Eşim yine başladı çalışma baskısına

Kardeşiniz bekar mı acaba
 
Eşinin işi konusunda bilgi verir misin? Defalarca sormuşlar maaşı ne diye cevap vermemıssın. O özelde mi çalışıyor devlette mi? Maaşı çalışma saatleri, iş yükü nedir tam olarak. Mesai vs yapıyor mu? Tatil imkanları ne? Belki de durumunuz sadece senin açından iyidir. Sen kendini yıpratmak istemiyorum deyip duruyorsun ya. Belkı o da yıpranıyordur ve kendini evde duran bi kadına bakmak zorunda olan bir enayi gibi hıssedıyordur. Neden evlendim paramı kendi başıma yerken artık biriyle paylaşmak zorundayım diye de düşünüyor olabilir. Gelecekten korkuyor, daha iyi şartlarda çocuk sahibi olmak istiyor olabilir.

Eşim bencil benim yerime karar veriyor diyorsun ya. Bence senin ki daha büyük bencillik ve asıl sen onun yerine karar verip onu bu hayata mahkum etmek sonra da hiç bu konu da senden bi talep de bulunmamasını istiyorsun. Sence çalışıp birlikte evi gecındırelım demek mi bencillik yoksa özel sektör olursa çalışmam senin kazandığını yeriz demek mi daha büyük bencillik?
 
TEK KELİME ETMEK İSTİYORUM KADIN ÖZEL MÖZEL DEMEMELİ ÇALIŞMALIIIIIIII !!!!!!!!!!!
Niye birçok insan nefret ettiği çoğu şeyi yapmak zorunda kalıyor.bence çok yanlışsınız eşiniz kötü birşey demiyor nevar çalışın çalışmak dah arahat evde durmaktan.boşunamı okudunuz kocanızın eline bakmak için mi okudunuz niye ekmeğinizi taştan çıkarmıyorsunuz neymiş nefret ediyormuş.yok öyle bir dünya benim eşimde çok iyi kazanıyor benim param olsada olur olmasada ama çalışıyorum kızımı 5 aylıktı bırakıp işe başladım.bizimkilerde çocuk bizde kadınız ÇALIŞMALISIN CANIMM ÇALIMALISINNNNN ...dünyanın binbir türlü hali var bugün iyisin yarın kötü dımdızlak ortada kalıverirsin valla.kadın dediğin ayaklarının üzerinde durmalı.hem niye öle düşünüyorsun partonla vıç vıç olmak zorunda değilsin.eger donanımlıysa daha kurumsal özel sektörde iş bulabilirsin.kurumsallarda le vıç vıç olunca direk kapının önüne koyuyorlar zaten..
 
Arkadaşlar çalışmama konusunun hiç bir gerekçesi yok benim için
Yok ben hem çalışıp, hem ev işi mi yapıcam
Yok paramı ona mı vericem
Yok haksızlık da bilmem ne
Çalışma kendinedir
Bu gün üç beş hakkınız yeniyorsa, yarın hayatınız kurtulur
Çalışmanın verdiği özgürlüğü hiç bir şeye değişmeyin
Kendi birikiminiz, kendi gücünüz olsun, hayatta kimseye evlada bile mihnetiniz olmasın
Hayat müşterek, aşk güzel vs.. bu da konunun başka bir yanı
Ancak şunu hiç unutmayın ; ölüm var dünyada ölüm, sırtınızı yasladığınız koca, baba ya da her kimse akşama eve gelmeyebilir. Gözünün içine baktığınız evladınız bir gün size yetemeyebilir, etmeyin gözünüzü seveyim, gençlikte biraz az uyumak, ev işi yapmak bilmem ne sizi eskitmez, parasızlık, yokluk, çaresizlik bir şeye benzemiyor, elinizden geldiğince çalışın çalışın çalışın ......
 
İşe başlamadan kimse 3-5 bin kazanamaz zaten. Deneyim kazandıkça maaşınız ve dolayısıyla yaşam standardınız yükselir.
Ben hayatta kendimden başka kimseye güvenmemeyi düstur edinmiş biriyim. Eşimle ayrılabilirim, eşim ölebilir. O zaman da ailemin kanatlarının altına mı gireceğim?
Genel yorumum da konuya özel yorumum da budur.
 
Hamileliğimin son haftalarındayım dogum öncesi iznimi doğum sonrasına aktarabilmek için hala çalışıyorum .Ben çocuğuma daha iyi bir gelecek vermek için çalışıyorum karar sizin kimse sizi zorla çalıştıramaz ama bu hayat şartlarında bencilce düsünüyorsunuz gibi geldi bana
 
Bencillik konusı tartışılır eşim özel şirkette çalışıyor 2100maaşı var haftasonları çalışmaz 6buçukta evde olur mükemmel değil ama evimiz arabamız var borcumuz yok üstelik artırabiliyoruz
 
2100 tl mı
5000 lıra oldugunu dusunmuştum
 
Konu sahibi ben bu konuda senin gibi dusunuyorum.

