- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Çalışmayan kadınlara başkasına bağımlı vurgusu yapılması beni çok rahatsız ediyor.
Herkes çalışmak zorunda değil.
Evlenmeden önce belli şartlara göre seçiyoruz eşimizi zaten, isteyen o kriterlere çalısmasını da koyar.
Bu tek kişilik, en fazla iki kişilik bir karar.
Dışardan alakasız birinin 'bağımlısın' vurgusu çok çirkin.
Ekonomik özgürlük önemli tabii ki, güzel bir şey ayrıca.
Çalışmayan da çalışan kadar hak eder saygıyı, çalışmak veya çalışmamak saygı göstermekle niye bağlantılı oluyor anlamıyorum.
benim yorumumda zaten size değildi.prenseslli bi kullanıcı direk saldırdı.ayarımda olmadığı içinde göz ardı ettim artık yorumlarını görmüyorum.ben yıllardır kullanıcısıyım kk nın dini konunun yasak olduğunu biliyorum zaten.ama efendimizden bahsettim diye tepki gösterilmeside beni rahatsız eettiBurada kimse efendimizden rahatsız değil
Kimse size saldirmadi ilk yorumumda yanlış bildiğinizi düşündüğüm bir şeyi düzelttim burası islam devleti değil diye
Sonra siz ciddiye almadığınızi söylediniz oradan sonra yorumlar sertleşti
Ben müslümanım ama islam tek tip değildir
Farklı yorumluyor olabiliriz
El cahz ve Gazali
İkisi de müslüman değil mi ?
Ama fikirleri bambaşka
Isidde müslüman olduğundan bahsediyor ben de Müslümanım diyorum
Türkiyenin yüzde bilmem kaçı müslüman tezi anlamsız burada
Ben böyle konularda kadinin çalışması, kadın okumalı mi vs gibi konularda böyle örnekler verilmesinden rahatsızim çünkü tartışma ortamı yok ve zaten imaj sorunu yaşıyor benim dinim
Biri gelse çok eşten örnek verse ona cevap verebilecek misiniz
Yoksa siz veremeden konu kapanacak mi ?
Yanımda olsanız yüz yüze tartisalim siz ondan örnek verin başkası başka seyden ama bunun böyle sitelerde olması beni rahatsız ediyor özellikle bu imajla ilgili konularda kadının kapatılması ve sosyal hayata katılması gibi konularda
benim yorumumda zaten size değildi.prenseslli bi kullanıcı direk saldırdı.ayarımda olmadığı içinde göz ardı ettim artık yorumlarını görmüyorum.ben yıllardır kullanıcısıyım kk nın dini konunun yasak olduğunu biliyorum zaten.ama efendimizden bahsettim diye tepki gösterilmeside beni rahatsız eetti
Çalışmayan kadınlara başkasına bağımlı vurgusu yapılması beni çok rahatsız ediyor.
Evlenmeden önce belli şartlara göre seçiyoruz eşimizi zaten, isteyen o kriterlere çalısmasını da koyar.
Çalışmayan da çalışan kadar hak eder saygıyı, çalışmak veya çalışmamak saygı göstermekle niye bağlantılı oluyor anlamıyorum.
vurgu değil ki zaten direkt bağımlı oluyor
bu bir gerçek
ima yapmayı gerektirmeyen bir gerçek hem de
çalışmiyorsa nasıl bağımsız olsun ki
sırf yorum yapmak için yorum yapmışsın.ben çalışan kadınlar dine karşımı çıkıyor diyorum.ne kadar saçmalamışsın.defne han bişeyler yazıyor ben bişeyler yazıyorum.kadın mantıklı açıklayıcı yorumlar yazıyor.şu yazdığına bi bak mantıklımıAlakalı bir yer olursa bahsedersin evrensel dinimize göre bu böyle dersen okay değişir,çalışan milyonlarca kadın dine karşı mı çıkıyo o zaman derler adama, konu neden oraya gelsin
Karun kadar zengin evliliklerde de bu böyle inanır mısınız ? Adam trilyoner ama kadın çalışmıyor herşey adamın insafına bağlı. Ben evdeyim iş arıyorum şu an ve sıkıntıdan midem ağrıyor.
