Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

esin 20 bin cekti ama belki her ay ödemesini kızkardesin yapacaktır ,işin aslı astarını ögrendin mi ?

Al ücretsiz izin yat, bak keyfine. Ne uğraşacaksın sen kazanıp el yesin diye. Aklı başına gelir belki de bir daha böyle işe kalkışmaz. Bende ablayım kardeşim mühendis böyle bir teklifle o gelse asla olmaz derim. Ne demek ya çekiversin. Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış.

Ayrıca bu sebepten boşanılır mı diyenler için kardeşine kredi çekmesi ayrı; iki kişinin kazandığını arkasından iş çevirerek iç etmesi ayrı.

Ne yalan söyleyeyim aptal cesareti varmış eşinde. Hiç anlaşılacağını kıyamet kopacağını hesap edememiş mi? Aynısını benim eşim yapmaya cesaret edemez. Yolacağımı bilir tek tek.

birikim yapalım diye girdik bu işe ama anası danasını geçti tabiri caizse
aynen ya sigortası vergisi bi de geçen gün park halinde önden vurmuşlar onun tamiri
ş,imdi bide kasko yaptırcaz
pek mantıklı diilmiş sanırım pişman olduk ama peşinat lazımdı direk hepsini kredi çekmeyelim dedik 2 sene var ödeyip hemen satıcaz inşallah

Ben olsam şubatı mubatı beklemezdim. Kocamı da kızlardeşini de çağırır parayı hemen iade etmesini isterdim. İkisini birden çağırırdım ki arkamdan iş çevirmesinler yine.

Hayır insanın standardı yüksek olur, vereceği paranın yokluğu dokunmaz, kimsenin lafı olmaz kardeşine verdiği paraya ama bu ahmaklık başka biriey değil, kardeşi biraz daha lüks yaşayacak diye beş sene borçla boğuşmaya değer mi?

esin 20 bin cekti ama belki her ay ödemesini kızkardesin yapacaktır ,işin aslı astarını ögrendin mi ?
Maaşından her ay kesiliyormuş zaten öyle yakalamış konu sahibi. Ödemeyi yapacak insan -biri memur biri doktor- baştan kendi üzerine çeker.

bende anlamıyorum bölelerini
bendede var bi tane kuzen öle ODA FACEYE YAZIYO
siz gidin tatile tuzunuz kuru bizim bazen ekmek almaya paramız olmuyo:)acıtasyona bak
oda koca koca yırtınıo kaçarak evlendi liseyi okumadı sırf evlenmek için ailesi red etti.falan hem sen g*tünü yaya yaya yatarken ben sabahın 6 sında kızımı bırakıp işe gidiyorum sende çalış okumayana iş yok diilya eşşek gibi çalış at gibi ye tabiri caizse anlamıyorum böle insanları nazar ediyorlar kız

Son düzenleyen: Moderatör:
Offfffffffffff cok haklısınız kızmazta .Ben de olsam delirirdim ama boşanma lafını etmiyin derim yine de .

Bence abartyosunuz hayir borc vermistr oyle dusunun sonucta o sizin kocaniz cocuklarnzin babasi bu kadar kati olmayn.tepkinzden korktugu icn soylememistr empati yapin. plan yapmk yerine konusun bir egitimciye de bu yakisir....

kişiyi sakinleştirmek için bunları söylüyorsunuz sanırım ama aynı sartları empati yapalaım hepimiz kendimiz için
20 bin
5 yıl borç
2 çocuğun rızkı
habersiz
bu ana kadar hala söylemek yok
kağıt üzerinde mi değil mi o bi,le belli değil
hemde ev döşemek gibi keyfi
acil ihtiyaç sağlık vs allah vermesin öle bişey değil

hem de hem de ödemeyceği de önceki davranıuşlarından ortada

bence bunun eğitimcilikle hiç alakası yok kadın zaten sabrının son dimağında

konu sahibi haklısın ama boşanmak ilk başta gelecek laf olmamalı en kötü şekilde cezalandırın eşinizi süründürün ama ciddi ciddi sakın düşünmeyin derim ben

Son düzenleme:
Valla şurda tepem attı inan.Bende evladım o ayazda karda kışta bırakıyom kreşe.Anlıyorum seni onca borç bitsin, evlatlarında evde olma hayali kur kışın sıcacık evde oturmak için izin almayı düşün ama sevgili eşin sana sorma gereği duymadan kredi çeksin.Onun ki ailede sen kovuktan mı çıktın? sende çalışıyorsun anladığım kadarıyla sende çekiver kardeşlerine bi 20 bin liracık nolcak ki.Olmaz böyle bi şey küçük bi miktar olsa neyse dersin.Ama 20 bin az değil.Sizde deyin eşinize çektiğin krediye karışmam kazandığımıda eve harcayamam.bana ve çocuklara paşa paşa bakacaksın.Sıkıştığın yerde dubleks ev içi yaptıracak doktor eniştenden veya öğretmen bacından borç istersin deyiver.tabi üstüne senden istemezlerse diye ekle.anası sağ babası sağ kız evlat abiden para mı ister hemde lüks zevki sefası için.Valla ben öyle bi şey yapsa alır iznimi otururm.Millet keyif çatacak diye kendimi kasamam sıkamam.Ayyyy valla sinirimden gözlerim döndü.

