- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
keşke öyle olsa ..yorumların çoğunda kardeş kast edilerek elalem için yada millet için kredi çekilmez tarzı yorumları okumadınız sanırım ...eşi desteklemiyorum evliliklerde asla gizli birşey olmamalı ama kardeşlikler de para yüzünden bitmemeli ...herkesin içine kardeş girmemeli...evlenince bağlar kopmamalı kardeşim canımı istesin veririm ve eşimide kısıtlamam aaa yokkk benimki kardeş onunki elalem olamaz...
ana babayla kardeşle bu yüzden küslük olamalı hele hele boşanmayı düşünmek asla...
o yüzden haklı sebepleri vardır mutlaka diye yazmıştım ama ne olursa olsun dinimizde yeri yok ana babaya küs kalmanın ....
ne ara insanlık bitti bu kadar sert tepkili kardeşi aileyi hiçe sayan bir toplum olduk hepimiz evlat yetiştiriyoruz konu sahibi eşinin haber vermemesine haklı bir tepkiyle o üzüntüyle yazmış daha çok gaza getirip yok boşardım nasıl elaleme para verir tarzında yorumlar açıkçası hiç hoşuma gitmedi yangına körükle gitmek yerine biraz daha yatıştırıcı olmak gerekli bence konu kardeşle aileyle alakalıysa eğer el değillerki bütün bağları koparıp tamamen hayatımızdan çıkaralım
para isteyen değil,kendisi ve eşi çalıştığı halde yeni kredi borcu bitmiş abisinden dubleks evinin içini yenilemek için para isteyen bir kardeş ve eşine bu krediden bahsetmeyen bir eş var ortada.ne kadar masum bi kardeş ve abi değil mi?
keşke öyle olsa ..yorumların çoğunda kardeş kast edilerek elalem için yada millet için kredi çekilmez tarzı yorumları okumadınız sanırım ...eşi desteklemiyorum evliliklerde asla gizli birşey olmamalı ama kardeşlikler de para yüzünden bitmemeli ...herkesin içine kardeş girmemeli...evlenince bağlar kopmamalı kardeşim canımı istesin veririm ve eşimide kısıtlamam aaa yokkk benimki kardeş onunki elalem olamaz...
ana babayla kardeşle bu yüzden küslük olamalı hele hele boşanmayı düşünmek asla...
Yani siz kendiz zor durumda olmaniza ragmen siz kardesinizin keyfi için (cunku bir dubleks evin düzmek keyif diyorum, madem düzemiyorsunuz, daha küçuk bir daire alsinlar) kredi çekermiydiniz? Ben asla öyle birsey yapmazdim, enayi degilim. Ve bunun üstune o ayni kardes bana rica edecek, esime anlamatmicam diye, yani bizim aramiz bozulabilir diye biliyor ve halen kredi istiyor!
Ha ölüm, kalim meselesi, hastadir ve hersey denemistir ve hakikaten parasi yok. O zaman elbette esim ile konusurum ve biz ne kadar verebilcegimiz kadar vereriz. Ayrica para vermeyince kardesin ile bagmi kopuyor? Ilginç bir düsünce...
Şu an aklıma düzgün örnek gelmiyor ama benim kardeşim benden borç istediyse cidden ters bir durum vardır. Çünkü bu şekilde yetiştirildik. İşte herkes de kendi kızkardeşi gibi düşünüyor. Ama her kardeş aynı değil malesef.
Hayatımızdan çıkarmayalım ama fuzuli bir şey için borç da vermeyelim. Dinimizde evlatlarının hakkını iç dekorasyona harcamak da yoktur muhtemelen.
Bakın eşim ailesine yardım ediyor şikayetçiyim diye açılmış başlıkların çoğuna hak vermedim. Çoğuna diyorum çünkü bir kısmında cidden fuzuli istekler vardı. Daha kendi evleri yokken ailesine ikinci evi almalarında yardım etmek gibi. Ben evlenmeden önce eşime ben aileme yardım edeceğim sen de et. Hak geçmesin bir miktar belirleyelim ve birbirimize karışmayalım dedim.
Ben de size sormak istiyorum bu konuda en azından konu sahibinin yazdıklarını okudunuz mu? Görümcenin para konusuna yaklaşımını anlatan?
Konuyu da, yorumlarında çok net anlamadım.
Bu adam eşine haber vermeden kredi çekmiş kardeşi için, evet haber vermesi gerekir ama neden kardeşi için kredi çekmeyecek ??
Bu kadar mı kötü devir, insan kardeşinede mi güvenemeyecek?
Mutlaka taksitleri kızkardeşi ödeyecektir, konuyu sormadan etmeden,hemen bu kadar celallenmenin anlamı nedir hakikaten anlamadım.
