Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

ben yiyemedim sen ye yok böyle bişey ya kardeşse biyere kadar herşeyden önce çocuklarım vardır benim için. ha borcunu ödeyen bir tip olsa neyse o da değilmiş eşinden saklaması da ayrı bir olay zaten nerden tutsan elinde kalıyor

konu sahibi sonuna kadar haklı verdiği tepki az bile.... ben biri öğretmen, diğeri doktor olan bir ailenin 20 bin liraya ihtiyaçları olacağını hiç ama hiç sanmıyorum,o parayı şımarıklık ederek aşırı lüks istekleri için kullanacakları ortada... üstelik krediyi çeken kişi eşinden bunu saklıyorsa demek ki mantıklı ve kabul edilebilir bir açıklaması yok ki saklamış bir eş diğerinden bir şey saklıyorsa bunun affı olmaz....

Bazı erkekler çok aptal
Bunun bi de 2 çocuğu olmuş hala 'aile' kurduğunun bilincinde değil
Sen kimden neyi kaçırdığını sanıyosun saftrik diyesim geldi.

Görümce de çok cin, abim ne desem yapıyo nasılsa diye isteyip duruyo

adam akıllı bi iş olsa zaten eşinden saklamaz değil mi, deseydi ki kardeşim ameliyat olacak para lazım amenna, saklamak başlı başına sen necisin demk bu kadar basit hiçbi erkekte konuşarak falan laftan anlamaz bu konuda anlasaydı babam anlardı, ailelerine laf söyletmezler nasıl olsa karım çalışıyo diye bu kredi biter yenileri çekilir çünkü geçmiştede görümce yapmış bunu abisine babasına olan borçlarını ödememiş, yani kendi memur kocası doktor Allah aşkına acıyosanız asgari ücretliye acıyın bu kadar iyi niyet benim bünyeme zarar veriri şahsen

hayati mesele düşünüyorum ne olabilir bir hastalık tedavisi için? bir ameliyat parası? sokakta kalmışlardır aç susuz ?
bunlardan biri olsa herhalde konu sahibinin de haberi olurdu dimi_?
keza evlatları ve kocası evliliği için bu kadar fedakarlık yapan bir bayanın da bu hayati meseleler için verilecek paraya tepki vereceğini sanmıyorum ben

Son düzenleme:
Her yorumu okuyorum, öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum ama yok, konu sahibesinin eşine hak veremiyorum, ev almak için 20 bin liralık açığı olsa da kredi çekilse bunu anlarım, kiracılık zordur, herkes ister kardeşi, anası babası ev sahibi olsun, dubleks olmasında da sıkıntı yok, çok büyük paralar kazanmayan insanlar ömürlerince bir ev alabilir zaten, oldu mu iyisi olsun bir kere sıkıntı çekerim der buna da amenna ama evin içini yapmak için abiye kredi çektirmek bunu anlamıyorum, ben taşta yatarım, 5 yılda değil 10 yılda içini yaparım yine de kimseden borç almam.

Kredi maaşlı da olsanız büyük bir yüktür, konu sahibesi ve eşi memur olmasaydı da özel sektörde çalışıyor olsalardı, işten çıkartılsalardı o kredi borcu ödenemeseydi ne olacaktı, kredi borcu insana mal mülk sattırır, 1000 lira 2000 lira değil ki sağdan soldan topla öde, 20 bin lira, bugünün şartlarında büyük para.
Ki insanlar zaten zor şartlar altında çalışıp kazanıyor.

bence konu sahibi doğru yolda.. gidip kocasına çemkirse koca baskın çıkar, üstüne sen benim ailemle arama giremezsin diye azar yer. ama işten ayrılıp keyfine baksın, elini sıcak sudan soğuk suya değdirmesin gör bakalım bir tarafları nasıl tutuşmaya başlayacak..

4 ay daha doğum iznim hakkı olduğu halde maddi olarak çok sıkıştık diye işe başlama dilekçemi verdiğim an eşimin ailesi için 7000 lira

kredi çekmiştik.ihtiyaçları vardı ama çok mu hayatiydi, emin değilim.

eşim de isteksizdi ama bir anlamda mecbur bırakıldık.

günlerce ağladım, ben kayınvalidemin lüksü için mi kızımı bırakıyorum diye.

direndim ama yapılacak bir şey yoktu artık, hakkımı dilimle helal etsem de, artık olayı tamamen silmiş olsak da, gönlümden helal

edip içimden çıkaramadım.ölene kadar da unutmam, ama eşimi kırmamak için dile getirmiyorum.

burda mesele 3 bin 5 bin değil, kul hakkıdır.o görümcenin de eşin de yatacak yeri yok.

