Eşim yine başladı çalışma baskısına

Kaliteli yaşamak ??? bunları biraz açar mısınız örneklerle

Birşeyden bu kadar nefret ederseniz.. gelir sizi bulur.
Ne demek özel sektörden nefret ediyorum. Sen iyi yerlerde çalışmamış olabilirsin.
Denk düşmemişsindir. Bu ilerde de böyle olacak diye bir kaide yok.
Bu kadar negatif bakarsan bu olaya memuriyet de bankacılıkta hayal olur...
Herkes memur olursa özelde kim çalışacak.
Çalışır kazanırsanız sınavları ne alaa, ama kazanamazsanız girer bir işe çalışırsınız bu kadar basit..
Ama yaşınızda var bence bir çocuk doğurun. Geç kalmışsınız iş sahibi olmakta, daha hamile kalınıp çocuk doğrulacak..

Kim ne derse desin benim fikrim her yönden kadının çalışmasından yana.
Şuan çok rahat geçiniyor olabilirsiniz.
En azından çalıştığınızz zaman bir aktiviteniz olucak, maddi durumunuz iyi ise kazandığınız parayı kenarıya atabilirsiniz. Allah gstermesin dünyanın binbirtürlü hali var.
Onuda geçtim şuan ki rahat yaşantınıza bir kademe daha ekler daha iyi şartlarda geçnirsiniz.
Çalışmayıp evde yatmak benm için ölü zamandır.

Buarada bende özel sektörde çalışıyorum, sizin dediğiniz gibi patronla iç içeyim.
Ama işim çok rahat .
Memurluktaki gibi katı kurallarım yok.
8 saat çalışıyorsam 4 5 saatini intertte sörf yaparak geçiriyorum.
Memurluk bana göre çok daha fazla katı kurallı.

ama herkes asgari ücretle ev geçindiriyor.bayanın evi arabasıda varmış.2100 gayet iyi bir para.bide para ne kadar artarsa lüks yaşamda o kadar artıyor.yetmiyor para

asgari ücretle ev geçindiren aileler keyfinden mi o haldeler ?
okumamış okuyamamış veya şartlar onu gerektirmiş o yüzden. sorsan o ailelere neleri eksiktir neleri..

bence insan aaa çok şükür halime bak beterin beteri var demek yerine önüne bakmalı.. hayata bir kere geliyoruz yapmayın ya.

Eşinin maaşını da söyledikten sonra bencillik konusunun tarsıymaya açık bi tarafı kalmadı bence. Net olarak yaptığın şey bencillik. O özel sektörde çalışırken ben çalışmam demek hele bencilliğin alası. Biraz eşinin yerine koy kendini. Sen değil de esın açsa bu konuyu neler yazardı bi düşün. Sen çalışmayan bi insan olarak karın toklugu bi hayatla tatmin olabilirsin ama esin emek verip çalışıyor daha iyi seylwrı istemek hakkı. Bütün hayatını sadece karına çocuğuna bakmak için çalışarak geçirmek nasıl büyük bir baskı düşün. O parayla bi de çocuğunuz olursa sadece hayatta kalmayı basarırsınız. Esin çok mantıklı ve kendini gayette nazik ifade eden bir adam. Sen ne eşini ne kendini ne de gelecekteki çocuklarınızı düşünüyorsun.

Sadece para kazanmak için değil, kendin için, gelecegin için, doğmamış bebeklerin için çalışman lazım...
En ufak birşey de bile, her seferinde eşinden para istemek, bana ağır gelir. Ki ben kendim ona veririm o parayı. Yani nedir ki?
Şu hayatta ekonomik özgürlük gibisi var mı? Arabana atlayıp işe gidiyosun, paranı tıkırt alıyorsun...

Yoksa sen de, bu konu yerine, Kayınvalide Dedikoduları, Eve yersiz gelen kalmalı misafirler, yok kaynım, yok eltimin çocukları diye saçmasapan konular açan birine dönüşürsün

17 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Elbette ki özel sektör zor. Ama sanıyor musunuz ki memurluk kolay. Torpil ile tanıdık ile başınıza gelen müdür şef gibi sıfatı olan insanlar ile uğraşıyorsunuz. işim gereği çok sık memurlarla görüşürüm. Neler duydum sırf kendi egosunu tatmin etmek için o memurları ezenleri izin kullandırmayanları her gün hakaret edip ağlatanları. Sırf kendisine şirinlik yapmadı diye bayramda öncesinde yok iken nöbet yazan müdürleri ..... Evet ben şu an yönetici konumundayım ama buraya 15 yılda geldim ve geçtiğim yolları unutmadım.
Evet kolay iş yok. Para kolay kazanılmıyor. Ama bence imkanı olan eğitimi olan her kadın mutlaka çalışmalı.

