Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

iyi de monapisa fazla polyannacılık olmadı mı bu yorum şimdi ?

Yani araba ve tektaş için kredi çekip kardeşinin hesabına aktarıp oradan mı surpriz yapacak ?

Bence zaten surprizi çoktan yapmış .))

Son düzenleme:
Son durum ne kızlar konuşmamışmı eşiyle
ya bu konu sahibi harbiden pek bi sakin ben çoktan görümcemi arayıp sormuştum valla iyi sabırlı pesssssssssssssss

Kardeşinin evini yenileyip, eşine sürpriz yapacak... Bundan daha büyük bir sürpriz düşünemiyorum :) ....

iyide burdaki tüm konular için bu geçerli konu sahiplerini tanımayız konuların muhattaplarınıda o zaman forumu kapatmak lazım alenen gıybet ediyoruz yani, görümcenin daha önceden de sicili lekeli olduğundan konu sahibi kızmakta çok çok haklı kocası doktor yahu daha ne olsun maaşını ayrı dönerini ayrı yesinler

Yorumları cok fazla okuyamadım, söyleyen oldu mu bilmiyorum ama belki görümceniz ve eşi kredi çekememiştir eşinizin çektiği kredinin taksitlerini onlar ödeyecektir.
Elbette bu eşinizin yaptıgı saçmalıgı aklamaz ama en azından baskasının borcu için derde girmemiş olursunuz.
Eğer borcu onlar ödeyecekse birşey diyemem fakat size yıkılan bi borç varsa eşinizin kendine getirilmeye ihtiyacı var.

Neden insan borçtan bıkmışken yenide bitirmişken tekrar kardeşinin keyfi için borca girsin ki? Eşinize başka bi sebep gösterilmiş olabilir mi?
ücretsiz izne ayrılmayı konuşmuştuk diyorsunuz çünkü?
Bu sebeple eşini, çocuklarını böyle bi duruma sokacak kadar düşüncesiz midir einiz?
mantıklı bi sebep olmalı. Hastalık vs konularında bu kadar net yorum yapamam ama evini yavaş yavaş kendi parasıylada pek ala yaptırabilir.
Az yesinde kendi parasıyla yaptırıversin!

empati kurmaya çalışıyorum, anlamaya çalışıyorum ama olmuyor.
ne yani eşin senden habersiz kendi memur eşi doktor olan kardeşi için 20 bin kredi çekse, kendi maaşını krediye yatırıp senin maaşından ev geçindirse senin bunlardan tesadüfen haberin olsa "sevgili kocişim, konu nedir, yoksa bana sürpriz mi hazırlıyorsun?" şeklinde bir tepki mi verirsin? burada kimse kimseyi tanımaz ve cevaplar ben olsaydım ne yapardım sorusuyla ortaya çıkıyor. çok fazla pollyannacılık algıyı kötü yönde etkiler bence..

konu sahıbı tam hatırlamıyorum oncekı sayfalarda dedıkı:" gorumcem 20 bını kocasına babam verdı evı ıstedıgınız gıbıyaptırın dıye demıs" yanı gor.kocasının kardesının cektıgınden haberı yok. gormcenın maas kartıda kocasında kocasından gızlıde kardesıne odıyemez yanı 20 bını gerı odemelı kımseye duyurmadan alamazlar

Yorumları hayretle okudum. Tabiki de kardeş önemlidir ama eş de önemlidir. Başçavuşun eşeğini bağlamadı sonuçta adam evine. Bir kredi çekilecekse eşe haber verilecek arkadaş. Eğer durumu sıkışık bir kardeş için çekiliyorsa her eş halden anlar. Anlamıyorsa zaten yanlış bir insanla evlenmişsindir.
Ama burda durum başka. Doktor ve öğretmen bir çiftin kredi çekememesi için baya bir kara listeye girecek hareketleri olmalı bankalara. Öyle insanlara da borç veremezsin zaten, arkasından bir soğuk su iç o paranın. Senin bütün kahrını eşin çeksin, karda kışta kıyamette yüküne ortak yoluna yoldaş olsun sonra harcamasını kontrol edemeyen kardeşe kredi çek hem de eşine haber verme zahmetine bile girmeden.

