Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

Benimde eşiminde kardeşi var, Allah göstermesin sağlık problemi olsa para istese borç değil direkt hibe eder sağlığı için elimizden geleni yaparız, ev almak içinde 20 bin lira eksiği olsa zor şartlarda olsa inan başını sokacak evi içinde kredi çeker yardım ederiz ama konu sahibesinin görümcesi dubleks ev alıyor, kayınvalidesi her yerde damadım kızımın üstüne dubleks aldı diye hava atıyor, içini döşemek için abiye 20 bin liralık kredi çektiriliyor, işte bak tam burda dur bakalım ne oluyor derim

Aklın yolu bir .

bu yazdıklarınızla ablacım sonuna kadar haklısın
gözümün önüne geldi birden hayatında acıdım bir nevi bayan olarak
görümceni arasan veya eşini desen ki aldığınız borçla ilgili bir ıkıntı veya bir sebep bulsan konuyu açmak için adam doktormuş anlar yani desen enişte böyle böyle belki adamın haberide yoktur ama görümcen fena birine benziyor evli 2 çocuklu borcu yeni bitmiş bir abiye yapılan bu bencilliktir,veafsızlıktır,gaddarlıktır....
kendisi dubleks evde oturacak kv den hava atacak valla ben bile şidmi çoooooook sinirlnedim
yazmayayım ağzım bozulcak vallaaaaaaaaaaaaa

Bazı arkadaşların yorumlarına çok şaşırdım valla, ne olmuş kardeşine para vermişse, e o zaman sen kendin çalış biraz kayınvalidene, görümcene, eltine ver bakalım ne olacak.

Konu sahibi arkadaşın tepkisini sonuna kadar haklı buluyorum, az bile düşünüyor bence.

Hem eşten gizli iş çevir, hemde eşinin sırtına büyük bir yük yükle, yok öyle yağma.

Biri dubleks evlerde keyif sürsün diğeri çocukları için çırpınsın dursun.

böyle lüzumsuz görümce bende de var.. ancak abiminde eşi kardeşleri için para çekti. bayağı sorunlar oldu.. ne olursa olsun çift önce evliklerini çocuklarının geleceklerini düşünmeleri lazım.

ama sen fevri olma.. belki ödemişlerdir. veya ödüyorlardır.. ama sonuçta söylemesi lazım 200 lira dahi olsa söylemesi lazım. bunun için kızabilirsin.. ama bunu nasıl yapacaksın bilemiyorum. ortak girdiğiniz bir hesap mı? şifresi şunu bunu sana verdiyse belirlediyseniz o zaman tamam "para mı verdin niye söylemedin diye" sorabilirsin.ama yoksa bir de üste çıkar sen benin hesabımı karıştırdın diye.

zorluk çektinizden bahsetmişiniz zorlukta da çekmemiş olabilirsiniz. sonuçta o evin geliri gideri size ait.. evli çiftler birbirlerine söylemeleri gerekir..ONAYINIZIN OLMASI GEREKİR.BU MADDİ MANEVİ.. tüm kararlar ortak alınmalı..

ama tek taraflı değil.. Yani Kadınlar ailesine yardım eder istediklerini yapsınlar ama erkek kardeşine alamaz veremez değil..

yani senin de böyle bir durumun oldu mu?

Son düzenleme:
cnm bence eşin o parayı ev hediyesi gibi yani yardım olarak çekmiş. eşinle konuş güzelce. biz evliyiz . bana danışmadan bir iş yapmışsın madem. o zaman senin ve benim maaşım bende birikecek. ev giderlerini vs oradan karşılayacağız. (eşinin cep harçlığı hariç tabii) kızkardesinde her ay o parayı yatıracak dersin

eğer böyle olmazsa sen evin her ihtiyacını karşıla sonrasında kalırsa krediyi de öde dersin. ben de maaşımı kafama göre harcayayım. aileme fln yardımda bulunayım dersin. valla çok işe yarıyor. tarafımca denenmiştir. ama kavga etmeden kararlı bir şekilde söyle . yani eğer kardeşi parayı ödemezse tek kuruş eve katkıda bulunmayacağını anlasın. istiyorsa kendi parasının tamamını versin verebiliyorsa

sana güvenmiş resmen. sen çalış kardeşi yesin. ohh ne ala

Yine diyorum böyle görümceler ve eşler meşe odunuyla dövülmeli !

Güzeeeeel bir döveceksin anacım,tövbe diyene kadar...Anca o zaman belki yola gelirler .))

vala çok sinirlendim bu konuyu görüncce aklıma eşimn yaptıgı hatası geldi benim eşimde arkadaşına çekti verdi o krediyi ve o kadar borcun içinde çatır çatır beni aglatarak ödedi ben naptım agladım zırladım hastalandım b... yıgılıp kaldım...
neyse biz ewlendk hiç yardımı olmadı anasının babasının hatta dilenci yerine koyup evlerine bile basman dediler ah ah bu erkekler ana baba görümcede suçlu deil suç kocanda o kadar zorlukta o bacısı memurmuş size yardımcı oldumu zorluk çekmeyin die yokk ama kendilere gelince aglama zırlama duygu sömürüsü hoppp parayı çektir çeksn sıkıntıyı ewdeki suçsuzz çocuklar ve kadın yazık yazık allah bile buna gönlü olmaz bence tepkinizde fazlasıyla haklısın az bile hatta hiç bekleme hemen koy tepkini...

birde anlamadığım biri memur biri doktor bunlarda geçinemiyorsa asgari ücret ile çalışan çocuk okutan ,kira veren insanlar ne yapsın..

