Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

Rabbim göstermesin, ben bu tarz insanlarla karşılaşmadım hiç.
Nefret ederim karısı için veya kocası için ailesiyle kötü olan insanlardan.
Çok garip geliyo ya, ben kendi aileme veya kocamın ailesine güvenemiyceksem kime güvenicem bu hayatta.
Çok merak ettim şimdi konu sahibi ne yaptı kocasıyla.

İlk bakista ne var canim kardesinin ihtiyac olmus kredi cekmi denilebilir bir durum gib gorunuyo.ama konu sahibi detaylara girince isin icindeki kotu niyet apacik ortaya cikiyo.
Bende olsam ayni sekilde dusunurdum.ama bi farkla subata kadar beklemez ogrenir ogrenmez ne oluyo arkadas diye sorardim.

Parkonum tahtalara vur, sanslisin.
Haklisin da. Ama iste hayatin binbir türlü yani var...

Aynen ya konu sahibi gelse de duysak son gelismeleri...Herkes merakla bekliyor!

şöyle de bir şey var.
her doktor iyi para kazanmaz, insanlarda öyle bir yanılsama hakim.
nöbet tutmayan bir drdur (aile hekimi değildir ama), ortalamadan döner alır, cebine giren 2500' dür.

iyi para kazanmayan bir doktor ise o zaman dubleks ev yaptırmayabilirdi üstelik biri doktor biri öğretmen olan bir ailenin aylık en az geliri 5000-6000 dir bu da başkalarına kredi çektirmeden yaşanabilecek bir gelir.

Yok vallahi, sağa dönüyorum sola dönüyorum, benden habersiz 2o.ooo tl çekse, nasıl iyi niyetli düşünürüm diyorum olmuyor..
Hastalık için dahi çekmiş olsa, telefon denen bişey var ya, telefon, bak böyle böyle oldu çekiyorum de.. İzin alma, haber et sadece.

Bir türlü olumlu düşünemiyorum.

Arkadaşlar kusura bakmayın malum gündüz çalışıyorum, akşam çocukları eve getiriyorum, yedir ödevlerini yaptır uyut derken ancak şimdi yazabildim.

önce fazla uzatmadan hemen yazayım sonra ki mesajda detayları yazacağım.

dediğim gibi yaptım ve para öğleden sonra eşimin hesabına geri yattı.

hadi gözün aydın helal olsun sana iyi yaptın arkadaşım.

Oh be rahatladım vallahi gözün aydın.. Bak rabbim ne büyük ki sana çok geç olmadan gösterdi. Bir kaç gün daha geçseydi çok geç olabilirdi..

Biz sabah 5.30 gibi erken kalkarız. Eşime '' hayatım yeter artık ben yoruldum daha doğrusu evin borcu beni ruhen de yormuş bedenen de, ister kız ister darıl çocuklarda perişan oldu anne baba yüzü göremediler doğru düzgün ben ücretsiz izne ayrılacağım, çocuklarımla, seninle, kendimle, evimle ilgileneceğim çocukların halini görüyorsun sabahın köründe bizimle yola düşüyorlar herkesin çocuğu sıcacık yatağında uyurken'' dedim.

Eşimin gözleri sonuna kadar açıldı, kulaklar kıpkırmızı oldu, inanın nefes alışverişi değişti elini nereye koyacağını bilemedi, gitti sigara aldı, biz evde çakmak bulundurmayız el altında çocukların eline geçmesin diye ve eşim genelde ev de ocaktan yakar sigarasını balkona çıkar içer, ama bu sefer sigarayı aldı musluğu açtı sigarasını yakmaya çalıştı''

yazacağım herşeyi ama siz meraktasınız diye kısa kısa yazacağım msjları.

Helal olsun dedigini yapmissin. Zaten hak verilmez, soke soke alinir bu zamanda. Esinize de ders olmustur.

Canım çok sevindim valla inşallah bir daha eşin böyle bir duruma düşürmez ne kendini ne seni . Allah tan erken farkettin cnm durumu

walla helal olsun ben olsam direk çemkirmeye başlardım sakin sakin hallettin saygıyla eğiliyorum

Ne oldu niye böyle oldun, dedim.
o da bana
- hayatım bak eşya aldık biraz daha idare etsen biliyorum sende haklısın ama sıkıntılarımız bitti çok şükür biraz daha ne oluuuur..
dedi ama böyle yalvarır gibi. Hem üzüldüm hem sinir oldum ama benim yaşadıklarımı kendisi çok iyi biliyor, o görevde hep tek başına oldu ne çocuk derdi vardı ne ev ne market vs. vs. hepsinin yükü bendeydi.
Ben de ona:
- Ne kadar daha idare edeyim...
araya girdi 3-5 ay diyecekken ben :
- 5 yıl mı? deyince kekelemeye başladı.
Tabi vallahi oyuna geldim ne olur 2-3 ay idare edelim taksitleri ödemezse o zaman hepsini toplu isterim deyince
İyice tepem attı -ara iş yerini öğlene kadar izin al, ben de izin alacağım bu işi halledeceğiz bana anlatacaksın, ben 9 yıldır bu evin hem erkeği hem kadını oldum, ne kadını kadın olmaktan çıktım ki ama artık yeter sorumluluklarını önceliklerini bil. nedir benim senin ona buna çektiğin kredilerden çektiğim arkadaşların ağlar onlara çekersin ödeyen yok, kardeşin ağlar ona verirsin ödeyen yok ama kusura bakma sen ona buna bol keseden dağıtırken aslında benim emeğimi çocuklarımın rızkını dağıtıyordun hiç mi için acımıyordu ben çocuklarla elin memleketinde hayat mücadelesi verirken, evim taşlanırken, çocuklar biber gazında boğulurken, kızın biber gazı yüzünden hastanelik olurken, oğlun zatüre olduğunda hastanede yatarken sen ve kız kardeşin benim hayatımın neresindeydiniz. dedim

kız kardeşinin nasıl para istediğini de yazayım onu da merak ettiniz değil mi canlarım. Ama var ya Allahım hiç bir kadını-anneyi zor durumda bırakmasın. Neler yaşadığımı bir Allah biliyor bir çocuklarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…