Eşim yine başladı çalışma baskısına

daha önce özel sektörde, şuan kamuda çalışan biri olarak söyleyebilirim ki; insan olan her yerde sorun oluyor.
benim düşüncem insan öncelikle kendi için çalışmalı.çünkü hayatta ne ailenin, ne eşin, ne de malın mülkün bir garantisi yok.
ama konu sahibesi özel sektörde çalışmak istemiyorsa hayatı kendine ve eşine zindan edebilir, kamu da çalışırsa da hayal kırıklıkları yaşayabilir.

1924 Anayasasında daha sonra 1928 yılında bir değişiklik yapılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dini islamdır maddesi kaldırılmıştır.Ve bir sonraki anayasa olan; 1937 Anayasasında Türkiye Cumhuriyeti laiktir maddesi yer almıştır.

Ben işin din kısmına giremeyeceğim ama , 1928 yılında değişiklik yapılarak bu madde kaldırılmış 1937 yılında da laiklik ilkesi anayasaya girmiştir. Toplumun o anki şartları gözönüne alınarak, laikliğe geçişi yumuşatmak için konulan bir maddedir. Ve konu ile ilgili değildir.

çok iyi anladım ama hala çakışmak istemeyen kadına çalışıp para getireceksin diyen erkeğe olan gıcıklığım devam ediyor.sizcede çalışacaksın diye baskı yapmak çok itici değilmi.

hahhahhaaa bugun kapak, kapak ustune
=) Ya üzülüyorum
Bizim dinimiz öyle bir din değil
Efendimiz zamanin en büyük kadın hakları savunucusundan öyle lanse ediyorlar sözlerini öyle kullanıyorlar ki
O zaman başkası gelir sizin dininiz çok eşe de izin veriyor der
Ama ben biliyorum ki öyle değil
İslam ortaçağ Hristiyanligi gibi bir din değil
Böyle kadını kapatmaya yönelik konularda pat hadis, âyet
Hayır ama ben biliyorum ki benim dinim döneminde devrim yapmış
İnsan hakkı getirmiş

Böyle tartışmanın sonuca baglanamayacagi yerlerde bu örnekleri vermesinler ben çok sinirleniyorum
Konu havada kalıyor
Okuyanin aklinda bir sürü cevapsız soru kalıyor

Kadının çalışması için bir sürü kadın Derneği caba sarfederken bu çok yeni kazanılmaya baslanmis bir hakken biri böyle konularda pat diye dinimizden örnek vermiyor mu cildiriyorum bizim dinimiz yenilikçi bir din
Hem karşı taraf inanmazken ben bak Hz isa ne demiş desem çok saçma olmaz mı

teşekkür ederim bilgilendirme için

Kızlar eşim dün yine benim adıma karar verdiği için gece mutsuz uyumayalım diyr söyleyemediklerimi sabah telde üzüldüğümü benim adıma karar vermemsi gerektiğni en azından kpss geçene kadar idare etmes gerektiğini söyledim o da bana baskı yapmadığını kamu olmazsa son çare özel dedim daha iyi şartlarda olalım sıkıntı çekmeyelim diye böyle düşündüğünü söyledi tartışmalı geçti biraz benim üzüldüğüm benden beklentiye girmesi, gerçekren kırılıyorum az önce işten çıkıp gelmiş seni en iyi şartlarda yaşatmamak gururuma dokunuyo üzülüyorum daha fazla gezelim daha iyi olalım diye diyorum dedi konuştuk biraz şimdi gitti o sebeple bakamadım ama okuyacağım tüm yorumları

senin ondan beklentin var ama.
onun senden niye olmasın iyi de

çok iyi anladım ama hala çakışmak istemeyen kadına çalışıp para getireceksin diyen erkeğe olan gıcıklığım devam ediyor.sizcede çalışacaksın diye baskı yapmak çok itici değilmi.
Bana göre erkek özel sektör devlet ayırmaksızın 2000₺ maaşla çalışırken, ben özelde çalışamam demek çok çok itici ve insani bir yaklaşım değil.
Seninki cansa onunki de can. Çok mu memnun şartlarından acaba iş yerinin? Ama erkek diye katlanmak zorunda değil mi? Ben bu işten memnun değilim, istediğim işi bulana kadar evi sen geçindir diyemez karısına.
Aynı şekilde kadın da diyemez erkeğe.