Ben kardeşime kredi çekmek için 1 dk düşünmem, eşimede yalnızca haber veririm.
Ki görümceme 2 yıl önce 30.000 tl kredi çektim, 1 gün taksitlerini geciktirmedi , ödedi bitirdi krediyi.
Evet kimse için borca girilmez, ama kardeş, anne , baba içinde yapılmayacak bir fedakarlık değil bu.
çok rica ediyorum yorumumu tekrar okuyun ben para vermeyince kardeşlik biter mi yazmışım ....durumun yoktur veremezsin benim demek istediğim kardeş için elalem tarzı cümleler hoş değil siz uygun bulup kardeşinizi el olarak görüyorsanız onuda bilemem tabi
Konuyu da, yorumlarında çok net anlamadım.
Bu adam eşine haber vermeden kredi çekmiş kardeşi için, evet haber vermesi gerekir ama neden kardeşi için kredi çekmeyecek ??
Bu kadar mı kötü devir, insan kardeşinede mi güvenemeyecek?
Mutlaka taksitleri kızkardeşi ödeyecektir, konuyu sormadan etmeden,hemen bu kadar celallenmenin anlamı nedir hakikaten anlamadım.
Ben kardeşime kredi çekmek için 1 dk düşünmem, eşimede yalnızca haber veririm.
Ki görümceme 2 yıl önce 30.000 tl kredi çektim, 1 gün taksitlerini geciktirmedi , ödedi bitirdi krediyi.
Evet kimse için borca girilmez, ama kardeş, anne , baba içinde yapılmayacak bir fedakarlık değil bu.
bir kere bu borç istyen kişi de niyet sorunu var..iyi niyetli olan kardeş yengeme söyleme bilmesin demez çünkü yengesi öğrenince o ailede neler yaşanacağını çok iyi bilir çocuk ya da cahil biri değil bu kardeş çünkü.
ah ah pıtırcığım benimkardeş doktor kocası öğretmen borcu harcı yok dubleks evinin içini yenlemek için para istemiş abiye de yengem bilmesin demiş daha öncede anne-babadan bu tip bi para isteyip ödememiş konu sahibide kredi borçlarını yeni bitirip tam feraha erecekken kocası habersiz kredi çekmiş kardeşine 5 yıllık.yorumları oku anlayacaksın niye böyle tepki verdik.
siz sanırım okumadınız konu sahibinin çektiklerini.
Kadın iki çocuğumla eşim başımda yokken doğu görevinde kar,kış demeden çocuklarımı kreşlere bırakarak kadın başıma, tek başıma neler çektim de çalıştım evimizin kredisini bitirene kadar diyor.. İzin zamanlarında bir araya geldiğimizde çocuklarım babasını tanımıyordu, yabancı biliyordu, bu adam gitsin diye ağlıyorlardı diyor.
Tam evin kredisi bitti rahata kavuştum, ücretsiz izne ayrılacağım derken şimdi görümcemin kredisi için çalışmak zorunda kalacağım ve yine çocuklarımdan mahrum kalacağım diyor.
Bahsedilen görümce öğretmen, eşi de doktor. Babasından borç para alıp kocasına babam beyaz eşyamızı yenileyelim diye hediye verdi diyebilen ve babasını kazıklayan biri..
İyide kadişim, belki ödeyecek .
Anne babasına ödememiştir borcunu, onlar anne baba.
Benim görümcemde ana babasının parasını hiç ödemez ama benim çektiğim krediyi, parası yoksa borç buldu gene ödedi.
Eğer görümce ödemeyecekse bu krediyi affedilir tarafı yok, ve konu sahibinin kocası adam olmaz, ama ödeyecektir yani, nedir bu kadar sinir yapılan kocaya sormadan.
Isterse aylık geliri 10.000 olur ve arabasını değiştirmek için ister ve öder krediyi.
Muhtemelen görümce ve kocasının başka kredileri olduğu için kredi çıkmamıştır, ve Abi'den rica etmiştir.
İnan bana hiç anormal gelmedi.
İyide kadişim, belki ödeyecek .
Anne babasına ödememiştir borcunu, onlar anne baba.
Benim görümcemde ana babasının parasını hiç ödemez ama benim çektiğim krediyi, parası yoksa borç buldu gene ödedi.
Eğer görümce ödemeyecekse bu krediyi affedilir tarafı yok, ve konu sahibinin kocası adam olmaz, ama ödeyecektir yani, nedir bu kadar sinir yapılan kocaya sormadan.
Isterse aylık geliri 10.000 olur ve arabasını değiştirmek için ister ve öder krediyi.
Muhtemelen görümce ve kocasının başka kredileri olduğu için kredi çıkmamıştır, ve Abi'den rica etmiştir.
İnan bana hiç anormal gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?