Ben yasak diye demedimbenim yorumumda zaten size değildi.prenseslli bi kullanıcı direk saldırdı.ayarımda olmadığı içinde göz ardı ettim artık yorumlarını görmüyorum.ben yıllardır kullanıcısıyım kk nın dini konunun yasak olduğunu biliyorum zaten.ama efendimizden bahsettim diye tepki gösterilmeside beni rahatsız eetti
evlenince kendini salan kadına bende karşıyım.ki ablamın iş arkadaşı maaş benim prim karımın.eline veririm bakım yapacaksın şartı koşarım demiş adam bakımlı kadından hoşlanıyor zorlamı.ama iyi bir geleceğimiz olsun çalış demek erkekği haklı kılmıyorrrrrr.benim yengem edebiyat bitirdi ama çocuklarımı ben büyüteceğim ben eğiteceğim elimde büyüyecek diye çalışmıyor.abimde hayır çalışıp eve para getireceksin diye baskı kurmuyor.o yüzdendir belkide ayıplamam.çevremde böyle erkekler yok çok şükür
Eşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunlarımesela nedir kadınlık görevleriniz ?
Bunlar günde 2 saati anca alan işlerEşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunları
evet o da şans meselesi.benim annem ev kadını babam işçi maaşıyla ev yaptı hepimizi okuttu tatillere götürdü güzel bi hayat sürdük.babam anneme hiç çalış demedi ki teyzemler evde çocukta baktı elişide yaptı sattı.babam anneme sende yap demedi hiç.o yüzdendir bende bababm gibi bi eşim olsun parama minnet etmesin istiyorum.Karun kadar zengin evliliklerde de bu böyle inanır mısınız ? Adam trilyoner ama kadın çalışmıyor herşey adamın insafına bağlı. Ben evdeyim iş arıyorum şu an ve sıkıntıdan midem ağrıyor.
Eşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunları
İŞTE ARKADAŞLAR BU KADININ EŞİ SORUN.HEM EVDE ÇALIŞ HEMDE PARA GETİR.BENİM RAHATSIZLIĞIM BUEşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunları
Benim gibi iş bulup çalışmak için can atanlar var, bir de çalışmak istemiyorum diyenler var, gerçekten herkesin mücadelesi farklı...
Ama ne demiş Almanlar;
"arbeit macht frei"
Çalışmak özgürleştirir.
Siz bilirsiniz, ama ektiğinizi biçebilirsiniz. Eşinizinde zırt pırt çalış demesi çok itici ayrıca
AMİN.Dönüp dolaşıp aynı noktaya geldiğimizi farkettim :) Ben 30 senelik eşi için bana gelip "istemiyorum avukat hanım, bunca sene zor dayandım zaten bu kadına boşa bizi" diyen adamlar gördüm. Kadına bağlanan nafaka 250 TL... Yıllarca senin sigortanı dışarıdan ödeyeceğim diye diye oyalanıp sonrada boşanan kadınlar gördüm, ellerine iki kuruş nafaka ya geçiyor ya geçmiyor. Ben gelecekten bahsediyorum...Bende çalışmak istemiyorum desem çalışmam, eşimde bana kalk illa çalış demez. Ama ilerisini düşünmem gerek, çocuğumun geleceğini düşünmem gerek. İki kuruş para için ellere muhtaç olan kadınlar, muhtemelen geçmişte "bende evde çalışıyorum, çocuk bakıyorum, yemeği,ütüsü benim heriften çok yoruluyorum" diyordu. Neyse bu konu uzar gider. Allah herkese hayırlı yazılar yazmış olsun, kimseyi kimsenin eline düşürmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?