Bir kadin tabiki universite okumali. Zor durumlarda kendi ayaklarinin uzerinde durmali. Araba surmeli, kendini gelistirmeli, kitap okumali, bilincli bir anne olmali fakat esi tarafindan ne olursa olsun calismak zorunda birakilmasi hos degil.

Bende evliligimin ilk yili evde kpss calistim. Cok sukur atandim ama atanamasaydim ne olrsa olsun calismaliyim mantiginda hic olmadim. Hele ozel sektorun zor sartlarini bende dusunmezdim.

Erkek ne olursa olsun calismak zorunda ama kadinin uzerinde birde annelik gibi bir sorumluluk var. Evet cocuk bakimi es ile paylasilmali buna sozum yok fakat bir cocugun hayatinda annesinin yeri cok farkli.

Kadinin hem calisma sartlari cok zorsa bir yandanda cocuguna yetebilmek icin kendini parcaliyorsa cok yipraniyor. Benim sahsen zor bir calisma sartlarim olsa cocugum olduktan sonra calismak istemezdim. Maddi durumumuz cok kotu degilse tabi.

Ayrica sayginlik, statu, kendine guvenmek zor calisma sartiyla elde edilecek seyler degil bence. Kitap okumak, kendini gelistirmek onemli olan bunlar. Calistigi halde hayata bakis acisi dar o kadar cok insan taniyorum ki. Sirf calistigi icin saygin olduklarini dusunmuyorum acikcasi.

Ozetle, kadin iyi egitimli olsun, zor durumlarda kendi ayaklari uzerinde durmayi bilsin, kendini gelistirsin, kulturlu bilgili olsun tabiki. Ama illaki calismali dusuncesiyle kocasi tarafindan her sartta calismak zorunda birakilmamali.
 

2100 liraya borcunuz olmasa dahi bi çok şeyden mahrum kalabilirsiniz.. yani standartlarınızı kendiniz belirliyorsunuz tabi ama yinede ben kendi fikrimce bize o para yetmez.
evet yaşarsınız da daha kaliteli yaşamayı kim istemez. hem çocuk olunca o para yeter mi sanıyorsunuz ?
 
Eşin senin çalışmanı istiyor bu kesin şimdi kapansa bile bu konu 3 5 aya tekrar açılır. Ama zaten sınava hazırlanırken konuyu açması doğru olmamış.
 
Bence calismalisiniz.Ne olacaginiz belli degil ayrilsaniz ne olacak? En azindan 100tlde olsa kendi paraniz olsun.

Esiniz hakli.Bu devirde tek maasla olmaz.Ilerde bebeginiz olursa ona elinizden geldigince imkan sunmak isteyeceksiniz.En azindan ona para ayirirsiniz.Hic olmadi ozel sektorde calisin bence
 
Lütfen kırılmayın gücenmeyin ama evin geliri 2100 ise borc harc olmasada. Kendinize gore bırıkım yapıyor olsanızda bu yeterlı degıl.
İlerde cocuklarınız olcak egıtım masraflarını , saglık gıderlerını dusunun. Allah korusun ımkanımız kısıtlıysa hepimiz devlet hastanesıne gıdıyoruz ama ne kadar ılgılenıyorlar. Devlet hastanesınde yavrunuzu surundurmek mı ozelde cabucak ısınızı cozmek mı?
Bence özel sektor zor kolay demeden adımınızı atmanız gerek.
 

kitap okumakla olmuyor o işler..
ayrıca üniversite okuyup çalışmayınca evde kitap okuyup kendini geliştirdiğini sanıyorsun ama 4-5 ayrı kal iş hayatından kimse seni kabul etmez.. bunlar sadece lafta olan şeyler.
 

Anlatmak istediklerimi çok güzel yazmışsınız :)
 
ama herkes asgari ücretle ev geçindiriyor.bayanın evi arabasıda varmış.2100 gayet iyi bir para.bide para ne kadar artarsa lüks yaşamda o kadar artıyor.yetmiyor para
 

Ben de aynı şekilde düşünüyorum,düşünün, kadın avukat diplomayı duvara asmış ihtiyaç olursa çalışırım diyo, o diploma orda 1o.sene asılı kalıyo, bu arada yasalar değişiyor hayat değişiyor vs, 10.sene sonunda ihtiyaç oldu hadi ben çalışayım, 40 yaşındasın tecrüben yok kim ne yapsın seni, tercih eder misiniz mesela öyle bir avukat
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…