şuan özel sektörde asgari ücretle çalışıyorum.kpss için istifa etmeyi düşünüyorum.rabbime binlerce kez şükürler olsun ki ''senden ekmek bekleyen yok çık işten geleceğini kurtar sınava gir kamuya girmeye hak kazan diyen bir anam babam var'' inşallah sen evde çocuğumuzu büyüt ben çalışır ikinizinde geçimini sağlarım diyen bir eşim olur.AMİN haaa ben çalışmayı seviyorum ama sevmediğim halde çalışıp para getireceksin diyen eşten de soğurum

Dini mevzularda genel olarak yapılan bir durumdu oyuzden yazdım. Beni bağlamaz kimin neye inanıp inanmadığı, ben içimde yaşarım,dini de siyaseti de. Tartışmalara girmekten hoşlanmam bu iki konuda. dışa vuranı da yargılamam. Yazdığınızda da anormal bir durum görmedim evet benimde karşılaştığım bir paylaşımdı sosyal medyada. Tabii şuda var kadın ben çalışmam ama sana hizmette etmem bak zorunlu değilmişim derse, adam da kedimi besliyorum der. Günümüz şartlarında durum böyle

Siz medeni kanunda bile var demediniz mi en başta? Avukat varsa söylesin dediniz. Avukat vardı, size de yok kanunda dedi.
Tam olarak ne zaman tatmin olacaksınız?
kendimi yanlış lanse ettim kamuoyuna açıklama yapayım doğrusu hakimler bu şekidle karar verebiliyor..şuan bu şekilde diyorum

Evleneceksen gel de bazen böyle bilgiler veriyorlar
Ben evde olduğumdan hergün seyrediyorum emrahla gamze bugün netlik kazanacak mesela
Mesela imam nikahı bi adam katılmıştı o zaman böyle bilgiler vermişlerdi
evleneceksen gel ilginç biraz daha sosyal olmam lazım

kendimi yanlış lanse ettim kamuoyuna açıklama yapayım doğrusu hakimler bu şekidle karar verebiliyor..şuan bu şekilde diyorum
Basın açıklamanızı hemen ilgili birimlere yönlendiriyorum. Gereği düşünüldü!

Allaha Şükür ki böyle diyenleri dinlememis kendi ayakları üstünde durmuş ne koca ne baba dusunmemis bir annem var
Babam olmasa dedeme muhtaç olmayacağım , dedemden bilmem neyden para istemek zorunda kalmayacagim bir kariyer yapmış kendine
Ben yurt dışına gitmek istediğimde dedeme mahçup olmadan annemden para isteyebilirim

1924 Anayasası’nın 2 nci Maddesi ile; Türkiye Devleti’nin dininin İslâm olduğu, resmi dilinin Türkçe olduğu ve devlet merkezinin Ankara olduğu açıklanmıştır.
bunu ben değil anayasa demiş.anayasanın yalancısıyım.burada müslüman ülke dediğim için mi taşlanıyorum.Türkiyenin %99.2 si müslümanmış bunuda diyanetin yaptığı anket açıklıyor.isterse herkes ateist olsun banane

Benim açımdan iş zenginlik falan değil, konu çocuk masraflarına ve yaşam standartlarına gelince örneklemek istedim. Mesleğim gereği fazlaca mağdur kadın görüyorum. Ve üzülüyorum, kadınların koca buldum,evimde oturucam mantığının ileride onlara zarar verdiğini gördüm. Ben kadınların kocası yada babası kim olursa olsun birilerine el açmasını istemiyorum. "Erkek adam evine bakacak" felsefesini benimseyen ve sırtını birilerine dayayan kadınları görmek istemiyorum. Kadınların, kendi kendilerini korunmaya muhtaç, bakıma muhtaç pozisyonu düşürmesine karşıyım. Fiziksel olarak değil ama sosyal hayatta kadın-erkek eşitliğinden bahsederken her aşamada bunu savunuyorum. Flört ederken sırası geldiğinde kızın da hesabı ödeyebileceğini savunuyorum mesela ben. Evin tüm geçimini erkeğin sırtına yüklemenin yanlışlığını savunuyorum. Düğünü erkek yapar, düğün takıları benim geleceğim kimseye vermem diyen kadınlara isyanım. İşlerine gelen konuda kadın-erkek eşit, hatta bazı olaylarda kıyaslamalar yapılır. Erkek "ben erkeğim gece çıkarım,sen çıkamazsın" dediğinde asıp kesiyoruz. Ne demek efendim, olur mu öyle şey diye. E o zaman siz "erkek adam evin geçimini sağlayacak, ben istersem çalışırım kadınım,anneyim" diye konuşursanız, "erkeğim ben..." diye başlayan cümlelere de ses çıkartmayacaksınız.

