- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Kardeşiniz bekar mı acabaHatta bizde erkekler daha çok ev işi yapıyor. Babam annemden güzel yemek ve temizlik yapar. Adam her hafta banyoyu pırıl pırıl yapar, elinden vilada düşmez sürekli siler her yeri. Ben dinlenirken erkek kardeşim annemle beraber parkeleri silerdi, camları silmek, banyoyu temizlemek erkeklerin göreviydi. Kardeşim yanıma tatile geldiğinde çamaşır yıkayıp asmış, evi pırıl pırıl yapmıştı. İnsanlar bu düzeni oturtamıyor, ev işi kadının çalışmak erkeğin görevi zannediyor. Oysaki hayat müşterek.. Hem dışarıda hem evde beraber çalışmak gerekli.
Eşinin işi konusunda bilgi verir misin? Defalarca sormuşlar maaşı ne diye cevap vermemıssın. O özelde mi çalışıyor devlette mi? Maaşı çalışma saatleri, iş yükü nedir tam olarak. Mesai vs yapıyor mu? Tatil imkanları ne? Belki de durumunuz sadece senin açından iyidir. Sen kendini yıpratmak istemiyorum deyip duruyorsun ya. Belkı o da yıpranıyordur ve kendini evde duran bi kadına bakmak zorunda olan bir enayi gibi hıssedıyordur. Neden evlendim paramı kendi başıma yerken artık biriyle paylaşmak zorundayım diye de düşünüyor olabilir. Gelecekten korkuyor, daha iyi şartlarda çocuk sahibi olmak istiyor olabilir.Benim eşim lise mezunı ben üni ondan daha çok görmüşlüğüm var kültürel açıdan beni zaten hep takdir eder ben hiçbizaman eğitim durumunu sorun etmedim oysa hep derdim üni mezunu olacak evlendiğim kişi diye emeklerimin karşılığı özel sektör olmamalı ya en iyisi olmalı ya da hiç eşimin istediği daha lüks araba daha lüks ev övünüp duranlara ders vermek ama ben onun bu bencilliğine kendime özel sektörde yıpratmak istemiyorum kpss inşallah iyi olur
TEK KELİME ETMEK İSTİYORUM KADIN ÖZEL MÖZEL DEMEMELİ ÇALIŞMALIIIIIIII !!!!!!!!!!!Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.
EvetKardeşiniz bekar mı acaba
İşe başlamadan kimse 3-5 bin kazanamaz zaten. Deneyim kazandıkça maaşınız ve dolayısıyla yaşam standardınız yükselir.Yazduklarımı yanlış yorumluyorsunuz. Evet çok iş yapıyoruz. Kadınlar çalışmak zorunda değil, çalışmıyorum diye kendini değersiz görmek zorunda değil kadınlarda evde çalışıyo anlamında söyledim yazdıklarımı dikkatli okuyun lütfen. Siz çalışıyo olabilirsiniz siz alırsınız 3 5 bin. Statüsü olmayan yada yeni işe başlayacak birisi alacak 1500 nereye harcasın o parayı. Genel yorum yapın
Size görümce diyesim geldi bir an
Bencillik konusı tartışılır eşim özel şirkette çalışıyor 2100maaşı var haftasonları çalışmaz 6buçukta evde olur mükemmel değil ama evimiz arabamız var borcumuz yok üstelik artırabiliyoruzEşinin işi konusunda bilgi verir misin? Defalarca sormuşlar maaşı ne diye cevap vermemıssın. O özelde mi çalışıyor devlette mi? Maaşı çalışma saatleri, iş yükü nedir tam olarak. Mesai vs yapıyor mu? Tatil imkanları ne? Belki de durumunuz sadece senin açından iyidir. Sen kendini yıpratmak istemiyorum deyip duruyorsun ya. Belkı o da yıpranıyordur ve kendini evde duran bi kadına bakmak zorunda olan bir enayi gibi hıssedıyordur. Neden evlendim paramı kendi başıma yerken artık biriyle paylaşmak zorundayım diye de düşünüyor olabilir. Gelecekten korkuyor, daha iyi şartlarda çocuk sahibi olmak istiyor olabilir.
Eşim bencil benim yerime karar veriyor diyorsun ya. Bence senin ki daha büyük bencillik ve asıl sen onun yerine karar verip onu bu hayata mahkum etmek sonra da hiç bu konu da senden bi talep de bulunmamasını istiyorsun. Sence çalışıp birlikte evi gecındırelım demek mi bencillik yoksa özel sektör olursa çalışmam senin kazandığını yeriz demek mi daha büyük bencillik?
