Eşim yurt dışında çalışmak istiyor

3 ay orada 5 ay burada kalacakmış pek ev kiralanacak gibi durmuyor
şantiye ya da personel evi gibi yerlerde kalacak anladığım
zaten çoğu ülkede öyle 3aylık 5 aylık ev bulunmaz.

nasil bir calisma, nasil bir is anlamadim ki ne yapacak esiniz iki yil sonra geri mi dönecek, sizin gitmeme nedeninizi anlamadim?

anladığım kadarıyla şirketle sözleşmesinde eşinin (kadının yani) kalacağı yeri uçağı vs de karşılanmıyor.
dolayısıyla 3 bin euro maaşla ev tutmaya eşine (kadına) bilet almaya kalksa zaten para biter. 2 yıl sürekli gitmeyeck x ülkye gidecek orada 3 ay iş bitince gelecek, 1 hafta on gün klacak y ülkeye gidecek olarak anladım.

Haklisiniz, olabilir. Ben de yeni seyler ogreniyorum sayenizde hic duymadim boylesini daha once.

Bravo anlatmak istediğimi anlatmışsız malesef ki onunla gidemiyorum personellerin bir arada kalacağı ev veya otel imkanı sağlıyorlar

Haklisiniz, olabilir. Ben de yeni seyler ogreniyorum sayenizde hic duymadim boylesini daha once.
ya inşaatçılar da genelde böyle mesela

eş götürebilen inşaatçı 10 kişiden 1-2 tanedir.
şirketler eşle kalabileceğiniz bir ev kiralamaz...anca müdür filan olmanız lazım.
ki nişaatçılar gitt mi en az 1 sene çalışıyor
burasa 3-5 aylık gidecekmiş kurulum için onun vizesini alana kadar adamın süresi dolar.

Vize alırsınız yapılmayacak şey değil. Zaten eşiniz gidecek ev tutacak. Böyle olur mu hiç? Bir yolu vardır sorsun şirkete.
Şirketle birebir kendim görüştüm. Bana İstanbuldaki ofisinde iş imkanı verebileceğini söyledi sadece eşlerin beraber gidebileceği bir yer değil

Kesinlikle haklısınız. Süreç çok yıpratıcı

Her söylenene inanmayın
Çoğu yarısı doğrudur
valla kim ne söyle bilmiyorum
ama buyrun gelin bodruma beklerim
burada bile insanların çoğu eşini getiremiyor

kendi personel evinde kalıyor, eşi hatayda, ankarada, ailesinin yanında çünkü kiraya güç yetmiyor, işler de sezonluk

türkiye içinde bile sezonluk işe eş getirilemiyor, kiralık ev bulunamıyor siz 3 aya bir başka ülkede ev bulacaksanız hiç durmayın uluslararası emlakçılığa başlayın. ilk müşteriniz ben olurum nisanda gitmem gerekiyor.

İkimizinde çalışabileceğini düşünerek bir yola çıktık ben bir türlü iş bulamadım ayrıca bize kalsa biz sadece nikah yapardık ama aile baskısı sebebiyle düğün yapmak zorunda kaldık böyle olmasını bende istemiyorum ülkenin şartları malum ben evlendiğimde inanın durum bu kdr kötü değildi gün geçtikçe daha yetmez hale geldi nişanlıyken ben çalışıyorken ve o çalışıyorken durumumuz düzgündü ben hemen iş bulabileceğimi düşünürken işsizliğin ortasına düşyüm

Reactions: rpt

Evlendiğinizde nasıl bu kadar kötü değildi? 4 senelik evli olsanız anlarım ama 4 ay önce de durum aynen bu kadar kötüydü. İş hemen bulunabilen bir şey olsaydı bence bekarken de bulabilirdiniz. Nişanlıyken çalışıyormuşsunuz madem keşke kedinizi sağlama alıp iş bulmadan evlilik düşünmeseydiniz. Yurtdışı düşünüyorsanız eşinizle gidebilecekseniz düşünün derim. Aksi halde sizin ailenizle oturduğunuz eşinizin başka ülkede yaşadığı bir evlilik hayatına tam anlamıyla bir evlilik denemez.

