Eşim yine başladı çalışma baskısına

Çalışmayan kadınlara başkasına bağımlı vurgusu yapılması beni çok rahatsız ediyor.

Herkes çalışmak zorunda değil.

Evlenmeden önce belli şartlara göre seçiyoruz eşimizi zaten, isteyen o kriterlere çalısmasını da koyar.

Bu tek kişilik, en fazla iki kişilik bir karar.
Dışardan alakasız birinin 'bağımlısın' vurgusu çok çirkin.

Ekonomik özgürlük önemli tabii ki, güzel bir şey ayrıca.
Çalışmayan da çalışan kadar hak eder saygıyı, çalışmak veya çalışmamak saygı göstermekle niye bağlantılı oluyor anlamıyorum.

vurgu değil ki zaten direkt bağımlı oluyor
bu bir gerçek
ima yapmayı gerektirmeyen bir gerçek hem de
çalışmiyorsa nasıl bağımsız olsun ki

benim yorumumda zaten size değildi.prenseslli bi kullanıcı direk saldırdı.ayarımda olmadığı içinde göz ardı ettim artık yorumlarını görmüyorum.ben yıllardır kullanıcısıyım kk nın dini konunun yasak olduğunu biliyorum zaten.ama efendimizden bahsettim diye tepki gösterilmeside beni rahatsız eetti

Alakalı bir yer olursa bahsedersin evrensel dinimize göre bu böyle dersen okay değişir,çalışan milyonlarca kadın dine karşı mı çıkıyo o zaman derler adama, konu neden oraya gelsin

Kocası para vermezse ekmek dahi alamayacak bir kadın bağımlı değildir de nedir ?

vurgu değil ki zaten direkt bağımlı oluyor
bu bir gerçek
ima yapmayı gerektirmeyen bir gerçek hem de
çalışmiyorsa nasıl bağımsız olsun ki

Karun kadar zengin evliliklerde de bu böyle inanır mısınız ? Adam trilyoner ama kadın çalışmıyor herşey adamın insafına bağlı. Ben evdeyim iş arıyorum şu an ve sıkıntıdan midem ağrıyor.

Vurgu ya da ima değil ki bu
Çalışmayan insan muhtaç insandır
Eş olarak tabi ki herkes saygı görmeli bunda hem fikirim
Ama bu muhtaçlık durumunu değiştirmez ki

Alakalı bir yer olursa bahsedersin evrensel dinimize göre bu böyle dersen okay değişir,çalışan milyonlarca kadın dine karşı mı çıkıyo o zaman derler adama, konu neden oraya gelsin
sırf yorum yapmak için yorum yapmışsın.ben çalışan kadınlar dine karşımı çıkıyor diyorum.ne kadar saçmalamışsın.defne han bişeyler yazıyor ben bişeyler yazıyorum.kadın mantıklı açıklayıcı yorumlar yazıyor.şu yazdığına bi bak mantıklımı

çünkü kim kazanıyorsa parayi söz sahibi o oluyor
ben de iş ve meslek degistirmek için işi bıraktım bir haftadır patlıyorum sıkıntıdan Mayıs kadar evde kalırım dedim ama bir haftada vazgeçtim tekrar is başvurusu yaptım sonuç bekliyorum.

Ben yasak diye demedim
Erkek üye görür görmez kazeeeennn diye bagiranlar
İkinci üyelikte ispiyonculuk yapanlar hep komik gelmiştir

Büyüyle ilgili konu açılır bunu da şikayet etmem
Başka bir konu olur hadis ornegi verilir bu da rahatsız etmez

Işık görmüş tavşan gibi islammmmm dedileeerrrr koşun yetişin gibi bir tavrim yok

Ama bazı konular hassas işte
Mesela burada kadına eşi bakmalı yazan yorumlara bakıyorum bir kaç aşina olduğum üye var "muhafazakâr " insanlar olduklarını biliyorum
Çalışmak bizim dinimizde çok erdemli kabul edilen bir davranış
Dışarıda çalışmasan da bir şeyler uretmelisin insan olmanın gereği bu