Bi de adamdaki cesareti anlamadım

20 bin kredi 5 yıl vade ile ortalama aylık taksiti 500 TL oluyo
Konu sahibi eve giren çıkan parayı bilmiyo mu
Nerde bu 500 e kadar rakam demeyecek mi

çok sinir edici bir durum. çok haklısınız..

amaaa ben olsam sizin gibi şubata kadar dayanamazdım alırdım kocamı karşıma..anlat derdim... sonundada restimi çekerdim.ama önce plan kurmaktan ziyade dinlerdim...

Yine diyorum böyle görümceler ve eşler meşe odunuyla dövülmeli !

Güzeeeeel bir döveceksin anacım,tövbe diyene kadar...Anca o zaman belki yola gelirler .))

PrezentabL,
bacım senin şiddete meyilin var, o yüzden Allah eşini fuzuli yere borca girme gafletinden korusun, adamın yiyeceği dayağı düşünemiyorum:)))

Bi de adamdaki cesareti anlamadım

20 bin kredi 5 yıl vade ile ortalama aylık taksiti 500 TL oluyo
Konu sahibi eve giren çıkan parayı bilmiyo mu
Nerde bu 500 e kadar rakam demeyecek mi

Bence eşi nasılsa çektim, kardeşimde aldı, oldu bittiye gelir diye düşündü.
Ben bugün neler oldu veya olacak merak ediyorum çünkü konu sahibesi bugün bombayı patlatacaktı, ücretsiz izne çıkıyorum diye.

cnm insanlar başına gelmeyince anlamazmış. başkasına söylemek kolay. hele bir bize yapılsın yaygarayı koparırız

bu görümcenin de ayranı yok içmeye tahteravanle gitmiş ..... maya yani

dubleks yol gibi çift baskı ev almışlar da içini düzememişler.. duvarları merdivenleri kemireydiler !!

sen çalış didin milletin sefası için 20 bin öde... kolaydı o zaten öyle

eşine ayrı görümcene ayrı sinirlendim

Agzim kocaman acikta kaldi. Elbette karsi tarafi anlamak, dinlemek vs. erdemdir de acaba hangimiz böyle bir durumla karsilastigimizda en erdemli yanlarimizi sergileyebiliriz?

Bir kere ben 20.000 TL degil, 1000TL hatta 500TL bile olsa, esim benden sakliyor olsa cok fena sinirlenirdim. Üstelik konu sahibi anlattigina göre memur, zor sartlarda calismis didinmis, borctan kurtulmus. Borctan kurtulmak ne demek bilir misiniz? Tam borctan kurtulmusken, esin konu sahibinden habersiz 20.000TL kardesine kredi cekmesi, cinnetliktir.

Yalniz ben konu sahibi kadar sabirli olamazdim. Tutardim adami bilgisayarin basina ceker, hesabimi direk sorardim. Hayir Mune`nin de dedigi gibi bir acil saglik durumu olsa neyse, hepimizin gün gelir ihtiyaci olur (ki orda bile habersiz olmaz), ama görümcemin dubleks evinin ic dösemesine ben niye 20.000 TL kredi cekeyim ki? Döseyemeyeceklerse almasalardi.

Ikincisi belki görümce düzenli olarak ödeyecek evet bu da bir ihtimal ama ne olursa olsun "aile" icinde böyle büyük paralarin dönmesi hicbir zaman mutluluk getirmez, genelde hep kavgalarla sonuclanir.

Konu sahibi yine sabırlı bence
Ben o işlemi hesapta görür görmez kıyameti koparırdım
Hiç öyle izne ayrılıyorum vs de demem direk açar bu hesap hareketi ne demek derdim yani

Şiddet gerekirse Kontes'e başvururdum

cnm insanlar başına gelmeyince anlamazmış. başkasına söylemek kolay. hele bir bize yapılsın yaygarayı koparırız

Değil 20 bin 2 bin için bile yaygara kopabilir bence haksızlık kisvesi adı altında
Şimdi öyle kardeşidir vermiş ne olacak demek kolay

konu sahibinin yerinde olsam boşanma işi blöf bile olsa ücretsiz izin alma işini mutlaka yaparım ve daha öncede yazmıştım çocuklarada tembihlerim babanızdan şunu isteyin bunu isteyin diye çünkü daha öncedende kardeşine para vermiş ve alamamış bu kız kardeş babasını bile dolandırmış babası bile tepkisini koymuş benim kocam hala ben eşeğim bana yük yükleyin modundaysa başka türlü anlamaz, konu sahibi nasılsa memur istediği an görevinede dönebilir 3-5 ay bile yeter o burnun sürtülmesine, belki 3-5 ay kendide hane insanı olarak sıkıntı çeker ama önündeki yılları kurtarır

Heheheh Mune valla döverim haa şaka yapmıyorum saldırırım yüzünü gözünü yumruklarım

Eskiden böyle bir halt yemişliği vardır,borcumuzu benden gizlemişti..Ümüğünü sıktım.

canım ha 20 ha 2 yani, ahanda bana şimdi özlem çıkar 2000 lira desen yok, yok yani var mı ötesi yok, insanın yeri geliyo cüzdanında 20 lirası kalıyo

Çek beraber döveriz tabiküneee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…