Bence böyle oyunlara hiç gerek yok.
Eşine açık açık internet hesabından bir kredi gördüğünü ve bunun ne anlama geldiğini sorabilirsin.

Belki eşin çekmiştir ama taksitleri görümcen veya kayınpederin ödeyecektir.
Malum herkes şıp diye kredi alamıyor.Görümcenin başka kredisi varsa 2. krediyi vermeyebilirler.
Plan proje geliştirmek yerine önce anlayıp dinlemekte fayda var.

"Hemen ödeyeceksiniz yoksa..." demek,sonunun kavga olacağı belli bir zorlama olur.
O kadar parayı bir çırpıda ödeyecek durumları olsa zaten kredi çekmezlerdi.

seni çok iyi anlıyorum. değil 20 bin eşimin kardeşleri bin tl istediğinde bile ben küplere biniyorum. ben ailemden uzakta elin memleketinde bu cefaları çekerken, birilerinin benim rızkıma sırf keyfi olarak, o kadar kazanıyorlar biz de nasiplenelim (evet bunu aynen böyle söylüyorlar) diyerekten el uzatması asla kabul edebileceğim bir şey değil. etmiyorum da zaten.. sen de etme. bu ne ilk ne de son olacak. çocuklarının rızkını kimseye yedirme..

Sevgili konu sahibi,
olay karşısındaki soğukkanlılığınız ve bu kadar kendinden emin, dik duruşunuzu canı gönülden tebrik ediyorum.
eşiniz her şeyi hak ediyor şu durumda,
umarım bu sağlam tavrınızı kaybetmeden hakkınız olanı söke söke alırsınız,
çok büyük merakla takipteyim konunuzu.

eşiniz sizden neden saklamış ki ?

çektiyse çekti size ne gibi bir cümle bu kadına nasıl kurulur anlamış değilim. burada insnai asıl çileden çıkaran nokta eşinden habersiz böyle birşeye kalkışması insna eaynı evi paylaştığı eşine hiç mi danışmadan kendi başına iş yapar. çalışan anne olmak ne zor çocuğu götür kreşe bırak bakıcıya teslim et işte ondan bi haber özlem çek sırf evladına güzel bir gelecek hazırlamak için adam gitsin öğrtmen kardeşi doktor eniştesine 20000 versin hangimiz kızmadık şahsen arkadaş çok sabırlıymış ben bu kadar bile beklemezdim aynen arayıp isterdim hele ki daha önce para üstüne yatmış bir kardeş var karşımızda. samimiyet terbiyesizliği gerektirmez. ilk önce bu kardeş kendi kocası kredi çekseydi olmadı anne babalardan para istenseydi baktıalr hala sıkışıklar öyle abilere kardeşlere geçilseydi borç isteme işi. ama hanfendi yolunacak kaz bulup ilk onu yolmayı seçmiş. durumu kötü olursa herkes yardım eder eşşek değil kimse hem kasım kasım kasınılacak kızıma ev alındı diye hem de diğer oğlan sömürülecek kadın nasıl kızmasın.

en tahammül edemediğim şey eşlerin biribirinden birşey saklaması bu arkadaş sonuna kadar haklı

herkesten gizli yapılmış bir iş olmalı bu blkide kimseye demeden kapatıp yerine koyacaklar parayı ama sen eşisin elbette bilmen gerkiyr bnce senin tepki verceğini bildiği için habersiz yaptılar kızkardeşi çalışıyor mu o parayı ödeyebilecek mi zamanla bilmiyorm ama yuvanı yıkma para pul için bu işe nasıl kalkıştıysa kuzu kuzu da krediyi ödemesini bileceklerdir

Aslında çok kızıyorum bazen kendimize, biliyo musunuz neye kızıyorum.

Olayı (mecburen) tek taraflı dinleyip, tek taraflı hüküm verip, tek taraflı başlıyoruz bombaya, vay nasıl koca, nankör görümce, alçak damat vs. vs.

Mesela kocayı tanımayız, neden çekti, ne konuşuldu naptı, bilen yok, görümceyi de tanımayız, neden buna gerek duyuldu, niye çekildi, o para nereye gitti, aile arasında neler oldu bitti, aslını astarını bilen yok. Tek bildiğimiz konu sahibinin bize aktardığı, belki haklıdır belki de o kadar da haklı değildir. Bi de sor bakalım karşı tarafa nedir konu diye... neyse niye gereksiz gereksiz lakırdı ediyorum onu da bilmiyorum da bu forumda bazen çok kul hakkına giriyormuşuz gibi geliyor. Allah korusun.

Neyse, konu sahibi dilerim mesela eşin sana o parayla sürpriz araba falan alacaktır, bi tek taş alacaktır, böyle güzel bir şey için çekilmiştir de durduk yere kara bulutlar toplanmaz üzerinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…