Benim sorunum bu işte
Hepimiz biliyoruz bu konuların temelinde muhafazakâr ve tam kelimeyi bulamadim ama marjinal diyeyim o çatışma var

Üstünü örtmeye çalışsak bile hepimiz artık inancimiz neyse ona göre yorum yapıyoruz
Bunlar çok sembol konular
Evet durum çok basit konu sahibi basit bir durumdan bahsetmiş
Kız kardeşi olsak böyle cevap vermeyiz belki ama
Burada ister istemez inandigimiz değerlere ideallere göre yorum yapıyoruz
O yüzden ben tepki gösterdim

Dönüp dolaşıp aynı noktaya geldiğimizi farkettim :) Ben 30 senelik eşi için bana gelip "istemiyorum avukat hanım, bunca sene zor dayandım zaten bu kadına boşa bizi" diyen adamlar gördüm. Kadına bağlanan nafaka 250 TL... Yıllarca senin sigortanı dışarıdan ödeyeceğim diye diye oyalanıp sonrada boşanan kadınlar gördüm, ellerine iki kuruş nafaka ya geçiyor ya geçmiyor. Ben gelecekten bahsediyorum...Bende çalışmak istemiyorum desem çalışmam, eşimde bana kalk illa çalış demez. Ama ilerisini düşünmem gerek, çocuğumun geleceğini düşünmem gerek. İki kuruş para için ellere muhtaç olan kadınlar, muhtemelen geçmişte "bende evde çalışıyorum, çocuk bakıyorum, yemeği,ütüsü benim heriften çok yoruluyorum" diyordu. Neyse bu konu uzar gider. Allah herkese hayırlı yazılar yazmış olsun, kimseyi kimsenin eline düşürmesin.

mesela nedir kadınlık görevleriniz ?
Eşimin benden farklı bekkentileri oluyo hepsini açamıcaö burda ama kapıda karşılanmak, sabah kahvaltı hazırlanması, evin tertemiz olması vs şeyler genel bğtün kadınların yerine getirmesi gereken şeyler emin olun kadın elini çekse evinden o eve bakılmaz biliyosunuz zaten bunları

Bunlar günde 2 saati anca alan işler

evet o da şans meselesi.benim annem ev kadını babam işçi maaşıyla ev yaptı hepimizi okuttu tatillere götürdü güzel bi hayat sürdük.babam anneme hiç çalış demedi ki teyzemler evde çocukta baktı elişide yaptı sattı.babam anneme sende yap demedi hiç.o yüzdendir bende bababm gibi bi eşim olsun parama minnet etmesin istiyorum.

akşam sofrada bir çeşit yemek değilde iki çeşit ve mezelerin olması gibi mi?
ama eşinizin sizden böyle bir beklentisi yok ki? eşiniz çalışın diyor. sizde dimdik durun kısa ve net istemiyorum diyebilin. şimdi kalkmış evin temizliğiymiş kahvaltıymış vs vs bahane etmeyin.. çalışan kişilerin evini b*k götürmüyor yani.. onlarda aç kalmıyor..

İŞTE ARKADAŞLAR BU KADININ EŞİ SORUN.HEM EVDE ÇALIŞ HEMDE PARA GETİR.BENİM RAHATSIZLIĞIM BU

Almanların o sözü"auschwitz" kampının girişine yazdığı günden beri alerjim var o lafa,yani orada yazığını bildiğimden beri.

Son düzenleme:
" yakinlarinizi sadece severek koruyamazsiniz , onları korumaniz için güç gerekir "
Bu güç günümüzde para ne yazikki veya statü
Olay özel okul devlet okulu marka değil
Başıma bir şey geldi benim babama soyleyemeyecegim anneme söyledim gücünün yettigi kadar müdahale edebildi o zaman bile keşke annem daha güçlü sözü geçen kadın olsaydı dedim
Ev hanımı olsa hiç bir şey yapamaz yerimize otururduk

Bu gerçek aşağılamak için söylemiyorum .
Olay özel okul olayı değil
Dünyanın bin türlü hali var
Para kazanan insan güçlüdür

AMİN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…