- 23 Ağustos 2012
- 51.842
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.432
- 898
- Konu Sahibi Papatya520
-
Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Eşim daha önce bu şirketle 10 sene kdr çalışmış. Düzenli bir hayata geçmek istedik evlenince. Ama malesef türkiyede 1 sene kazandığını yurt dışında 1 ayda kazanıyorsun
yurt dışında çalıştığında yeme içme barınma masrafları şirket tarafından karşılanır genelde. bizim öyle. sadece burada keyfi harcamalarımızı kendimiz yapıyoruz ben de endüstri sektöründeyim Rusyada ve maaşımızın %30unu harcayıp alanını birikime ayırıyoruz. yani 2 senelik döviz maaşı ile rahatlıkla ev de alır kredi de çeker maaşının yattığı bankadan. tabi başka borçlar yoksa bizim gibiEşinizin 2 yıllık maaşıyla bir ev alabileceğinize dair hesaplamanızda hatalar mevcut.
Eşiniz yurt dışında çalışırken döviz kazanıp , döviz cinsinden harcama yapacak. Maaşından ne kadar birikim yapabileceği ise belirsiz.
Eşiniz bu şirkette çalıştığı 10 yıl içerisinde, şu anda bahsettiğiniz gibi bir maaş elde ettiyse ; elinde birikmiş parası ve mal varlığı da olması gerekmez miydi ?
kalacak yer, işyerine gidiş geliş, yiyecek tr uçak biletleri firma veriyor- genelde öyle oluyor yaniEşinizin 2 yıllık maaşıyla bir ev alabileceğinize dair hesaplamanızda hatalar mevcut.
Eşiniz yurt dışında çalışırken döviz kazanıp , döviz cinsinden harcama yapacak. Maaşından ne kadar birikim yapabileceği ise belirsiz.
Eşiniz bu şirkette çalıştığı 10 yıl içerisinde, şu anda bahsettiğiniz gibi bir maaş elde ettiyse ; elinde birikmiş parası ve mal varlığı da olması gerekmez miydi ?
yurt dışında çalıştığında yeme içme barınma masrafları şirket tarafından karşılanır genelde. bizim öyle. sadece burada keyfi harcamalarımızı kendimiz yapıyoruz ben de endüstri sektöründeyim Rusyada ve maaşımızın %30unu harcayıp alanını birikime ayırıyoruz. yani 2 senelik döviz maaşı ile rahatlıkla ev de alır kredi de çeker maaşının yattığı bankadan. tabi başka borçlar yoksa bizim gibi
kalacak yer, işyerine gidiş geliş, yiyecek tr uçak biletleri firma veriyor- genelde öyle oluyor yani
bi adamın içkisi sigarası varsa masrafafı o olur
dışarı çıkacak sosyalleşecek ortam genelde olmuyor (niyeti bozup orada birilerine saran abiler hariç tabii) çünkü dar sürede yetişmesi gerekn iş oluyor çalıştıkları yerler merkezi yerler olmuyor zaten genelde fabrika hangar şantiye gibi yerler
ama 10 yıl çalışmışsa o zaman kazandığını ne yapmış konusunda çok haklısınız
Eşiniz gidip bir süre sonra sizide göturebilir.Zaten işiniz yok çocukta yok sizi bağlayan birşey yok burada.Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
şöyle ki, Türk örf ve adetleri.. borçla kurulan ev borçla yapılan düğün.. bunları da geçtim ailesine hala bakan yeni evliler ya da evlenmeden önce gelen borçlar,, sonradan çıkan sağlık sorunları vs maalesef insanları buna itiyor.Yeme - içme ve barınma giderleri karşılanıyor olabilir kısmını da düşündüm. Ancak bu durumda, geçmiş 10 yılda evliliğe giden bir ilişki varken ve yerleşik düzene geçmek isterken; elde avuçta hiç para olmaması ve borç olmasını netleştiremedim.
Anlatmak istediğim tamda bu çok teşekkürler. _yurt dışından aldığı maaşla borçlar komik rakamlar oluyor.yurt dışında çalıştığında yeme içme barınma masrafları şirket tarafından karşılanır genelde. bizim öyle. sadece burada keyfi harcamalarımızı kendimiz yapıyoruz ben de endüstri sektöründeyim Rusyada ve maaşımızın %30unu harcayıp alanını birikime ayırıyoruz. yani 2 senelik döviz maaşı ile rahatlıkla ev de alır kredi de çeker maaşının yattığı bankadan. tabi başka borçlar yoksa bizim gibi
Çok haklısınşöyle ki, Türk örf ve adetleri.. borçla kurulan ev borçla yapılan düğün.. bunları da geçtim ailesine hala bakan yeni evliler ya da evlenmeden önce gelen borçlar,, sonradan çıkan sağlık sorunları vs maalesef insanları buna itiyor.
ya da hiçbiri yok diyelim, daha kısa süre biraz dişini sıkıp ev sahibi olmak daha mantıklı, tabi ilişki bunu kaldırabilecek güçteyse.
Kötü bir alışkanlığı ve evlilik sonrası devam etme isteği bunu evlenirken fark edememem diyelim daha da birşey diyemiyorum parçaları birleştirmeme konusunda haklısınızYeme - içme ve barınma giderleri karşılanıyor olabilir kısmını da düşündüm. Ancak bu durumda, geçmiş 10 yılda evliliğe giden bir ilişki varken ve yerleşik düzene geçmek isterken; elde avuçta hiç para olmaması ve borç olmasını netleştiremedim.
Kötü bir alışkanlığı ve evlilik sonrası devam etme isteği bunu evlenirken fark edememem diyelim daha da birşey diyemiyorum parçaları birleştirmeme konusunda haklısınız
size tek önerim ortak hesap açın maaşı ikiniizn adına olan hesaba yatsın. yoksa o kötü alışkanlık sürer. bir şey biliyorum da söylüyorum kesinlikle ortak hesap açmadan göndermeyin. para yattığı gibi de çekin kendi hesabınıza. aynı bankadan kendinize dolar hesabı açın ve oraya çekin. emin olun bunu yapmazsanız o para da kus olur uçarKötü bir alışkanlığı ve evlilik sonrası devam etme isteği bunu evlenirken fark edememem diyelim daha da birşey diyemiyorum parçaları birleştirmeme konusunda haklısınız
O kötü alışkanlık yurtdışında güzel paralar kazandıktan sonra daha da artmasın?Kötü bir alışkanlığı ve evlilik sonrası devam etme isteği bunu evlenirken fark edememem diyelim daha da birşey diyemiyorum
Yorum yapan arkadaşla çoğu konuda hep zıtlaşmışızdır. Tamamen farklı frekanslar dayız. Ama her iki Yorumundada nokta atışı yapmışSizin iş bulma hakkında bir fikriniz var mı acaba ben henüz evlenmeden ailemin evinden ayrılıp nasıl bir düzen kurmamı bekliyordunuz burası Türkiye ayrıca işe kabul edildiniz diyelim ikametgah bilgisi var ben düğün zamanı evimi kurdum öncesinde nereyi adres göstereydim lutfen muhalefet olmak için yazmayın ben sadece yardım ve fikirleriniz için birşey sordum emin olun ki bizde bu durumun içerisine düşmek istemezdik kimse geçmişi geri getiremez
Kim yapmışYorum yapan arkadaşla çoğu konuda hep zıtlaşmışızdır. Tamamen farklı frekanslar dayız. Ama her iki Yorumundada nokta atışı yapmış
Kim yapmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?