bizimde borçlarımız var biter bitmez eşim böyle birşey yapsa haberim olmadığı için kızardım haklı olarak kızmışsınız ama oturun bir konuşun belki hayati bir mesele hemen boşanmayı aklınızdan geçirmeyin ne kadar kolay oldu bitti demek hem ok ayıp eşim olacak canlı ne demek çok merak ettim ayıp yahu eşiniz çocuklarınızın babası
yok canim gorumce felan degilim :) telefonndan giriyorum butuun sayfalarida okuyamadim bende tabiki hanimefendiye destek veriyorum ama acikca konussun boyle gevelemesin gitsin odesin gorumceside doktorlarin.nekadar aldgini bilmeyen yok ben erkek kardesimde doktorluk yolunda da....
Her yorumu okuyorum, öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum ama yok, konu sahibesinin eşine hak veremiyorum, ev almak için 20 bin liralık açığı olsa da kredi çekilse bunu anlarım, kiracılık zordur, herkes ister kardeşi, anası babası ev sahibi olsun, dubleks olmasında da sıkıntı yok, çok büyük paralar kazanmayan insanlar ömürlerince bir ev alabilir zaten, oldu mu iyisi olsun bir kere sıkıntı çekerim der buna da amenna ama evin içini yapmak için abiye kredi çektirmek bunu anlamıyorum, ben taşta yatarım, 5 yılda değil 10 yılda içini yaparım yine de kimseden borç almam.
Kredi maaşlı da olsanız büyük bir yüktür, konu sahibesi ve eşi memur olmasaydı da özel sektörde çalışıyor olsalardı, işten çıkartılsalardı o kredi borcu ödenemeseydi ne olacaktı, kredi borcu insana mal mülk sattırır, 1000 lira 2000 lira değil ki sağdan soldan topla öde, 20 bin lira, bugünün şartlarında büyük para.
Ki insanlar zaten zor şartlar altında çalışıp kazanıyor.
konu sahibi sonuna kadar haklı verdiği tepki az bile.... ben biri öğretmen, diğeri doktor olan bir ailenin 20 bin liraya ihtiyaçları olacağını hiç ama hiç sanmıyorum,o parayı şımarıklık ederek aşırı lüks istekleri için kullanacakları ortada... üstelik krediyi çeken kişi eşinden bunu saklıyorsa demek ki mantıklı ve kabul edilebilir bir açıklaması yok ki saklamış bir eş diğerinden bir şey saklıyorsa bunun affı olmaz....
4 ay daha doğum iznim hakkı olduğu halde maddi olarak çok sıkıştık diye işe başlama dilekçemi verdiğim an eşimin ailesi için 7000 lira
kredi çekmiştik.ihtiyaçları vardı ama çok mu hayatiydi, emin değilim.
eşim de isteksizdi ama bir anlamda mecbur bırakıldık.
günlerce ağladım, ben kayınvalidemin lüksü için mi kızımı bırakıyorum diye.
direndim ama yapılacak bir şey yoktu artık, hakkımı dilimle helal etsem de, artık olayı tamamen silmiş olsak da, gönlümden helal
edip içimden çıkaramadım.ölene kadar da unutmam, ama eşimi kırmamak için dile getirmiyorum.
burda mesele 3 bin 5 bin değil, kul hakkıdır.o görümcenin de eşin de yatacak yeri yok.
çok büyük terbiyesizlik....
şöyle de bir şey var.
her doktor iyi para kazanmaz, insanlarda öyle bir yanılsama hakim.
nöbet tutmayan bir drdur (aile hekimi değildir ama), ortalamadan döner alır, cebine giren 2500' dür.
kızlar dayanamadım eşime anlattım bu konuyu söylediği aynen şu: evlatlarının rızkını sebepsiz başkasının evinin eşyası için dağıtan adamdan hayır gelmez. açlıktan mı ölüyormuş kardeşi tövbe tövbe dedi. hele aynı yastığa baş koyduğu eşine ne diye söylemiyor kardeşi mi bakacak kendine bişey olsa iki geçmiş olsun der çeker gider bu devirse kardeş bile yine eşi sahip çıkar dedi
2500 alsa eşi de memur ben söyleyeyim en düşük memur maaşı 1700 eder sana 4200. bu ülkede açlık sınırı nedir?
ne kadar kazanıyorsa ona göre harcasın bir zahmet sırtını kimseye dayamasın..
bu hesapladığımız maaşla 4 aile geçiniyor ..
yengesi böyle zorluk çekiyorsa o da çeksin madem ev istiyor
herkese gökten inmiyor bir şeyler dimi ama..
ah bu düşüncesiz, anlayışsız eşler.. şu yazdıklarını idrak edebilseler hayat çok daha farklı olurdu..
Bu yazınlanları anlayışsız eşler değil yorum yapan bazı arkadaşlar da anlasa hayat çok daha farklı olurdu. Hadi adamın kendi kardeşi de burdaki bayanların bir kısmına ne oluyor anlamıyorum.
şu an eşine sormadığı müddetçe parayı ne için istediğini hiç bilemeyiz.
belki çok masraflı bir hastalığı var kadının, belki sonradan ortaya çıktı ve ev için borca girdiklerinden ellerinde hiç para kalmadı.
e borç da ölmedikten sonra silinmiyor malum.
gibi gibi...
belki kötü bir senaryo oldu ama, şu an falcılık ve akıl okumadan öteye gidemeyiz.
eşyaları için o borcu aldığı kesinleşene kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?