Evliliginiz saglamsa uzun sevgililik donemi gecirdik guvenirim diyorsaniz gitsin ancak henuz evlilik oturmamis gecmisiniz de uzun degilse riskli olabilir.
Siz yalniz mi kalicaksiniz bu surecte bir isle filan oyalansaniz
Benim eşime güvenim çok fazla. Aslında zor güvenen biriyim ama bu temel güven sevgi kısımlarını aşmış durumdayız. Evim ç. Kalede eşim için buraya gelmiştim. Burda pek Bi çevrem yok. Ailem ist de bütün çevrem istde. İstanbulda yaşayacak olursam çalışabileceğim işi hemen bulurum. Çanakkalede iş bulamadım. Eğer çalışırsam eşim geldiğinde onunla beraber evimize gidip gereken zamanı ayıramıyorum. Sağlık bakanlığının iş ilanlarına başvurdum dua edelim ki çkalede kalıp evimde kalabiliyim

Ev yemek bilet masraflarının hepsi çalıştığı şirket üzerinden karşılanıyor eşlerle beraber gidilmiyor malesef
Bizim damat boyle calismaya basladi son zamanda. 7 yillik cocuklu bir evlilik. Damat da uyumlu adamdir. Sirket ev kiraliyor, butun calisanlar birlikte kaliyor. Hep erkek. Cok sikinti oluyor. Orada kole gibi isten eve evden ise. Hic bir sosyal hayat yok. Cok bunaldi.

Sizce 2-3 sene sabır edilebilir mi

Sizin iş bulma hakkında bir fikriniz var mı acaba ben henüz evlenmeden ailemin evinden ayrılıp nasıl bir düzen kurmamı bekliyordunuz burası Türkiye ayrıca işe kabul edildiniz diyelim ikametgah bilgisi var ben düğün zamanı evimi kurdum öncesinde nereyi adres göstereydim lutfen muhalefet olmak için yazmayın ben sadece yardım ve fikirleriniz için birşey sordum emin olun ki bizde bu durumun içerisine düşmek istemezdik kimse geçmişi geri getiremez

Sizce 2-3 sene sabır edilebilir mi
kendisi daha önce çalışmış diyorsunuz, kendisi daha iyi bilir
ben mesela kimseyle birlikte uyuyamam (ki ben yurtlarda büyüdüm giib bir şey 14 kişi birlik yatıyorduk koğuşlarda düşünün şimdi odada 1 kişi olsa ben sabahı sabah ediyorum)
neyse o evlerde hijyen leş oluyor, oralarda afedersiniz yabancı kadın görünce aklı şeyine kaçıyor bazı erkeklerin (hep gördük bunları) adli vakalar olabiliyor, içki sorunu olan insan çok oluyor...
ama eşiniz derse zaten iş yetiştirme derdinde olacam şirketin personel yönetimi iyi,bildiğim yer, sıkar dişimi çalışırım...olabilir bilmiyoruz ki

sabretmeyi kendiniz için sorduysanız...alternatifiniz nedir?
eşiniz gitmese burada ne yapacaksınız, durum ne gösteriyor? hangisine sabretmek daha zor sizce?

Evet var ama sizin yokmuş belli ki. Ben de evlendikten sonra başka bir şehire gidip mecburen iş değiştirdim. İşim olmadan da evlenmedim. Buranın Türkiye olduğunu ben biliyorum da siz evlendikten 4 ay sonra anca öğrendiniz galiba. Öncesinde her şeyi çok iyi sandığınıza göre... Kötü bir planlama yapmışsınız ki bu durumun içine düşmüşsünüz. Şimdisi için de yorum yazdım ama siz geçmişi cımbızlayıp sadece ona cevap veriyorsunuz. Ay neyse ya size kolay gelsin

Eşimin anlattığı kadarıyla yaşama alanları gayet iyi oluyor bazı ülkelerde hilton vb otellerde bile kalınmış yaşam şartlarıyla alakalı bir sorunu olmayacak. Dua ediyorum ki sağlık bakanlığının atamalarında işim çıksın. Eşimden ayrı kalmak zorunda kalmayım. İnsanlar öyle acımasız yorumlar yapıyor ki. Aslında bir gün sonramızın bile ne olacağı belli değil. Başka alternatifm benim iş bulmam ç almadığım kapı kalmadı. İstanbul a gitmeyi düşündük. Evet iş çok ama kiralar çok ama çok yüksek. Ya kıt kanaat halimize talim olucaz yada 2-3 sene dişimizi sıkıcaz uyku tutmadı düşünmekten

Biz eşimle farklı şehirde çalışıyoruz, her haftasonu geldiği halde bence çok zor. Bu işin oluru bence şöyle olabilir, eşiniz şimdilik bir gider ama 2 3 senelik değil. Borçlar bitsin, siz iş arayın, bulduğunuz zaman da işte diyelim yaklaşık 8 ay mı 1 sene mi ne surduyse o da istifa edip gelsin. Ev parası biriktirmek için bu çileye değmez. Ama borç varken, bir kişi de işsizken çok romantizm de karın doyurmuyor sonuçta. Bu tarz işlerde konaklama sıkıntı, bizim firmamızda da var böyle çalışanlar, bir evde 4 5 kişi kalınıyor, sosyallik vs yok zaten. Uzun süreli iki tarafı da yıpratır, bir iki sezon borç için çekilebilir anca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…