Konu sahibi eşinin nosunu bıraksan ben arardım :102:
Çatladık burda
Çok sinir bozucu bir durum, sizde de peygamber sabrı var maşallah
Valla yorumların hepsini okuyamadım sabredemedim, ancak burada konuşulması gereken asıl mevzu konu sahibinin aile yapısı. Bir tarafta bir eş, eşinden habersiz kredi çekiyor ve bunu saklıyor; diğer tarafta öfkeden gözü dönmüş bir eş ve sürekli plan program yapıyor.
1-Eşinizin kardeşi belki taksitleri kendi ödeyecektir. ( Siz otomatik ödeme demişsiniz ama, zaten maaşınızı aldığınız bankadan kredi çekerseniz kredi otomatik olarak hesaptan kesilir.)
2-Belki de sizin, bu fevri hallerinizden dolayı eşiniz size durumu açıklamaya korkmuştur. (bence bazı hataları kendinizde de arayın)
Ayrıca; benim de bir kız kardeşim var, zor duruma düştüm abla yardım et dese bende kardeşim için canımı veririm. Kredi ile kurtulacaksa onu da çekerim, kocamda buna engel olamaz. Allah ömür versin anneme-babama birşey olduğunda onun benden, benim ondan başka kimsem yok.
Bence konu sahibi; eşinizi karşınıza alın, bir şekilde kredi meselesini öğrendiğinizi bunu neden gizlediğini sorun. Sonrasında da, kız kardeşinin neden buna ihtiyaç duyduğunu, eşiyle birlikte kredi çekebilecekken neden kendisine başvurduğunu öğrenin. Eşiniz zaten hatalı, size danışmadan yada en azından haber vermeden böyle bir şeye kalkıştığı için, ama şu an sizde resmen saman altından su yürütüyorsunuz. Plan program yaparak sorunlar çözülmez. Konuşmalısınız.
fakat saklamak olmamış.
ama acaba aşırı tepki vereceğiniz için saklamış olabilirler mi?
ben kardeşim benden kredi istese 20.000 ve ödeyeceğini söylese aylık.
hiç düşünmeden çekerim.
ikimizde memuruz, zaten borçtan yeni çıkmışız, 5 yıldır oh be diyeceğimiz günlerin hayalini kurarken şunun yaptığına bak. Bundan 1-2 hafta kadar önceydi sanırım eşimden kız kardeşi para istemişti ama miktarını bilmiyorum tabi, eşimin annesi kızından için kasıla kasıla '' damadım kızımın üzerine dubleks ev aldı içini de istedikleri gibi yaptıracaklar'' diye akrabalarına hava atıyordu. zannediyorum o para çok sıkışığız denilerek istendi ve aldıkları evin içini yaptıracaklar, Benim uyanık daha önce de 1-2 kez kız kardeşine para vermişti. Geri de alamamıştı. ve bu kızkardeş öğretmen eşi de doktor.
para isteyen bütün kardeşlere ölümmmm
konunun sonu buraya gidiyor
Çektiği krediyi eşinden saklayan bütün eşlere ölümmmm Bence konu oraya gidiyor. Yoksa herkes borç ister.
keşke öyle olsa ..yorumların çoğunda kardeş için elalem için yada millet için kredi çekilmez tarzı yorumları okumadınız sanırım ...eşi desteklemiyorum evliliklerde asla gizli birşey olmamalı ama kardeşlikler de para yüzünden bitmemeli ...herkesin içine kardeş girmemeli...evlenince bağlar kopmamalı kardeşim canımı istesin veririm ve eşimide kısıtlamam aaa yokkk benimki kardeş onunki elalem olamaz...bakın yukarda bir cevap var eşimin babası krediyi üstümüze yüklemek istedi artık görüşmüyoruz deniyor evet belki evladında ödeyecek durumu yok bunun için mutlaka haklı sebepleri vardır ama ana babayla kardeşle bu yüzden küslük olamalı hele hele boşanmayı düşünmek asla...
para isteyen bütün kardeşlere ölümmmm
konunun sonu buraya gidiyor
herkesten gizli yapılmış bir iş olmalı bu blkide kimseye demeden kapatıp yerine koyacaklar parayı ama sen eşisin elbette bilmen gerkiyr bnce senin tepki verceğini bildiği için habersiz yaptılar kızkardeşi çalışıyor mu o parayı ödeyebilecek mi zamanla bilmiyorm ama yuvanı yıkma para pul için bu işe nasıl kalkıştıysa kuzu kuzu da krediyi ödemesini bileceklerdir
Ben kardeşime borç verirdim diyen insanlar hep kendi kardeşini ve de kardeşinin zor durumda olduğunu düşünüyor. Bu şekilde empati kuruyor. Sizin canınızı vereceğiniz kardeşiniz sizi zaten zor duruma düşürecek eşinizden saklanması gereken bir borç istemez.
Bakın siz kendi babanızı ve kardeşinizi düşünüyorsunuz (ya da kendi görümce ve kayınbabanızı). O arkadaş onu yazdı ama bakalım o baba nasıl bir babaydı. Düğünden önce gelininin ağzından burnunda getiren biriydi belki de. Burda öz babasından çektikleirni anlatanlar var. Öz ailesinin maddi anlamda kendisine yaşattıklarından. Eğer ki bir adam eşi boşanacak diye babasına borç vermediyse:
1. Babası har vurup harman savuran biridir ve borç lüzümsuz bir şey içindir.
2. Babasının aslında kendi ödeyecek durumu vardır ama kendi evlerinden birini satmıyordur.
3. Babası hayırsız bir babadır ve yaptığı tek babalık spermini vermiş olmaktır.
4. Ve yahutta evlat cidden hayırsızdır, eşi için ailesini çiğnemiştir.
Yani bir çok sebep olabilir. Bu konu da babasına, eşine, yengesine yalan söyleyen söylettiren bir görümce var. Sizin kardeşiniz böyle biri mi? Canınızı vermek istemenize bakarak hayır. Benim kızkardeşim benden para istese eşimden izin almam ama haber veririm. Çünkü benim kardeşim öyle bir kardeştir ki eğer benden para istiyorsa cidden zor durumdadır. Konu sahibinin görümcesi böyle bir profil çizseydi bu kadar yüklenilmezdi. Diğer örnekleri verenlerin de o hale nasıl geldiklerini bilmiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?