evleneceksen gel ilginç biraz daha sosyal olmam lazım
Başladı izliyor musun ?
Canimaaa tak dedi askkkk acisiiiiii denedim dinmedi fırtınası bi kere olsun tam sırası evleneceksen gell
Uğur Arslan : Teşekkürler Teşekkürler Teşekkürler efendim
Seda Sayan : sizler studyomuza sizler de ekranlariniz başına hosgeldinizzzz

Hep böyle başlıyor ezberledim
MeSela ben evde bu şekilde kendimi geliştiriyorum

Seda Sayan ve Uğur arslandan uyumlu giyinmeyi öğrendim
Emekli polis Filiz bi kaç bilgi verdi kadın hakkıyla ilgili

Küçük gormeyelim

hayır güzelim hizmetçi gözüyle bakmıyor.
bağımlı , muhtaç gözüyle bakılıyor. çünkü kocası alırsa yiyecek, kocası alırsa giyecek, kocası verirse harcayacak.
ha belki eşi bunun lafını etmez, eşine karşı cömerttir o ayrı.
ama şurdaki konularda çok görüyoruz, daha nişanda başlıyor, bana şunu almadılar ühü ühü, ana bunu almadılar ühü ühü....
ayrıca hayatın her günü de aynı değil, hastalığı var ölümü var, eşinin başına kaza bela gelse veya mali bir kriz atlatsanız ne olacak.
o zaman girer bi işe çalışırım diye de düşünmesin konu sahibi 20 li 30 lu yaşlarında çalışma yetisi olmayan 40 ından sonra çalışır mı sanıyorsunuz.
sizin tercihinizdir şüphesiz ama,en büyük kötülüğü kendinize yapıyor ve kendinizi köreltiyorsunuz.
ayrıca evet özel sektör zor belki ama devlette de öyle çalışanlar var ki acınacak halde,

peki defne han benim hz muhammetten bahsettiğim ilk yorumumu gördün mü.yemek çamaşır ütü görevi değil size ikramıdır demiş aynı şekilde erkeğin çalışıp evin ihtiyaçlarını gidermesi kadına ikramıdır dedim.bunun dinle kuranla ne alakası var.efendimizden bahsettiğim için bu kadar rahatsız olunduysa pardon ya özür dilerim :) ben çok önceleri bi yazı okumuştum.kadın ben kocamı sevdiğim için onun giysilerini yıkıyorum yemeğini yapıyorum evi temizliyorum.kocamda beni sevdiği için bana kıyafetler alıyor beni yemeğe götürüyor evimize eşya alıyor.bunlar birbirimize ikramımızdır tarzı bi yazıydı onu paylaşmak için ararken efendimizin sözünü gördüm paylaştım.bu kadar tepki çekeceğini tahmin etmemiştim.

hayır arkadaşın biri türkiye müslüman devletmi yazmıştı ona istinaden yazdım.parmaklarım kopsaydı efendimizden bahsetmeseydim :) bu kadar rahatsız olunacağını tahmin etmedim.siyaset topiğinde bile bu kadar gerilmedim ya

Benim gibi iş bulup çalışmak için can atanlar var, bir de çalışmak istemiyorum diyenler var, gerçekten herkesin mücadelesi farklı...
Ama ne demiş Almanlar;
"arbeit macht frei"
Çalışmak özgürleştirir.
Siz bilirsiniz, ama ektiğinizi biçebilirsiniz. Eşinizinde zırt pırt çalış demesi çok itici ayrıca