Çoğu kadın gibi ben de bir kadının çalışmasından yanayım her zaman...
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok çünkü...
Ama çalışma şartları konusunda kadının fikrine saygı gösterilmeli diye düşünüyorum..
Ben de mezun olduktan sonra özel sektörü hiç istemedim ve hiç çalışmadım...
Kpss ye hazırlandım ve atandım şükür...
Şu an bizim gelirimiz karı-koca 6000 tl civarı olmasına rağmen yine de bazen bire bir sıfırlıyoruz yani...
(Ev kredisi, aileye yardım da var)
Zaten kpss ye hazırlanıyormuşsun...
İyice asıl derslere inşallah geçerli bir puan alıp atanırsın...
Biraz sakin kal kpss sınavına girip çıkana kadar..

Konu sahibi beni yanlış anlamanı istemem ama ben eşine hak verdim.
O çalışıyor sen neden çalışmıyorsun? O çalışmasa kıyameti kopatırız, erkek değil mi çalışması lazım deriz. Sonrada kadın haklarından bahsederiz. Özel sektör de olsa çalışmalısınız. Kamuya çalışarak da hazırlanabilirsiniz. Siz şuan çalışacak durumda olsanız bile üzgünüm ki kocanın eline bakıyorsun. Yazın çocuk istiyorsan şuan çalışman senin için çok önemli, şimdi bir para yetiyorsa çocuk olunca üç para yetmeyecek.
Hak istiyorsak kendi ayaklarınızın üzerinde durmalıyız.
Tabi bunlar kendi fikrim, katılmayanlar olabilir.

hayata bir kere geliyorsun evet..insan neden çalışmak ister çok param olsun refah içinde mutlu yaşayayım diye değilmi.konu sahibi çalışarak mutsuz olacak.çalışayım evime 5000 lira girsin ben mutsuz olsamda ne olacak mı desin.bazı insanlar asgari ücretle aza kanaat ederek inanın evinde daha huzurlu.devlet kapısı olmadığı sürece özel de çalışıp hırpalanmanın hiçbir anlamı yok.bende konu sahibi gibi düşünüyorum.evimde aşım pişsin akşam çocuğum okuldan geldiğinde bounundaki anahtarla değil kapısını annesinin açacağı bir evde yaşamasını isterim

bi üst yorumda bundan bahsettim.evinize 8000 de girse anca yeter.çünkü bi insanın eline ne kadar geçerse o kadar harcıyor

Konu sahibi calismaya gereksinim duymayinca esi armator falan sanmistim :)
Zengin koca-baba kombosuna sahip olup kendi uzerine yatirimlari da olan kadinlar calismasin zaten, gezsin, eglensin, sosyal sorumluluk projelerinde calissin, hobileriyle ugrassin. Ama bu komboya sahip degilseniz ya calismak ya da ite kalka bir hayat yasamak zorundasiniz secim sizin.

Kaliteli yaşamak ??? bunları biraz açar mısınız örneklerle

herkese göre değişir..
şahsi fikrim ben her sene tatilime gitmek isterim..
zaman zaman evime yeni mobilya alıp değişiklik yapmak isterim.
bi bot aldığımda yaa kırmızsında aklım kaldı alsam mı acaba alsam eşim bişey der mi demeden yaa ikisinide aldım diyebilmek isterim..
seyahat etmek isterim yeni şehirler görmek isterim çocuğumu daha iyi şartlarda okutmak isterim.

çalışıyorum evime 5 bin giriyor ama mutsuzum yazmış biri.. o zaman siz hayattan keyif almayı blmiyorsunuz hayatınızda 1 hafta tatile gidip ohh be dünya varmış dememişsiniz hiç yada cumartesi pazar sizin için sıradan bir gün çünkü 10 da uyanmanın bi farklılık olduğunu hiç bi zaman anlayamayacaksınız..

bakın size bişey diyim mi hayatta üretmek kadar güzel bişey yok.. yaa çocuk bakıyorum eve bakıyorum falan diye lütfen hikaye okumasın kisme bizde bakıyoruz. eve de bakıyoruz parada kazanıyoruz kusura bakmayın..

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az

Çalışmasa da mutsuz ki, eşinin bakışlarından ve imalarindan rahatsız olmus

bi üst yorumda bundan bahsettim.evinize 8000 de girse anca yeter.çünkü bi insanın eline ne kadar geçerse o kadar harcıyor

Orası muhakkak...
Ama biz bu kadar kazanmıyor olsaydık aileye yardım da edemezdik...
Şu an bir şeye katkımız var en azından...
Yani bazı şeyler de gerçekten göz ardı edilemez..
Dediğim gibi özel sektörde çalışmak istememesi bana göre doğal hakkı..
Zaten çalışmamak için bir yol aramıyor..
Kpss ye hazırlanıyormuş...
Bazı arkadaşlar hiç çalışmak istemiyor gibi algılayıp yorum yapmışlar da..

Çalışmayanlar kalitesiz mi yaşıyo yani. Bizde gidiyoruz tatile gezmeye tozmaya. Öğrenmek istediğim. Şuan çalışan kadınlar çalışmayan kadınlara benim anladığım hizmetçi gözüyle bakıyo gibi geldi

Hayır harcamıyor mantıklı insan su akarken testimi doldurayım diye düşünüyor, düşünmeli yani, biz öyle yaptık çoluk çocuk yokken kenarada atalım dedik,iyiki demişiz hem evimizi aldık hem de ben ücretsiz izne ayrılabildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…