Ben öz ablam için bile çekmem, çekmedim de
Bizimkiler de araba için borç istiyodu
Araba lüks dedim geçtim kenara, lüks görmesem önce kendime alırım dimi
Konu sahibi de aynı şekilde yeni borçlarını bitirirken kimsenin evini yenileyecek durumda değil
Ama sorun öncelikle eşinde, sonra görümce de bence
Herkes borç istiyo, önemli olan nasıl cevap verdiğindir
Benimde eşiminde kardeşi var, Allah göstermesin sağlık problemi olsa para istese borç değil direkt hibe eder sağlığı için elimizden geleni yaparız, ev almak içinde 20 bin lira eksiği olsa zor şartlarda olsa inan başını sokacak evi içinde kredi çeker yardım ederiz ama konu sahibesinin görümcesi dubleks ev alıyor, kayınvalidesi her yerde damadım kızımın üstüne dubleks aldı diye hava atıyor, içini döşemek için abiye 20 bin liralık kredi çektiriliyor, işte bak tam burda dur bakalım ne oluyor derim
canım benim, ben doğunun en ücra yerinde görev yaptım. yeri geldi 2 çocukla işe gittim yeri geldi annem yeri geldi ablam geldi baktı çocuklarıma. karda kışta birini okula birini kreşe götürdüğüm günler oldu, her sıkıntıyı çeken ben oldum çocuklarımla, küçük babasını 2 yaşına kadar görmedi desem yeridir, çocuk kendini bildiğinde babası görevden dönünce '' bu adam gitsin'' diye ağlardı. büyük ise babasının göreve gidip aylarca gelmemesine doğduğundan beri alışık. Ben bu zorlukları eşimin kız kardeşi sefa sürsün diye çekmedim.
Eşim kızkardeşine çektiği 20bini kendi maaşına otomatik ödeme talimatı vermiş, tabi bu arada onun maaş krediye gidecek, ben de sabahın köründe işe gideceğim tabi bu bir nevi benimde o borcu ödemiş gibi olmam olacak.
Eşimin kız kardeşi çooooooooooook uyanıktır. Kendisini acındırarak babasından bile para alıp ödemeyen biri. Ama ben evimizin borcunu ödeyebilmek için bir çok ihtiyacımdan çocuklarımın ihtiyacından feragat etmişken bana yapılan şey hayatıma çelme takmaktır.
Hepinize tek tek cevap yazmak isterdim ama uzun olur. Topluca cevaplıyorum yanlış anlamayın.
Ben bunca yıl onun kız kardeşi sefa sürsün diye çocuklarımla birlikte cefa çekmedim ki.
Tek isteğim çocuklarım ilerde sıkıntı yaşamasın 1 evin borcunu bitirelim, 1-2 yıl kendimize gelelim 1 ev daha alabilirsek alalım 2 çocuğumuzunda evi olsun. Devir kötü biz şanslıydık iş güç sahibi olduk ama bizim çocuklarımız bizim şansımızı elde edemeyeckler belkide.
Eşim krediyi çekmiş bu belli hesabından da kız kardeşinin hesabına havale yapmış. 1-2 hafta öncede para istediğini biliyorum zaten
canım benim, ben doğunun en ücra yerinde görev yaptım. yeri geldi 2 çocukla işe gittim yeri geldi annem yeri geldi ablam geldi baktı çocuklarıma. karda kışta birini okula birini kreşe götürdüğüm günler oldu, her sıkıntıyı çeken ben oldum çocuklarımla, küçük babasını 2 yaşına kadar görmedi desem yeridir, çocuk kendini bildiğinde babası görevden dönünce '' bu adam gitsin'' diye ağlardı. büyük ise babasının göreve gidip aylarca gelmemesine doğduğundan beri alışık. Ben bu zorlukları eşimin kız kardeşi sefa sürsün diye çekmedim.
Yine diyorum böyle görümceler ve eşler meşe odunuyla dövülmeli !
Güzeeeeel bir döveceksin anacım,tövbe diyene kadar...Anca o zaman belki yola gelirler .))
Bi de adamdaki cesareti anlamadım
20 bin kredi 5 yıl vade ile ortalama aylık taksiti 500 TL oluyo
Konu sahibi eve giren çıkan parayı bilmiyo mu
Nerde bu 500 e kadar rakam demeyecek mi
Bazı yorumlar çok komik cidden
Herkes bu kadar polyanna mı gerçek hayatta da bilemiyorum ama
Alnımın teri ile kazandığım parayı benden gizli kardeşine veya bi başkasına veren eşin alnını karışlarım
Millete yedirmek için kazanmıyorum, 2 çocuğum için kazanıyorum derim
Hayal aleminde yüzmeyin lütfen, kim olsa kızar 20 bin ciddi bi rakam ve habersizce yapılması enayi yerine konmak demek
Bence eşi nasılsa çektim, kardeşimde aldı, oldu bittiye gelir diye düşündü.
Ben bugün neler oldu veya olacak merak ediyorum çünkü konu sahibesi bugün bombayı patlatacaktı, ücretsiz izne çıkıyorum diye.
cnm insanlar başına gelmeyince anlamazmış. başkasına söylemek kolay. hele bir bize yapılsın yaygarayı koparırız
PrezentabL,
bacım senin şiddete meyilin var, o yüzden Allah eşini fuzuli yere borca girme gafletinden korusun, adamın yiyeceği dayağı düşünemiyorum:)))
Bence eşi nasılsa çektim, kardeşimde aldı, oldu bittiye gelir diye düşündü.
Ben bugün neler oldu veya olacak merak ediyorum çünkü konu sahibesi bugün bombayı patlatacaktı, ücretsiz izne çıkıyorum diye.
Konu sahibi yine sabırlı bence
Ben o işlemi hesapta görür görmez kıyameti koparırdım
Hiç öyle izne ayrılıyorum vs de demem direk açar bu hesap hareketi ne demek derdim yani
Şiddet gerekirse Kontes'e başvururdum
Değil 20 bin 2 bin için bile yaygara kopabilir bence haksızlık kisvesi adı altında
Şimdi öyle kardeşidir vermiş ne olacak demek kolay
Konu sahibi yine sabırlı bence
Ben o işlemi hesapta görür görmez kıyameti koparırdım
Hiç öyle izne ayrılıyorum vs de demem direk açar bu hesap hareketi ne demek derdim yani
Şiddet gerekirse Kontes'e başvururdum
Değil 20 bin 2 bin için bile yaygara kopabilir bence haksızlık kisvesi adı altında
Şimdi öyle kardeşidir vermiş ne olacak demek kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?