- 30 Aralık 2009
- 23.934
- 96.468
- 1.123
Tüm sayfaları okuyamadım ama eşiniz eş izni olmadan nasıl kredi çekebiliyor?
Aslında çok kızıyorum bazen kendimize, biliyo musunuz neye kızıyorum.
Olayı (mecburen) tek taraflı dinleyip, tek taraflı hüküm verip, tek taraflı başlıyoruz bombaya, vay nasıl koca, nankör görümce, alçak damat vs. vs.
Mesela kocayı tanımayız, neden çekti, ne konuşuldu naptı, bilen yok, görümceyi de tanımayız, neden buna gerek duyuldu, niye çekildi, o para nereye gitti, aile arasında neler oldu bitti, aslını astarını bilen yok. Tek bildiğimiz konu sahibinin bize aktardığı, belki haklıdır belki de o kadar da haklı değildir. Bi de sor bakalım karşı tarafa nedir konu diye... neyse niye gereksiz gereksiz lakırdı ediyorum onu da bilmiyorum da bu forumda bazen çok kul hakkına giriyormuşuz gibi geliyor. Allah korusun.
Neyse, konu sahibi dilerim mesela eşin sana o parayla sürpriz araba falan alacaktır, bi tek taş alacaktır, böyle güzel bir şey için çekilmiştir de durduk yere kara bulutlar toplanmaz üzerinize.
Olayı (mecburen) tek taraflı dinleyip, tek taraflı hüküm verip, tek taraflı başlıyoruz bombaya, vay nasıl koca, nankör görümce, alçak damat vs. vs.
Mesela kocayı tanımayız, neden çekti, ne konuşuldu naptı, bilen yok, görümceyi de tanımayız, neden buna gerek duyuldu, niye çekildi, o para nereye gitti, aile arasında neler oldu bitti, aslını astarını bilen yok. Tek bildiğimiz konu sahibinin bize aktardığı, belki haklıdır belki de o kadar da haklı değildir. Bi de sor bakalım karşı tarafa nedir konu diye... neyse niye gereksiz gereksiz lakırdı ediyorum onu da bilmiyorum da bu forumda bazen çok kul hakkına giriyormuşuz gibi geliyor. Allah korusun.
Neyse, konu sahibi dilerim mesela eşin sana o parayla sürpriz araba falan alacaktır, bi tek taş alacaktır, böyle güzel bir şey için çekilmiştir de durduk yere kara bulutlar toplanmaz üzerinize.
Yorumları cok fazla okuyamadım, söyleyen oldu mu bilmiyorum ama belki görümceniz ve eşi kredi çekememiştir eşinizin çektiği kredinin taksitlerini onlar ödeyecektir.
Elbette bu eşinizin yaptıgı saçmalıgı aklamaz ama en azından baskasının borcu için derde girmemiş olursunuz.
Eğer borcu onlar ödeyecekse birşey diyemem fakat size yıkılan bi borç varsa eşinizin kendine getirilmeye ihtiyacı var.
Neden insan borçtan bıkmışken yenide bitirmişken tekrar kardeşinin keyfi için borca girsin ki? Eşinize başka bi sebep gösterilmiş olabilir mi?
ücretsiz izne ayrılmayı konuşmuştuk diyorsunuz çünkü?
Bu sebeple eşini, çocuklarını böyle bi duruma sokacak kadar düşüncesiz midir einiz?
mantıklı bi sebep olmalı. Hastalık vs konularında bu kadar net yorum yapamam ama evini yavaş yavaş kendi parasıylada pek ala yaptırabilir.
Az yesinde kendi parasıyla yaptırıversin!
Eş rızası kalktı canım ihtiyaç kredilerinde,konut kredisinde eş imzası gerekiyor bir tek diğer kredi türlerinde yok.Tüm sayfaları okuyamadım ama eşiniz eş izni olmadan nasıl kredi çekebiliyor?
Ben konuyu size özet geçeyim:))
Görümce çalışıyor memur, eşi de doktor, konu sahibesi ve eşi de çalışıyor, yıllarca borç ödemiş yeni feraha çıkmış 2 çocuklu bir kadın konu sahibesi.
Görümce dubleks ev alıyor, içini düzenlemek için abiden borç istiyor, abi kıramıyor 5 yıl ödemeli 20 bin lira kredi çekiyor ve eşine söylemiyor. Üstüne üstlük görümce daha önceleri de abiden borç alıp ödememiş birisi.
Sağlık sorunu olsa Allah korusun, acil ihtiyaç olsa abi yardım etse bende hak veririm ama evin içini dayayıp döşemek için hanginiz görümcenize veya hanginizin eşi sizin ailenize 5 yıl ödeyip sıkıntı çekeceğiniz 20 bin lira kredi çeker?
ödemez ki 2 ağlar 1 tepinir '' benim saçım kocamın elinde ben nasıl isterim üüüüüü çok sıkışığız üüüüü'' der tamam. Dün gece sinirimden oturup ağladım. Doğuda tek başına 2 çocukla yaşadığım zorluklar geldi gözümün önüne, elinde bastonuyla 15 saatlik yolu otobüsle çocuklarıma bakmak için gelen annem için ağladım. Hiç yakışmadı bu davranış bizim evliliğimize.
önce biraz fevri yaklaşıyorusnuz diyecektim ,belki kardeşine kredi çıkmadı abisinden rica etti her ay taksitleri o ödeyecek sandım ama öyle bile olsa şu mesajı gördükten sonra vazgeçtim ,gözlerim doldu ..
Ben anlamadım eşi dubleks ev alabiliyorsa ki fiyatı kimbilir ne kadardır için yaptırmak için neden sizin vereceğiniz 20.000 liraya kalsınlar ki komik yani. Ev alan damat neden eşinizin parasına tenezzül etsin hem ödeyeceklerdir mutlaka zannetmem ki geri ödemesiz almışlar ayrıca hesap hareketlerine girebildiyseniz ya hesabınız ortak ya da şifresini hesap numarasını biliyorsunuz ve eşinizin de zaten bildiğinizden bakabileceğinizden haberi vardır bunu bile bile sizden gizli bunu nasıl yapıyor.
Herşeyi geçtim maaş ne oldu dediğinizde mesela ne cevap verecek bu pek saklanacak bir şey değil. Ben ücretsiz izine çıkıcam deyip sonra da çat diye boşanma davası açmak çok fevri değil mi. Bu adam kumar oynamamış, aldatmamış, şiddet uygulamamış alıp karşınıza konuşmak varken bu ne celallenme boşanmak böyle kolay mı nedir ne değildir bir konuşsanız. Hem haberiniz bile yokken olaylardan 20.000 tl kredi görüyorsunuz hemen görümcenize çekildiğini nereden çıkardınız? sonuçta böyle bir konu aranızda bile geçmemiş ki görür görmez görümceme çekti diyorsunuz nereden biliyorsunuz? Valla benim eşim bana dubleks ev alsa dünyanın parasını verip kimseye içini yaptırmak için el açıp kredi çektirmez kendi çeker yapar onu alabilen onu da yapar o paranın yanında 20.000 kredi ödemek hiç kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?