canımcım bu görümce babasından borç alıp babam bize beyaz eşyaları yenileyelim diye para verdi yani hediye etti diyen bir kadın yani yalan yalan üstüne.bende asla böyle bi kadına güvenip borç vermem ister kendi kardeşim olsun ister eşimin kardeşi.helede fuzuli bişey için mümkün değil.sağlık sorunu olsa başım gözüm üstüne derim ama bu başka bişey.bizimde kredi borcumuz var o biter bitmez başka bi borca girdiğimi düşünemiyorum çünkü biteceği günün hayali ile yaşıyorum valla :)
Parkonum sen cok iyi niyetlisin.
Öyle aileler, öyle olaylar var ki, insanin sürekli iyi niyetli düsünmesi mümkün olmayabiliyor.
Ayni isi yaptiklari halde, abisini dolandiran kardesler var yani. Hatta dolandirdigi parayla kendine ev alan, sonra millete rezil olunmasin diye bütün borcu tek basina ailesiyle disiyle tirnagiyla kapatan abiler var.
Elbette ailemizdeki insanlar icin fedakarlik yapmamiz lazim ama kardesi ekonomik buhrandan borcunu ödeyemedi diye "paralari cikar yoksa saclarini yolarim" diye düsman olan kiz kardesler var. :)
Yani o kadar cok örnek var ki, sirf isin icine para meselesi girdi diye, aile iliskileri tamamen bozulanlar cok. Cünkü herkesin kendine göre yeni bir ailesi ve herkesin kendine göre ekonomik dertleri ya da almak istedikleri vs. var.
Belki görümce ödeyecek evet, ama belki de ödeyemeyecek abinin sirtina kalacak yine yük, konu sahibi de haksiz degil bu durumda, kendi emegi, daha yeni borctan cikmis, görümcesi ev aliyor evini dösüyor diye niye sikintiya girsin ki? Ki anladigmiz kadariyla konu sahibinin görümcenin borcuna sadik olmadigini da düsünüyor.
Bence aileye yardim edilmeli ama acil durumlar icin. Ki bu konunun en can alici noktasi adamin esinden bunu sakliyor olmasi.
Rabbim göstermesin, ben bu tarz insanlarla karşılaşmadım hiç.
Nefret ederim karısı için veya kocası için ailesiyle kötü olan insanlardan.
Çok garip geliyo ya, ben kendi aileme veya kocamın ailesine güvenemiyceksem kime güvenicem bu hayatta.
Çok merak ettim şimdi konu sahibi ne yaptı kocasıyla.
cekmısse cekmıs dıen arkadas evlı mı merak edıyorum...
şöyle de bir şey var.
her doktor iyi para kazanmaz, insanlarda öyle bir yanılsama hakim.
nöbet tutmayan bir drdur (aile hekimi değildir ama), ortalamadan döner alır, cebine giren 2500' dür.
Arkadaşlar kusura bakmayın malum gündüz çalışıyorum, akşam çocukları eve getiriyorum, yedir ödevlerini yaptır uyut derken ancak şimdi yazabildim.
önce fazla uzatmadan hemen yazayım sonra ki mesajda detayları yazacağım.
dediğim gibi yaptım ve para öğleden sonra eşimin hesabına geri yattı.
Arkadaşlar kusura bakmayın malum gündüz çalışıyorum, akşam çocukları eve getiriyorum, yedir ödevlerini yaptır uyut derken ancak şimdi yazabildim.
Helal olsun dedigini yapmissin. Zaten hak verilmez, soke soke alinir bu zamanda. Esinize de ders olmustur.
Biz sabah 5.30 gibi erken kalkarız. Eşime '' hayatım yeter artık ben yoruldum daha doğrusu evin borcu beni ruhen de yormuş bedenen de, ister kız ister darıl çocuklarda perişan oldu anne baba yüzü göremediler doğru düzgün ben ücretsiz izne ayrılacağım, çocuklarımla, seninle, kendimle, evimle ilgileneceğim çocukların halini görüyorsun sabahın köründe bizimle yola düşüyorlar herkesin çocuğu sıcacık yatağında uyurken'' dedim.
Eşimin gözleri sonuna kadar açıldı, kulaklar kıpkırmızı oldu, inanın nefes alışverişi değişti elini nereye koyacağını bilemedi, gitti sigara aldı, biz evde çakmak bulundurmayız el altında çocukların eline geçmesin diye ve eşim genelde ev de ocaktan yakar sigarasını balkona çıkar içer, ama bu sefer sigarayı aldı musluğu açtı sigarasını yakmaya çalıştı''
yazacağım herşeyi ama siz meraktasınız diye kısa kısa yazacağım msjları.[/QUOT
niye kiz arkasi yarin mi yapican ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?