Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

Yani siz kendiz zor durumda olmaniza ragmen siz kardesinizin keyfi için (cunku bir dubleks evin düzmek keyif diyorum, madem düzemiyorsunuz, daha küçuk bir daire alsinlar) kredi çekermiydiniz? Ben asla öyle birsey yapmazdim, enayi degilim. Ve bunun üstune o ayni kardes bana rica edecek, esime anlamatmicam diye, yani bizim aramiz bozulabilir diye biliyor ve halen kredi istiyor!

Ha ölüm, kalim meselesi, hastadir ve hersey denemistir ve hakikaten parasi yok. O zaman elbette esim ile konusurum ve biz ne kadar verebilcegimiz kadar vereriz. Ayrica para vermeyince kardesin ile bagmi kopuyor? Ilginç bir düsünce...

Hayatımızdan çıkarmayalım ama fuzuli bir şey için borç da vermeyelim. Dinimizde evlatlarının hakkını iç dekorasyona harcamak da yoktur muhtemelen.

Bakın eşim ailesine yardım ediyor şikayetçiyim diye açılmış başlıkların çoğuna hak vermedim. Çoğuna diyorum çünkü bir kısmında cidden fuzuli istekler vardı. Daha kendi evleri yokken ailesine ikinci evi almalarında yardım etmek gibi. Ben evlenmeden önce eşime ben aileme yardım edeceğim sen de et. Hak geçmesin bir miktar belirleyelim ve birbirimize karışmayalım dedim.

Ben de size sormak istiyorum bu konuda en azından konu sahibinin yazdıklarını okudunuz mu? Görümcenin para konusuna yaklaşımını anlatan?

Şu an aklıma düzgün örnek gelmiyor ama benim kardeşim benden borç istediyse cidden ters bir durum vardır. Çünkü bu şekilde yetiştirildik. İşte herkes de kendi kızkardeşi gibi düşünüyor. Ama her kardeş aynı değil malesef.

son durum ney bilmiyorum, konusahibi yok sanirsam ortalikta, ama bikac yorum okudum sastim kaldim... Olay kardese kredi falanliktan cikmis arkadaslar, miktari gectim, kime verildigini gectim, konusahibin bugüne kadar cektigi sIKIntilari gectim, burda esini kandiran, esinden gizli isler ceviren bi adam var... Bu nekadar dogru, bu nasil bi Es?
Konusahibi sirf buyüzden bile bana göre yüzde yüz hakli!!!

Son düzenleme:

Para için kardeşlik biter. Hatta kardeşlikler en çok bu yüzden bitiyor. Bir tane anlayışsız, bencil, kendinden başka kimsenin ihtiyaçlarını önemsemeyen ve borcuna sadık olmayan kardeş gelir kendi lüksü için kredi çekmenizi, kefil olmanızı ister siz kabul etmezsiniz ve kardeşlik biter.

Adam olan zaten kendi zevki için milletten borç istemez. Benim için böyle anlayışsız insanlar da elalem sınıfına girer. Değil 20 bin lira 20 lira borç vermem ben böylelerine. Hele eşimden habersiz hiç vermem.

çok rica ediyorum yorumumu tekrar okuyun ben para vermeyince kardeşlik biter mi yazmışım ....durumun yoktur veremezsin benim demek istediğim kardeş için elalem tarzı cümleler hoş değil siz uygun bulup kardeşinizi el olarak görüyorsanız onuda bilemem tabi

Konuyu da, yorumlarında çok net anlamadım.
Bu adam eşine haber vermeden kredi çekmiş kardeşi için, evet haber vermesi gerekir ama neden kardeşi için kredi çekmeyecek ??
Bu kadar mı kötü devir, insan kardeşinede mi güvenemeyecek?
Mutlaka taksitleri kızkardeşi ödeyecektir, konuyu sormadan etmeden,hemen bu kadar celallenmenin anlamı nedir hakikaten anlamadım.
Ben kardeşime kredi çekmek için 1 dk düşünmem, eşimede yalnızca haber veririm.
Ki görümceme 2 yıl önce 30.000 tl kredi çektim, 1 gün taksitlerini geciktirmedi , ödedi bitirdi krediyi.
Evet kimse için borca girilmez, ama kardeş, anne , baba içinde yapılmayacak bir fedakarlık değil bu.

bir kere bu borç istyen kişi de niyet sorunu var..iyi niyetli olan kardeş yengeme söyleme bilmesin demez çünkü yengesi öğrenince o ailede neler yaşanacağını çok iyi bilir çocuk ya da cahil biri değil bu kardeş çünkü.

son kez yazıyorum ben konu sahibine yorum yapmadım yorum yapanlaraydı yorumum az önce açıklayıcı bir cevap yazdığımı düşünüyorum...

bazıları hemen eşi boşama kardeşide kardeşlikten çıkarma yolunda yazılar yazmış onlar ne kadar doğru geliyorsa size bilemem ama bana gelmiyor....

ah ah pıtırcığım benim kardeş doktor kocası öğretmen borcu harcı yok dubleks evinin içini yenlemek için para istemiş abiye de yengem bilmesin demiş daha öncede anne-babadan bu tip bi para isteyip ödememiş konu sahibide kredi borçlarını yeni bitirip tam feraha erecekken kocası habersiz kredi çekmiş kardeşine 5 yıllık.yorumları oku anlayacaksın niye böyle tepki verdik.

bence konu sahibi bu tepkisinde çok haklı.Eşler arasında böyle şeylerin gizlisi saklısı olmaz.Hele ki böyle 5 yıl ödemeli 20 bin tl gibi bir rakamın hiçç olmaz.Sonuçta hastalık olsa zaten saklamazdı eşi napayım kardeşim hasta der açıklamasını yapardı.Ama boşanmaya götürmeden önce işi iyice bir öğrenmek lazım neden böyle habersiz bir yardım yapıldı kardeşine diye.Eğer gerçekten geçerli bir açıklaması varsa bence boşanmamak gerekir sonuçta ortada çocuklarınız var :44:

Eger kardesim sadece kendisini düsünüyor ise ve beni kullanmaya çalisiyorsa, evet elalem konumuna girer.