Tüm sayfaları okuyamadım ama eşiniz eş izni olmadan nasıl kredi çekebiliyor?
Eş rızası kalktı canım ihtiyaç kredilerinde,konut kredisinde eş imzası gerekiyor bir tek diğer kredi türlerinde yok.

Tamam, varsayalim ki o para kiz kardesin hesabini gitmedi. Ve varsayalim ki o para bir arabi yada bir tektas için kullanildi. Bu daha halen bendim düsünebilcegim en kötü sürpriz olur. Biz zengin degiliz ki birbirimizi bir araba ile sürprüz edelim. Ve asil sürprüz o araba olmuyor, tekrar borca girmen oluyor!

Böyle büyük borçlara girilecekse (ve sizi bilmem, fakat benim için 20000tl çok para), esler arasi her zaman konusulmasi gerekiyor.

Ve bu forumda biz kimi taniyoruz? O zaman bu forumda bütün konular hemen hemen bos yere açiliyor cünkü o insanlar üzerinde en ufak bilgimiz yoktur.

Merak ettim aslinda, siz kaç yasindasiniz? Evlimisiniz? Ve en önemlisi, hayatinizda bir fatura ödedinizmi?

Evliliginizde bir guven sorunu var bence. Kocaniz da siz de ayni huydasiniz aslinda. Kocaniz sizden habersiz kredi cekip kardesine gonderiyor. Siz ise bunu bildigin halde acik acik soylemeyip planlar kuruyorsunuz.sizin yaptiginizin kocanizinin yaptigindan ne farki var. Gercekten durust bir insan olsaniz hesabi gorur gormez esinle bu durumu konusurdunuz. Gorumcen de kocanla ayni huyda, cunku o da kocasindan birseyleri gizliyor, abisi para vermisken babam verdi diyor.
Hayatinizi dizilerdeki gibi yasiyorsunuz bence hepiniz daha durust davranin, gorumceniz kocasinin arkasindan is ceviriyor, kocaniz sizin arkanizdan is ceviriyor. Siz de kocanizin arkasindan is cevirmeye calisiyorsunuz. Sizin kocanizdan ne farkiniz kaldi simdi soruyorum

Bazı yorumlar çok komik cidden
Herkes bu kadar polyanna mı gerçek hayatta da bilemiyorum ama

Alnımın teri ile kazandığım parayı benden gizli kardeşine veya bi başkasına veren eşin alnını karışlarım
Millete yedirmek için kazanmıyorum, 2 çocuğum için kazanıyorum derim
Hayal aleminde yüzmeyin lütfen, kim olsa kızar 20 bin ciddi bi rakam ve habersizce yapılması enayi yerine konmak demek

Düşünüyorum düşünüyorum fesatlık bizde mi diye
Ama yok yani mantığa sığmıyo
Karısına sürpriz yapacak adam, 20 bin kredi çekip kardeşinin hesabına havale eder mi ?

Kul hakkı derken her zaman bu kadar duyarlı olsak keşke
Bak tamda 2 yeğenin bir yengenin hakkına girilmiş burda
Ama hiç bi yalan gizli kalmıyo işte

Ben anlamadım eşi dubleks ev alabiliyorsa ki fiyatı kimbilir ne kadardır için yaptırmak için neden sizin vereceğiniz 20.000 liraya kalsınlar ki komik yani. Ev alan damat neden eşinizin parasına tenezzül etsin hem ödeyeceklerdir mutlaka zannetmem ki geri ödemesiz almışlar ayrıca hesap hareketlerine girebildiyseniz ya hesabınız ortak ya da şifresini hesap numarasını biliyorsunuz ve eşinizin de zaten bildiğinizden bakabileceğinizden haberi vardır bunu bile bile sizden gizli bunu nasıl yapıyor.