çok büyük terbiyesizlik....

ah bu düşüncesiz, anlayışsız eşler.. şu yazdıklarını idrak edebilseler hayat çok daha farklı olurdu..

şöyle de bir şey var.
her doktor iyi para kazanmaz, insanlarda öyle bir yanılsama hakim.
nöbet tutmayan bir drdur (aile hekimi değildir ama), ortalamadan döner alır, cebine giren 2500' dür.

çok büyük bi yüreğin varmış canım ne diyim açıkçası ben açık açık benim rızam ve helalliğim yok derdim en azından yüzlerine karşı, hoş umurlarında olmazdı ama derdim yani eşimde kırılırsa kırılsın eşimi çok seviyorum ama kırılması gerekiyosada kırılsın yani

kızlar dayanamadım eşime anlattım bu konuyu söylediği aynen şu: evlatlarının rızkını sebepsiz başkasının evinin eşyası için dağıtan adamdan hayır gelmez. açlıktan mı ölüyormuş kardeşi tövbe tövbe dedi. hele aynı yastığa baş koyduğu eşine ne diye söylemiyor kardeşi mi bakacak kendine bişey olsa iki geçmiş olsun der çeker gider bu devirse kardeş bile, yine eşi sahip çıkar dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
şöyle de bir şey var.
her doktor iyi para kazanmaz, insanlarda öyle bir yanılsama hakim.
nöbet tutmayan bir drdur (aile hekimi değildir ama), ortalamadan döner alır, cebine giren 2500' dür.

2500 alsa eşi de memur ben söyleyeyim en düşük memur maaşı 1700 eder sana 4200. bu ülkede açlık sınırı nedir?
ne kadar kazanıyorsa ona göre harcasın bir zahmet sırtını kimseye dayamasın..
bu hesapladığımız maaşla 4 aile geçiniyor ..
yengesi böyle zorluk çekiyorsa o da çeksin madem ev istiyor
herkese gökten inmiyor bir şeyler dimi ama..

sen bu konuşmayı ses kaydına alsaydın. yarın öbür gün kendi kardeşi söz konusu olduğunda da aynı fikirlerini koruyabilecek mi?

şu an eşine sormadığı müddetçe parayı ne için istediğini hiç bilemeyiz.
belki çok masraflı bir hastalığı var kadının, belki sonradan ortaya çıktı ve ev için borca girdiklerinden ellerinde hiç para kalmadı.
e borç da ölmedikten sonra silinmiyor malum.
gibi gibi...
belki kötü bir senaryo oldu ama, şu an falcılık ve akıl okumadan öteye gidemeyiz.
eşyaları için o borcu aldığı kesinleşene kadar

Hayır seven bağyaaaanlar nerdesiniz..?

Bana 20 bin kayme verecek bir bacı,kardeş,yenge arıyorum !

Nereye gittiniz alooooğğğğ aloğğğğ sesim gelür mü ?

Son düzenleme:
ah bu düşüncesiz, anlayışsız eşler.. şu yazdıklarını idrak edebilseler hayat çok daha farklı olurdu..

Bu yazınlanları anlayışsız eşler değil yorum yapan bazı arkadaşlar da anlasa hayat çok daha farklı olurdu. Hadi adamın kendi kardeşi de burdaki bayanların bir kısmına ne oluyor anlamıyorum.

Bu yazınlanları anlayışsız eşler değil yorum yapan bazı arkadaşlar da anlasa hayat çok daha farklı olurdu. Hadi adamın kendi kardeşi de burdaki bayanların bir kısmına ne oluyor anlamıyorum.

demek ki onlar da kendilerini görümcenin yerine koyuyorlar
erkek kardeşleri olan bir kadın olarak, böyle bir görümce olmaktan Allah beni korusun..

konu sahibinin eşine sorması aşamasına gelmeden önce kocası konu sahibine durumu söyleseydi olmaz mıydı, yani Allah aşkına siz hiç mi kırılmazdınız böyle bişeyi tesadüfen öğrenseniz, velev ki hastalığı var bu niye saklanır

Konu sahibi eşiyle konuşmadı daha değil mi. Çok merak ettim eşi ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…