Cünkü hakikaten iyi bir kardes olmus olsaydi fuzuli bir neden dolayi borç istmezdi, heleki benim maddi durumu bile bile! Esim ile arami bozacak isteklerde bulunmazdi!

Bu konularda bazen bir arkadas, bir kardesten bile hayirli olabiliyor!

siz sanırım okumadınız konu sahibinin çektiklerini.
Kadın iki çocuğumla eşim başımda yokken doğu görevinde kar,kış demeden çocuklarımı kreşlere bırakarak kadın başıma, tek başıma neler çektim de çalıştım evimizin kredisini bitirene kadar diyor.. İzin zamanlarında bir araya geldiğimizde çocuklarım babasını tanımıyordu, yabancı biliyordu, bu adam gitsin diye ağlıyorlardı diyor.

Tam evin kredisi bitti rahata kavuştum, ücretsiz izne ayrılacağım derken şimdi görümcemin kredisi için çalışmak zorunda kalacağım ve yine çocuklarımdan mahrum kalacağım diyor.

Bahsedilen görümce öğretmen, eşi de doktor. Babasından borç para alıp kocasına babam beyaz eşyamızı yenileyelim diye hediye verdi diyebilen ve babasını kazıklayan biri..

Son düzenleme:

Yok ben konuya hak veriyorum sadece kardese borc verilmez mi ya diyenlerin bunu hangi ruh halinde soylediklerini anlatmaya calisiyorum. Herkesi kendi kardesimiz gibi iyi niyetli saniyoruz.

İyide kadişim, belki ödeyecek .
Anne babasına ödememiştir borcunu, onlar anne baba.
Benim görümcemde ana babasının parasını hiç ödemez ama benim çektiğim krediyi, parası yoksa borç buldu gene ödedi.
Eğer görümce ödemeyecekse bu krediyi affedilir tarafı yok, ve konu sahibinin kocası adam olmaz, ama ödeyecektir yani, nedir bu kadar sinir yapılan kocaya sormadan.
Isterse aylık geliri 10.000 olur ve arabasını değiştirmek için ister ve öder krediyi.
Muhtemelen görümce ve kocasının başka kredileri olduğu için kredi çıkmamıştır, ve Abi'den rica etmiştir.
İnan bana hiç anormal gelmedi.

Okudum canım konuyu.
Konu sahibi durduk yerde niye görünecesine çekilen borcu ödesin ki diyorum bende.
O krediyi görümce ödeyecektir, konu sahibi henüz kocasına bile sormamış.

canımcım bu görümce babasından borç alıp babam bize beyaz eşyaları yenileyelim diye para verdi yani hediye etti diyen bir kadın yani yalan yalan üstüne.bende asla böyle bi kadına güvenip borç vermem ister kendi kardeşim olsun ister eşimin kardeşi.helede fuzuli bişey için mümkün değil.sağlık sorunu olsa başım gözüm üstüne derim ama bu başka bişey.bizimde kredi borcumuz var o biter bitmez başka bi borca girdiğimi düşünemiyorum çünkü biteceği günün hayali ile yaşıyorum valla :)

Parkonum sen cok iyi niyetlisin.
Öyle aileler, öyle olaylar var ki, insanin sürekli iyi niyetli düsünmesi mümkün olmayabiliyor.
Ayni isi yaptiklari halde, abisini dolandiran kardesler var yani. Hatta dolandirdigi parayla kendine ev alan, sonra millete rezil olunmasin diye bütün borcu tek basina ailesiyle disiyle tirnagiyla kapatan abiler var.
Elbette ailemizdeki insanlar icin fedakarlik yapmamiz lazim ama kardesi ekonomik buhrandan borcunu ödeyemedi diye "paralari cikar yoksa saclarini yolarim" diye düsman olan kiz kardesler var. :)
Yani o kadar cok örnek var ki, sirf isin icine para meselesi girdi diye, aile iliskileri tamamen bozulanlar cok. Cünkü herkesin kendine göre yeni bir ailesi ve herkesin kendine göre ekonomik dertleri ya da almak istedikleri vs. var.

Belki görümce ödeyecek evet, ama belki de ödeyemeyecek abinin sirtina kalacak yine yük, konu sahibi de haksiz degil bu durumda, kendi emegi, daha yeni borctan cikmis, görümcesi ev aliyor evini dösüyor diye niye sikintiya girsin ki? Ki anladigmiz kadariyla konu sahibinin görümcenin borcuna sadik olmadigini da düsünüyor.

Bence aileye yardim edilmeli ama acil durumlar icin. Ki bu konunun en can alici noktasi adamin esinden bunu sakliyor olmasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…