Allah mutlulugunuzu daım etsin :)Size görümce diyesim geldi bir an
2100 tl mıBencillik konusı tartışılır eşim özel şirkette çalışıyor 2100maaşı var haftasonları çalışmaz 6buçukta evde olur mükemmel değil ama evimiz arabamız var borcumuz yok üstelik artırabiliyoruz
Bencillik konusı tartışılır eşim özel şirkette çalışıyor 2100maaşı var haftasonları çalışmaz 6buçukta evde olur mükemmel değil ama evimiz arabamız var borcumuz yok üstelik artırabiliyoruz
Lütfen kırılmayın gücenmeyin ama evin geliri 2100 ise borc harc olmasada. Kendinize gore bırıkım yapıyor olsanızda bu yeterlı degıl.Bencillik konusı tartışılır eşim özel şirkette çalışıyor 2100maaşı var haftasonları çalışmaz 6buçukta evde olur mükemmel değil ama evimiz arabamız var borcumuz yok üstelik artırabiliyoruz
Konu sahibi ben bu konuda senin gibi dusunuyorum.
Bir kadin tabiki universite okumali. Zor durumlarda kendi ayaklarinin uzerinde durmali. Araba surmeli, kendini gelistirmeli, kitap okumali, bilincli bir anne olmali fakat esi tarafindan ne olursa olsun calismak zorunda birakilmasi hos degil.
Bende evliligimin ilk yili evde kpss calistim. Cok sukur atandim ama atanamasaydim ne olrsa olsun calismaliyim mantiginda hic olmadim. Hele ozel sektorun zor sartlarini bende dusunmezdim.
Erkek ne olursa olsun calismak zorunda ama kadinin uzerinde birde annelik gibi bir sorumluluk var. Evet cocuk bakimi es ile paylasilmali buna sozum yok fakat bir cocugun hayatinda annesinin yeri cok farkli.
Kadinin hem calisma sartlari cok zorsa bir yandanda cocuguna yetebilmek icin kendini parcaliyorsa cok yipraniyor. Benim sahsen zor bir calisma sartlarim olsa cocugum olduktan sonra calismak istemezdim. Maddi durumumuz cok kotu degilse tabi.
Ayrica sayginlik, statu, kendine guvenmek zor calisma sartiyla elde edilecek seyler degil bence. Kitap okumak, kendini gelistirmek onemli olan bunlar. Calistigi halde hayata bakis acisi dar o kadar cok insan taniyorum ki. Sirf calistigi icin saygin olduklarini dusunmuyorum acikcasi.
Ozetle, kadin iyi egitimli olsun, zor durumlarda kendi ayaklari uzerinde durmayi bilsin, kendini gelistirsin, kulturlu bilgili olsun tabiki. Ama illaki calismali dusuncesiyle kocasi tarafindan her sartta calismak zorunda birakilmamali.
Konu sahibi ben bu konuda senin gibi dusunuyorum.
Bir kadin tabiki universite okumali. Zor durumlarda kendi ayaklarinin uzerinde durmali. Araba surmeli, kendini gelistirmeli, kitap okumali, bilincli bir anne olmali fakat esi tarafindan ne olursa olsun calismak zorunda birakilmasi hos degil.
Bende evliligimin ilk yili evde kpss calistim. Cok sukur atandim ama atanamasaydim ne olrsa olsun calismaliyim mantiginda hic olmadim. Hele ozel sektorun zor sartlarini bende dusunmezdim.
Erkek ne olursa olsun calismak zorunda ama kadinin uzerinde birde annelik gibi bir sorumluluk var. Evet cocuk bakimi es ile paylasilmali buna sozum yok fakat bir cocugun hayatinda annesinin yeri cok farkli.
Kadinin hem calisma sartlari cok zorsa bir yandanda cocuguna yetebilmek icin kendini parcaliyorsa cok yipraniyor. Benim sahsen zor bir calisma sartlarim olsa cocugum olduktan sonra calismak istemezdim. Maddi durumumuz cok kotu degilse tabi.
Ayrica sayginlik, statu, kendine guvenmek zor calisma sartiyla elde edilecek seyler degil bence. Kitap okumak, kendini gelistirmek onemli olan bunlar. Calistigi halde hayata bakis acisi dar o kadar cok insan taniyorum ki. Sirf calistigi icin saygin olduklarini dusunmuyorum acikcasi.
Ozetle, kadin iyi egitimli olsun, zor durumlarda kendi ayaklari uzerinde durmayi bilsin, kendini gelistirsin, kulturlu bilgili olsun tabiki. Ama illaki calismali dusuncesiyle kocasi tarafindan her sartta calismak zorunda birakilmamali.
ama herkes asgari ücretle ev geçindiriyor.bayanın evi arabasıda varmış.2100 gayet iyi bir para.bide para ne kadar artarsa lüks yaşamda o kadar artıyor.yetmiyor para2100 liraya borcunuz olmasa dahi bi çok şeyden mahrum kalabilirsiniz.. yani standartlarınızı kendiniz belirliyorsunuz tabi ama yinede ben kendi fikrimce bize o para yetmez.
evet yaşarsınız da daha kaliteli yaşamayı kim istemez. hem çocuk olunca o para yeter mi sanıyorsunuz ?
kitap okumakla olmuyor o işler..
ayrıca üniversite okuyup çalışmayınca evde kitap okuyup kendini geliştirdiğini sanıyorsun ama 4-5 ayrı kal iş hayatından kimse seni kabul etmez.. bunlar sadece lafta olan şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?