Evlilik hayatında ,her konuda baskıya karşıyım. Dışarı çıkma, gezme, makyaj yapma, çalış yada çalışma, kısa giyme, kapan yada açıl...gibi tüm baskılara karşıyım. Gerek erkeğin kadın üzerinde, gerek kadının erkek üzerinde baskısına karşıyım. Beklentiler farklıysa ortak noktada buluşmak zor oluyorsa ne yapılabilir bilmiyorum. Bir de konu tamamen "erkek çalışmak zorunda,kadına bakmak zorunda. Kadın isterse çalışmaz" boyutlarına gelince, ister istemez mevzu kadının geleceği, kadın-erkek eşitliğine geldi. Bir kadın nasıl ki çalışan, işi gücü olan, sosyal bir erkek istiyorsa; bir erkekte çalışan, sosyal olan, bakımlı,hayatın içinde yeri olan bir eş isteyebilir. Şimdi siz diyeceksiniz ki, nişanlıyken eşi sorun etmemiş. Evlenince herşey değişiyor. İlk faturanın gelmesiyle gerçek yaşam başlıyor, her buluşmaya itinayla süslenip gelen kız gidiyor yerine tepesinde at kuyruğu, sıfır makyajla bir kadın geliyor. Ben konu sahibinin daha önceki konusuna da yorum yapmıştım, eşinin isteğinin sadece maddi olduğunu düşünmüyorum. Belki de sosyal, kendine bakan, kendine güveni olan bir eşte istiyor olabilir. Tüm gün evde eşortmanla dolaşan bir kadın hayal edememişti belki de, çalışırsa daha bakımlı mı olur acaba diye düşünüyorda olabilir.

Doğum sonrası, kendimi baya salmıştım. Eşim bir ara "saçlarının boya zamanı gelmiş, acaba sen işe geri mi dönsen" demişti :) Çünkü çalışırken adam beni her sabah fönlü, makyajlı, şık,topuklu ayakkabılı falan görüyordu.

o'da bir düşünce saygı duymak lazım...

Burada kimse efendimizden rahatsız değil
Kimse size saldirmadi ilk yorumumda yanlış bildiğinizi düşündüğüm bir şeyi düzelttim burası islam devleti değil diye
Sonra siz ciddiye almadığınızi söylediniz oradan sonra yorumlar sertleşti

Ben müslümanım ama islam tek tip değildir
Farklı yorumluyor olabiliriz
El cahz ve Gazali
İkisi de müslüman değil mi ?
Ama fikirleri bambaşka
Isidde müslüman olduğundan bahsediyor ben de Müslümanım diyorum
Türkiyenin yüzde bilmem kaçı müslüman tezi anlamsız burada

Ben böyle konularda kadinin çalışması, kadın okumalı mi vs gibi konularda böyle örnekler verilmesinden rahatsızim çünkü tartışma ortamı yok ve zaten imaj sorunu yaşıyor benim dinim
Biri gelse çok eşten örnek verse ona cevap verebilecek misiniz
Yoksa siz veremeden konu kapanacak mi ?

Yanımda olsanız yüz yüze tartisalim siz ondan örnek verin başkası başka seyden ama bunun böyle sitelerde olması beni rahatsız ediyor özellikle bu imajla ilgili konularda kadının kapatılması ve sosyal hayata katılması gibi konularda

evlenince kendini salan kadına bende karşıyım.ki ablamın iş arkadaşı maaş benim prim karımın.eline veririm bakım yapacaksın şartı koşarım demiş adam bakımlı kadından hoşlanıyor zorlamı.ama iyi bir geleceğimiz olsun çalış demek erkekği haklı kılmıyorrrrrr.benim yengem edebiyat bitirdi ama çocuklarımı ben büyüteceğim ben eğiteceğim elimde büyüyecek diye çalışmıyor.abimde hayır çalışıp eve para getireceksin diye baskı kurmuyor.o yüzdendir belkide ayıplamam.çevremde böyle erkekler yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…