Daha dün burada konu açıldı, eski eşin kredi kartı borcunu ödeyen adamdan bahsedildi. Hoş orada bir çocuk sözkonusuydu ama, ben bir kadın olarak her ne olursa olsun ortada çocukta olsa o duruma düşmeyi yediremezdim gururuma. Eski eşten medet ummayı yediremezdim. İşte ben kadınlarımız bu durumlara düşsün istemiyorum. Neden ülkemizde boşanan kadınlar daha zor toparlanıyor? Neden boşanan erkek daha kolay hayatını kuruyor hiç düşündünüz mü? İşte hep sebebi kadının kendisini bakılacak biri olarak görmesi, ayaklarının üzerinde duramaması,güçlü olamaması. Yoksa zenginlik-fakirlik mevzusu değil aslında mesele.Uzun oldu ama, umarım anlatabilmişimdir aklımdakileri.

bu doğru, yani benim inandığım değerlere göre böyle.
ev geçindirmek erkeğin görevi, kadın isterse eve yardım eder isterse sadece kendine harcar.
erkek kadını buna zorlayamaz.
Kedicik061
ve bence de çoluk çocuk yoksa kadın çalışmalı. tüm gün ev işi çok sıkıcı.
çocuk olmadan önce çalışma hayatım oldu ama özel sektör cidden zor. patron dövdüğüm de oldu, kapıyı çarpıp çıktığım da.
ben şanssızım galiba.
şimdi şimdi 3. çocuğum olacak nasipse ve ben aöf ten bir bölüm okumak için ygs ye başvurdum. kızlarım anaokuluna başlayınca çalışmayı düşünüyorum.
ama eşim çalışmam için zorlasa inadına çalışmam. bu benim karar vereceğim bir şey.

1928 yılında anayasadan çıkartıldı o madde ?

Rahatınıza pek düşkünsünüz sanırım. Özelde çalışmam filan. Çalışmışlığınız yok, bu neyin tafrası ki, ne yaşadınız? Kulaktan dolma laflarla bir havalara giriyorsunuz. Özelde çalışan insan değil sanki.
Ben size söyleyeyim, sizde çalışmaya niyet yok. Bizim milletimizde lafı bile vardır. Memurluk, salla başı al maaşı diye. Sanıyorsunuz ki memurlukta yata yata maaş, çalışsan da çalışmasan da maaş yatıyor, oh ne güzel. Özel öyle mi? Başınızda müdür, illa çalışmanız lazım. Kusura bakmayın da daha kafadan "ille memurluk, özelde çalışamam" diyenlerin derdinin esasen çalışma korkusu olduğunu düşünüyorum. Yoksa çalışmaya niyeti olan özelde de çalışır, devlette de, maksat çalışmaksa tabii. Siz kendinizi kandırıyorsunuz. Çalışacağınızı sanmıyorum ben. Bahaneniz hep olacak.

Bütün bunların dışında, eşlerin en başta evlenirken bunları konuşması gerektiğini düşünüyorum zaten. Bence de iki kişi çalışıp yaşam standartlarını yükseltmeli. Eşiniz çalışan biriyle evlenmeliymiş.

defnehannnnn bak hiç dediklerimi okumuyorsun.özelde olduğum için işten çık devlete gir diyorlar.özel garanti değil çünkü.asgari ücret 1300 oldu diye kaç kişi işten çıkarıldı.okadar çarpıtıyorsun ki söylediklerimi.geçen annemde bana akademik kariyer yap yüksek lisansla başla dedi bende istemiyorum memurluk yeterde artar dedim.şimdi annem bana hayır akademisyen olacaksın diye baskı kurduğunu düşün bi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…