Herşeyi geçtim maaş ne oldu dediğinizde mesela ne cevap verecek bu pek saklanacak bir şey değil. Ben ücretsiz izine çıkıcam deyip sonra da çat diye boşanma davası açmak çok fevri değil mi. Bu adam kumar oynamamış, aldatmamış, şiddet uygulamamış alıp karşınıza konuşmak varken bu ne celallenme boşanmak böyle kolay mı nedir ne değildir bir konuşsanız. Hem haberiniz bile yokken olaylardan 20.000 tl kredi görüyorsunuz hemen görümcenize çekildiğini nereden çıkardınız? sonuçta böyle bir konu aranızda bile geçmemiş ki görür görmez görümceme çekti diyorsunuz nereden biliyorsunuz? Valla benim eşim bana dubleks ev alsa dünyanın parasını verip kimseye içini yaptırmak için el açıp kredi çektirmez kendi çeker yapar onu alabilen onu da yapar o paranın yanında 20.000 kredi ödemek hiç kalır.

Ben konuyu size özet geçeyim:))
Görümce çalışıyor memur, eşi de doktor, konu sahibesi ve eşi de çalışıyor, yıllarca borç ödemiş yeni feraha çıkmış 2 çocuklu bir kadın konu sahibesi.
Görümce dubleks ev alıyor, içini düzenlemek için abiden borç istiyor, abi kıramıyor 5 yıl ödemeli 20 bin lira kredi çekiyor ve eşine söylemiyor. Üstüne üstlük görümce daha önceleri de abiden borç alıp ödememiş birisi. Konu sahibesi hesap hareketlerinden ve banka havalesinden paranın görümceye gittiğini görmüş.

Sağlık sorunu olsa Allah korusun, acil ihtiyaç olsa abi yardım etse bende hak veririm ama evin içini dayayıp döşemek için hanginiz görümcenize veya hanginizin eşi sizin ailenize 5 yıl ödeyip sıkıntı çekeceğiniz 20 bin lira kredi çeker?

Ben öz ablam için bile çekmem, çekmedim de
Bizimkiler de araba için borç istiyodu
Araba lüks dedim geçtim kenara, lüks görmesem önce kendime alırım dimi

Konu sahibi de aynı şekilde yeni borçlarını bitirirken kimsenin evini yenileyecek durumda değil
Ama sorun öncelikle eşinde, sonra görümce de bence
Herkes borç istiyo, önemli olan nasıl cevap verdiğindir

önce biraz fevri yaklaşıyorusnuz diyecektim ,belki kardeşine kredi çıkmadı abisinden rica etti her ay taksitleri o ödeyecek sandım ama öyle bile olsa şu mesajı gördükten sonra vazgeçtim ,gözlerim doldu ..

aynen.. ben de o mesajına çok üzüldüm. nasıl vicdansız bir eş ki bu çileleri çeken karısından habersiz böyle bir şuursuzluk yapıyor..

Para kiz kardesin hesabini havale edildi bile. Ve o ayni kizkardesi bu sekilde babasini bile kandirmis, babasi kizina 10.000 tl vermis, ki baba maddi anlamda zor durumdaymis. Kizin ihtiyaci oldu diye vermis. Kizda esine "babam evimizi yeniliyelim, boyalim felan diye verdi" söylemis.

Yani anliyacaginiz, o kiz milletin maddi durumlarina felan bakmiyor para istediginde. Sizin esiniz öyle yapmaz diye hiç bir erkek öyle yapmaz diye bir kaide yok. Zaten erkekler konusund bu forumda neler neler okuyoruz. Ondan dolay öylesine enistesinden para alan erkekte artik bana tuhaf gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…